Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Huis verkopen

<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3162

Geregistreerd: 02 Sep 2013 05:56

Bericht 11 Jan 2018 08:34

Re: Huis verkopen

Wij hebben ons huis zelf verkocht eind september, de overdracht is over een maand.

Wij hadden al twee makelaars over de vloer gehad van het makelaarskantoor van een bekende, waarmee we het ook aangekocht hadden maar de makelaar die we toegewezen kregen hadden we geen klik mee en dus nog een ander kantoor. Ze kwamen beide op een vraagprijs van 375.000euro uit maar gaven wel aan dat het tegenwoordig meer vanaf prijzen zijn. Courtage zat op 1.2 procent, de ene makelaar wilde boven de 400.000 een extra bedrag hebben. Mijn man heeft toen aangegeven met hem de beste klik te hebben maar dat hij wel iets aan zijn courtage moest doen, dus toen bood hij 1% en niet die toeslag boven de 400.000. Wat dat betreft valt er dus bij makelaars in deze woningmarkt ook wel wat te onderhandelen.

Toen sprak mijn man een buurman die net zelf zijn appartement verkocht had en vroeg hem om wat tips, waarop hij aangaf dat zijn broertje heel graag in dit pand wilde wonen en hij misschien wel interesse had (zijn appartement was te duur voor hem). We hebben hem vervolgens wat zelfgemaakte foto's gestuurd en aangegeven dat ze konden komen kijken.
Wij hadden al een huis gekocht maar wel onder voorbehoud verkoop eigen woning, dus er zat wel haast achter. Uiteindelijk is het stel diezelfde avond nog komen kijken en de zondag daar op met hun ouders. We hebben toen aangegeven dat we maandagochtend uiterlijk reactie wilde hebben en dat we anders de makelaar een go zouden geven om het verkoopproces in gang te zetten. We hebben geen vraagprijs genoemd, gezegd dat zij moesten aangeven wat ze het waard vonden.

Uiteindelijk deden ze een bod wat ruim boven die 375.000 euro lag en zonder voorbehoud financiering. Mijn man heeft nog onderhandeld en we zijn in het midden uitgekomen. Met dit bod en het niet hebben van de makelaarskosten zijn we 50.000euro hoger uitgekomen dan wat de makelaars ingeschat hadden.

Daarna volgde er wel even wat papierwerk, het opvragen van het energielabel, de kadasterstukken, de vve stukken, eigendoms papieren ed, daar zijn we echt wel een aantal avonden mee bezig geweest. Mijn schoonzus is jurist in deze sector en heeft ons wat geholpen en het contract door gelezen ( in Amsterdam waar wij wonen maakt de notaris de koopovereenkomst en daar teken je die ook). Vanuit beide partijen wilde we ook snel naar de notaris om het definitief vast te leggen dus dat verliep ook soepel. Overigens was het bod kostenkoper dus de kopende partij regelt het notaris deel.

Alles bij elkaar wel een paar avonden werk en echt wat uitzoek werk omdat wij echt leken zijn op dit gebied. Maar heerlijk dat we niet het hele huis overhoop hadden ivm de foto's, we maar twee bezichtigingen hadden en uiteraard de uitkomst, dat was die paar avonden stress wel even waard.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Katrien

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5502

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:58

Bericht 11 Jan 2018 09:12

Re: Huis verkopen

Als je al geïnteresseerden hebt zou ik het wel doen. Maar wanneer die er nog niet zijn lijkt het mij te veel gedoe.

Wij hebben ons huis gekocht van vrienden, ook zonder tussenkomst van een makelaar. Voor de verkopers wel wat gedoe, maar prima te doen. Begreep ik toen van ze.
25 februari 2014 & 5 juni 2015
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1918

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 13 Jan 2018 12:42

Re: Huis verkopen

Ons huis staat sinds gisteren te koop en er staan nu al 11 kijkers gepland voor komende week. Ben heel benieuwd hoe het gaat lopen. Sowieso opeens veel reuring in ons hofje vandaag, normaal komt er alleen bestemmingsverkeer dus valt nu wel op dat er ‘vreemde’ mensen komen kijken haha.
Never let your fear decide your fate.
Vorige

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers