Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Laatste week van december! Wat te doen?

07 Dec 2017 11:41

Een hele goede vriendin van me uit Australië komt de 23e aan in Amsterdam en ik wil haar zoveel mogelijk leuke dingen van Nederland laten zien!

Kerstavond vieren we bij vrienden van me in de buurt van Maastricht. Ik neem aan dat de kerstmarkten dan al weg zijn? Wat moeten we overdag echt niet overslaan in Limburg? (24 en 25 december).

Ik heb ook al een vriend in R'dam gevraagd om onze tourgids te zijn dus hij gaat een programma maken dus dat is ook een dag.

Verder wil ik haar Amsterdam en Utrecht laten zien!

Wat ook heel tof zou zijn is een nachtje op een Waddeneiland! Maar ik weet niet of dat betaalbaar is. We logeren bij m'n ouders maar ik hoop nog wat goedkope adresjes te vinden zodat we mijn ouders niet al te veel tot last zijn.

Oh, en wat te doen op oudejaarsavond? Al mijn vrienden hebben kinderen en organiseren niets dus dat is een beetje saai voor haar. Ik ben altijd over de hele wereld zo onwijs gastvrij ontvangen en ik wil dat zó graag terug geven dus alle tips zijn welkom :)

Re: Laatste week van december! Wat te doen?

07 Dec 2017 11:53

Wat leuk Feline! Ik herken dat heel erg dat je dan heel graag hier ook naar hun zin wilt maken. Dat had ik vorig jaar met m'n hostmom ook.

Als de Waddeneilanden niet lukken misschien dagje over de Veluwe? Lijkt me ook mooi zo in de winterse kou.

In Amsterdam is het Amsterdam Light Festival sowieso leuk. Misschien vanaf een bootje?
https://amsterdamlightfestival.com/

Qua Oud & Nieuw weet ik het ook niet. Ik vind dat altijd een lastige feestdag qua iets leuks doen. Misschien ook Amsterdam bij het Scheepvaartmuseum met groot vuurwerk? Vuurwerk is vaak niet echt gebruikelijk in andere landen (hoewel in Australie in Sydney natuurlijk wel enorm, daar kan Amsterdam natuurlijk totaal niet aan tippen).
https://www.hetscheepvaartmuseum.nl/ont ... aartmuseum

Juist thuis bij mensen zou ook leuk zijn, maar ja, moet je die wel net hebben.

Re: Laatste week van december! Wat te doen?

07 Dec 2017 12:00

Dankjewel voor je tips! Dat light festival klinkt goed! Ga ik even bekijken!

Ja, superlief dat m'n vriend uit Limburg ons uitgenodigd heeft voor kerstavond! Ik zou het heel leuk vinden om bij mensen te logeren maar al m'n vrienden hebben kinderen/zijn in verwachting dus ik voel me veel te bezwaard om zoiets te vragen. Vriendin van me heeft wel aangeboden dat we eventueel in haar huis in de Jordaan mogen met O&N als het tegen die tijd nog niet verhuurd is (zij vertrekt morgen op wereldreis). Ook megalief!

Veluwe is ook een goede! Giethoorn vind ik ook zo leuk maar wellicht in de winter niet heel bijzonder (tenzij er ijs ligt en iedereen schaatst maar dat zie ik niet gebeuren haha)

Re: Laatste week van december! Wat te doen?

07 Dec 2017 12:14

Dagje Texel op een tandem? Makkelijk bereikbaar ook met ov.

Re: Laatste week van december! Wat te doen?

07 Dec 2017 12:17

Is dat niet heel koud? :)

Ik zie nu ook dat er een festival in Breda is, TikTak? Dat is in alle grote steden? Kaartje is 45euro maar ik ken de gehele line up niet haha. Wel in het park zo te zien, dat klinkt wel weer leuk!

Re: Laatste week van december! Wat te doen?

07 Dec 2017 12:18

Hard fietsen dan word je vanzelf warm :P.
Het kan hier ook 10 graden zijn he rond de feestdagen. Dan kan je onderhand een terrasje pakken.

Re: Laatste week van december! Wat te doen?

07 Dec 2017 14:54

Waddeneilanden heb ik ook naar gekeken voor tussen kerst en oud en nieuw, maar ik vond het allemaal best wel duur. Ik zou dan ook voor een dagje Texel gaan denk ik!

Oud en nieuw zou ik ook heel lastig vinden! Ik vind georganiseerde feestje in café's/clubs waar je verder niemand kent, persoonlijk niets. Dit lijkt me nog wel heel leuk om een keer te doen, maar is ook best prijzig: http://www.poferries.com/nl/rotterdam-h ... euw-cruise

En ik heb géén idee of dit wat is, maar als je in Utrecht bent, kun je misschien hier ook heen?
https://www.bezoek-utrecht.nl/agenda/32 ... ntergarten

Aansluitend aan een bezoek aan Rotterdam zou je misschien naar Kinderdijk kunnen, dat is wel typisch Nederlands. Ik vond het niet heel bijzonder, maar wel leuk om eens gezien te hebben.

Deventer vind ik trouwens ook een heel leuke stad voor een nachtje.
Laatst gewijzigd door Joey op 07 Dec 2017 15:09, in totaal 1 keer gewijzigd.

Re: Laatste week van december! Wat te doen?

07 Dec 2017 15:05

Wij hebben ook een paar keer per jaar buitenlandse vrienden van mijn vriend op bezoek. Ik vind het ook zó leuk dan om ze de omgeving hier te laten zien en leuke dingen met ze te doen. Nou ben jij natuurlijk zelf ook steeds aan het reizen, maar met buitenlands bezoek voel ik zelf ook altijd de ongedwongen, relaxte sfeer van het reizen. Echt zo leuk en gezellig vind ik dat!

Heel veel plezier alvast!

Re: Laatste week van december! Wat te doen?

07 Dec 2017 18:28

Ik bedacht mij trouwens, typisch nederlands is natuurlijk zelf vuurwerk afsteken. Misschien kan je dat wel doen met oud en nieuw? En gourmetten!

Re: Laatste week van december! Wat te doen?

08 Dec 2017 10:31

Als je naar de eilanden gaat dan zou ik voor Terschelling kiezen!

Re: Laatste week van december! Wat te doen?

08 Dec 2017 16:29

Aantal jaren geleden vierde ik een keer met RYW bij m'n nichten O&N op Texel. Was een geweldige avond, maar we hadden dus gratis adresje om te logeren en m'n familie wist welke kroeg het leukste feestje zou zijn. Verder is de jaarwisseling of überhaupt de winter op een Waddeneiland niet spectaculair. De strandtenten zijn niet allemaal open en soms zelfs gesloten en het maakt het juist leuk als je eerst met z'n allen ergens in een huisje/bij iemand thuis zit.

Voor O&N zou ik dus gewoon lekkere hapjes in huis halen met een fles champagne (of meerdere) en het op die manier gezellig maken.

Verder zijn er al leuke tips gegeven! Met sneeuw/ijs is Giethoorn wel heel tof, maar alleen met kou zou het me minder trekken.

Re: Laatste week van december! Wat te doen?

10 Dec 2017 06:48

Wederom bedankt voor alle tips! Ga kijken of ik haar mee kan nemen naar beeld&geluid en het glazen huis! Beide ook zo lekker Nederlands :)

Re: Laatste week van december! Wat te doen?

10 Dec 2017 10:38

Oh ja natuurlijk, het Glazen Huis is ook leuk!
Plaats een reactie