Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Kleuter slaat..

<<

ChiQ

Bericht 14 Aug 2017 18:52

Kleuter slaat..

Volgens mij is haast niemand ontgaan dat wij een ontzettend temperament vol jochie hebben. In de basis is Julian een heel lief kind, maar wel een die graag wil dat dingen op zijn manier gaan en anders gaat het dak eraf.

Jongens, ik ben MOE. Moe van dit gedrag, moe van alle strijd. Élke dag opnieuw leveren wij echt een strijd samen door ons kind. Echt, het is niet meer te doen. Hij maakt overal een gedoe van. Van eten tot slapen, aankleden. Niets gaat gewoon normaal en gemoedelijk. Hij is ook echt gewoon geweldadig, hij heeft vanmorgen tijdens het aankleden (ik was op het werk) mijn man keihard in zijn gezicht geschopt, waarop mijn man hem echt een hele harde klap heeft gegeven. Ik ben er niet eens rouwig om, zijn krassen en beten staan nog op mijn rug en bovenbeen van zaterdag toen ik niet een autootje kocht voor hem. We hebben al zolang het gedrag genegeerd, uitgelegd dat je mensen geen pijn mag doen etc etc. Hij snapt het ook echt maar zodra er weer wat moet gebeuren waar hij geen zin in heeft, hoppa. Hij dult gewoon geen nee, chanteert ons met eten. Je kan gewoon geen nee tegen hem zeggen. En we leggen alles echt uit aan hem: 'nee je mag dat autootje niet want we kunnen niet alles kopen wat we zien. Hij raakt helemaal over de rooie, mensen staren ons echt na hij gaat dan echt helemaal los, slaat zichzelf ook.

Ik begin gewoon een hekel aan mijn kind te krijgen. We hebben voor ons gevoel alles al geprobeerd. Maar we hebben echt hulp nodig. Dit kan niet meer zo doorgaan. Het is een godswonder dat mijn man en ik nog bij elkaar zijn want hij drijft ons helemaal tot het uiterste.

Waar kan ik aankloppen? We moeten echt snel hulp hierbij want het gaat de verkeerde kant op. Er is zo'n duister randje aan Julian, hij moet hiervan af.
<<

Anoniem204

Bericht 14 Aug 2017 18:59

Re: Kleuter slaat..

Ik weet niet zo goed hoe ik moet reageren en weet al helemaal niet wat je kan doen.

Wat erg voor jullie zeg en ontzettend zwaar.

Ik wil je heel veel sterkte wensen lijkt me echt zo moeilijk.
<<

Anoniem244

Bericht 14 Aug 2017 19:02

Re: Kleuter slaat..

Wat heftig.
Wil jullie veel sterkte wensen.

Misschien bij de wijkcoach om hulp vragen? Of bij de huisarts?
Anders cjg of veiligthuis
Ik hoop dat jullie snel de juiste hulp krijgen
Laatst gewijzigd door Anoniem244 op 14 Aug 2017 19:15, in totaal 2 keer gewijzigd.
<<

Floor

Noob

Berichten: 143

Geregistreerd: 14 Mei 2015 15:17

Bericht 14 Aug 2017 19:03

Re: Kleuter slaat..

Ik weet niet hoe lang het nog vakantie is bij jou in de regio, maar ik zou het op school aangeven. Zij weten waarschijnlijk wel waar je terecht kunt en wat bij jullie en jullie zoontje past.

En anders via de huisarts?

Sterkte ChiQ!
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 14 Aug 2017 19:04

Re: Kleuter slaat..

Wat een verhaal, ik wilde niet zo maar weg klikken zonder iets te zeggen.
Kan je niet gewoon bij de huisarts beginnen? Of via school iets in gang zetten?

Heel veel sterkte, het klinkt klinkt loodzwaar.
<<

Viva

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2518

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:42

Bericht 14 Aug 2017 19:06

Re: Kleuter slaat..

Oh wat rot zeg, het was mij inderdaad niet ontgaan want ik lees al vaker zulk soort berichten.
Waar je kan aankloppen weet ik niet precies, maar ik zou de huisarts proberen? En je niet laten wegsturen met kijk het nog even aan maar echt dat je huisarts handvatten geeft bij welke instantie oid je terecht kan.

Wat bedoel je met chanteren met eten?
Eet hij slecht?
Mocht dat het geval zijn, zou ik vooral niet dwingen of moeilijk doen. Als ze honger hebben gaan ze wel weer eten. Onze oudste heeft een jaar geen avondeten gegeten omdat ze dat weigerde. Daarna is ze langzaamaan weer begonnen met pasta eten.
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3297

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:20

Bericht 14 Aug 2017 19:08

Re: Kleuter slaat..

Wow super heftig zeg! Goed dat je dit topic opent hoor Chiq! Waar je aan kunt kloppen is cjg in jullie gemeente (centrum jeugd en gezin) en je zou natuurlijk ook eens op veiligthuis.nl kunnen kijken of als je je daar te opgejaagd voor voelt even bellen. Zij weten waar je heen moet vpor hulp.
Het klinkt echt te heftig! Snel hulp zoeken! Ik ga ook even voor je zoeken.

Edit: de informatiewijzer zegt: cjg en veilig thuis.
Sterkte!!
Laatst gewijzigd door Olíve op 14 Aug 2017 19:13, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem255

Bericht 14 Aug 2017 19:11

Re: Kleuter slaat..

Ik zou het bij de huisarts neerleggen. Wij zijn toen met H doorgestuurd naar integrale vroeghulp maar zij konden ons niet echt helpen. We zijn uiteindelijk bij speltherapie uitgekomen. Dat heeft haar goed geholpen.

Heftig hoor. Sterkte!
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4547

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 14 Aug 2017 19:14

Re: Kleuter slaat..

Pfoe ik dacht dat ik een pittige tante had, maar als ik dit zo lees... Ik zou idd (snel) om hulp vragrn. Geen idee waar, hij huisarts of cb, maar die zullen het uiteindelijk ook wel weten en je doorverwijzrn en meedenken.
Denk je dat t puur gedrag is of zit er iets anders achter? Geen idee wat bijv speltherapie kan betekenen
E april 2013
R juni 2017
Y november 2018
<<

Anoniem301

Bericht 14 Aug 2017 19:15

Re: Kleuter slaat..

Wat een eerlijk, heftig en rauw topic Chiq. Lijkt me heel zwaar en moeilijk. Was jij of je man vroeger ook zo, of herken je jullie er totaal niet in? Heb je hier al wel eens eerder hulp voor gehad?
<<

Trui

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 125

Geregistreerd: 20 Nov 2014 15:52

Bericht 14 Aug 2017 19:17

Re: Kleuter slaat..

Och wat naar hoe jij je eronder voelt. Maar heel goed dat je om hulp vraagt zeg, dapper. Je kunt het CJG (centrum voor jeugd en gezin) bellen. En anders gewoon nog even het consultatiebureau, zij kunnen je vast ook bij de juiste persoon krijgen.
<<

Anoniem204

Bericht 14 Aug 2017 19:19

Re: Kleuter slaat..

Lijkt me echt zo ontzettend moeilijk als ik aan mijn eigen zoontje denk.

Heel erg goed dat jullie nu hulp willen zoeken i.p.v. Afwachten !!
<<

Janna

Noob

Berichten: 40

Geregistreerd: 04 Nov 2015 11:59

Bericht 14 Aug 2017 19:32

Re: Kleuter slaat..

.
Laatst gewijzigd door Janna op 15 Aug 2017 07:51, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

ChiQ

Bericht 14 Aug 2017 19:41

Re: Kleuter slaat..

Ik zal een voorbeeld geven, op vakantie huurden we een auto, hij ging helemaal uit zijn plaat doordat we een blauwe huurden ipv een gele... dan ben je toch niet wijs? Huilen, schreeuwen, niet in de auto willen zitten, krabben, knijpen. Slaan. Heeel lang ook tot hij van ellende in slaap viel, in de blauwe auto.

Op vakantie, hij heeft de hele dag geweigerd te eten, dus savonds hadden we 3 mini gehaktballetjes, wat geraspte wortel en niet meer dan 1 a 2 schepjes rijst opgeschept voor hem. Hij wilde direct een cakeje ipv zijn bord eten, maar toen we zeiden dat hij best een cakeje mocht maar dat hij eerst even wat moest eten veegde hij in 1 beweging alles van tafel. Als mensen niet zouden kijken had ik hem echt onder gedompeld in het vijvertje, lang!

Gisteravond, bedtijd - ik probeer hem zijn pyjama aan te trekken en hij trapt mij maar trapt mis, ik reageer er niet op maar probeer het nog eens en bam, zo in mijn borstbeen. Dat doet echt zeer, hij is beresterk ook, maar dan moet ik echt mezelf beheersen om er niet op te reageren want je eerste ingeving is hem terug slaan. Is helemaal niet rouwig om ook, gaat eerst lachen maar daarna: oh sorry mama, heb je nog pijn te zeggen. :confused:

Hij heeft erg veel energie, is heel erg slim, meer dan goed voor hem is, niet bang aangelegd, heel grappig en supersociaal, hij vraagt gerust aan wildvreemden in de trein hoe ze heten, waar ze heen gaan, wie hij is etc etc. Maar ik kan echt niet meer omgaan met de stress en zorgen die met hem gemoeid zijn.

We zijn heel consequent, we spelen met hem, we praten veel met hem, geven hem altijd aandacht, hij heeft structuur.. wat moet ik nog meer doen?
<<

Femm

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1554

Geregistreerd: 17 Jan 2016 11:10

Bericht 14 Aug 2017 19:49

Re: Kleuter slaat..

Wat heftig voor jullie gezin zeg. Ik zou naar de huisarts gaan en daar om hulp vragen.

Verder blijven doen wat jullie al doen... structuur bieden, consequent zijn. Wat eten betreft zou ik hem laten, als hij niet eet jammer dan. Hij gaat met honger naar bed niet jij.
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

Pluis

Kletskop

Berichten: 522

Geregistreerd: 20 Mrt 2016 14:19

Bericht 14 Aug 2017 19:52

Re: Kleuter slaat..

Wij hebben ook een zoon met een behoorlijke gebruiksaanwijzing. Hij slaat en schopt ons en zijn zusjes de hele dag vind dat zijn wil wet is en speelt ons tegen elkaar uit. Hij zuigt energie en blijft negatieve aandacht vragen.

Waar wij een hoop aan hebben gehad is begeleiding vanuit het consultatiebureau en ergotherapie. Het consultatiebureau heeft ons handvaten gegeven om op een positieve manier met hem om te gaan en bij ergotherapie hebben ze gekeken wat zijn behoefte aan bijvoorbeeld structuur en uitdaging is en hoe we hem daarin kunnen sturen. Ook is er bij ergotherapie spelenderwijs aan hem uitgelegd wat er van hem verwacht wordt met bijvoorbeeld eten, naar school gaan, naar de winkel gaan. Onze zoon heeft er vooral in de vrije situaties last van. We hebben een planbord waar voor de hele week op staat wat er gaat gebeuren deze week en voor de vaste rituelen (wakker worden en naar school gaan/'s middags uit school/naar bed gaan) heeft hij plankaarten.

Ik merk wel dat als onze aandacht hierin verslapt het probleem direct weer terug is
<<

ChiQ

Bericht 14 Aug 2017 19:55

Re: Kleuter slaat..

Femm schreef:Wat heftig voor jullie gezin zeg. Ik zou naar de huisarts gaan en daar om hulp vragen.

Verder blijven doen wat jullie al doen... structuur bieden, consequent zijn. Wat eten betreft zou ik hem laten, als hij niet eet jammer dan. Hij gaat met honger naar bed niet jij.



Hebben we geprobeerd, maar dan blijft hij als hij eenmaal gewassen, gepoetst en pyjama aan in bed ligt roepen, en dan wil hij graag een boterham. Huilt echt hartverscheurend en na heel vaak geweigerd te hebben heb ik hem laatst een droog oud broodje gegeven, met niets erop (terwijl er lekker brood en beleg was) veslond hij het broodje dus hij heeft wel honger. Hij chanteert dus met eten. Ik probeer ook maar wat, maar het is loodzwaar. Élke dag opnieuw.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 13:09

Bericht 14 Aug 2017 19:57

Re: Kleuter slaat..

Femm schreef:Wat heftig voor jullie gezin zeg. Ik zou naar de huisarts gaan en daar om hulp vragen.

Verder blijven doen wat jullie al doen... structuur bieden, consequent zijn. Wat eten betreft zou ik hem laten, als hij niet eet jammer dan. Hij gaat met honger naar bed niet jij.


God wat een ramp Chiq. Ik zou inderdaad ook echt professionele hulp gaan zoeken voor je er als gezin aan onderdoor gaat. En dat is echt geen schande en echt geen falen. Net als het klasse is als iemand voor zichzelf naar d psycholoog gaat en er dan helemaal niks mis met je hoeft te zijn is dit ook alleen maar hartstikke goed als je een professional mee gaat laten kijken.

Verder denk ik inderdaad ook dat je niet veel kunt doen behalve heel consequent zijn. En niet eten is prima, kinderen sterven niet zo snel een hongerdood. En meedtal houden ze het als je echt consequent bent geen maanden vol. Maar overdag dan ook even geen koekjes en snoepjes en cakejes en ik zou zelf ook geen toetjes eten dan een periode. Kinderen kunnen het verrekte goed doen op weinig slecht eten. Als hij een paar momenten dingen krijgt die hij wel lekker vindt en sterk genoeg van wil is om de rest honger te lijden en jullie te manipuleren zou ik in ieder geval hem niet meer snacks door de dag heen geven. Ja, fruit en crackers enzo. (wellicht doe je dit al hoor dan zeg ik niets maar kwam even boven vanwege dat cakeje wat je net zei)
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25115

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 14 Aug 2017 20:03

Re: Kleuter slaat..

Poeh, wat ontzettend pittig zeg! Kan me voorstellen dat jullie er behoorlijk doorheen zitten. Zelf dacht ik aan een kindercoach, misschien kan die met hem (spelenderwijs?) achterhalen of hem iets dwarszit en wat dan. Ik zou snel aan de bel trekken in elk geval, maar dat ben je ook van plan. Zoals ik het lees proberen jullie al van alles. Heel veel sterkte in elk geval!
❤ 7 juni 2018
<<

Anoniem257

Bericht 14 Aug 2017 20:06

Re: Kleuter slaat..

Wat heftig Chiq. Lijkt mij echt super vermoeiend. Ik heb geen ervaring hier mee en misschien zeg ik nu ietd waar je geen drol aan hebt,maar mijn schoonzus heeft geleerd om juist dat gedrag te negeren inderdaad en alles wat hij goed doet juist heel erg benoemen dat hij het zo goed doet etc. Postief benaderen. Zij heeft/had toen ook hulp
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3726

Geregistreerd: 01 Jan 2015 13:05

Bericht 14 Aug 2017 20:09

Re: Kleuter slaat..

Klinkt heftig Chiq. Ik werk in de jeugdzorg bij het c.jg. Tegenwoordig gaat jeugdhulp via de gemeente. Zit er een c.jg in jullie woonplaats of het wijkteam? Zij kunnen samen met jullie kijken welke hulp er nodig is.
<<

Pluis

Kletskop

Berichten: 522

Geregistreerd: 20 Mrt 2016 14:19

Bericht 14 Aug 2017 20:16

Re: Kleuter slaat..

Ik had nog een reactie getypt was ie weer weg...

Wat ik wel geleerd heb van mezelf vroeger is dat eten het enige middel is waar je je ouders mee onder druk kan zetten en de strijd mee aan kan gaan. Die strijd ga ik niet aan. Wil je niet eten? Dat is heel jammer maar dan eet je maar niet. Dit staat op tafel en wij eten wel verder want wij vinden het wel lekker en willen geen honger in de nacht. Zo doen we dat de hele dag van ontbijt, lunch, avondeten, fruit tot tussendoortjes. Maar als ze dan wel mee eten al is het fruit of tussendoor dan benoemen we dat of een stickerkaart bijhouden waar hij zelf een sticker mag plakken als hij wel goed mee heeft gegeten.
<<

ChiQ

Bericht 14 Aug 2017 20:29

Re: Kleuter slaat..

Ik bel morgen inderdaad even de huisarts. Ben moe, echt waar. Een pittig kind kan ik handelen want zelf ben ik ook pittig, maar hij spant de kroon. Wel denk ik dat het nu vergroot wordt en hij erg veel last heeft van zijn ontwikkeling, hij kan opeens zoveel ook. Maar al 4,5 jaar beheerst dit gedrag ons leven. Zelfs toen hij een mini baby was herinner ik me zijn ontevreden gedrag.

Soms ben ik zelfs verdrietig als hij bij zijn oma slaapt en weer naar huis komt. :redface:
<<

Marie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2587

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:32

Bericht 14 Aug 2017 20:37

Re: Kleuter slaat..

Wat heftig Chiq :(

Tot op zekere hoogte herken ik het van onze zoon. Alles moet op zijn manier, als F. niet wil, dan gebeurt het niet. Gillen, schreeuwen, krijsen, van zich af schoppen als we hem optillen, weglopen, we maken het allemaal mee. Elke dag is een dodelijk vermoeiende strijd. Ik word hier al niet goed van, maar Julian lijkt er nog een schepje bovenop te doen, dus ik snap heel goed dat je zo niet verder wil.

Ik denk dat het goed is te beginnen bij de huisarts. Hij/zij kan jou vertellen waar in jouw regio de mogelijkheden liggen, welke installaties jouw het best kunnen helpen

In elk geval veel sterkte. Goed dat je om hulp durft te vragen!
2010: Jij hebt ons papa en mama gemaakt!
* * *
2013: Compleet gelukkig en gelukkig compleet!
<<

anoniem224

Bericht 14 Aug 2017 20:54

Re: Kleuter slaat..

Wauw wat heftig Chiq. Ik herken het een beetje met mijn neefje, al heeft hij het niet zó extreem, maar hij drijft mijn zusje ook tot het uiterste. Zij heeft samen met school iemand ingeschakeld die haar gaat helpen. Is nog niet zo heel lang, dus of het echt helpt weten we nog niet, maar het is zeker het proberen waard.
Bij mijn neefje merken we dat hij ook niet goed tegen prikkels en spannende gebeurtenissen kan. Als het ergens erg druk is en met veel harde geluiden, dan is dat niks voor hem. Dan zie je hem gewoon veranderen. Ook met bijvoorbeeld nu zijn verjaardag, hij was de week ervoor echt heel erg vervelend en dwars en niks was goed enz enz. Die is nu voorbij dus hopelijk gaat het nu wat beter.

Ik zou proberen via de huisarts hulp te krijgen of via de gemeente (dacht dat dat bij mijn zusje ook zo is gegaan). Succes in ieder geval, ik zie het van dichtbij (iets minder heftig, maar toch nog heftig) en kan me goed voorstellen dat je de wanhoop nabij bent.
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers