Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Leberkäse maken

<<

Anoniem246

Bericht 20 Jan 2018 14:04

Leberkäse maken

Heeft iemand het ooit geprobeerd om Leberkäse te maken? En zo ja, wat is het beste recept? Ik kom meerdere recepten tegen, maar bijna alle recepten spreken elkaar tegen.

Leberkäse heeft, in tegenstelling tot zijn naam, niets te maken kaas of lever. In Duitsland eten ze het graag. En wij ook als we in een bepaalde plaats in Duitsland zijn.
<<

Beachgirl

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2148

Geregistreerd: 09 Sep 2013 18:18

Bericht 13 Feb 2018 22:35

Re: Leberkäse maken

Smaakt het het Duitsland zo anders dan in Nederland dan? Het lijkt toch op een soort leverpastij maar dan vaster vanwege het zetmeel wat erin zit? Volgens mij zit er dan wel lever in...
M. 💗 November 2020
L. 💙 Mei 2023
<<

Anoniem301

Bericht 14 Feb 2018 09:01

Re: Leberkäse maken

Beachgirl schreef:Smaakt het het Duitsland zo anders dan in Nederland dan? Het lijkt toch op een soort leverpastij maar dan vaster vanwege het zetmeel wat erin zit? Volgens mij zit er dan wel lever in...

"Deze maakte een soort worst van fijngehakt varkens- en rundvlees en bakte dit in een broodbakvorm."

Het is dus geen lever maar diverse soorten vlees.
<<

Beachgirl

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2148

Geregistreerd: 09 Sep 2013 18:18

Bericht 14 Feb 2018 22:28

Re: Leberkäse maken

Lang leve Wikipedia:

Leverkaas behoort tot de vleeswaren en is sterk verwant aan leverpastei, maar het is door toevoegingen als zetmelen steviger geworden.

Het voordeel daarvan is dat het in dunne plakjes te snijden is en door de slager of vleeswarenindustrie voorgesneden kan worden verkocht. Het snijverlies is minimaal. Om leverkaas, dat blokvormig is, zit vaak een karakteristiek laagje spekvet. De aanduiding kaas slaat op de snijdbaarheid. Een ronde variant op leverkaas is de Berliner leverworst. Leverkaas is voornamelijk gemaakt van varkenslever en -vlees.

In Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kent men een vleesproduct met bijna dezelfde naam, de Leberkäse; deze heeft een vergelijkbare vorm als leverkaas, maar bevat veel minder lever, in Beieren zelfs geen.



Hangt dus van de streek af.
M. 💗 November 2020
L. 💙 Mei 2023
<<

De_knop

Noob

Berichten: 5

Geregistreerd: 14 Feb 2018 22:30

Bericht 14 Feb 2018 22:55

Re: Leberkäse maken

Dit is een fact dat ik bij men volgende skivakantie kan opbrengen als ik dan zo'n leverkaas broodje haal!
bedankt!
<<

Anoniem301

Bericht 15 Feb 2018 09:38

Re: Leberkäse maken

Ah Beachgirl, streekafhankelijk dus. Het lijkt mij erg vies in ieder geval, al dat vlees en/of lever.
<<

Beachgirl

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2148

Geregistreerd: 09 Sep 2013 18:18

Bericht 15 Feb 2018 10:45

Re: Leberkäse maken

Carrie schreef:Ah Beachgirl, streekafhankelijk dus. Het lijkt mij erg vies in ieder geval, al dat vlees en/of lever.



Ja heb het ook nog nooit op, en vind lever ook echt vies.

Terwijl ik wel leverworst en leverpastei lust :palm:
M. 💗 November 2020
L. 💙 Mei 2023

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers