Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie veranderd?

<<

Anoniem222

Bericht 29 Nov 2017 10:15

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Oh! Ja dat komt er natuurlijk ook nog eens bij. Wat rot! Hopelijk komt er snel wat verlichting voor jullie :).
<<

Ysa

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 596

Geregistreerd: 08 Dec 2013 12:23

Bericht 29 Nov 2017 10:54

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Een heftige situatie Marsy. Fijn dat jullie elkaar hierin aanvoelen en dat jullie dit ook echt samen kunnen doen. Je hebt elkaar zo nodig! Hopelijk komt er gauw verbetering in de situatie.

Edit: de rest even weggehaald ivm herkenbaarheid
Laatst gewijzigd door Ysa op 29 Nov 2017 22:05, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8857

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:38

Bericht 29 Nov 2017 11:05

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Marsy, zo heftig voor jullie. Hopelijk groeit jullie zoon er helemaal over heen.

Ysa, ook heftig hoor! Om wat voor aandoening gaat het?

De kinderen hebben onze relatie niet heel erg veranderd geloof ik. We waren al ruim 8 jaar samen toen de eerste kwam en kenden elkaar door en door. Ons leven is wel behoorlijk veranderd natuurlijk, de vrijheid van vroeger hebben we niet meer. Nu zijn wij gezegend met twee goede slapers, dus we hebben altijd de avonden nog voor ons samen (behalve als een van ons weg is, maar denk zo'n 3 of 4 avonden per week). Logeren doen ze ook graag, daar vraagt de oudste ook regelmatig om, dus daar hebben wij ook geen moeite mee. Als er een keer 's nachts wat is, gaat mijn man er meestal heen. Hij kan een stuk beter tegen gebroken nachten dan ik :angel:
Als we weggaan met de kinderen ben ik wel altijd degene die spullen moet verzamelen, ook voor naar de gastouder of uit logeren. Het lijkt me soms heerlijk om daar niet aan te hoeven denken, maar ik weet gewoon dat mijn man de helft vergeet, dus ik doe het toch altijd maar. Maar over het algemeen hebben we de zorg goed verdeeld. Natuurlijk doe ik overdag meer, maar dat is logisch, want hij werkt meer. En daar hebben we bewust voor gekozen.
26 september 2013
30 december 2015

Afbeelding
<<

Ysa

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 596

Geregistreerd: 08 Dec 2013 12:23

Bericht 29 Nov 2017 22:13

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Suus, we hebben te maken met a typische koortsstuipen (vaak en veel), mogelijk het G.EFS+ syndroom. We twijfelen nog of we dit laatste willen laten onderzoeken. Ik wil graag weten waar we aan toe zijn, maar onderzoek geeft voor nu geen uitsluitsel en de behandeling verandert er niet van. De tijd zal het leren.
<<

Pleun

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 722

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:18

Bericht 24 Dec 2017 23:40

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Elliot schreef:Wat ik heel lastig vind is dat ik het gevoel heb dat het mijn hoofdtaak is om D. te verzorgen en daarna pas alle andere dingen (mezelf verzorgen, het huishouden, werk), en in mijn beleving is het bij mijn man andersom. Bijvoorbeeld in de ochtend, ik zorg dan eerst dat D. helemaal klaar is voordat ik m’n eigen ding ga doen, terwijl m’n man gaat douchen en als hij tijd over heeft helpt met D. aankleden. Ik kan het niet zo goed uitleggen, maar het voelt voor mij alsof ik hoofdverantwoordelijke ben en mijn man meer een medewerker die gerichte taken uitvoert. Ik heb dit ook wel met hem besproken en hij snapt wat ik bedoel, maar zijn “excuus” is dan dat ik ook meer feeling heb met D. op gebied van ritme, in bed leggen en al die praktische dingen. Is ook zo, maar alleen omdat ik het dus vaker doe.
Nouja al met al is dat hier dus wel een dingetje, het voelt soms alsof ik er alleen voor sta terwijl dat echt niet zo is. We hebben daar ook wel regelmatig gesprekken over die uitlopen op woorden.
Het gevoel is verder wel sterker geworden, we zijn meer verbonden. We zijn minder met z’n tweetjes maar de momenten die we wel samen zijn waarderen we daardoor ook meer.


Dit. We hebben inmiddels 2 kinderen, dat maakt het nog hectischer en heftiger.
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1084

Geregistreerd: 26 Mei 2016 18:46

Bericht 25 Dec 2017 09:04

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Ik laat mijn vriend ook regelmatig de tas vullen. Zo kunnen we elkaar ook nog even nalopen als we ergens heengaan waar we echt niks bij kunnen halen. Zoals gisteravond naar familie op kerstavond op een uur rijden. Is dan knap lastig als je de poedermelk vergeet, terwijl de winkels dicht zijn.

We zijn dichter naar elkaar gegroeid, maar hebben minder tijd voor elkaar. Zeker toen ik thuis zat tijdens de zwangerschap had ik veel behoefte aan contact. Hele avonden lagen we te praten. Nu we weer een aantal slechte nachten hebben hangen we als een zombie op de bank 's avonds en zitten we apart van elkaar nog wat te gamen ofzo. Nu is er wel vanuit allebei de intentie weer meer samen te doen, dus dat moet wel goed komen.
Als we met elkaar praten gaat 90% over haar. Hoe fantastisch ze is, hoeveel ze gepoept heeft en dat ze 85732 keer gesprongen heeft vandaag.
In het begin hadden we nog weleens onenigheid, wat vooral voortkwam uit slaapgebrek en onwetendheid. Dan moest ze 's nachts huilen, porde ik mijn vriend aan dat het zijn beurt was, want ik was er al een keer uit geweest. Bleek hij haar net terug hebben gelegd na een uur wiegen. Later konden we dat prima relativeren, maar 's nachts zijn wij niet de redelijkste mensen. Nu spreken we gewoon vooraf af wie nachtdienst heeft en diegene mag dan ook uitslapen. Doordeweeks kijken we wie het het hardst nodig heeft en gunnen elkaar gelukkig ook wat.

J. heeft wel een extra motivatie gegeven om onze relatie te laten slagen. Nu zijn we een mooie match en kost het niet veel moeite. Maar uit elkaar gaan zou betekenen dat ik haar regelmatig moet missen en dat lijkt me heel zwaar. Gelukkig gaat het ook goed tussen ons, maar nu is onze relatie nog meer voor altijd.
Afbeelding
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3631

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:10

Bericht 25 Dec 2017 09:10

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Och ja elliot zo herkenbaar!
Maandag gevraagd om zoon te tempen omdat hij in de ochtend al 7.8 had. niet gedaan, ik haal hem om 16 uur uit bed heeft hij 39.2
Wo ben ik nadat we uit t zkh kwamen boodschappen gaan doen, ff eruit. Bleek dat hij om 16 uur geen tussendoortje had gegeven. Hij huilde niet..
Do was ik met school dochter weg. Kreeg zoon alleen aardappelen. En vrijdag moest ik werken en kreeg hij worteltjes uit pot, die hij en dochter ook aten.
Heb dit ook uitgesproken, en hij gaf aan dat deze week druk was en t lastig vond. Komt natuurlijk ook omdat ik dat bijna altijd doe. En idd, ik doe ook altijd alles, ik zou zelf nog evt later eten zo lang mm kinderen alles maar krijgen. En hij denkt heeft toch iets gegeten?

Maar verder is hij wel lief hoor;) was gewoon even een weekje irritatie haha.
Ik vind t juist ook mooi om te zien hoe hij ook helemaal liefdevol met zoon om kan gaan. En mee kan denken (hoewel dat wel van mij moet afkomen haha)
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Filoria

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1971

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:43

Bericht 25 Dec 2017 09:46

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Elliot, zo herkenbaar!

Gisteren hadden de kinderen ons laten uitslapen. Mijn man en ik kwamen tegelijk beneden.

Mijn man: maakt ontbijt voor zichzelf, gaat rustig zitten ontbijten met een krantje, gaat zich douchen.

Ik: vraag aan de kinderen of zij al wel iets hebben gegeten. Maak eten voor de kinderen. Help ze met het opruimen van de kamer (die een enorme bende is), bemiddel in een ruzie tussen de kinderen. Kleed mijn dochter aan. Ga dan pas zelf wat eten.

Als ik er wat van zeg tegen mijn man, zegt hij: 'jij had toch ook gewoon kunnen gaan ontbijten? '
Afbeelding Afbeelding
<<

Myloon

Kletskop

Berichten: 707

Geregistreerd: 16 Sep 2013 12:41

Bericht 25 Dec 2017 12:19

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

*weg*
Laatst gewijzigd door Myloon op 25 Dec 2017 21:46, in totaal 1 keer gewijzigd.
20-09-2013 N. & T. Geboren!
<<

Raven

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1646

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:39

Bericht 25 Dec 2017 19:25

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Soms denk ik wel eens ik doe alles alleen. Maar dat is echt niet eerlijk.

Mijn vriend kookt altijd. Zelfs als hij avonddienst heeft zorgt hij ervoor dat het eten zover klaar is dat ik het alleen hoef aan te zetten.
Hij doet de boodschappen altijd en stofzuigt/dweilt ook heel vaak.

Met onze zoon doet hij ook heel veel als hij thuis is. Ik kan vaak ook blijven liggen in het weekend.
Degene die tijd heeft pakt de luiertas in.

Onze relatie is sterker geworden. We weten wat we aan elkaar hebben. Het is nu ook wel eens vermoeiend en zitten we op de bank allebei ons eigen ding te doen. Zodat we daar ook eens aan toekomen.

Natuurlijk hebben wij ook wel eens ergenissen naar elkaar toe, maar wie heeft dat niet.

Edit: ik laat mijn zoon ook gewoon in bed liggen als hij wakker wordt. En kleed ik eerst mijzelf aan. Nu hebben wij wel het voordeel dat hij altijd gaat praten en gewoon ligt te spelen. Ontbijten, lunch, avondeten doen we tegelijkertijd met hem.
Ons engeltje *26-11-2012 - 04-12-2012*

Onze grote vent 22-08-2016

Onze kleine meid 27-02-2018
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12217

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 25 Dec 2017 22:25

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Even voor de zekerheid: ik bedoel absoluut niet dat ik alles alleen doe of moet doen, ik bedoel alleen dat ik wat meer het eerste aanspreekpunt ben, de leidinggevende, degene die de taken uitdeelt, en mijn man is de uitvoerder. Hij doet veel hoor, maar vraagt alles bij mij na en bedenkt veel dingen gewoon niet zelf.
November 2016 ♥
Augustus 2019 ♥♥
Afbeelding
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10538

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 25 Dec 2017 22:29

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Elliot schreef:Even voor de zekerheid: ik bedoel absoluut niet dat ik alles alleen doe of moet doen, ik bedoel alleen dat ik wat meer het eerste aanspreekpunt ben, de leidinggevende, degene die de taken uitdeelt, en mijn man is de uitvoerder. Hij doet veel hoor, maar vraagt alles bij mij na en bedenkt veel dingen gewoon niet zelf.

Doet me denken aan deze comic: https://www.google.nl/amp/s/amp.theguar ... ores-comic
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12217

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 25 Dec 2017 22:52

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Ja die ken ik UN, het is precies dat! Geen onwil van m’n man, in ieder geval niet bewust.
November 2016 ♥
Augustus 2019 ♥♥
Afbeelding
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5907

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:45

Bericht 26 Dec 2017 07:55

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Elliot schreef:Even voor de zekerheid: ik bedoel absoluut niet dat ik alles alleen doe of moet doen, ik bedoel alleen dat ik wat meer het eerste aanspreekpunt ben, de leidinggevende, degene die de taken uitdeelt, en mijn man is de uitvoerder. Hij doet veel hoor, maar vraagt alles bij mij na en bedenkt veel dingen gewoon niet zelf.

Herkenbaar! Het heeft hier geholpen dat mijn man vanaf het begin een dag thuis is (zoon gaat een halve dag naar de opvang dan), dus qua ritme en voeding vraagt hij me niet veel. Alleen als hij bijvoorbeeld op woensdag een afspraak heeft, deelt hij dit aan mij mee met de intentie dat ik andere opvang moet regelen voor die dag. Of als we weggaan en ik vraag of hij de slaapspullen pakt, pyjama, knuffel, fles, dan zitten precies die dingen die ik erbij benoemde in de tas en niet ook het tandenborsteltje. Ik ben degene die continu naloopt of alles geregeld is, of er dingen gekocht moeten worden etc. En dat is soms ook heel vermoeiend.

Overigens is dit nu met het huis ook en mijn man vindt het daarin een logische verdeling, hij klust heel veel (ik niet) en ik regel alles. Alleen ik vind het erg zwaar, zeker omdat ik door de zwangerschap op dat gebied niet mijn volledige capaciteit heb. Dus zoon, nieuwe baby, werk, huishouden en verhuizing organiseren kost me heel veel energie, soms te veel energie. We praten er wel over, maar ik heb niet het idee dat hij wat van die ‘mental load’ overneemt. Het is natuurlijk moeilijk om te zetten in concrete taken. Zelfs al zegt hij iets over te nemen, zolang het niet daadwerkelijk geregeld is, blijft het bij mij malen.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12217

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 26 Dec 2017 10:36

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Ja precies dat Taeda! Het is ook niet perse iets wat m’n man fout doet geloof ik, het is vooral ook een kwestie van loslaten en erop vertrouwen dat het goed komt ook als ik er niet bovenop zit.
November 2016 ♥
Augustus 2019 ♥♥
Afbeelding
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1084

Geregistreerd: 26 Mei 2016 18:46

Bericht 26 Dec 2017 10:46

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Het stripje heb ik al een hele tijd eerder gelezen en het is wel herkenbaar hier. Voor mij was het wel een eye-opener en leren we er beter mee omgaan. Als ik wil dat de woonkamer opgeruimd wordt dan vraag ik eerst of hij wil beginnen. Ik ga er dan later nog een keer overheen. Hij doet dan de grove bulk en ik zet de puntjes op de i. Was opvouwen hetzelfde. Hij vouwt en ik leg het weg. Ik maak het boodschappenlijstje, hij haalt het.
Ondertussen doet hij ook dingen waar ik amper iets van merk, maar die "vanzelf" gebeuren, zoals de containers naar buiten of het bakje GFT buiten geleegd. Voor hem wordt altijd op magische wijze de was gedaan en staat er eten op tafel.

Ik werk nu 1 dag minder dan hem en voor ons voelt dat eerlijk. Hij brengt meer geld binnen, ik zorg dat in het huis meer op rolletjes loopt. We zijn allebei tevreden met deze situatie. Hij ervaart zijn papadag soms als best intensief en is ook totaal niet jaloers op mijn 2 mamadagen.

Ik kan hem niet veranderen, maar we kunnen er samen wel een weg in vinden. En soms zeg ik dat hij meer uit zichzelf moet doen en dan gaat het weer een maandje beter.
Afbeelding
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4445

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 26 Dec 2017 15:05

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Hier is het ook wel zo dat ik alles voor moet kauwen voor mijn man. Niet lekkerlijk haha
Als hij een dag alleen is met T moet ik wel benoemen hoelaat er ongeveer wat moet gebeuren.
Dingen gaan dan wel net anders dan bij mij maar dat mag ook natuurlijk.
Mijn man kiest vaak voor makkelijkere dingen zoals een plak ontbijtkoek tussendoor ipv een gemixte fruithap.
Ook pak ik de tas altijd in.
Maar verder gaat het prima.
16-05-2016
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6091

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 26 Dec 2017 16:05

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Wat ik eraan veranderd vind, is dat ik hem over het algemeen nog meer waarder en onze relatie ook echt wel een stevige basis blijkt te hebben. Ook heeft de komst van de kleine wel benadrukt dat ik - eigenlijk zoals dat stipverhaaltje van UN - de coördinator en (ver)zorger ben en hij uitvoerder. Ik geef hem over het algemeen taken (de kliko brengt hij over het algemeen wel zelf naar buiten), maar heb zelf ook geleerd ik los te laten wanneer en hoe het gebeurd. Ja, hij vergeet weleens iets in een tas te stoppen, maar ik ben er ook achter dat de wereld dan niet vergaat en ik best goed ben om een plan B te verzinnen. Bij hem vliegen er wat sneller een overload van vraagtekens om z’n hoofd haha!

Natuurlijk baal ik ook weleens van hem. Recent was de jongste flink ziek en was ik degene die thuis zat en de nachten deed. De praktische kant van de zaak was dat ik nog borstvoeding geef (dus makkelijk troost) en hij nét bij een nieuwe werkgever was begonnen incl. 2 maanden proeftijd. Op dag 5 barstte bij mij de bom en moest ik weer aangeven waar hij me uit de brand kon helpen. Dat is in zo’n moment echt frustrerend terwijl het over het algemeen wel werkt. Aan het einde van de week hebben we wel besproken dat we de verdeling wel gaan verbeteren. Het kan niet zo zijn dat ik maar alle medische afspraken regel en afwerk. Hij heeft ook tijd ervoor als het niet op momenten kan dat ik vrij ben. Hij schijnt ook weleens te denken dat ik ‘ een dag lekker vrij ben’ en dan alleen maar met de kinderen koekjes bak, knutsel en buiten speel/wandel. Euh, nee dus.

Overigens als hij met de kinderen is, vertel ik hem niet hoe/wat/wanneer. Hij kan dat prima zelf, alleen moet hij er dan over nadenken haha!

Oh ja en seks. Ik ben daar echt debet aan maar momenteel ben ik ‘s avonds echt op, dus momenteel staat het mij op een te laag pitje.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3631

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:10

Bericht 27 Dec 2017 00:39

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Ik las hier bij nan dat hij de luiertas ook wel eens deed pakken. Vandaag zouden we naar schoonvader gaan, ik zou na een uur gaan werken dus was vriend 'verantwoordelijk' voor zoon. Dus ik heb hem ook alle dingen laten pakken. Incl kinderstoel en wandelwagenbak (Wat we een dag ervoorf wel besproken hadden). En hij had toch alles zo goed als goed! Hij vroeg wel een x of er reservekleding in de luiertas zat (eh schat kijk zelf), en t avondeten was ook niet helemaal goed (te weinig groenten, en later bleek ook geen aard). Hij zei al, een x geen aardappelen is toch niet erg? Nee idd, maar wel als je de rest van de week al wat makkelijk doet. Eigenlijk is dat bij mij hetzelfde als bij salome, ik moet loslaten dat vriend niet hetzelfde hoeft te doen, maar wat makkelijker is en voor andere dingen kiest.

Ik las hier ook iemand die zei dat vriend wel deed eten koken. Vriend doet dat ook veel. Maar heb ook wel eens aangegeven dat ik ook we l wilde koken ipv met zoon bezig zijn. Even niet keuzes makern (waar zal ik hem neerleggen, wat als hij huilt etc). Is toch anders bezig zijn
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Bolus26

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1746

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:47

Bericht 27 Dec 2017 08:36

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Wat fijn marsy dat jullie er allebei er zo in staan en echt een team zijn in deze moeilijke situatie.

Hier gaat het met ups en downs maar we kunnen goed praten en komen er steeds weer uit
<<

Olifant

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3717

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:56

Bericht 27 Dec 2017 12:45

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Letterlijk alles draait om je kind, zeker in het eerste jaar. Ik heb het zo ervaren dat we bijna geen man en vrouw meer waren, maar voor het grootste deel vader en moeder, een team in dienst van onze zoon.
We praatten over niks anders meer en namen geen tijd voor onszelf en elkaar. Ik heb het als heel overweldigend ervaren. Daarbij kwam dat ik rond de 1e verjaardag van onze zoon last van een depressie kreeg waardoor ik nog meer in mezelf keerde. Mijn vriend was gereduceerd tot een huisgenoot die samen met mij voor zoon zorgde.
Ik heb professionele hulp gezocht en langzaam ben ik uit de depressie gekomen en toen was er ook weer ruimte om onze relatie (of wat daar van over was) onder de loep te nemen.
We hebben samen veel gesproken en nu moet ik zeggen dat het weer de goede kant op gaat. We nemen onze momentjes, hebben bewust aandacht voor elkaar. Praten over dingen en zijn lief voor elkaar.
Ik heb nu het gevoel dat we weer dichter bij elkaar staan en dat is fijn.
Alleen de seks is nog erg weinig, qua frequentie, daar moeten we nog wel aan werken.
24-11-2015
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4445

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 27 Dec 2017 15:17

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Olifant schreef:Letterlijk alles draait om je kind, zeker in het eerste jaar. Ik heb het zo ervaren dat we bijna geen man en vrouw meer waren, maar voor het grootste deel vader en moeder, een team in dienst van onze zoon.
We praatten over niks anders meer en namen geen tijd voor onszelf en elkaar. Ik heb het als heel overweldigend ervaren.

Zo heb ik het eerste jaar ook ervaren hoor. Mijn man had er wel wat minder last van.
Ik moet echt zeggen dat het daarna echt beter is geworden. Zeker zodra een kind ongeveer 1,5 jaar is.
Ze beginnen toch meer zelf te doen en je kunt ze al opdrachtjes geven :smile:
''Wil je drinken? Ja. Daar staat je beker pak maar!''
16-05-2016
<<

Olifant

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3717

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:56

Bericht 27 Dec 2017 16:45

Re: In welk opzicht heeft een kindje jullie relatie verander

Ja, dat is waar salome, het wordt steeds een stukje makkelijker, ze kunnen steeds iets meer zelf.
(en willen dingen zelf, terwijl ze het nog niet kunnen :palm: )
24-11-2015
<<

Pippa

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1579

Geregistreerd: 11 Apr 2017 10:46

Bericht 11 Jan 2018 17:47

Relatie en ouderschap

Hoe ervaar je jouw relatie met je partner na het krijgen van een kind / kinderen?
11-2017 ♥
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19821

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 11 Jan 2018 18:13

Re: Relatie en ouderschap

In het begin echt totaal vervreemd van elkaar. Hebben wel echt moeten wennen. Maar nu eigenlijk zoals altijd wel weer. We investeren genoeg in elkaar. Ik vind het echt geweldig om hem samen met onze zoon te zien.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
VorigeVolgende

Terug naar Liefde, seks & relaties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers