04 Sep 2015 12:29 door Rebecca
Tonijnburgers, voor 1 persoon:
100gr tonijn uit blik, op zonnebloemolie (ik had op olijfolie, zou ook best eens willen proberen hoe 't lukt met tonijn op water).
1/2 grote ui (ik had een halve ui voor 2 personen)
2 eiwitten (kan denk ik ook met 1, ik vond het nu te smeuïg)
theelepel mosterd
1/4 limoen (ik dacht dat er een halve stond, dat heb ik dus gebruikt, kon ook prima)
een paar druppels tabasco
zout en peper naar smaak
De tonijn uit laten lekken. Daarna met een vork losmaken. De andere ingrediënten erdoor roeren en met je handen burgers van maken (het was bij mij zo smeuïg dat dat niet lukte, ik heb met een lepel hompjes gemaakt en die platgedrukt). In een pan met een beetje olijfolie bakken aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
Op de foto in het tijdschrift lijkt het er ook op dat ze het gepaneerd hebben, maar dat staat niet in de beschrijving.
19 juni 2015
2 februari 2017