Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Kleine badkamer

20 Jun 2018 15:34

Nou ja inimini eigenlijk. Wie heeft er een kleine badkamer en hoe heb je deze ingericht. Ons nieuwe huis heeft nl echt een mini badkamer.

Re: Kleine badkamer

20 Jun 2018 15:41

Ja wij, 1,5 bij 2 denk ik maximaal.
Wij hebben een douchecabine en toilet erop. En een mini wastafel. Een toiletmeubel wat als wastafel functioneert. Zoiets: https://www.douche-concurrent.nl/toilet ... gglans-wit
Paar plankjes handig opgehangen en voor de rest alle spullen elders opbergen.

Re: Kleine badkamer

20 Jun 2018 15:44

Wij hebben een mini badkamer. Van inrichting is dan ook geen sprake. Was allang blij dat ik met m'n mega buik nog net tussen de muur en de wastafel in kon staan om m'n tanden te poetsen.
Afdrogen deed ik buiten de badkamer haha.

Re: Kleine badkamer

20 Jun 2018 16:31

Wij hebben een douchecabine (een hele onhandige vierkante) met daarnaast een badkamerkast voor de handdoeken enzo. En tegenover de douchecabine een wastafel met spiegelkast.

Afbeelding

Afbeelding

Ik zou ook graag een toilet in de badkamer willen, maar ik zie niet bepaald voor me hoe dat ooit moet gaan passen.

Re: Kleine badkamer

20 Jun 2018 19:51

In ons vorige huis hadden we een badkamer van 1,85 x 1,85 m.
We hadden een inloopdouche van 95 cm breed vanaf de achterwand. De douchewand was 1,15 breed, dus we hadden een doorloop van 70cm.

Aan de muur waar de douche hing, hing ook de wastafel (70 cm breed) met spiegel etc.
Onder de wastafel hebben we nog een kastje op maat laten maken voor wat make-up en handdoeken.

Meer hadden we niet in de badkamer. De wc zat in de hal, recht tegenover de badkamer dus dat misten we niet.

Re: Kleine badkamer

20 Jun 2018 20:10

Onze badkamer is 1,40 bij 2,40 denk ik. Over de breedte hebben we een douche, het is niet echt een cabine. Een opstaand randje op de vloer en een douchegordijn. Op de smalle wand daar recht tegenover hangt een hoge kast met handdoeken (daarnaast zit te deur. Op de ene lange wand hangt een wastafelmeubelding en een spiegel, daar recht tegenover zit een raam. Een toilet hebben we niet boven.

Foto:
Afbeelding

Re: Kleine badkamer

20 Jun 2018 20:30

Onze badkamer is 1 x 2m. Wij hebben een zelfde badkamer als Elliot. Ook geen toilet boven.

Re: Kleine badkamer

25 Jun 2018 07:05

We zijn flink aan het meten en tekenen geweest. Gisteravond met schilderstape alles op de grond gezet en qua maten gekeken of het past. Verder zijn we er van overtuigd dat we overal de kleinste producten van gevonden hebben. Een wastafel van 50x25, maar bijvoorbeeld ook een verkorte wc van maar 43cm lang. Helemaal ideaal zal het niet zijn, maar ja wat doe je nou in een badkamer. Je brengt er misschien 10 minuten van de dag door. Douchen doen we allemaal vrij kort dus ja dan maar even wat meer behelpen. Maar zoals we het nu getekend hebben krijgen we een wc, wastafel en douche in een badkamer van 1x2

Re: Kleine badkamer

27 Jun 2018 07:33

Dat wordt wel een hele kleine wastafel, meer het formaat van een toiletfonteintje? Wij hebben al een smalle/ondiepe wastafel gekozen voor ons nieuwe huis en die is 40 diep ipv 25.
Zou dat toch niet zo snel doen eerlijk gezegd.
Kan je de toilet niet laten zitre of een muur doorbreken om de badkamer te vergroten?

Heb je trouwens ook rekening gehouden met een voorzetwandje voor je toilet resevoir, dat zo'n 20cm nog extra is, ook al heb je een verkorte pot?
(Daar hadden wij ons eerst op verkeken, hadden een verkort frame gekocht, maar toen bleek die toch naar voren geplaatst te moeten worden om aan te kunnen sluiten op het riool.)

Onze huidige badkamer is trouwens ook ongeveer2x1, (of 2.30x1,weet niet precies( zonder toilet dan maar als ik er zo over nadenk zou het moeten passen.
Hebben bij binnenkomst eerst 80l boiler, in die hoek zou toilet kunnen komen, dan hebben we 80x50 wastafel en er naast gelijk inloopdouche met glasscherm van 50cm.

Re: Kleine badkamer

27 Jun 2018 07:43

Over die 10 minuten per dag. Ligt er maar net aan. Wij wilden persé een badkamer met raam en bad. Iets wat veel nieuwbouwwoningen niet meer hebben. Van het bad hier wordt bijna wekelijks gebruik gemaakt. Erg fijn om in te relaxen en stel je zou kids hebben dan is het voor hen leuk om in te spelen (ten minste zo heb ik zelf vroeger ervaren als kind zijnde). Ik lever dus graag een stukje slaapkamer (je slaapt daar immers toch alleen maar) in voor een ruimere badkamer met bad mocht die er nog niet staan.

Even goed succes met het verbouwen van je badkamer.

Re: Kleine badkamer

27 Jun 2018 08:15

Ze is niet aan het verbouwen Fred, maar deze badkamer komt in een nieuw huis.

Is het huis nog in aanbouw? Dan zou ik wel de tip van Fred meenemen om misschien een wandje te verplaatsen. Nu ga je op alles 'beknibbelen' en voor mijn gevoel wordt het het net niet zo. Ik vind een beetje wastafel wel fijn ipv formaat wc fonteintje. Ik zou dan eerder kiezen voor geen toilet boven en wel wat meer ruimte voor de rest.

Succes!

Re: Kleine badkamer

27 Jun 2018 08:59

Ik heb ook een kleine badkamer. Hij was ooit 2 x 1 meter maar de vorige bewoners hebben hem iets laten uitbreiden (ten koste van slaapkamer en overloop). Hij is nu 2.5 meter bij 1.15 (douchehoek) en op het bredere punt 1,50 breed. (Er zit dus een hoek in, waardoor hij een klein beetje een L-vorm heeft). In het smalle gedeelte zit dus de douche, daar recht tegenover een toilet en meteen naast het toilet de wastafel.

Re: Kleine badkamer

27 Jun 2018 11:49

Ik zou ook gaan voor een normaal formaat wastafel. Ik kan echt niet fatsoenlijk mn handen wassen bij ons in het toilet zo klein is die wastafel. Toilet zou ik schrappen en dan zorgen voor een fijne douche en wastafel.

Re: Kleine badkamer

27 Jun 2018 11:59

Ik zou die toilet schrappen hoor. Wij hebben echt geen ruimte voor een toilet, maar dat is ook echt niet nodig.

Re: Kleine badkamer

27 Jun 2018 14:38

Geen toilet boven is voor mijn vriend echt geen optie, die moet er ‘s nachts altijd minimaal 1x uit. Slaapkamer er bijtrekken wil ook bijna niet want dat is een draagmuur en de ramen zitten ook heel onhandig. Dat is het eerste waar we naar gekeken hebben.

Overal is rekening mee gehouden qua aansluitingen. En afstanden. Is een onderdeel van het werk van mijn vriend dus geen probleem.

Re: Kleine badkamer

27 Jun 2018 16:28

Maar wil je dan echt een toiletfonteintje als wastafel gaan gebruiken? Dat is toch super onhandig? Dan zou ik eerder een wastafel in de slaapkamer plaatsen denk ik.

Is dit trouwens geen idee qua indeling?

Afbeelding

Re: Kleine badkamer

27 Jun 2018 17:21

Bovenstaande badkamer hebben we inderdaad als idee gebruikt, alleen draaien we de toilet een kwartslag. Dat levert nog net iets meer ruimtewinst op.
Plaats een reactie