Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

<<

Oreo

Kletskop

Berichten: 790

Geregistreerd: 24 Mei 2018 22:22

Bericht 04 Feb 2019 22:14

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Lekker Joey, Krakau! Ben benieuwd of jij (ook) gaat ervaren dat Polen zo vriendelijk zijn als het gaat om zwangeren. Tijdens de zwangerschap van zoon (ik was toen 24 weken) ging ik naar mijn oma. In NL werd er nergens rekening mee gehouden. In Polen mocht ik door de priority lane bii inchecken (mijn schoonzusje fie mee was ook), mochten als eerste boarden, stonden ze voor me op in het OV en kreeg ik voorrang bij de openbare toiletten in het winkelcentrum. Heel bijzonder! Hier in NL echt niks van dat.
Geniet er iig van! En pas op jezelf!

Snowflakes, lekker dat je nog 2 weken vakantie op kunt nemen! Hoe lang moet je nu dan nog werken? Een week of 2?

Kajaka, vervelend, je grijze wolk. Geef er ook gewoon aan toe. Ik snap het gevoel. Dikke knuffel!

Ik ga as maandag weer naar de VK en dan bespreek ik het gesprek met dr gyn uit het ziekenhuis. Eigenlijk komt het er op neer dat ik, hoe langer ik er over nadenk, ik helemaal geen geïntervenieerde bevalling wil. Heb een bevriende gyn geraadpleegd voor advies en dat wil ik met de vk bespreken. Eens kijken of die nog eens met de gyn in gesprek willen gaan. Zo niet, ga ik toch kijken wat het andere ziekenhuis zegt.

Liggingsecho gingen ze hier geloof ik ook doen.
Maar het is vrij duidelijk dat madame met het hoofd omlaag ligt. Dat kan ik zelf namelijk ook voelen :)

Vanaf woensdag moet ik nog 5 weken werken, ik tel echy af. En over 10 dagen krijgen wr de sleutel van ons huis!
22112014 / 10042019
<<

.namasté.

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1897

Geregistreerd: 14 Apr 2014 12:58

Bericht 06 Feb 2019 18:03

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Diva, ligt de baby nog steeds goed met zijn hoofdje naar beneden?

Sophie, klinkt inderdaad wel alsof het tijd is voor verlof! Wat fijn dat je dan al een goede melkproductie heb tegen de tijd dat de baby er is. Krijg je dan trouwens wel gewoon als anders last van stuwing? Zal wel even wennen worden voor dochter als ze de borst moet gaan delen haha.

Oreo, gelukkig heeft de bekkentherapeut weer voor wat verlichting kunnen zorgen. Verder weer wat fitter? Leuk dat jullie bijna de sleutel hebben! Per wanneer willen jullie gaan verhuizen?

Gympie, dat geeft vast wel wat rust nu jullie zo goed als voorbereid zijn op de baby!

Joey, veel plezier in Krakau! Tot wanneer blijf je er?

Kajaka, vervelend dat je je zo voelt. Gelukkig wel een fijn vooruitzicht dat de klachten na de bevalling weer weg gaan.

Jip, hopen dat de baby zo blijft liggen!

Nou, hier gisteren gelukkig wat gerustgesteld in het ziekenhuis. De arts kwam na de meting wel tot de conclusie dat een van de 2 nierbekken wat verwijd is, maar niet zorgwekkend. Na de geboorte zal een kinderarts nog een echo willen maken van de nieren en gaan ze het als het nodig is wel in de gaten houden. De arts heeft ook een schatting gemaakt van het gewicht van de baby, verwacht wat boven de 4kg te zitten met 40 weken. Nou mag die baby van mij best een weekje of zelfs 2 eerder komen ;). Ik was in ieder geval wel opgelucht, begon toch langzaamaan wat in de stress te schieten van 'wat als...'
Met de hypotheek voor het nieuwe huis is nu ook alles zo goed als rond, alleen nog een passeerdatum afspreken en dan kunnen we daar ook naar gaan aftellen. Geeft ook weer wat rust. Nu lekker focussen op de bevalling en thuis de boel een beetje op orde krijgen! Fijne avond!
"Life happens when you're busy making other plans"

♡ Boy january 2014
♡ Girl january 2016
♡ Girl march 2019
♡ Girl september 2020
<<

SophieZMY

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2368

Geregistreerd: 23 Mrt 2014 09:52

Bericht 06 Feb 2019 19:13

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Oh wat fijn kajaka! Toch een opluchting denk ik!
En ook lekker van je huis! Wij kregen vandaag ook bericht dat alles rond is mbt ons (nieuwbouw)huis. Wachten is alleen nog op formeel afgeven van woningborg en dan kunnen we naar notaris. Vind t wel spannend, want notaris én alle gesprekken met aannemer zijn straks allemaal rond m’n uitgerekende datum. Lekker te plannen zeg maar.

Ik denk trouwens dat ik ‘gewoon’ stuwing krijg straks (helaassss haha), want m’n dochter drinkt nauwelijks meer bij me (logisch gezien haar leeftijd). Maar weet t ook niet precies eigenlijk. Gaan t zien haha. Ik hoop dat t er iig voor zorgt dat de borstvoeding makkelijker op gang gaat komen, want dat was bij dochter wel echt pittig.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11407

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 07 Feb 2019 14:12

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Ik ben zo blij dat wij het meeste al gedaan hebben voor mijn verlof. Maar onze planning loopt natuurlijk ook anders. Het afbouw gesprek hebben we eind mei gepland. In samenspraak met de aannemer, die wilde het eerder, maar begreep ook (zelf 2 kleine kinderen) dat het voor ons wat meer rust geeft om het wat later te plannen. Vanmorgen is het huis uitgegraven. Lijkt best groot zo! (ze hebben denk ik wel wat ruimer uitgegraven.)

Maandag heb ik weer eens 4x10 minuten hardgelopen. Ging echt lekker. Wilde bijna intervallen er van maken. Haha! Gister ging het zwemmen voor geen meter, merk dat ik dan na een dag werken gewoon wat moe ben.

Dit weekend zijn we druk met het huis op orde brengen voor foto's maandag.

Zijn jullie al uit de naam? Wij twijfelen nog over 2 namen. Allebei zijn ze leuk.

Fijn Namaste dat de echo geruststellend was en dat jullie baby in de gaten gehouden wordt!
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Anoniem284

Bericht 07 Feb 2019 14:22

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Lekker dat hardlopen, Jip! Ik heb nu al maanden niet meer hardgelopen, maar ik kijk er wel naar uit dat van de zomer weer te doen. Net wel 7km met de hond gelopen, ook lekker. Had ook wel veel gesnoept de laatste dagen, dus moest echt even in beweging zijn.

Namen zijn we hier al uit.

Ik word wat vermoeider trouwens. Meer meiden last van? Ik heb op mijn werk ook een verzoek ingediend voor wat langer pauze. Ik wandel tussen de middag altijd met mijn hond, maar wil met een half uur extra ook graag nog even kunnen liggen. Merk dat ik het zwaarder krijg, vooral in de middag. Mijn buik heeft ook wel een groeispurt gemaakt de laatste 2 weken.
<<

Diva

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 63

Geregistreerd: 03 Dec 2018 20:06

Bericht 07 Feb 2019 15:28

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

@Jip, dapper hoor hardlopen. Ik pas een broek en ben al buiten adem.. :eyes:

Gister de (groei echo) gehad. Kleine groeit goed en is 2035 gr. Hij ligt gelukkig nog steeds goed.. :D. Nog 1 (liggings)echo te gaan!! Komt nu echt dichtbij!!

Hebben jullie al last van lekkende borsten? Ik namelijk nog helemaal niet?? Nog 2 weken werken tot mijn verlof! Vraag me wel af wat ik in mn verlof moet gaan doen.. ik ben inmiddels zo goed als klaar met alles, op wat kleine puntjes na.
♡ Ons wondertje ♡
Afbeelding
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6198

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 07 Feb 2019 16:39

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Oreo: ik weet natuurlijk niet wat je zoontje allemaal heeft, maar in Krakau is het best goed geregeld, er zijn best veel restaurants met een allergenenkaart bijvoorbeeld. En als je een airbnb hebt kun je natuurlijk veel zelf maken. Glutenvrij was het iig prima te doen. Mijn broertje zei ook al dat Polen goed is voor zwangere vrouwen. Heb ik alleen niks van gemerkt haha. Maar waarschijnlijk omdat het ook niet nodig was. Er was altijd ruimte om te zitten in het ov en op het vliegveld hoefden we nauwelijks te wachten. Ik herken het heel erg dat m'n bekkenpijn de ene dag zo anders is dan de andere. Alleen niet in de mate waarin jij het hebt. Gelukkig in Krakau nauwelijks last gehad, maar vorig week kon ik een dag nauwelijks lopen. Zo vaag. Ben vorige week toch nog maar bij bekkenfysio geweest en daar ga ik volgende week weer heen.

Jip: nou lekker dan, met die klossen. Hopelijk gebeurt dat nu niet. Je schrikt je toch wezenloos. Ben je blij dat er geen reden is voor groeiecho? Of had je graag even gekeken voor de zekerheid?

Snowflakes: liggingsecho heb ik mijn vk nog niet over gehoord. Ook niet van anderen gehoord dat dat hier standaard is. Maar blijkbaar is dat overal anders.

Namasté: fijn dat je gerustgesteld bent met die echo. Snap wel dat dat toch in je hoofd blijft zitten. En oooh wat een grote baby poeh.

Cactus: hoe heerlijk dat jullie kindje zo goed groeit! En leuk dat je ook 3d echo's krijgt!

Diva: ja, mijn baby is ook heel druk. Ik heb nu al bijna een uur dat ik af en toe ineen krimp omdat het me gewoon pijn doet :eyes:. Maar verder is het vooral leuk haha. Ziekenhuisvoorlichting ging over pijnstilling tijdens bevalling, toen kort rondleiding en toen nog een stukje over borstvoeding. Het was wel oké. Ik vind zulke dingen vooral fijn omdat mijn vriend dan wat meer betrokken wordt. Voor mij was het niet héél nieuw. Maar mijn vriend neemt op zo
n voorlichting dingen beter aan, dan als ik hem dingen vertel :smile:. Het was in het ziekenhuis, maar ik moest me opgeven bij vk.
Ik heb nu al verlof, althans, ik hoef niks meer tot de bevalling. ... Mits ik mijn scriptie heb gehaald natuurlijk. Maar wij zijn verhuisd in oktober en ondanks dat er in huis al veel is gedaan, is er ook nog genoeg te doen qua aankleding. Vandaag eindelijk wat planten gehaald. Maar met zulke dingetjes kan ik de komende weken nog wel bezig. En we moeten ook nog best veel voor de uitzet, dus dat ook maar eens doen komende week. Nu ik verder niks meer hoef, heb ik daar geen haast meer bij op een of andere manier. Verder is m'n zusje bijna uitgerekend en heeft een vriendin van me tot eind maart nog verlof, dus ik vermaak me voorlopig nog wel! Het is alleen wat minder goed voor de portemonnee, zo lang vrij :angel:.

Sophie: Wauw nog maar een paar dagen werken!! En ook al verhuizen, leuk hoor! Hoort er wel wat bij in dit topic ;-).

Gympie: ah leuk Gympie, dat jullie die spullen nu binnen hebben :). Moet je die groeiecho ivm je placenta?
Ik voel me juist beter de laatste weken dan in het tweede trimester. Heb toen toch erg last gehad kortademigheid wat achteraf niet (alleen) bij zwangerschap hoorde, maar gevolg was van verkeerde medicatie een half jaar lang. Nu ik dat dus niet meer heb, voel ik me echt zoveel beter. Relatief gezien gaat de aftakeling bij mij nu niet snel. Ook heb ik nu al een soort van verlof en geen stress meer van studie, en dat helpt natuurlijk ook erg!

Bimbam: ooh wat ben je goed geslaagd op de kledingbeurs, leuk hoor!

Kajaka: naar dat je je zo voelt. Echt aftellen voor je dus. En goed denk ik dat je het ook gewoon zegt. Schijn ophouden kan ook nogal vermoeiend zijn.
<<

Oreo

Kletskop

Berichten: 790

Geregistreerd: 24 Mei 2018 22:22

Bericht 07 Feb 2019 17:19

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Haha joey, het is helaas een hele waslijst hier:
Melk, ei, soja, noten, pinda, kiwi en peulvruchten. Schaal- & schelpdieren durven we nog niet en avocado moeten we opbouwen. Ik spreek de taal echt wel prima, maar lezen kan ik het niet. Dan wordt het wel wat lastiger :)

Kan me voorstellen dat zo lang verlof niet goed is voor je portemonnee. Verhuizen trouwens ook niet haha! Pfft wat een geld gaat daar in om!

Bekken gaat hier de ene dag beter dan de andere. Zaterdag weer naar de therapeut gelukkig.

Ik dacht even een blaasontsteking te pakken te hebben, want ik plaste steeds kleine beetjes, veel aandrang en alles gevoelig. Maar na vandaag gaat het ineens weer veel beter en voel ik er niks meer van. Heel bizar. Ik houd het er maar op dat de migraine aanval van gistermiddag de boosdoener was!
22112014 / 10042019
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6198

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 07 Feb 2019 17:27

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Wat sneu voor je zoontje zeg, ingewikkeld wel. Raar van dat plassen, maar tsja als het nu weer beter is.. ik heb ook wel es kwaaltjes waarvan ik denk; hm even in de gaten houden. En soms zijn ze ook zo weer over.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11407

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 07 Feb 2019 18:09

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Het hardlopen is meer joggen hoor meiden. Stelt niet zo heel veel meer voor, maar ik vind het lekker om zo een frisse neus te halen en actief te blijven zo lang het lukt.

Lijkt me zeker ingewikkeld Oreo zoveel allergieën. Ook met feestjes of traktaties nu op school. Of geef je zelf wat mee wanneer je weet dat er een traktatie is? Gek van het plassen. Wel in de gaten houden hoor!

Joey: heb je verlof omdat je al verlof hebt? Je bent nu toch 32 weken dacht ik? Of lukt werken niet meer? Ook stom van die medicatie. Wel beter dat het nu beter gaat! Hmmm die pijn wat een uur aanhoud zou ik wel in de gaten houden ook!

Diva: deze baby is ook op momenten heel druk. Ik moet ook af en toe wel even wat billen naar beneden duwen omdat het dan voor mij niet zo fijn voelt. Ik kan overigens wel wat eruit krijgen van melk, maar ze lekken niet. Bij de vorige ook niet gehad. Toen groeide er ook niks. Nu lijken ze wel wat gegroeid, dus ik hoop dat dat een goed teken is. Bij mijn eerste voelde ik me ook zo van 'ik ga me vast vervelen in mijn verlof' en na een weekje was de baby er al. Dus dat kan ook. Ik had net alle wasjes klaar.
Haha een broek aan doen en buitenadem, is niet leuk, maar het staat er wel grappig.

Gympie: nee ik voel me niet meer vermoeid door de zwangerschap. Wel door het slechte slapen. Vannacht ook weer 3 uur wakker gelegen. Toevallig eergister een redelijke nacht gehad, dus mijn lijf dacht ws dat het nu wel weer zonder slaap kan of zo. Irritant wel.

Had ik al geschreven dat er maandag foto's gemaakt worden van ons huis? Daarna kan ik eindelijk aan de slag met kleertjes uitzoeken, wassen ed. Afgelopen zondag weer een heel kratje met kleine maatjes gekregen van mijn schoonzus. Zomerspul. Die had ik nog niet in kleine maatjes, dus heel handig!

Vinden jullie het leuk een app groep te starten? Dit topic zal dan wel doodbloeden, maar het kan wel heel handig zijn als we wat aan elkaar willen vragen of zo. De wintermama 2017 app groep is nog heel actief. Erg leuk!
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Snowflakes

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 184

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:04

Bericht 07 Feb 2019 18:14

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Even korte reactie, maar leuk idee Jip, een app-groep!

Ik mag vanavond weer naar de verloskundige! Ben benieuwd! Kindje trapt lekker veel, vooral als ik wil slapen ´s avonds haha. Dat vele plassen herken ik, moest twee nachten geleden echt 8 keer naar de wc, niet normaal. Nu drink ik na 20.00 uur ´s avonds niet meer, scheelt me toch zo´n 6 keer per nacht plassen haha.
Laatst gewijzigd door Snowflakes op 07 Feb 2019 18:18, in totaal 1 keer gewijzigd.
Afbeelding
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6198

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 07 Feb 2019 18:15

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Ik werk niet Jip. Was aan het afstuderen maar heb mijn scriptie ingeleverd. Heb nu dus niks meer. Mooi op zoek naar een baan voor na m'n zwangerschap.
Was niet een uur constant pijn gelukkig, maar wel flink aan het bewegen wat af en toe best vervelend voelde.
Leuk dat je van alles hebt gekregen. Jullie gaan na de bevalling toch verhuizen? Hoe was het ook alweer.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11407

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 07 Feb 2019 18:17

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Ohja, zo zat het bij jou. Afstuderen is ook een hele baan lijkt me! Heerlijk dat dat er nu op zit.

Klopt, ons huis wordt medio september opgeleverd. Ons huidige huis moet nog de verkoop in. Dat willen we in april doen. Maar het leek ons wel fijn om nu al foto's te maken ipv dat alle baby zooi ook nog weggewerkt moet worden icm alle drukte van een new born in huis.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Melisande

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 79

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:03

Bericht 07 Feb 2019 21:42

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Wat heerlijk dat je nog kan hardlopen Jip! Ik vind gewoon op tempo lopen soms al lastig.

Voor mij alleen morgen nog werken en dan lekker verlof! Ik hoop dat de baby niet met 37 weken komt zodat ik er nog even van kan genieten. De grote dingen zijn klaar maar wil nog wat doen aan de aankleding en wasjes enzo. Verder verheug ik me vooral om lekker de tijd te hebben al zal ik mijn werk misschien ook wel een beetje missen.
<<

Oreo

Kletskop

Berichten: 790

Geregistreerd: 24 Mei 2018 22:22

Bericht 07 Feb 2019 21:49

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Appgroep is prima! Met de mama’s van nov/dec 2014 hebben we ook nog steeds contact. Erg leuk!

Jip, school houdt er heel erg goed rekening mee! Hij zit met een kindje in de klas die ook een heftige allergie heeft (een van de allergieen die zoon ook heeft). Dus zoon kon zo meedraaien in het ‘protocol’
Wekelijks krijgen we een nieuwsbrief met daarin wat ze gaan doen en wie er jarig zijn. Daar anticiperen we op. Maar tot nu toe hebben alle ouders al (op 1 na) een berichtje gestuurd met de vraag of zoon de traktatie mag. En anders geven we idd zelf iets mee.

Vandaag werden we door een OR lid aangesproken over carnaval. Ze wilden iets lekkers/leuks met de kids doen, maar hadden begrepen dat zoon veel niet mag. Dus ik kreeg net een appje met wat foto’s van ingrediënten of zoon dat wel mag. Enige wat ik zelf moet regelen is boter. Helemaal prima!

Bso is trouwens net zo. Er trakteerde een kindje (2 scholen samen op 1 bso locatie, dus niet altijd bekende kinderen of mensen die er niet van weten) op chips, maar die had alles behalve naturel. En naturel is het enige wat veilig is. Dus ze zijn van de bso speciaal naar de supermarkt gegaan om naturel chipjes te halen voor onze zoon. Echt superlief!

Ik heb (weer) weekend. Even een paar dagen rustig. Morgenmiddag komt Pompoen bij me langs. En zaterdag bekkentherapeut. Hoop dit weekend nog even tijd te hebben voor de naaimachine. Zou fijn zijn.
En volgende week donderdag krijgen we de sleutel!!!
22112014 / 10042019
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6198

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 08 Feb 2019 14:40

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Jeetje Oreo dat schiet op. Spannend hoor!

Ik heb net zwangerschapsyoga gedaan. Zijn 4 bijeenkomsten en is beetje combi van mindfulness en yoga. Ik vond het heerlijk, ga ik veel aan hebben denk ik.

Ik weet niet wat ik wil met de bevalling en vet irritant, niemand kan me helpen beslissen. Maar ik schrijf het even me af. Ik wil graag in bad bevallen en het liefst in het ziekenhuis. Nou is het bevalbad daar eind van de maand klaar. Maar ja, straks is ie bezet en heb ik pech. Weet ik tegen die tijd pas en geeft dat geen stress? Ik kan er ook sowieso één meenemen. Maar dat kost aardig wat, wil ik het zo graag dat ik zin heb in dat geregel? En stel ik huur een bad, wil ik dan toch niet liever thuis bevallen? Thuis of ziekenhuis kan ik op het laatst ook nog beslissen, wat dan goed voelt, dat lijkt me wel wat. Maar thuis moet/wil ik dan wel ook een extra bed. Kost ook weer geld. En het gaat me allemaal niet om de kosten, maar in theorie kan ik dan van alles in huis halen en uiteindelijk op een ziekenhuisbed bevallen.
<<

Snowflakes

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 184

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:04

Bericht 08 Feb 2019 15:55

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Wat leuk Joey, daar hadden collega´s van mij het ook over (yoga). Wat doe je tijdens zo´n bijeenkomst? Is het ´zweverig´ of is het ook echt wel nuttig? Hoeveel weken ben je nu? Kon je daar nu nog mee starten?

Is het je eerste bevalling Joey? Ik denk niet dat ik het erop aan zou laten komen om te ´gokken´ op het ziekenhuis wat betreft bevalbad, zou dan sowieso een regelen die je mee zou kunnen nemen. Zekere voor het onzekere. Wat maakt dat je graag een badbevalling wil? Mij lijkt het misschien niet heel fijn, als ik normaal gesproken in bad ga word ik soms als snel wat duizelig, vandaar dat het mij niet heel fijn lijkt voor mezelf.

Komende week de laatste week werken en dan begint mijn verlof al! Hebben jullie al een to-do-lijstje liggen voor in jullie verlof of laat je het gewoon lekker op je afkomen?

Jip, wat lekker dat je nog hardloopt! Ik sport nog drie keer per week, uurtje loopband en half uur crosstrainer (wel op aangepast tempo maar gaat tot nu toe prima!). Tot hoe lang ben je tijdens je vorige zwangerschap doorgegaan met sporten?
Afbeelding
<<

Oreo

Kletskop

Berichten: 790

Geregistreerd: 24 Mei 2018 22:22

Bericht 08 Feb 2019 16:09

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Maar lieve Joey, dat zijn allemaal onzekerheidsfactoren waar niemand antwoord op kan geven! Als jouw intentie is om thuis te bevallen, zou ik daarop inzetten. En als je dan toch naar het ziekenhuis moet, dan kan je daar niks aan doen.
Als jouw intentie is om in het ziekenhuis te bevallen, zijn er 2 opties: je haalt het ziekenhuis wel of je haalt het ziekenhuis niet. Dan zou ik niet alles in huis halen voor een thuisbevalling.

Vwb het bevalbad: als blijkt dat je pijnstilling wilt/je wordt ingeleid/weet ik veel wat waardoor je medisch wordt, zit je ook met een duur bad.

Kortom: zoveel factoren waar geen rekening mee te houden is! Maar als jij in wilt zetten op een badbevalling, zou ik kijken of je ergens kunt huren en wat de opties zijn bij ongebruikt retour sturen?

Succes met kiezen!
22112014 / 10042019
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11407

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 08 Feb 2019 16:23

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Ik wilde thuis bevallen en thuis in bad. Dat had ook gehuurd en wilden we in het weekend gaan klaarzetten. Toen diende V zich al aan. In rap tempo waardoor mijn man de doos wel open gemaakt heeft en het grootzeil neergelegd heeft. Er was geen tijd meer om het bad op te zetten en vol te laten lopen. Weg geld... na wat heen en weer gemail kreeg ik nog 50 euro terug voor de spullen die niet gebruikt waren...maar eigenlijk deden ze dat niet omdat de doos open gemaakt was. 200 euro weg (huur was 250 euro). Ondanks dat ik nog steeds een bad bevalling wil ga ik er dit keer geen eens eentje huren. De vk zei nu al dat ook al zou het bad klaar staan het ws te lang duurt voor het vol is. Dus dat kan ook nog een scenario zijn...

Ik zou vooral op je gevoel af gaan en overleggen met je partner.

Snowflakes ik heb met 35 weken nog een foute kersttruien loop gedaan van 8 km ongeveer (en een prijs gewonnen voor lelijkste trui haha). Daarna ben ik gestopt met lopen. Zwemmen en fietsen tot 12 uur voor de bevalling. Maandag ochtend zwom ik nog 1u30. In de middag ging ik nog fietsen buiten op de mountainbike en om 6u volgende ochtend was V er.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Diva

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 63

Geregistreerd: 03 Dec 2018 20:06

Bericht 08 Feb 2019 17:20

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Leuk een app groep!! :yes:

@Joey, lijkt me ook lekker in bad. Maar ik las dat dit maar bij weinig daadwerkelijk lukt. Dus ik heb het maar losgelaten. Hopelijk kun je een beslissing maken.

@Oreo, wat fijn dat ze rekening houden met zijn allergie!

@Melisande wat lekker verlof!!

Ik ben benieuwd hoe het verlof me gaat bevallen.. ik ben best bang dat ik me zal vervelen, maar waarschijnlijk slaap ik tegen die tijd ook wat vaker smiddags.
♡ Ons wondertje ♡
Afbeelding
<<

Snowflakes

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 184

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:04

Bericht 08 Feb 2019 17:53

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Zou iemand mij misschien nog in de tabel willen zetten (of willen uitleggen hoe dit moet?). Ik zag dat ik er nog niet in stond.

Diva, ga je met ruim 34 weken met verlof? Ik heb wel wat dingen die ik nog wil doen (wasjes, even de schuur wat opruimen, vast wat kleding uitzoeken die ik hopelijk na mijn zwangerschap weer aankan en nu in opbergdozen staat), maar ben ook benieuwd hoe ik het ga ervaren!
Afbeelding
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11407

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 08 Feb 2019 18:21

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Ohja Oreo wat fijn dat er zo goed rekening gehouden wordt met je zoon.

Ik weet niet hoe je de tabel kunt aanpassen. Volgens mij moet degene dat doen die m gemaakt heeft.

Zal ik de groep aanmaken? Stuur dan even je nummer in een privé bericht.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Oreo

Kletskop

Berichten: 790

Geregistreerd: 24 Mei 2018 22:22

Bericht 08 Feb 2019 18:39

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Mijn nummer heb je Jip! Geen probleem!

Wat is wafelstof toch waardeloos om te naaien. Had het net gewassen en heb het zelfs staan strijken omdat het met het wassen zo ‘gekrompen’ was ...
22112014 / 10042019
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11407

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 08 Feb 2019 19:17

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Nee niet strijken! Dat is de bedoeling van wafelstof. Dat moet juist voorgewassen en niet gestreken worden ivm de krimp! Door de krimp wordt het mooier.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Melisande

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 79

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:03

Bericht 08 Feb 2019 19:46

Re: Lente mama's 2019 ( maart/april/mei)

Wat leuk dat jullie ook aan het naaien zijn voor je kindje. Ik heb al heel lang de naaimachine niet aangeraakt maar nu mijn verlof gaat beginnen wil ik wel wat dingen maken. Eerst maar weer eens simpel beginnen denk ik :)

Leuk een appgroep! Ik zal je een berichtje sturen Jip.
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers