Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 02 Nov 2013 10:55

Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Ik loop al tijden met allerlei workshopideeën. Eentje is om een kindercursus prentenboek maken te geven. Ik ben dat nu wat verder aan het uitwerken.

Het idee is dat kinderen in 10 keer een verhaal schrijven en er illustraties bij maken (knippen, plakken, tekenen, schilderen etc.) en dat ze aan het einde van de workshop een prentenboek in handen hebben. Over de precieze invulling heb ik ook al ideeën, zoals vorm en formaat als vaste gegevens en dat het een leparelloboekje moet worden omdat je dat niet ingewikkeld hoeft te binden maar er wel professioneel uit kan komen te zien en dat we de teksten er bij kunnen zetten met letterstempels en/of sjablonen.

Anyway, wat denken jullie? Hot or not?
En indien hot, wat zouden jullie er voor rekenen/willen betalen inclusief materialen?

Ik denk aan leeftijd 9 t/m 12, in mijn woonkeuken aan de grote keukentafel dus min. 4 max. 6 kinderen.

En vinden jullie dat, mits je dat duidelijk communiceert en de prijs daar naar is het kan dat er een baby aanwezig is?

Tell me!!
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7533

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 02 Nov 2013 10:59

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Ik vind het een superleuk idee, en ik denk dat ik het als kind ook echt leuk had gevonden om zoiets te doen!
Prijzen en wat ik er voor over zou hebben als ouder vind ik moeilijk in te schatten, ook omdat ik geen kinderen heb zelf. Daar kan ik je dus niet mee helpen helaas.
Ik vraag me alleen wel af of 10 keer niet behoorlijk veel is. Ik kan me goed voorstellen dat je qua eindproduct die tijd wel nodig hebt, maar ik kan me voorstellen dat dit wel veel is voor sommige kinderen. En hoe lang zou 1 workshopsessie duren?
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 02 Nov 2013 11:16

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Ik dacht aan 1,5 uur per keer. Ik twijfel ook een beetje aan die 10 keer, maar als je bijvoorbeeld op tekenles of schilderles gaat is het vaak zelfs wel 30 keer! Dit is meer een losse cursus.
Maar ik snap wel wat je zegt, de vraag is of kinderen het geduld hebben er zo lang mee bezig te zijn, het is natuurlijk wel een afwisselend proces. Je schrijft een verhaal maar je maakt ook illustraties. Als ze willen elke illustraties met een andere techniek.

Kijk alles kan sneller natuurlijk. Ik heb nu 10x bedacht, maar misschien moet het wel 8x zijn.

Ik dacht ongeveer zo:

Je hebt een les nodig voor het schrijven van het verhaal (en de kennismaking). Dan moet de tekst verdeeld worden en moeten er ontwerpen per pagina gemaakt worden. Daarna moet alle tekst gestempeld worden en alle pagina's gemaakt worden. Ik dacht aan 10-12 pagina's dus dat is 10-12 illustraties met teksten. En dan moet er nog een kaft en een achterflap gemaakt worden én het boekje moet in elkaar gezet worden (van te voren of juist achteraf).
Ik heb even een snelle berekening gemaakt maar het hoeft natuurlijk niet persé op deze manier:
les 1: kennismaking, prentenboeken bekijken, uitleg en verhaal schrijven
les 2: verhaal afmaken, tekst verdelen en schetsen maken (of een idee bedenken voor illustratie 1 en dat gaan maken)
les 3 t/m 7: Teksten stempelen en illustraties maken (5x dus dat is 2 per keer!)
les 8 en 9: illustraties en tekst kaft en achterflap maken
les 10: Boek in elkaar zetten, laatste hand er aan leggen en de boeken aan elkaar laten zien en voorlezen.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 02 Nov 2013 11:23

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Ja, heel leuk idee. Maar ik heb geen idee wat voor prijzen normaal zijn. Baby erbij lijkt me prima, mits je wel echt de hele tijd met die kinderen bezig kunt zijn, dus in de box, in bed of in de draagdoek. Ik kan me voorstellen dat dat best lastig is, want wat als hij een keer de hele middag huilt/acht spuitluiers heeft in een uur/alles onderspuugt, dan moet je je wel volledig op hem richten en ik denk dat dat met name voor jezelf dan erg ongemakkelijk voelt. Dus dat is wel iets om rekening mee te houden.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem4

Bericht 02 Nov 2013 11:26

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Wat een superleuk idee, Pompoen!
Als ik zo oud was geweest had ik dat echt zo geweldig gevonden!
Ik denk dat 10 keer niet te veel is, de kinderen werken ergens naartoe en zullen heel nieuwsgierig zijn om het eindresultaat te zien.
Ik zou alleen niet weten wat je voor zo'n cursus kunt vragen. Kun je niet kijken wat voor kindercursussen er gegeven worden bij jou in de buurt en hoeveel die vragen?
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 02 Nov 2013 11:46

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Susan schreef:Ja, heel leuk idee. Maar ik heb geen idee wat voor prijzen normaal zijn. Baby erbij lijkt me prima, mits je wel echt de hele tijd met die kinderen bezig kunt zijn, dus in de box, in bed of in de draagdoek. Ik kan me voorstellen dat dat best lastig is, want wat als hij een keer de hele middag huilt/acht spuitluiers heeft in een uur/alles onderspuugt, dan moet je je wel volledig op hem richten en ik denk dat dat met name voor jezelf dan erg ongemakkelijk voelt. Dus dat is wel iets om rekening mee te houden.


Ja, dat is iets waar ik ook wel mee zit. Hij is echt super makkelijk en over het algemeen zal dat wel goed gaan. Maar ja, kinderen zijn onvoorspelbaar en het lijkt me inderdaad niet fijn om steeds heen en weer te moeten rennen. Aan de andere kant kan ik wel de prijs lager houden doordat ik geen oppas nodig heb. Dat kan ik ook communiceren. Dat is dan dus een beetje een risico net als wanneer een gastouder een eigen kind heeft en daarnaast opvangkindjes.
Voordeel is wel dat Lucas tot nu toe alles best vind als hij in de draagzak zit, ook als hij de hele middag huilt dan is de draagdoek goed. Maar goed tegen die tijd dat ik hier eens mee begin zal hij waarschijnlijk wel een jaar oud zijn, dan is alles ook alweer anders.
En als hij écht een keer ziek is dan zou ik ook kunnen proberen last minute oppas te vinden (mijn ouders of mijn zusje die op woensdag haar vrije dag heeft bijvoorbeeld).
<<

Anoniem 48

Bericht 02 Nov 2013 13:15

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Wat een supergaaf idee, ik zou voor jezelf eerst even op papier zetten wat de kosten zijn. Daarbij wil je ze een koekje en een glaasje ranja aanbieden of is het puur die anderhalf uur. Hoe ga je reclame maken voor je cursus. Wat als er meer aanmeldingen zijn dan je thuis kan hebben. Hier zou ik denk ik nog over nadenken.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 02 Nov 2013 13:36

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Ik zou denk ik wel beginnen met een kleiner groepje, zodat je er even in kan komen en even op je gemak kan bekijken welke dingen moeilijker zijn dan gedacht. Dat geeft jezelf wat ruimte, denk ik. Als er meer aanmeldingen zijn dan kunnen zij de volgende keer meedoen, het is toch bij alle cursussen zo dat het vol kan zitten?

Ik vind die creatieve cursussen wel heel leuk, ik zag dat het ook gedaan wordt op de BSO hier in de buurt, zoals beeldende vorming vanaf zes jaar, ik ben er wel over aan het denken om Yrsa daarvoor een middagje of twee naar die BSO te laten gaan als ze die leeftijd heeft.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 02 Nov 2013 13:51

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Ja uiteraard ga ik nog alles op papier zetten, ook voor mezelf om er houvast aan te hebben. Ook over de inhoud, over wat wanneer ongeveer moet gebeuren om het af te krijgen.
Ik wil eigenlijk sowieso eerst een keer een try-out doen voor een try-out prijs, maar dan wil ik wel al de 'gewone' prijs vast hebben staan.
En uiteraard wil ik de kosten op papier zetten, maar wat ik van hier eigenlijk wil horen is wat jullie een redelijke prijs lijkt of wat je als ouder zijnde er wel voor zou willen betalen. Dan ga ik dat leggen naast de kosten en kijken of het haalbaar is.

Kijk als ik een groep van 10 kinderen heb dan is dat kostenplaatje gelijk al heel anders. Maar meer dan 6 kinderen kan ik echt sowieso niet kwijt. Ik heb natuurlijk ooit wel les gegeven in groep 4 en in groep 8 en dat waren dus heel wat meer kinderen. Dus 6 vind ik zeker geen probleem!
Als er meer kinderen zijn dan komen ze op de lijst voor de volgende cursus en ik wil in eerste instantie reclame maken door A4 posters op te hangen in het winkelcentrum hier (bij de snackbar, supermarkt, blokker etc.) en eventueel een advertentie in de plaatselijke krant. Het hangt er ook vanaf hoe snel het gaat met aanmeldingen, ik begin denk ik gewoon met de posters.

Oh en in principe wil ik ze geen drinken en koekje aanbieden omdat dat niet handig is in combinatie met de activiteit (koekvlekken op je werk, drinken over je tekeningen, slokje nemen uit je verfwater, ik zie het helemaal voor me ;-).
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 02 Nov 2013 13:54

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Je zou wel kunnen beginnen of eindigen met iets drinken en een koekje en dat de spullen dan van tafel zijn. Dus dat je begint met een welkomstgesprekje en een korte herhaling van de vorige keer en dat daarna de boeken op tafel komen, of dat je aan het eind samen opruimt en daarna juist afsluit met iets lekkers.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 02 Nov 2013 14:00

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Ik zou trouwens ook vragen of je posters bij basisscholen mag hangen en in bibliotheken. En ook gebruik maken van internet/social media.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 02 Nov 2013 14:04

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Ja, dat is zo, misschien doe ik dat ook wel, maar dat zullen de kosten natuurlijk niet zijn, hoewel het uiteraard ook niet gratis is.
Ik moet vooral goed naar de materiaalkosten kijken. Ik heb heel veel in huis, dat scheelt voor mij een investering, maar het is niet kosteloos om het te gebruiken. Dat is best moeilijk berekenen dus daar moet ik eens goed naar gaan kijken.
Ik heb bijvoorbeeld 9 stempelalfabetten en ook nog eens een stuk of 6 alfabetsjablonen. Dat hoef ik niet meer aan te schaffen en écht slijten doet het niet, maar het wordt natuurlijk wel gebruikt en ik heb er aanschafkosten voor gemaakt, ooit.
Ik heb ook 20 grote stempelkussens en ongeveer 30 kleine, maar die gaan natuurlijk ook een keertje op, alleen hoe snel? Hoe bereken je dat? Dat zijn de lastigere dingen.
En daarnaast wat voor uurloon wil ik minimaal ontvangen?
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3390

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:35

Bericht 02 Nov 2013 14:04

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Hier in de buurt organiseert een mevrouw ook zo iets maar dan niet met prentenboeken maar wel workshops voor kinderen met verschillende materialen. Ik heb net even op haar site gekeken en ze vraagt voor 6 lessen van 15.45 tot 17.15 uur 65 euro en ik zag ook iets dat het voor iets jongere kinderen van 15.45 tot 17.00 (dus kwartier minder per keer) 55 euro kost voor 6 lessen incl. materialen.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 02 Nov 2013 14:07

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Susan schreef:Ik zou trouwens ook vragen of je posters bij basisscholen mag hangen en in bibliotheken. En ook gebruik maken van internet/social media.


Oh daar had ik nog niet eens over nagedacht, maar dat is wel heel slim. Er zitten hier 6 basisscholen op loopafstand zo ongeveer.

En wat voor dag/tijd zou handig zijn? Ik dacht woensdagmiddag van 14.00-15.30, maar bedacht me later dat veel kinderen op woensdagmiddag al wat hebben natuurlijk.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 02 Nov 2013 14:09

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Ik zou wel woensdagmiddag doen denk ik, of in het weekend, maar ik weet niet of je dat wil. Op dagen waarop ze tot 15.00 op school zitten lijkt het me wat veel worden. En niet alle kinderen hebben natuurlijk al wat op woensdag.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

sonly

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 533

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:39

Bericht 02 Nov 2013 15:35

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Weinig input, maar ik wilde even zeggen dat ik het een superleuk idee vind!
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3219

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 02 Nov 2013 15:45

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Leuk idee! Lijkt me eventueel ook heel geschikt om als bevallingscadeautje te maken! Misschien is het zelfs ook wel leuk om zoiets voor volwassenen te doen?
08/2018
05/2021
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 02 Nov 2013 18:03

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Zéker hot :^^: Als kind en ook nu zou ik het superleuk vinden, mede omdat je aan het einde van de workshop er ook écht iets aan over houdt. Echt een leuk idee.

Ik zou goed inlezen op de concentratieboog van je doelgroep. Ik vind zelf 1,5 uur heel lang lijken, ik zou qua tijd eerder dat inkorten dan het aantal momenten van de workshop. Volgens mij las ik ergens dat een kind van 10 jaar gemiddeld een concentratieboog van 20 minuten heeft, een kind van 13 jaar 30 minuten.

Een baby zou wat míj betreft geen bezwaar zijn, maar ik vraag me af of het niet juist afleidend werkt voor de deelnemertjes. Bij een volwassen doelgroep kun je dat prima maken, denk ik.

Wat goed dat je het zo aan het uitzoeken bent! Qua kosten zou ik naar een schildercursussen (bel er ook eens een paar op om te vragen hoe groot de groepen gemiddeld zijn) kijken en daar je prijs op baseren. Ik denk dat schildermaterialen goedkoper (en veel toegankelijker!) zijn dan de materialen die jij gaat gebruiken, dus dat is best wel te verklaren in een hogere prijs per les dan een schildercursus. Bovendien kan en gaat er veel meer persoonlijke begeleiding in zitten. Deze workshop doe je denk ik ook maar één keer, terwijl een schildercursus kan je blijven herhalen. Het idee is unieker, dus daar mag prijstechnisch wel íets meer tegenover staan.
L2014 & H2017
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 02 Nov 2013 18:08

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Voor volwassenen is denk ik ook wel leuk. Vaders, moeders, ooms, tantes, juffen en meesters vinden het vast ook leuk om zelf een boek te maken.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 02 Nov 2013 18:32

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Ja, ik denk ook wel dat het voor volwassenen leuk is. Maar ik wil met kinderen beginnen. Ten eerste omdat het cultuuronderwijs aan kinderen is vrijgesteld van b.t.w., dus daar mee beginnen betekend niet gelijk een enorme administratie erbij hoewel dat met 1 workshop sowieso niet echt het geval is trouwens.

Ook wil ik met kinderen beginnen omdat ik daar gewoon meer ervaring mee heb en dat toch wel wat andere eisen stelt aan wat ja aanbied dan bij volwassenen. Maar best kans dat ik daar in de toekomst ook wat mee ga doen hoor!

Ik heb ook nog op mijn verlanglijstje staan om te gaan doen:

Workshops/cursussen hout- en linosnede en eventueel andere druktechnieken (die ik me dan wel eerst nog meer eigen moet maken)

Wat ik ook graag zou willen aanbieden (op aanvraag) is de mogelijkheid om zelf een (unieke) trouwkaart, geboortekaart of bijvoorbeeld uitnodigingen te ontwerpen en drukken in oplage. Dus een combinatie van lino/houtsnede met hulp bij de opmaak of gestempelde of gedrukte tekst. Daarbij bied ik dan mijn expertise aan maar ook mijn hulp bij het drukken van de oplage (want dat is heel veel werk in je eentje).

Ik heb een drukpers, alleen die staat boven op mijn piepkleine atelier en kan ik met geen mogelijkheid naar beneden halen. Dat is dus iets voor de toekomst als ik een workshopruimte kan realiseren.

Ook lijkt een prentenboek zonder tekst voor kleinere kinderen me ook leuk om te doen.
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 02 Nov 2013 18:36

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Oh en wat de concentratieboog betreft. 1,5 uur naar iets kijken of luisteren is inderdaad onmogelijk op die leeftijd. Maar vergeet niet dat ze gewoon rond kunnen en mogen lopen, dat ze gewoon aan het werk gaan maar ook mogen pauzeren wanneer dat voor hun fijn is en ze mogen kletsen. Verder is het bovendien afwisselend werk. Ik denk dat het wel mee valt, ik denk dat het zo voorbij is en dat als je het korter doet kinderen niet voldoende 'er in' komen om lekker aan het werk te gaan.
<<

Prosecco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2144

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 03 Nov 2013 14:40

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Toen ik rond die leeftijd zat ging ik ook op woensdag middag naar een soort knutsel club maar volgens mij was dat wel 2 of 3 uur achter elkaar. 1, 5 uur zou dan toch zeker wel moeten lukken.

Leuk idee!

Qua prijs is denk ik 10 euro pp per keer wel redelijk.
<<

Mikado

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 870

Geregistreerd: 22 Sep 2013 18:25

Bericht 03 Nov 2013 21:12

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Wat een leuk idee! 1,5 uur lijkt me prima, denk bijvoorbeeld ook aan een beker limonade en een koekje tijdens je instructie bijvoorbeeld, maak je uitleg ook vooral zo visueel mogelijk.

Je informatie ophangen op school/bso/bieb lijkt me heel handig. Je hebt tegenwoordig ook veel brede scholen waar buiten schooltijd activiteiten tegen betaling worden aangeboden, misschien kun je je daarbij aansluiten (of in ieder geval informeren of ze je info kunnen doorspelen). Veel scholen hebben ook een nieuwsbrief, als je contact zoekt met directie om jezelf te promoten kun je ook hier naar vragen bijvoorbeeld, of ze een stukje in de nieuwsbrief zetten. Je kunt eventueel ook aanbieden om een keer een proefles op school in een klas te geven bijvoorbeeld zodat kinderen echt kunnen zien wat ze gaan doen! Of om zelf in de klas te vertellen wat je aanbiedt, dat gebeurt bij mij op school ook wel eens.

Misschien is het ook leuk om aan het eind van de lessenreeks een afsluiting te organiseren, dat de kinderen hun werk kunnen presenteren aan hun ouders en elkaars werk kunnen bekijken?
2014 2016 2019
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 03 Nov 2013 23:02

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Bedankt voor jullie tips!

@Mikado, ik wil zo min mogelijk praten en zo veel mogelijk doen en uiteraard wát ik vertel wil ik laten zien. Ik ben zelf enorm visueel ingesteld en ik vind dat het ook bij het soort cursus past om dat te doen.

Ik wilde inderdaad (had ik hierboven al geschreven) afsluitend in elk geval naar elkaars werk kijken. Een afsluiting waarbij de ouders ook mogen komen kijken is misschien ook leuk, maar ik weet niet hoe haalbaar dat is op de woensdagmiddag zelf.

Verder bedankt voor je tips over de scholen!
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11826

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 04 Nov 2013 07:09

Re: Idee kindercursus prentenboek maken. Hot or not?

Ik vind het idee echt super leuk. En ik denk zeker wel dat de kinderen 1,5 uur vol kunnen houden. Als ik jou was zal ik de middag indelen in twee stukken en tussendoor even wat drinken. De kinderen dan weg van de tafel halen en ergens in de keuken o.i.d. wat laten drinken. Op die manier hebben ze even een pauze. Ook al zijn ze al die tijd bezig. Dit dan op het moment dat de kinderen al begonnen zijn aan het boek. De eerste keer kan je het drinken bij binnenkomst doen omdat je dan nog alles moet uitleggen.
Verder reclame maken bij scholen zeker doen, maar of dat voor de eerste keer handig is weet ik niet. Straks krijg je een hoop aanmeldingen en dan moet je kinderen teleurstellen. Het is dan de vraag of ze de volgende keer wel komen.

Als het een succes is de eerste rond, misschien dan op twee dagen een cursus geven. Bijvoorbeeld op woensdag middag en zaterdagochtend/middag. Op die manier krijgen ouders en kinderen een keuze en past het misschien beter in hun programma.

Verder zeg je dat je al een hoop spullen hebt. Als ik jou was zal ik proberen terug te denken naar de originele aanschafprijs en daar 5% of 10% van rekenen. Afhankelijk van de slijtage die ze zullen ondergaan. Bijvoorbeeld de sjablonen 5% en de stempelkussen 10%. Materiaal wat op gaat gewoon berekenen.

Wat ik zelf zal doen is de kinderen er ook bewust van maken dat ze zuinig met materiaal om moeten gaan. Als ze bijvoorbeeld een klein stukje papier nodig hebben, dat ze dan eerst gaan kijken of ze in de restjes wat kunnen vinden voordat ze een groot stuk papier pakken. Hetzelfde ook met opruimen, dat wat nog gebruikt kan worden bewaren voor een volgende keer. Ik zie vaak in de klas dat kinderen heel gemakkelijk een nieuw stuk papier pakken terwijl er nog genoeg ligt wat ze kunnen gebruiken.

In elk geval succes met het uitwerken van het idee.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
Volgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers