Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Lentemama's 2018

<<

Pinkel

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1555

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:25

Bericht 28 Okt 2017 14:15

Re: Lentemama's 2018

@ Flore:
Jeej!! Weer een mijlpaal bereikt! Zo voelde het voor mij in ieder geval de vorige keer! Ondanks dat ik niet heel erg misselijk was stonken die bokalen echt verschrikkelijk. Helaas mag ik deze zwangerschap niet meedoen omdat ik na mijn vorige bevalling een bloedtransfusie heb gehad en dan mag je dus niet meedoen.

@ JaneDoe:
Ik zou idd ook even langs je huisarts gaan of anders overleggen met je verloskundige. Ik snap dat je je ellendig voelt als je zoveel afvalt en constant een lage bloeddruk heb. Wat ontzettend leuk al die lieve reacties en de kaartjes voor je zwangerschap!

@ Lady:
Dat is zeker even schrikken idd zeg! Maar alles downunder is natuurlijk veel meer doorbloed, dus een wondje is zo gebeurt ook. Ik heb het de vorige keer zelfs gehad als ik iets harder perste dan normaal op de wc. Ben je nu wel gerust gesteld nu het gestopt is?

@ Puck:
Ik zal in het UMC Utrecht moeten bevallen ivm complicaties, dus hier weinig keus! Al was het voor ons wel de voorkeur om daar te bevallen. Hier ben ik na mijn vorige bevalling ook heen gebracht toen het misging.

@ All:

Het Zuiderzee museum was erg leuk! Mijn ouders waren ook mee, dus Opa heeft veel de rolstoel geduwd. En wat een verademing was dat zeg! Toen merkte ik pas wat voor een aanslag het op je lijf geeft.
Met de zwangerschap gaat het wel goed. Al voel ik me de laatste dagen totaal niet mezelf meer. Heb alleen maar gezeik met mensen om me heen die vinden dat ik niet kan opvoeden, want ik ben niet consequent bla bla bla. Ik word daar echt heel erg verdrietig van en kan er ook niks mee!
Momenteel kan ik dus ook totaal niet van de zwangerschap genieten en heb ik soms zelfs het idee dat er een windei in mijn buik zit! Zo jammer dit! Ik wil er zo graag van genieten, maar op de een of andere manier wil dat gewoon niet lukken.
Ik hoop dat ik de baby snel zal voelen, misschien dat ik dan een beetje meer ervan kan genieten. En ik hoop dat het snel 29 november is en dat het gips van mijn dochtertje haar beentjes gaat! Zal een hoop irritatie van beide kanten schelen.

Sorry voor mijn geklaag hoor, maar het lucht wel ff op!
Afbeelding

Afbeelding
<<

Flore

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 882

Geregistreerd: 09 Jul 2016 12:36

Bericht 28 Okt 2017 15:02

Re: Lentemama's 2018

Lady dat is schrikken he, je wil gewoon geen bloed zien als je zwanger bent. Maar ik heb dat ook gehad 2 keer, ook kwam er veel vocht een uur later ofzo. Ik schrok er echt van en wilde daarna ook even geen sex. Maar nu is er niets meer aan de hand. Het zal er inderdaad wel bij horen, maar grrrrr het zorgt voor onzekerheid! Ik hoop voor je dat het nu niet meer gebeurt.

Haha Puck, leuk dat je het knap vindt. We hebben ook gehoord: goh wat ouderwets, of: oh wat onhandig!
Maar de meeste reacties zijn wel positief hoor. Ik moet in het zkh bevallen i.v.m. overgewicht. Vind ik ook prima! Wij hebben de jongensnaam al, meisjesnaam ook denk ik, maar mijn man heeft nog lichte twijfel. We hebben nog even:-)

Ik vind mijn buik een beetje maf op het moment. Als ik hem niet in houd en dus ontspan, is hij echt bol. Maar als ik hem in houd, zie je een vetrol haha. Ik durf niet echt te ontspannen in gezelschap, ben bang voor reacties ofzo. Is dit herkenbaar of ben ik een onzekere muts?
Boys rule!
2018 / 2020
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15894

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 28 Okt 2017 15:15

Re: Lentemama's 2018

Ja dat heb ik precies zo Flore! Het ene moment trots op je beginnende buikje en het volgende moment voel je dik en vet :yes: .

Ik heb geen bloedverlies meer gehad en ik voel ergens ook wel dat het goed zit. Maar leuk is het niet.

Pinkel, waarom zeggen mensen dat? En wat voor mensen zijn dat, die vinden dat ze dat ongevraagd mogen zeggen? Raar hoor!
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Puck

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 731

Geregistreerd: 28 Dec 2013 08:10

Bericht 28 Okt 2017 15:19

Re: Lentemama's 2018

Gewoon lekker ontspannen die buik hoor Flore! Je zult merken dat er toch wel mensen zijn die hun mening over je buik verkondigen. Zo heb ik bij m'n eerste zwangerschap op 1 dag te horen gekregen dat mijn buik al zo dik was, terwijl iemand anders 'm bescheiden vond. Het enige wat ik wel altijd vervelend vond, was wanneer mensen tegen me zeiden dat ik dik was.
13-04-2014
02-03-2016
10-03-2018
25-08-2020
<<

Anoniem304

Bericht 28 Okt 2017 18:01

Re: Lentemama's 2018

JaneDoe schreef:@Cotton, heb je de grote gele M al opgezocht? Of heb je je nog in kunnen houden? :razz:

We hebben superleuke reacties gehad op onze aankondiging, mijn facebook was echt ontploft! Vandaag stroomden ook meteen de felicitatiekaartjes binnen, zo lief!
Ik had vandaag een enorme baaldag, ben even helemaal klaar met het non-stop beroerd voelen. Vanavond een verjaardag afgezegd en dat zijn dingen waar ik zo van baal :eyes: Ik was van plan om te gaan, maar onder de douche voelde ik me weer zo enorm draaierig en moest weer overgeven, dan sta je toch niet lekker op een verjaardag. Morgen een high tea met vriendinnen, hopelijk voel ik me goed genoeg om die wel door te laten gaan, m'n hele sociale leven gaat eraan zo.
Net even op de weegschaal gestaan en ik schrok me rot.... ik ben in 4 weken tijd 5,5kg afgevallen :pale:
Maandag dus maar even naar de HA om te kijken of hij iets heeft wat echt werkt tegen de misselijkheid en duizeligheid. Ik ben van nature absoluut geen klager en ben nooit ziek, dus het mag van mij nu wel eens klaar zijn.

Hahaha. Ja donderdag een McChicken gehaald. :banaan:

Het lijkt me inderdaad verstandig om iets van de HA te vragen. Dat heb ik bij veel minder klachten al gedaan, dat misselijke gevoel is vreselijk!
<<

Anoniem304

Bericht 28 Okt 2017 18:05

Re: Lentemama's 2018

Oh bah Lady bloedverlies, dat is naar. Ik heb het nooit gehad na de seks, maar heel veel vrouwen wel. En dan inderdaad ook wel dat er een inlegkruisje gebruikt moet worden. Fijn dat het nu over is en anders gewoon de VK bellen, daar zijn ze voor!

@Puck - Controle was helemaal goed. Nu op naar de 20-weken echo.

Ik wil graag in het ziekenhuis bevallen en een jongensnaam hebben we al, meisjesnaam nog niet. Over 1.5 week weten we of we een meisjesnaam moeten verzinnen haha.
<<

Pinkel

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1555

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:25

Bericht 28 Okt 2017 21:06

Re: Lentemama's 2018

@ Lady:
Het is mijn stiefmoeder die dat gisteren even fijn via de WhatsApp dropte! Dat ze er niet goed van werd dat ze mijn dochter continu aan het corrigeren was, dat ze slecht luisterde en alleen maar haar eigen ding wilde doen. En nog meer van dat soort geklets!
Ik ben inderdaad misschien een makkelijke mama, maar heb heus wel regels! Maar ik moet strenger en consequent zijn tegen haar en nog meer van dat soort dingen wat ik in haar ogen niet goed doe! Dat werd me gisteren en vandaag ff allemaal teveel van het goede.
Ik ben zeker niet de perfecte moeder (mijn stiefmoeder in mijn ogen ook zeker niet trouwens) maar ik doe wel mijn uiterste best, alleen word dat niet gezien blijkbaar.
Vandaag flink uitgehuild bij mijn man en dat luchtte heel erg op! De lieverd heeft zelfs nog verse gerookte zalm bij de viswinkel gehaald voor mij!! :love: We gaan morgenmiddag uitgebreid lunchen bij mijn schoonouders vanwege mijn schoonmoeder haar verjaardag. Dus ik ga heerlijk smullen morgen!!

@ Namen:
De jongensnaam staat al vast sinds de zwangerschap van onze dochter. De meisjesnaam staat nog niet vast, maar we hebben wel al een hele leuke gevonden die mijn man ook meteen wel heel leuk vond! Dus dat is wel een echte kanshebber.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8602

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:45

Bericht 29 Okt 2017 12:37

Re: Lentemama's 2018

De meisjesnaam hebben we al, jongensnaam zijn we nog aan het zoeken. Ik wil weer thuis bevallen, dat was de vorige keer erg fijn en goed verlopen. Het heeft deze keer zelfs de voorkeur van mijn man, hij had bij de eerste een voorkeur voor het ziekenhuis.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Raven

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2503

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:39

Bericht 29 Okt 2017 21:15

Re: Lentemama's 2018

Mooie echo foto's Jane Doe.
Wat was jullie aankondiging leuk. Ik schrik er wel van hoeveel je bent afgevallen. Ik denk zelf dat het niet veel kwaad kan, maar zou het wel even navragen bij de vk.

Wat rot het bloedverlies Lady. Het is herkenbaar daardoor hier al heel lang geen gemeenschap gehad ik vind het doodeng. Ik ben wel een keer extra langs de verloskundige geweest in het begin. Ze hebben toen even gekeken voor de zekerheid.

Wat jammer dat de familie zoiets zegt Pinkel. Ik heb ook wel bepaalde dingen waar ik mij aan erger bij mijn zusje, maar daar zeg ik niets van. Haar gezin haar leven als.ze er zelf maar gelukkig mee is.

Wat goed dat een aantal van jullie thuis gaan bevallen. Lijkt mij heerlijk dat je niet naar het ziekenhuis hoeft en erna gewoon lekker in je eigen bedje kan blijven liggen.

Ik moet in het ziekenhuis bevallen. Ivm met mijn voorgeschiedenis. En de keizersnede natuurlijk. Met 36 weken wordt ik overgedragen aan dr gynaecoloog.

Wij hebben ook al een meisjesnaam en een jongensnaam de meisjesnaam is anders dan die we voor E in onze gedachten hadden.
Ons engeltje *26-11-2012 - 04-12-2012*

Onze grote vent 22-08-2016

Onze kleine meid 27-02-2018
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2138

Geregistreerd: 07 Sep 2013 19:12

Bericht 29 Okt 2017 22:41

Re: Lentemama's 2018

@Pinkel, wat lijkt me dat naar om te horen als anderen zich zo uitlaten over jouw opvoeding. Ik kan me voorstellen dat je daar onzeker en verdrietig door voelt. Mensen zullen altijd een mening hebben en mogen dat ook best vinden, en op zich zelfs wel uitspreken, maar niet dmv een appje, dat komt nooit goed over en nu zit jij met een rotgevoel. Maar denk je maar zo in; iedereen zal altijd een mening hebben, zolang jij/jullie maar vinden dat jullie het goed doen! Voor de rest kan iedereen lekker door de pot zakken :laughcry:

@Flore, haha jij zit dus ook nog soort van tussen babybuikje en vetrol in? Het is het dan nog nét niet he... hopelijk groeit het snel uit tot een echt mooi babybolletje! Ik merk wel dat ik het minder leuk vind als iemand er iets in gezelschap over zegt dan ik had gedacht zeg maar. Wij waren net op een verjaardag en toen kwam mijn schoonmoeder binnen, egde haar hand op mijn buik (waar bij 11 weken ook nog niet gek veel te zien is) en riep door de kamer "oohhh jahoor, ik voel een bolletje!!" ... ik kan niet goed uitleggen waarom, maar vond dat toch minder leuk dan ik had gedacht. Dus ergens snap ik je gevoel wel, al is het bij mij ook weer niet echt uit schaamte ofzo.

@Lady, gelukkig maar dat je geen bloedverlies meer hebt gehad! Het is toch even schrikken! Kwam dus blijkbaar echt door de seks dan...? Ik vind seks sowieso doodeng. Het slaat nergens op, maar wij hebben het nog maar 4x gedaan ofzo in de afgelopen 6 weken en die keren vond ik het echt niet fijn. Het voelde tegennatuurlijk ofzo, al slaat het natuurlijk helemaal nergens op en moet het gewoon kunnen.

@Cotton, bah bah bah! Jij met je vette happen hahahaha! Ik slik al een paar weken Emefasene tabletjes, maar heb de laatste week het idee dat ik daar juist onwijs misselijk van wordt. Morgen toch maar even langs de HA om te kijken of hij nog iets anders weet.


Ik wil in het ziekenhuis bevallen, vind dat toch een geruststellend idee. Het liefst wil ik in bad bevallen, maar ik weet niet of dat hier in het zkh kan. Tzt maar eens vragen.
Meisjesnaam zijn we zo goed als zeker uit, de jongensnaam nog niet echt. We hebben er een stuk of 5 die elke keer terugkomen, maar het zijn allemaal geen namen waarvan ik denk "JA! dat is 'm".

Na een hele dag knuffelen met mijn wc pot toch net even naar de verjaardag van mijn schoonzus gehad. Ze had van alles gemaakt, maar ik kreeg niks weg helaas. Wel verrast met een superlief pakje met mutsje van Noppies. Haar dochter van 16 werkt bij Prenatal en had dat voor ons uitgezocht, zo schattig!
Morgenochtend een rondleiding op het kdv waar ik zelf 5 jaar heb gewerkt. Al mijn oude collega's werken er nog, enorm leuke meiden, dus ik hoop dat mijn man er ook een goed gevoel bij heeft. Het ligt iets verder van ons huis, dus is ietsje minder praktisch, maar wat mijn gevoel betreft laat ik ons kindje daar wel het liefst achter.
<<

Pinkel

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1555

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:25

Bericht 29 Okt 2017 22:45

Re: Lentemama's 2018

Na flink uithuilen en uitrazen bij mijn man werd ik al een stuk rustiger. Afgelopen nacht weer eens goed kunnen slapen omdat mijn man heel lief op de bank is gaan liggen. Hij is nu verkouden en snurkt nog harder en meer dan normaal! :smile: En als hij merkt dat ik door zijn gesnurk slechter slaap, gaat hij beneden op de bank liggen.
Vanmorgen dus heerlijk relaxed wakker geworden en natuurlijk een uurtje extra kunnen slapen, dus was weer goed uitgerust!
Morgen begint het normale leven weer. Kleine meid weer lekker naar school en dan kan ik hier lekker in huis weer alles op mijn gemak poetsen en doen. s'Middags lekker een filmpje kijken en wat tijd voor mezelf! En volgens mij heb ik vandaag echt de baby gevoeld!! :love: Echt zo grappig dat gebubbel in je buik. Die kleine meid aait nu ook regelmatig over mijn buik en kletst hele verhalen tegen de baby. Die kan niet wachten totdat ze hem/haar ook kan voelen trappen! :smile:
Kortom we kunnen er weer even tegenaan! Nu echt samen aan het aftellen tot woensdag, dan krijgt ze nieuw gips om haar benen dus kan ze weer nieuwe kleuren uitkiezen! :banaan: Sinds vrijdagmiddag lukt het fietsen ook goed! Dus als het droog is, kan ik die weer buiten vinden. Scheelt ook weer wat frustratie voor haar.

En hoe is het verder met jullie? Hier trouwens al een aardig bol buikje! Via Facebook kan ik hier een foto plaatsen toch? Ik zal morgen even een nieuwe maken, dan ben ik bijna 16 weken.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15894

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 30 Okt 2017 08:53

Re: Lentemama's 2018

Wat bijzonder Pinkel, dat je de baby al voelt! Ik heb er ook al een paar keer over getwijfeld maar het is nog te onduidelijk dus ik houd het toch maar op mijn darmen. En leuk een foto, ben benieuwd naar jou en je buik!
Teleurstellend zeg, dat je stiefmoeder zo reageert. Ik hoop dat je het wat los kunt laten.

JD, wat balen dat je zo misselijk blijft en steeds moet overgeven. Mijn klachten werden echt minder rondom de twaalf weken, ik hoop zo voor jou dat dit bij jou ook zo zal zijn.

Ik voel me dus wel goed momenteel. Ik word af en toe nog wel misselijk en er is nog veel van mijn (favoriete) eten wat me tegen staat maar het is prima te doen. Ik ben vooral zó blij dat die extreme honger verdwenen is. Ik kan weer gewoon de deur uit gaan met voor de zekerheid een stuk fruit of een pakje liga in plaats van met een tas vol gesmeerde boterhammen, fruit, Liga en snack A jacks :smile: .

Mijn buik begint ineens echt te groeien, niet normaal. Ik ben vorige week een positiejeans gaan dragen omdat mijn buik wat gevoelig was maar ik heb sindsdien geen gewone jeans meer aan gehad. Het zit veel te comfortabel :).

Wij zijn er nog niet uit qua namen. Meisjesnaam wel zo goed als, dat wordt sowieso geen enkel probleem. Genoeg namen die we mooi vinden. En jongensnaam daarentegen wordt echt lastig!

Ik moet in het ziekenhuis bevallen vanwege mijn keizersnee bij D. Ik vind in het ziekenhuis bevallen geen probleem maar vind het wel jammer dat ik vanaf week 36 overga naar de gynaecoloog ipv de verloskundigen.

En nog even een buikfoto van gistermiddag:

Afbeelding
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

vlinder-2011

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 488

Geregistreerd: 09 Sep 2013 12:32

Bericht 30 Okt 2017 10:11

Re: Lentemama's 2018

Lees al 2 die een keizersnee hebben gehad, ik ook. Gaan jullie nu wel voor een gewone bevalling?
❤️ 2016
❤️ 2018
❤️ 2019
❤️ 2021
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2138

Geregistreerd: 07 Sep 2013 19:12

Bericht 30 Okt 2017 10:40

Re: Lentemama's 2018

Ik zag je buikfoto al in het buikjestopic Lady, mooi hoor! En best behoorlijk al voor iets meer dan 13 weken!
Maar volgens mij zie je het vaak bij een 2e sneller dan bij een eerste.

Ik heb van de week geprobeerd een foto te maken, maar dan komt m'n minibuikje op de foto veel minder duidelijk uit dan ik 'm in het echt vind. Dus ik wacht nog maar even tot de boel echt begint te groeien...

Wij komen net terug van een rondleiding op een kdv. Het kdv waar ik zelf jaren heb gewerkt. Was superfijn en vertrouwd, de meeste meiden kende ik nog en vlogen me om mijn nek. Ik zou mijn kindje daar wel achter willen laten :)

Hoe gaan jullie het straks doen met opvang?
Zijn er hier mama's die hun kindje op een kdv hebben waar ze tussen de middag warm eten? Hoe bevalt dit?

Ik kan straks om 15:00 terecht bij de huisarts, hopelijk heeft hij een wondermiddel waardoor ik eindelijk van die misselijkheid afkom.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15894

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 30 Okt 2017 11:45

Re: Lentemama's 2018

Vlinder, ik vind dat een hele lastige keuze. Het voelt een beetje als een zwaktebod om voor een keizersnee te kiezen, puur omdat ik bang ben voor de pijn bij een normale bevalling. Ik heb ook altijd geroepen een normale bevalling te willen ervaren. Ik neig dus naar natuurlijk maar ben er nog niet over uit. Jij?

JD, D eet tussen de middag warm op het kdv. Het gaat er niet heel vaak naar toe, 1-2 keer per week maar ik vind het wel heel ideaal. Hij eet ‘s avonds dan ook gewoon weer met onze pot mee maar als hij dan niet veel hoeft vind ik dat prima omdat hij ‘s middags al voldoende heeft gehad. Ze krijgen bij dit kdv dan rond half vijf nog brood.
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Anoniem298

Bericht 30 Okt 2017 11:58

Re: Lentemama's 2018

Lady, ik breek even in. Ik heb in dezelfde situatie gezeten, mocht vanwege eerdere keizersnede ook kiezen voor weer een keizersnede of toch een vaginale bevalling. Ik ben altijd heel bang voor pijn, wilde echt absoluut niet vaginaal bevallen vanwege de pijn, weeënstorm die ik bij de eerste bevalling ook had en niet kon handelen en ivm een eventuele knip (want teveel horrorverhalen daarover gehoord). Ik heb advies gevraagd, me goed laten informeren en het uiteindelijk maar laten gebeuren. En wat een superbevalling had ik! Natuurlijk had ik pijn, ik heb weer een weeënstorm gehad, maar dit keer kon ik dat beter wegpuffen, alles werkte mee. De gynaecoloog heeft voor de knip een verdoving gezet net toen het hoofdje stond (erg fijn, dat voelde ik ook niet meer) en toen was F er na 3x persen.

Ik zal niet zeggen dat alle bevallingen zo zullen gaan natuurlijk, en als je toch voor de keizersnede kiest is dat jouw goed recht, maar ik raad je wel aan je goed te laten voorlichten. Je hebt natuurlijk nog tijd zat om erover na te denken dus het komt vast goed, maar ik wilde je mijn ervaring vast meegeven. En wat anderen ook zeggen: volg je eigen gevoel!
<<

Raven

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2503

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:39

Bericht 30 Okt 2017 12:26

Re: Lentemama's 2018

De keuze voor een keizersnede of natuurlijke bevalling na een keizersnede is lastig.

Ik wilde ook heel graag natuurlijk bevallen. Rond de 37 weken hebben we het er uitgebreid over gehad en ik heb toen besloten natuurlijk te bevallen.
Dat is mij echt heel erg meegevallen. Ik had wel een enorme knip waardoor ik bijna een week niet normaal kon zitten.
Ook voelde ik het litteken wel trekken tijdens de bevalling, maar dat hielden ze goed in de gaten.

Ik ga nu dus weer voor een natuurlijke bevalling.

Als je wel voor een keizersnede kiest vind ik het absoluut niet zwak. Ik vond het herstel na de keizersnede veel zwaarder.
Ons engeltje *26-11-2012 - 04-12-2012*

Onze grote vent 22-08-2016

Onze kleine meid 27-02-2018
<<

Pinkel

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1555

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:25

Bericht 30 Okt 2017 12:38

Re: Lentemama's 2018

@ Lady:
Wat een mooi bolletje al! :love: Bij een tweede kindje groeit je buik sneller omdat de weg al bekend is waardoor die sneller uitzet! Ik merk het bij mezelf ook dat mijn buik bij deze zwangerschap sneller groeit en met dezelfde termijn als bij mijn dochter nu ook groter is! :smile:

@ JaneDoe:
Wat fijn dat je je kindje naar je oude collega's kan brengen, lekker vertrouwd. Wij hoeven geen opvang te regelen, want ik ben al thuis sinds de geboorte van mijn dochter. Dus straks kan ik genieten van mijn 2 kindjes!

@ All:
Vannacht weer goed geslapen, echt zo fijn!! In principe mag ik weer natuurlijk bevallen en daar ben ik wel blij om! Maar mocht het door omstandigheden wel een keizersnede worden dan heb ik daar ook vrede mee! Alles voor een goed verloop van de bevalling.

Grr foto plaatsen lukt niet! Ik probeer het vanavond nog wel een keertje!
Afbeelding

Afbeelding
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15894

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 30 Okt 2017 12:50

Re: Lentemama's 2018

Dank je wel Jet, lief dat je even de moeite neemt te reageren.

Ik merk wel vaker dat ik wat last heb van beroepsdeformatie. Ik zie en hoor in mijn werk alleen maar de gevallen die niet goed gaan en nooit de gevallen die wel goed gaan. Dat geeft een vertekend beeld van het percentage wat fout gaat ten opzichte van wat goed gaat. Ik word een beetje angstig van die horrorbevallingsverhalen.

Maar zoals jij ook zegt hebben we nog even de tijd om er over na te denken en zal ik dit ook zeker goed bespreekbaar maken met mijn verloskundigen en gynaecoloog.
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Janelie

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 365

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:33

Bericht 30 Okt 2017 15:51

Re: Lentemama's 2018

Ik wil graag in het geboortehuis bevallen, het liefste dan nog in bad. Vorige keer ben ik ingeleid omdat ik bijna 2 weken overtijd was. Dit keer verwacht ik weer zo lang te lopen, maar hopelijk begint de bevalling wel spontaan.

Mooi buikje al @lady! Heel subtiel.

Onze baby gaat naar de gastouder. Dat heb ik altijd een fijn gevoel gevonden. Ze gaat naar dezelfde als mijn dochter nu, heb een plekje voor haar gereserveerd.

Ik weet niet zo goed vanaf wanneer ik de baby voelde. Ik voelde met 12 weken zo af en toe wat en wat ik nu voel lijkt daar sterk op, maar voor hetzelfde geld waren het mijn darmen. Vanaf de 14 weken weet ik het wel zeker. Nu voel ik de baby dagelijks :love:
Twee dochters!
Nov 2014 & Maart 2018
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2138

Geregistreerd: 07 Sep 2013 19:12

Bericht 30 Okt 2017 18:25

Re: Lentemama's 2018

@Janelie, wat is een geboortehuis precies? Is dat zoiets als een kraamhotel? Ik heb er nog nooit van gehoord, geloof niet dat wij dat hebben hier in de regio.
Weet iemand of je in het ziekenhuis in bad kunt bevallen? Ik heb er nog nooit iemand over gehoord, maar het lijkt me zo fijn.

Ik ben vanmiddag bij de huisarts geweest en die was niet erg enthousiast. Uit mijn urine bleek dat ik dicht tegen uitdroging aan zat en mijn bloeddruk was ook nog steeds veel te laag. hij prentte me in om écht te blijven drinken en eten, anders was de kans groot dat ik binnenkort aan een infuus moest voor m'n vocht :12:
Ik heb primperan meegekregen voor de misselijkheid ipv de emesafene, helaas mag je primperan maar 3 dagen gebruiken, dus geen idee of het de oplossing gaat zijn. we will see...
<<

Anoniem304

Bericht 30 Okt 2017 18:38

Re: Lentemama's 2018

JaneDoe volgens mij kan je in heel veel ziekenhuizen wel een bad reserveren. Ik zou het vragen bij je VK, zij weten vast meer over 'jouw' ziekenhuis.

Ik had trouwens ook primperan en mocht dat gewoon door blijven gebruiken. Ik had een dubbele dosis. Primperan zetpillen en emefasene tabletjes om te slikken. Helaas gingen m'n darmen van de Primperan helemaal over de zeik en hielp het ook niet, dus daar ben ik na een week mee gestopt. :(
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2138

Geregistreerd: 07 Sep 2013 19:12

Bericht 30 Okt 2017 18:40

Re: Lentemama's 2018

@Cotton, ja ik ga dat tzt maar eens aan mijn VK vragen.

Goed om te lezen dat jij primperan wel langer mocht gebruiken... ik vroeg me namelijk al af hoeveel zin het zou hebben voor 3 dagen, bang dat het hele circus daarna weer opnieuw begint. Had je, behalve het gedoe met je darmen, wel het idee dat het hielp?
<<

Anoniem304

Bericht 30 Okt 2017 18:42

Re: Lentemama's 2018

JaneDoe schreef:@Cotton, ja ik ga dat tzt maar eens aan mijn VK vragen.

Goed om te lezen dat jij primperan wel langer mocht gebruiken... ik vroeg me namelijk al af hoeveel zin het zou hebben voor 3 dagen, bang dat het hele circus daarna weer opnieuw begint. Had je, behalve het gedoe met je darmen, wel het idee dat het hielp?

Ik had de volgorde andersom. Primperan eerst en daarna emefasene. De primperan hielp in het begin wel, maar daarna leek ik er wel aan te wennen. Toen ging enkel emefasene beter.
Maar ik bleef helaas 24/7 misselijk, hoefde alleen niet meer steeds te spugen. Misselijkheid was wel in 1 klap over met precies 12 weken, heel bijzonder.

Nu spuug ik nog iedere ochtend bijna, maar ik heb heel veel snot (dat schijnt ook een kwaal te kunnen zijn) en dat zit dan 's ochtends vast.
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2138

Geregistreerd: 07 Sep 2013 19:12

Bericht 30 Okt 2017 18:46

Re: Lentemama's 2018

Wel vervelend dat je nog steeds iedere ochtend spuugt Cotton! Maar het scheelt wel al de helft als je in ieder geval weer normale trek hebt en normaal kunt eten denk ik.

Ik ben een beetje aan het rondkijken voor kraamzorg. Wat een keuze! Hier in de omgeving hebben we een stuk of 6 aanbieders.... hoe hebben jullie deze keuze gemaakt? Waar moet ik op letten?
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers