Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Juffen: moeilijk oudergesprek?

<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2918

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 01 Okt 2013 22:37

Juffen: moeilijk oudergesprek?

Hebben jullie tips?

Het gaat me niet om de 'gebruikelijke' moeilijke gesprekken, over het algemeen kan ik me prima redden bij oudergesprekken, of eventueel het gesprek op een later moment voortzetten. Vanavond had ik echter een gesprek waarbij de (gescheiden) ouders hun persoonlijke dingen gingen uitvechten in het gesprek, als ik: dit heb ik nog nooit gehoord, waarom weet ik dit niet etc. het ging er best even fel aan toe. Ik kreeg zelfs even de indruk dat vader bijna ging huilen (o help!), maar dat gebeurde gelukkig niet. Op zo'n moment weet ik gewoon echt even niet wat ik ermee moet, moeder probeerde al wel gauw de kant op te sturen dat ze daar na afloop van ons gesprek over verder zouden praten, maar het duurde even voor dat bij vader binnenkwam.
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

Anoniem321

Bericht 02 Okt 2013 12:28

Re: Juffen: moeilijk oudergesprek?

Ik zou dan geloof ik zelf wel aangeven dat je graag bij het onderwerp wilt blijven en vriendelijk verzoeken of ze die discussie later willen voortzetten. Het lijkt me voor de ouders zelf trouwens best genant om in aanwezigheid van een leerkracht ruzie te maken.
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6230

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 02 Okt 2013 17:52

Re: Juffen: moeilijk oudergesprek?

Eens met Ragazza.

Zorg dat je voor jezelf duidelijk op papier hebt wat je wilt vertellen en vertel bij dingen die je zegt ook duidelijk dat het jouw visie/mening is en dat je niet weet hoe het onderling in elkaar steekt en daar verder weinig mee te maken wilt hebben :)
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2918

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 06 Okt 2013 11:12

Re: Juffen: moeilijk oudergesprek?

Bedankt voor jullie reacties. Alles goed op papier zetten doe ik altijd al, alleen dit was dus een punt dat moeder inbracht en waarvan vader niet op de hoogte was. Dat van het bij het onderwerp willen blijven ga ik onthouden, ik was nu te overrompeld.
19 juni 2015
2 februari 2017

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron