Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Katten eetprobleem

<<

Kira

Bericht 12 Jan 2019 10:08

Katten eetprobleem

Wat eten jullie katten?

Ik heb er drie en ze zijn totaal verschillend. Een oudje, die weinig lust, wel haar voer goed eet en goed op gewicht is.
En twee kleintjes van 1,5 jaar waarvan 1 te dik is, en alles eet. En eentje iets mag aankomen maar niks lust, ik zie haar amper eten. Ze valt niet af maar ik ben er toch niet gerust op. Ze is wel speels en niet ziek.

Eentje moet er op dieet, die is echt te dik. En de andere moet dus juist iets aankomen. En de oudste moet gewoon blijven eten zoals ze doet. Lekker handig allemaal :smile:

Hoe zouden jullie dit aanpakken? Wat is goed dieetvoer?
Is er kattenvoer dat elke kat lekker vind?
Met mijn oudje heb ik al veel uitgeprobeerd maar ze eet beter dan de jongste die dus echt niks lekker lijkt te vinden. Ik zie haar wel brokjes eten maar volgens mij doet ze dat gewoon omdat ze echt erge honger heeft en dan eet ze er 10 en dan stopt ze weer.

Dus, wat eten julie katten?
Hebben ze ook moeilijke eet gewoontes, en hoe ga je daarmee om?
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 12 Jan 2019 10:44

Re: Katten eetprobleem

Wij hebben 4 katten waarvan er 1 speciaal nier dieet heeft.

De anderen eten sanabelle sensitive.

We hebben nu 2 voerbakjes die op de chip in de kat werken.
De ene bak kan alleen de kat op dieet in en de andere 3 katten het andere bakje.

Misschien dat dat ook werkt bij jou. Dan kun je evt de te dikke kat op dieet voer zetten en de andere ander voer.

Ze kosten wel bijna 100 euro per stuk, dus een grote investering.

Over het merk sanabelle ben ik heel tevreden. Daar hebben ze allerlei varianten in. Te koop via zooplus.nl
Afbeelding
Afbeelding
<<

Kira

Bericht 12 Jan 2019 10:49

Re: Katten eetprobleem

Dolphinne, bedankt voor je reactie. Ik vind alleen 100 euro oer stuk wel voor nu te duur. Mocht een andere methode niet werken kan ik dat altijd nog als laatste redmiddel gebruiken.
Ik ga eens kijken op zooplus.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 12 Jan 2019 11:43

Re: Katten eetprobleem

Je zou daar een variant op kunnen maken door een hele smalle doorgang ergens te bouwen waar je dan het calorierijke voer voor de dunnetjes zet. Daar moet die dikkerd dan niet doorheen passen :)
#teammaple🍁
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 12 Jan 2019 11:48

Re: Katten eetprobleem

Oh en mijn katten eten voer van royal canin voor kittens, gemixt met een dure zak brokken speciaal voor gecastreerde katten. Die laatste kregen we van de dierenarts na de castratie. Zodra hij op is gaan we over op royal canin sterilized.
#teammaple🍁
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 15 Jan 2019 00:07

Re: Katten eetprobleem

Ja die bakken zijn ook schrikbarend duur.
Hier was het (op 4 apart gaan voeren na) de enige oplossing.

Helaas heeft het nog niet helemaal het gewenste effect. De zieke kat heeft nu wel betere bloedwaardes, maar hij valt nog steeds (wel langzaam) af ipv dat hij aankomt.

Hij woog ooit ruim 10 kilo. Toen hij ziek werd 5.5 en nu nog 5 kilo.

Misschien dat voor jou apart voeren wel zou kunnen werken, maar dan zal de kat die je bijna nooit ziet eten wel ineens op vaste momenten de brokken moeten eten.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Kira

Bericht 09 Feb 2019 10:48

Re: Katten eetprobleem

UN dat is wel een idee, maar die twee dunnetjes gaan dan niet eten. Heb hun voer nu ergens anders gezet en ze bleven maar mauwen tot het weer op de oude vertrouwde plek stond..
Het dikkertje heb ik een paar dagen op de gang gezet met haar voer maar na een paar dagen lukte me het met geen mogelijkheid meer haar daar te krijgen. Liep rondjes te rennen met een bakje voer, achter haar aan :)

Nu krijgen ze dus brokjes gemengd met light voer, het dikkertje krijgt voornamelijk light. En dan niet meer elke avond blikvoer. Zo ongeveer om de dag, en dan alle drie een beetje.
Het is nog niet ideaal maar het zijn ook drie eigenzinnige beestjes die zich niet laten foppen.
<<

Vanya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3729

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:43

Bericht 09 Feb 2019 12:56

Re: Katten eetprobleem

Haha katten zijn slim en laten zich niet foppen inderdaad!

Hier krijgen ze brokjes van Sanabelle no grain gemengd met Sanabelle dental. Twee keer per week krijgen ze ieder een blikje nat voer (meestal een blikje van 85 gram) en af en toe krijgen ze een kattenstick/snack.

Tips heb ik verder niet voor je, lijkt me best lastig om het zo gescheiden te houden. Die voerbakjes met chip is wel een idee maar ook wel een dure investering natuurlijk.
If you cannot do great things, do small things in a great way.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9737

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 09 Feb 2019 13:46

Re: Katten eetprobleem

Ik heb nu van royal canin brokken voor kieskeurige eters en hier is onze kieskeurige kat helemaal gek op. Als in: ze eet nu veel meer.

Voor de dikker kun je ook een puzzelvoerbak kopen. Of tenminste er bestaan van die bakjes waardoor ze minder snel kunnen eten, en daardoor vaak ook normaal eten of in elk geval niet langer bezig zijn en niet direct ook het eten van de andere gaan pakken.

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers