Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


ingestort

<<

Jazz

Noob

Berichten: 5

Geregistreerd: 13 Jun 2017 11:07

Bericht 13 Jun 2017 11:25

ingestort

Ik heb een nieuw account aangemaakt omdat ik dit niet gelinkt wil hebben aan mijn huidige naam.
Mocht ik herkend worden geen probleem. Al houd ik het graag "anoniem"

Mijn partner gaat niet goed. Hij is gisteren volledig ingestort.
Hij is wel al zijn leven lang bekend met depressie klachten. Zelfs toen hij 11 jaar was en in zijn puber jaren. Hij heeft het altijd wel moeilijk gehad maar kwam er deels altijd wel weer boven op.
Sinds ik hem ken, ken ik hem eigenlijk niet anders dan een vrolijke man, maar absoluut met sombere perioden. Niet eens meer winter gerelateerd.
Laatste tijd ging het al niet zo best bij ons. De druk is hoog. Hij dronk veel alcohol waar we ook de nodige ruzies om hebben gehad. Ons gezin bestaat uit 3 kinderen waarvan 1 speciale behoeftes heeft. Daar kan hij moeilijk mee omgaan.
Tijdens de laatste ruzie heeft hij mij ook erg gekwetst. Mede door te zeggen dat hij vooral drinkt omdat hij het zwaar heeft met mij en mijn kind.
Als hij dronken is verliest hij alle controle en is dan ook totaal ongenuanceerd. Ik weet dat wij het pittig hebben en we praten juist altijd heel goed erover. Maar tijdens zo'n bui komt er veel naar boven wat hij zo niet zegt.
Nu is hij gisteren dusdanig ingestort dat hij als een klein mannetje kei hard zat te huilen aan de tafel. Hij ziet zijn drank probleem in. Hij zegt zichzelf volledig naar de kl*te te helpen en is zelfs op het punt beland dat hij een overdosis aan medicatie wilde nemen.

Ik schrok ervan want ondanks dat ik weet dat hij het pittig heeft, wist ik niet dat het zo extreem was. Zijn lontje is korter idd en voor mijn kind is hij strenger dan zijn kinderen. Dat is vaak niet eerlijk waardoor ik in de bescherming schiet naar mijn kind toe. De verhouding is echt wel uit balans zo.
We zijn gisteren meteen naar de huisarts gegaan en hij is nu aangemeld voor psychiatrie afdeling persoonlijkheidsstoornissen. In het verleden genoeg bij de psycholoog geweest maar het heeft gewoon niet zo mogen baten.
Ik vermoed ook dat er meer achter zit dan alleen een depressie. Hij benoemt dat zijn hoofd overvol is. Alsof hij langs de snelweg staat en alles langs raast. Het geluid en licht is overweldigend. Hij is hyper intelligent en denkt 6 stappen vooruit. Ook heeft hij de drang om overal patronen in te zien of cijfers te tellen. Dwangmatig gedrag.
We hebben een boek over autisme en dat is een spiegel van hem benoemt hij zelf.

Dit alles is maar een klein deel. Ik sta vast ik vind het zo moeilijk. Mijn maatje waar ik op leun en steun, trekt het allemaal niet meer. Alles komt op mij af en ik wil niet overlopen maar ben er wel bang voor zo.
Ik ben bang dat we uit elkaar groeien en dat willen we beide absoluut niet.
We hebben het pittig met ons samen gesteld gezin en nu dit erbij maakt het nog moeilijker.
Ook mis ik echt vrienden. Ik heb vrienden, wij hebben vrienden maar wat zijn vrienden nou? Ik heb gisteren gewoon oprecht zitten zoeken in mijn app lijst, bij wie ik mijn ei kwijt kon. Wie is dusdanig mijn vriendin dat ik daar vertrouwen in heb en mijn gevoel even kan uiten. Ik voel me oprecht nog maar alleen en eenzaam. Zeker nu mijn partner het zo zwaar heeft.
Mijn motor draait door, het moet wel. Maar jemig wat zie ik op tegen de tijd wat komen gaat.
Overigens zit het wel bij hem in de familie. Zijn broer slikt medicatie ervoor en kan niet meer zonder. En zijn moeder heeft ook in de crisis opvang gezeten.

Heel warrig verhaal ben ik bang maar het lukt me nu even niet samen te vatten.
<<

Marilyn

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1275

Geregistreerd: 23 Okt 2014 22:13

Bericht 13 Jun 2017 12:24

Re: ingestort

Dikke knuffel..
Afbeelding
<<

DdL

Lady-post-a-lot

Berichten: 1618

Geregistreerd: 29 Aug 2016 14:30

Bericht 13 Jun 2017 14:13

Re: ingestort

Wat klinkt dit als een heftige situatie waarin je zit. Vergeet je jezelf niet? Wat erg dat je geen vrienden/vriendinnen hebt waar je nu terecht kunt. Kan je wel bij familie terecht? Misschien ook hulp voor jezelf zoeken? Het is geen makkelijke situatie dus misschien kan je begeleiding krijgen, ook hoe je met jouw man moet omgaan.
Wat 'fijn' dat hij inziet dat hij hulp nodig heeft. Dat is het begin.
Ik weet niet hoe ik jou kan helpen maar ik wil je veel sterkte en succes wensen!
<<

Quizzle

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1327

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:35

Bericht 13 Jun 2017 14:47

Re: ingestort

Wat een gedoe Jazz.

Ik vind dat Ddl wel goede dingen zegt, dat je ook jezelf niet mag vergeten.
En verder vind ik dat je, ondanks de nare situatie van je partner, duidelijk mag zijn in het feit dat de kinderen daar nooit de dupe van mogen worden. Het is hartstikke rot dat hij zich zo voelt en het is goed dat hij nu hulp heeft gezocht, maar daar mag jij best de grens in trekken.
Misschien is daar iets over af te spreken, dat hij een time out kan nemen als de zaken te hoog oplopen?

Ik vind het voor jou ook erg naar dat je het gevoel hebt dat je eigenlijk bij niemand terecht kunt. Ik hoop dat het hier schrijven dan een beetje helpt, en trek op tijd aan de bel als je meer nodig hebt.
Tel est mon destin
Je vais mon chemin
Ainsi passent mes heures
Au rythme entêtant des battements de mon cœur
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1985

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 13 Jun 2017 16:22

Re: ingestort

Ik heb je verhaal gelezen en ik heb helaas geen advies voor je. Toch wil ik je topic niet zomaar sluiten. Ik wens je heel veel sterkte met de situatie.
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3864

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:36

Bericht 13 Jun 2017 16:43

Re: ingestort

Jeetje, ik wil je heel veel sterkte wensen zeg :hug:
Chocolate is the answer, who cares what the question is
<<

Pitty

Kwebbel

Berichten: 359

Geregistreerd: 28 Jul 2015 22:16

Bericht 13 Jun 2017 20:14

Re: ingestort

Je moet jezelf zeker niet gaan verwaarlozen, maar goed voor jezelf blijven zorgen. Als je niet voor jezelf zorgt, kun je ook niet voor anderen zorgen.

Zo goed van jullie om meteen de stap naar de huisarts te zetten! Is er verder ook iets van gezinsondersteuning mogelijk? PGB voor jullie kind met een speciale behoefte? Eventueel relatietherapie erbij? Wanneer kan hij terecht op de afdeling psychiatrie? Heeft hij zich nu ook ziekgemeld op zijn werk?
2009 2011
2012 2015
2016
<<

Jazz

Noob

Berichten: 5

Geregistreerd: 13 Jun 2017 11:07

Bericht 13 Jun 2017 20:29

Re: ingestort

Dank jullie wel allemaal. Mezelf verwaarlozen of vergeten gebeurt spontaan. Ik of mijn sores doet er nu niet toe want er is geen ruimte voor. Thuis in ieder geval niet.
Hij kan komende week bellen voor een afspraak en dan zullen we met een wachtlijst te maken gaan krijgen.
Samen therapie is ook een idee van ons idd alleen tot heden nog niet gebeurd.
Morgen gaat hij op zijn werk bespreken hoe en wat. Hij zal sowieso een x aantal uren ziek gemeld worden.

Ik heb het zwaar vandaag. Maar kan dit gewoon niet uiten.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Bruce Willis

Berichten: 6720

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 14 Jun 2017 21:28

Re: ingestort

Jeetje, wat een onwijs moeilijke situatie Jazz. Probeer elkaar te blijven vinden en steunen en ik hoop dat je vriend de juiste psychische hulp zal krijgen. Knuffel voor jou!
28 april 2015 - Your first breath took ours away..
<<

Jazz

Noob

Berichten: 5

Geregistreerd: 13 Jun 2017 11:07

Bericht 15 Jun 2017 06:07

Re: ingestort

Dank je Lady.
Het is lastig want ik vind het erg moeilijk om hem te helpen. Ik kan in alle opzichten niet veel goed doen.
Gisteren heeft dat ook wel weer tot confrontaties geleid. Nu zag hij wel snel in dat het niet oke was van zijn kant.
Hij vliegt van de ene emotie naar de andere. Heel bizar ook om te zien.
Onder tussen is er bij mijn ex een baby geboren en ze zitten zo vrolijk op de roze wolk. En hij vind het vooral nodig dit te delen met mij. En eerlijk? Ik vind het afschuwelijk. Hij gaat vrolijk door, gaat alles voor de wind. En mijn leven is weer een en al obstakel! Why?!?

Mijn vriend gaat partime werken nu en mag zelf na eigen behoefte meer werken. Arbo arts komt er ook bij dus dat is wel fijn. Alleen welke hulp kan je in de tussentijd krijgen nu de nood zo ontzettend hoog is?
Kindjes merken het ook en reageren ook ieder op hun eigen manier.
Gelukkig mag ik gaan werken. Dat is een fijne afleiding.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Bruce Willis

Berichten: 6720

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 15 Jun 2017 07:19

Re: ingestort

Ja, dan is het verschil tussen geluk in het ene gezin en verdriet in het andere wel heel erg voelbaar. Vervelend dat je ex niet door lijkt te hebben dat jij als ex zijnde misschien niet continu zit te wachten op zijn babygeluk.

Houd voor ogen dat dit een tijdelijke situatie is en dat het uiteindelijk echt beter zal worden. Wanneer dat wordt kan helaas niemand voorspellen. Ik had begrepen dat hij bij de GGZ ging starten maar blijkbaar heb ik dat verkeerd gelezen. Zeker weer een wachtlijst?

Sterkte, ook voor de kindjes. Zij merken ongetwijfeld dat er wat aan de hand is. Waak er ook voor dat met name jouw zoon niet zijn uitlaatklep wordt, waartegen hij zich gaat afreageren.

Werkse vandaag, fijne afleiding!
28 april 2015 - Your first breath took ours away..
<<

Jazz

Noob

Berichten: 5

Geregistreerd: 13 Jun 2017 11:07

Bericht 20 Jun 2017 05:13

Re: ingestort

Lady: ja de kindjes merken het absoluut. Maar we hebben ze de situatie proberen uit te leggen en dat bracht wel wat meer rust.

Hij heeft zich aangemeld bij ggz idd maar gisteren heeft hij het vervelende nieuws gekregen dat ze hem nu niet willen helpen. Hij zal zelf eerst van zijn drank probleem af moeten komen. Dan pas nemen ze zijn casus aan. En dat terwijl het drinken echt een uiting is van een veel dieper gelegen probleem. Het was voor hem echt weer een tegenslag.
Ik snap het niet? Waarom gaan ze zo met mensen om. Iemand die hulp nodig heeft maar mag het eerst op eigen kracht uitzoeken.
Gelukkig heeft hij zichzelf een doel gesteld en afgelopen weekend tijdens een verjaardag heeft hij 2 pilsjes maar gedronken en de rest afgeslagen. Ik was trots op hem. Normaal was dat juist een gelegenheid om helemaal los te gaan en dat heeft hij nu niet gedaan.

Gisterenavond heeft hij een slaaptablet genomen en deze nacht (terwijl ik wakker lag) heeft hij de hele nacht rustig geslapen.
We komen er wel, mijn vriend komt er wel. Het is alleen ff behoorlijk doorbijten.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Bruce Willis

Berichten: 6720

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 20 Jun 2017 06:08

Re: ingestort

Vanuit mijn werk zie ik veel van de GGZ en ik kan niet anders zeggen dan dat ik ook weinig van hun werkwijze snap. Het frustreert mij vaak ook enorm. Dat is dan nog werkgerelateerd, moet je nagaan hoe dit voor jullie moet zijn.
28 april 2015 - Your first breath took ours away..
<<

JLo

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 485

Geregistreerd: 11 Mei 2014 16:48

Bericht 20 Jun 2017 06:56

Re: ingestort

Frustrerend zeg! Want ja, wat was er eerst, het kip of het ei. Dus waar moet de nadruk liggen bij de behandeling.
Gelukkig zijn er steeds meer (GGZ)organisaties die werken net dubbele diagnoses. Misschien kun jr eens googelen of er ook zo'n organisatie bij jullie in de buurt zit.
Een psychiatrische stoornis is gewoon erg lastig te behandelen wanneer de verslaving/ het problematische drankgebruik op de voorgrond staat. Hij zou dus ook eerst bij een verslavingskliniek zijn drankprobleem kunnen aanpakken.
Minder drinken is een mooie eerste stap maar bij echt een verslaving/ alcoholprobleem is helemaal stoppen vaak toch echt nodig. Anders is de kans groot dit niet overgaat.

Heel veel sterkte met de situatie!!
<<

Kira

Lady-post-a-lot

Berichten: 1424

Geregistreerd: 03 Feb 2016 19:58

Bericht 20 Jun 2017 07:23

Re: ingestort

Pfff jeetje, dat is echt een tegenslag! Wat balen. Is zijn drankprobleem dan echt zo dusdanig groot? Je zou zeggen dat ze hem dan juist zouden willen helpen...
Sterkte!
<<

Jazz

Noob

Berichten: 5

Geregistreerd: 13 Jun 2017 11:07

Bericht 21 Jun 2017 18:40

Re: ingestort

Tja wat is erg qua drank gebruik? Sinds zijn scheiding heeft hij momenten gehad dat het heviger was dan normaal. Hij houd van een pilsje maar goed welke man niet?
Tijdens feestjes greep hij wel de kans om te drinken en het grote probleem is dan juist dat hij geen controle meer kan houden. Hij gaat dusdanig ver dat echt alle remmen los gaan met alle gevolgen van dien.
Normaal eindigt dit in een behoorlijke ruzie tussen ons en 1x is het fysiek mis gegaan.
Dit zijn uitzonderingen en normaal alleen als er dus een activiteit te doen is.
Door de week nam hij zich per dag 2 a 3 pilsjes of glazen wijn. Maar niet door gaan tot hij dronken was.
Ik vind het wel een probleem. Zeker wanneer er een feestje ect is want ik ga dan onrustig erna toe.
Dat hij zich een pilsje pakt na het werk geen probleem, ik vind een glaasje hugo ook erg lekker op zijn tijd.

Ik denk wel dat hij dit ook zelf best onder controle kan krijgen met mijn hulp en de hulp van zijn familie. Hij heeft echt wel laten zien dat hij het kan. Alleen op het moment dat hij zwakker is, gaat het mis. Dan moet er iemand zijn bij hem die hem op de rem trapt.
Ik moet zeggen, wat maandag een enorme tegenslag voor hem leek, heeft hij echt mega positief opgepakt. Hij is met een dagboek begonnen om zijn gevoelens te verwoorden en is erg nauwlettend op het drinken. Hij gunt zichzelf 1 pilsje per dag en vraagt mij om samen de controle erover te houden. Ik vind het knap hoor zeker nu hij er zo doorheen zit en juist dan eigenlijk naar de fles zou grijpen normaal gesproken.

komend weekend hebben we een bruiloft en we hebben nu al hele duidelijke afspraken gemaakt samen. Ik heb er wel vertrouwen in dat het lukt maar ergens blijft er ook onrust bij mij knagen. Ook mijn vertrouwen in hierin wel een beetje geschaad door wat er eerder is voorgevallen.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Bruce Willis

Berichten: 6720

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 24 Jun 2017 20:23

Re: ingestort

Hoe gaat het nu Yazz?
28 april 2015 - Your first breath took ours away..
<<

kippie

Lady-post-a-lot

Berichten: 1008

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:34

Bericht 26 Jun 2017 20:27

Re: ingestort

Jazz wat een herkenbaar verhaal..

Ggz heeft ons wel zo veel ellende aangedaan..
Ik ben nog in staat een schade vergoeding te vragen.

Ik wil je veel sterkte wensen..
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1663

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 27 Jun 2017 15:04

Re: ingestort

Wat fijn dat er een vooruitgang te zien is bij hem!
Ik zat afgelopen dagen nog even na te denken over dit bericht en wil je toch nog wel zeggen dat hij super blij mag zijn met zo'n lieve vriendin die hem wil helpen maar let jij ook een beetje op jezelf? Kijk je uit dat er niet steeds over jouw grenzen heen gegaan wordt? Hier heb ik het vooral over het 'fysiek' misgegaan moment, ik weet niet of dat op jullie betrekking heeft maar het kan soms zo verklaarbaar zijn/je wil hem helpen/er speelt zoveel op het moment dat je het soms even niet meer kunt overzien en je later pas beseft dat je iets niet oké vond. Kan je hier ook met iemand in jullie omgeving over praten? En is dit drankgebruik altijd zo geweest sinds jullie relatie (elke dag een pilsje?).

Sorry voor de velen vragen. Ook erg vervelend dat hij niet meteen geholpen wordt, ik hoop dat er snel hulp komt zodat er ook een last van jouw schouders af zal vallen en jij je ook wat meer op jezelf kunt richten. Die tijd zal je vast nodig hebben :hug:

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Squirrel