Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Ik kan niet kiezen!

<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2143

Geregistreerd: 07 Sep 2013 20:12

Bericht 12 Okt 2013 00:07

Ik kan niet kiezen!

ik moet over een maand al mijn vakantie-aanvraag voor 2014 doorgeven, dus ik moét nu gewoon al nadenken waar ik nou heen wil volgend jaar, en wanneer.

Ik ben afhankelijk van de schoolvakanties, en zag op mijn jaarrooster dat ik in April 3 weken vrij ben van school (vanaf 10 April). Nu twijfel ik tussen 2 reizen, eentje naar de USA en eentje naar Thailand.

Ik kan gewoon niet kiezen!!
Topic slaat natuurlijk nergens op, want ik moet uiteindelijk toch zelf de keuze maken, maar misschien zijn er hier meiden die in eén van de landen/gebieden geweest zijn, en iets aan- of afraden?

Moet toch iets verzinnen om de keuze iets gemakkelijker te maken :)

reis 1:
http://www.fox.nl/single-reizen/verenigde-staten/12-daagse-singlereis-het-wilde-westen/vanaf-2013/reisprogramma

reis 2:
http://www.fox.nl/single-reizen/thailand/18-daagse-singlereis-islandhopping-in-thailand/reisinformatie
<<

Anoniem38

Bericht 12 Okt 2013 03:40

Re: Ik kan niet kiezen!

Thailand, maar dan zonder organisatie!
<<

Anoniem122

Bericht 12 Okt 2013 05:15

Re: Ik kan niet kiezen!

Jip83 schreef:Thailand, maar dan zonder organisatie!

+1!
<<

Kaat

Kletskop

Berichten: 679

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:11

Bericht 12 Okt 2013 09:17

Re: Ik kan niet kiezen!

Ik zou die georganiseerde reis naar USA niet doen, je sjeest overal doorheen, je hebt geen eens een dag in Yosemite. Ik heb bijna hetzelfde rondje gedaan op eigen houtje waarbij ik minder plaatsen heb aangedaan (heb Zion en bryce niet gezien) in dubbel zoveel tijd en vond het alsnog te kort om alles te kunnen zien.
03/2019
11/2020
<<

Anoniem187

Bericht 12 Okt 2013 09:34

Re: Ik kan niet kiezen!

Ik zou ook geen single reis doen. Overal snel snel langs, 3 weken met dezelfde mensen, niets op je eigen gemak kunnen bekijken wanneer het jou uitkomt. En het kost nog heel veel geld.
<<

Anoniem122

Bericht 12 Okt 2013 09:45

Re: Ik kan niet kiezen!

Als je in april 2014 naar Thailand zou willen en het toch eng vind ik alleen te gaan, ik ben die periode in Bangkok en wil je in het weekend best op sleeptouw nemen, als je dan bijvoorbeeld op vrijdag aan komt, dan ben je iig de eerste 2 dagen niet alleen en kan ik je een beetje wegwijs maken daar. En in je hostel leer je vanzelf mensen kennen en kan je besluiten bijvoorbeeld een paar dagen samen met iemand te reizen.


En die reis die je aangegeven had van Thailand, het is ZO zonde om alleen maar te gaan eiland hoppen! Je wilt echt niet 3 weken lang alleen maar van eiland naar eiland gaan, Thailand heeft zoveel meer te bieden!
<<

Anoniem38

Bericht 12 Okt 2013 09:51

Re: Ik kan niet kiezen!

Ik vind het anders nu heerlijk op de eilanden :-) Al komt dat mede doorat de rest van thailand best slecht weer heeft. Alles is hier zo makkelijk te bereizen en is ook hier niet eng om te doen!
<<

Anoniem122

Bericht 12 Okt 2013 09:54

Re: Ik kan niet kiezen!

Jip83 schreef:Ik vind het anders nu heerlijk op de eilanden :-) Al komt dat mede doorat de rest van thailand best slecht weer heeft. Alles is hier zo makkelijk te bereizen en is ook hier niet eng om te doen!


Ja maar bent al eerder in Thailand geweest toch? Als je voor de eerste keer naar Thailand gaat, is het echt zo zonde om alleen maar eilanden te gaan bekijken. Daar hoef je geen 13 uur voor te vliegen naar mijn mening..
Ik zou dan max een week strand doen en 2 weken wat meer van de omgeving gaan bekijken
<<

Anoniem7

Bericht 12 Okt 2013 09:59

Re: Ik kan niet kiezen!

Mijn collega doet al jaren singlereizen met Fox, en is daar ontzettend over te spreken. Ze heeft er ook veel vrienden aan overgehouden en dat weegt voor haar zwaarder dan op eigen tempo kunnen reizen. Het is ook maar net wat je belangrijk vindt aan je vakantie, natuurlijk :) Ze geniet niet minder van haar vakantie in elk geval.

Maar, je kunt toch gewoon je vakantie doorgeven op je werk en dan daarna rustig kijken waar je heen wilt? Ik bedoel, als je toch schoolvakantiegebonden bent, heb je nu toch ook al geen 100% vrijheid in het kiezen van een vertrekdatum.
<<

Anoniem7

Bericht 12 Okt 2013 10:00

Re: Ik kan niet kiezen!

Zij heeft trouwens vorig jaar de Thailand-reis gedaan, vond ze super!
<<

Rouxxxe

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 649

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:06

Bericht 12 Okt 2013 11:50

Re: Ik kan niet kiezen!

Ik ben afgelopen zomer op alle plekken waar die Wilde Westen reis heen gaat geweest, vond het echt geweldig!
Dus die zou ik je aanraden :D Vooral als je van afwisseling in natuur en steden houdt is het een aanrader.
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2143

Geregistreerd: 07 Sep 2013 20:12

Bericht 12 Okt 2013 12:56

Re: Ik kan niet kiezen!

Bedankt voor alle reacties!

Ik snap wel wat jullie bedoelen met die georganiseerde reizen. Alleen... omdat dit echt de allerallereerste keer is dat ik alleen reis, en de eerste keer buiten Europa, vind ik het fijn om die eerste reis met een organisatie te doen. Ik durf dat op eigen houtje gewoon nog niet aan.... scheelt dat echt zoveel geld dan?

TukTuk, wat een onwijs lief aanbod! Dat ga ik zeker in mijn achterhoofd houden! Ik snap wel wat je zegt over die eilanden. Ik wil het liefst een combinatie van wat mooie stranden en de mooie dingen van het land zelf.

Maple, veel van die georganiseerde reizen vertrekken maar een paar keer per jaar. Er zijn maar een paar reizen die half April vertrekken, dus ik moet er met mijn vakantie aanvraag wel rekening mee houden dat de reis die ik wil ook echt een vertrekdatum heeft in die periode.
<<

Summer

Noob

Berichten: 39

Geregistreerd: 03 Sep 2013 16:35

Bericht 12 Okt 2013 13:44

Re: Ik kan niet kiezen!

Ik zeg ook alleen naar Thailand!

@ TukTuk ik kan jou topic niet meer vinden en zou het leuk vinden om je te volgen.
Bestaat het topic niet meer of kijk ik verkeerd?
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2143

Geregistreerd: 07 Sep 2013 20:12

Bericht 12 Okt 2013 13:48

Re: Ik kan niet kiezen!

Mijn tante werkt bij een reisbureau, en misschien dat ik me met hulp van haar wel eens wil gaan verdiepen in het alleen reizen, zonder organisatie. Maar dan heb ik wel een paar vragen aan de USA experts (want ik geloof dat mijn voorkeur daar dan toch naar uit gaat).

Hoe kun je het beste alleen door Amerika reizen?
Waar moét je geweest zijn wbt natuur?
Welke steden moét je gezien hebben?
Wat is er zwaar overrated en stelt eigenlijk niks voor?
Kun je in Amerika ook het beste in hostels slapen?

Thailand is ook zeker nog een optie hoor.... ik ben er nog niet helemaal uit. Als ik wel op eigen houtje ga, dan hoef ik inderdaad nu nog niks te plannen en zit ik niet vast een een bepaalde vertrekdatum. Ik ga maandag even de lonely planet halen bij de bibliotheek, en me maar eens even goed inlezen.
<<

Carra

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3087

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:50

Bericht 12 Okt 2013 14:33

Re: Ik kan niet kiezen!

Die georganiseerde USA reis is echt wel heel veel in hele korte tijd. Je zit dan echt hele dagen in de bus. Af en toe mag je er uit om wat foto's te maken en doorrrr.. Ik heb datzelfde rondje ook gedaan in 2,5e week, en dat was echt te kort.

De beste manier om in the US te reizen is met een huurauto. Ik heb geen idee van het OV, maar volgens mij is een auto echt wel een must. Of zelfs vliegen tussen de steden en dan van daar uit een auto huren. Dan wordt het wel al snel een dure vakantie.

Ik vond van die trip Bryce Canyon echt fantastisch. Los Angeles is overrated, maar aan de andere kant wel leuk om gezien te hebben.
<<

Anoniem44

Bericht 12 Okt 2013 14:52

Re: Ik kan niet kiezen!

Alsjeblieft, ga niet mer zo'n georganiseerde reis mee. Echt zó zonde van je geld en je kan veel beter zelf het land ontdekken. Gewoon doen!
<<

Aardbeitje

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 118

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:41

Bericht 12 Okt 2013 14:59

Re: Ik kan niet kiezen!

Ik heb afgelopen mei de Amerika reis gedaan. Maar dan de 18 daagse. Ik raad je de 12 daagse niet aan. Je doet dan dezelfde route maar dan in minder dagen. Met 18 dagen vond ik dat we soms ergens veel te kort waren om alles te zien. Voor mij was het voor het eerst dat ik zo'n reis deed. Ik heb een super tijd gehad. Enorm veel gezien. Je zit idd veel in de bus en je bent soms erg kort op een plek. Maar je ziet wel echt alles wat je gezien moet hebben. Fox is wel wat prijzig. Maar je hebt wel een hotelkamer voor jezelf. Dat vond ik erg prettig. Toch zou ik sommige plekken nog eens willen bezoeken en dan op eigen houtje. Maar ik zou zo weer op singles reis gaan. Het was een top ervaring.
<<

Anoniem66

Bericht 12 Okt 2013 15:02

Re: Ik kan niet kiezen!

Is het niet verstandiger om dat geld te sparen voor de problemen die je hebt met de huur straks?

Ik zou trouwens ook niet zo snel een georganiseerde reis doen. En Amerika trekt mij meer dan die andere reis, dus hier zou de keuze snel gemaakt zijn :)
<<

Anoniem44

Bericht 12 Okt 2013 15:04

Re: Ik kan niet kiezen!

Aardbeitje schreef:Ik heb afgelopen mei de Amerika reis gedaan. Maar dan de 18 daagse. Ik raad je de 12 daagse niet aan. Je doet dan dezelfde route maar dan in minder dagen. Met 18 dagen vond ik dat we soms ergens veel te kort waren om alles te zien. Voor mij was het voor het eerst dat ik zo'n reis deed. Ik heb een super tijd gehad. Enorm veel gezien. Je zit idd veel in de bus en je bent soms erg kort op een plek. Maar je ziet wel echt alles wat je gezien moet hebben. Fox is wel wat prijzig. Maar je hebt wel een hotelkamer voor jezelf. Dat vond ik erg prettig. Toch zou ik sommige plekken nog eens willen bezoeken en dan op eigen houtje. Maar ik zou zo weer op singles reis gaan. Het was een top ervaring.

Wie bepaalt eigenlijk wat je gezien moét hebben in een land? Er is zoveel meer te beleven in een land, dan alleen de paar toeristische attracties waar zo'n bus langsrijdt. Eigenlijk heb je na zo'n georganiseerde reis alleen de dingen gezien, die de touroperator wíl dat jij ziet, maar al het andere, daar ben je gewoon aan voorbij geraasd. Eeuwig zonde. Blijf dan gewoon thuis.
<<

Anoniem122

Bericht 12 Okt 2013 15:24

Re: Ik kan niet kiezen!

JaneDoe schreef:Bedankt voor alle reacties!

Ik snap wel wat jullie bedoelen met die georganiseerde reizen. Alleen... omdat dit echt de allerallereerste keer is dat ik alleen reis, en de eerste keer buiten Europa, vind ik het fijn om die eerste reis met een organisatie te doen. Ik durf dat op eigen houtje gewoon nog niet aan.... scheelt dat echt zoveel geld dan?

TukTuk, wat een onwijs lief aanbod! Dat ga ik zeker in mijn achterhoofd houden! Ik snap wel wat je zegt over die eilanden. Ik wil het liefst een combinatie van wat mooie stranden en de mooie dingen van het land zelf.

Maple, veel van die georganiseerde reizen vertrekken maar een paar keer per jaar. Er zijn maar een paar reizen die half April vertrekken, dus ik moet er met mijn vakantie aanvraag wel rekening mee houden dat de reis die ik wil ook echt een vertrekdatum heeft in die periode.



Kan me voorstellen dat je het eng vind hoor om alleen te gaan, maar mijn aanbod is echt oprecht en blijft geldig ;)
Ik zelf zou persoonlijk sneller in mijn eentje door Thailand gaan reizen ipv Amerika. Heb het idee dat Thailand toch meer ingericht is op toeristen en je veel sneller contact maakt. Als je besluit vanuit de ene stad naar de andere stad te gaan, gaat er altijd wel een minibus, een tourbus of een trein, en soms wel 10 per dag bij wijze van.
Maar in Amerika kan je weer makkelijker een auto huren en zo zelf je eigen rondje bepalen en slapen in motels. Wil je geen auto huren, dan is het eigenlijk geen doen in Amerika was mijn eigen ervaring toen.

Wat betreft Thailand kan het je voor 3 weken toch zeker 800 euro schelen als je zelfstandig reist.. Zeg 600 euro voor een ticket, en zo'n 750 tot 1000 euro voor alles terplekke, hotels, eten etc (Ruim genomen, ik heb zelf een budget van 600 euro per maand voor tijdens mijn stage). Dan kom je dus voor 3 weken uit op maximaal 1600 euro. Die reis die jij in je OP hebt gezet is al 2200 euro, en dan komt het eten en alle extra's er nog bij, reken op zo'n 200 euro. Dan zit je op 2400 euro voor 3 weken.
<<

Anoniem122

Bericht 12 Okt 2013 15:26

Re: Ik kan niet kiezen!

Summer schreef:Ik zeg ook alleen naar Thailand!

@ TukTuk ik kan jou topic niet meer vinden en zou het leuk vinden om je te volgen.
Bestaat het topic niet meer of kijk ik verkeerd?


Het topic bestaat nog wel! viewtopic.php?f=13&t=1917
<<

Anoniem44

Bericht 12 Okt 2013 15:30

Re: Ik kan niet kiezen!

In Thailand red ik het makkelijk met 20 euro per dag, dat maakt 420 euro per 3 weken, wel even wat anders dan 2400 euro, whaha!
<<

Summer

Noob

Berichten: 39

Geregistreerd: 03 Sep 2013 16:35

Bericht 12 Okt 2013 15:49

Re: Ik kan niet kiezen!

@TukTuk Maple zei het al maar toch bedankt! Leuk om je te volgen ik ben er rond die periode ook :)
<<

Aardbeitje

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 118

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:41

Bericht 12 Okt 2013 15:51

Re: Ik kan niet kiezen!

-ED- schreef:
Aardbeitje schreef:Ik heb afgelopen mei de Amerika reis gedaan. Maar dan de 18 daagse. Ik raad je de 12 daagse niet aan. Je doet dan dezelfde route maar dan in minder dagen. Met 18 dagen vond ik dat we soms ergens veel te kort waren om alles te zien. Voor mij was het voor het eerst dat ik zo'n reis deed. Ik heb een super tijd gehad. Enorm veel gezien. Je zit idd veel in de bus en je bent soms erg kort op een plek. Maar je ziet wel echt alles wat je gezien moet hebben. Fox is wel wat prijzig. Maar je hebt wel een hotelkamer voor jezelf. Dat vond ik erg prettig. Toch zou ik sommige plekken nog eens willen bezoeken en dan op eigen houtje. Maar ik zou zo weer op singles reis gaan. Het was een top ervaring.

Wie bepaalt eigenlijk wat je gezien moét hebben in een land? Er is zoveel meer te beleven in een land, dan alleen de paar toeristische attracties waar zo'n bus langsrijdt. Eigenlijk heb je na zo'n georganiseerde reis alleen de dingen gezien, die de touroperator wíl dat jij ziet, maar al het andere, daar ben je gewoon aan voorbij geraasd. Eeuwig zonde. Blijf dan gewoon thuis.


Nou ik vind dat ik alles heb gezien wat ik gezien moet/wilde hebben. Als ik alleen zou reizen zou ik ook naar die plekken gegaan zijn. Omdat de Nationale parken echt prachtig zijn. Toeristisch? Ja, maar daarom niet minder mooi. Wij hebben ook meerdere keren ons eigen ding kunnen doen. Dus zeker dingen bezocht buiten het programma om. Ik had inderdaad ook thuis kunnen blijven ja. Maar dan had ik nu niet geweten dat Ik Amerika echt een prachtig land vind met super mooie natuur. En dat ik er zeker nog veel meer van wil gaan zien.
<<

Anoniem122

Bericht 12 Okt 2013 18:02

Re: Ik kan niet kiezen!

-ED- schreef:In Thailand red ik het makkelijk met 20 euro per dag, dat maakt 420 euro per 3 weken, wel even wat anders dan 2400 euro, whaha!


Ben je echt zo dom? Bij die 2400 euro zit natuurlijk wel de vlucht en alle excursies etc. Dus het is nou niet zo dat je voor 420 euro totaal klaar bent.
Volgende

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers