Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Huis verkopen

<<

Pluis

Kletskop

Berichten: 522

Geregistreerd: 20 Mrt 2016 14:19

Bericht 19 Aug 2017 13:48

Re: Huis verkopen

Wij hadden ook wat vaags met onze hypotheek en ik heb toen de bank gebeld en dat wat waar de adviseur zo lang over deed zelf naar de bank gemaild. Toen was het binnen 1 dag de hypotheek rond. De hypotheekadviseur was niet blij met me maar dat was ik ook niet met hem omdat het zo lang duurde. Uiteindelijk een gesprek gehad en toen bleek dat er een storing is geweest waardoor bij hem alles op 'groen' bleef staan en bij de bank op 'rood' door een synchronisatie die ergens niet goed was gegaan
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 19 Aug 2017 14:37

Re: Huis verkopen

Wat heb je uiteindelijk aan de hypotheek adviseur betaald?
<<

ChiQ

Bericht 19 Aug 2017 15:08

Re: Huis verkopen

Volgens mij draag je gewoon een percentage af. Daar teken je voor, dus je kan dat niet in mindering brengen.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 19 Aug 2017 15:39

Re: Huis verkopen

Hier hadden we ook een hypotheekadviseur die het zelfstandig deed. Prijs was van te voren afgesproken. Hij is hier zoveel geweest en heeft echt de tijd genomen. Meerdere keren hebben gesprekken 3 uur geduurd. Op een gegeven moment zei ik zelfs maak je zo nog wel winst. Zei hij bij de een doe ik er langer over qua tijd, maar ik wil dat de klant zich er goed bij voelt. Super adviseur is het! We hebben ook nog met andere adviseurs gesproken en offertes opgevraagd. Eentje daarvan zei zelfverzekerd ik kan voor jullie de goedkoopste hypotheek regelen. Ik zei voor de gein laat de hypotheken maar zien met offerte. Had ie gewoon letterlijk van een aantal banken de rentes van een site afgehaald.
<<

Anoniem249

Bericht 19 Aug 2017 16:07

Re: Huis verkopen

Waar heb je het in meerdere gesprekken van 3 uur dan over Fred? Mijn adviseur heeft gewoon uitgelegd wat ik kon krijgen met mijn salaris en contract, welke soort hypotheken er waren en waar welke voor- en nadelen aan hangen. Vervolgens waar ik welke hypotheek kon krijgen met voor- en nadelen erbij.
Waren dus twee gesprekken van een uurtje, vond ik ruim voldoende. Ging bij mij allemaal heel snel en de hypotheek was ook binnen een week rond.
<<

Anoniem250

Bericht 19 Aug 2017 16:26

Re: Huis verkopen

Staat het bedrag al niet vast, Lejow? De kosten van de hypotheekadviseur worden, als je nog niet betaald hebt, opgenomen in de afrekening bij de notaris. Als je niet of minder wil betalen omdat je zeer ontevreden bent over zijn diensten, dan zou ik een klacht indienen bij zijn organisatie en hem daar zelf ook van op de hoogte stellen.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 19 Aug 2017 17:26

Re: Huis verkopen

Jep, bedrag staat vast, dat betalen we inderdaad bij de notaris.
Ik ga eerst maandag even een andere vestiging bellen, en even afwachten wat we van hem nog te horen krijgen.
Afhankelijk daarvan stuur ik er denk ik eerst nog een pittige mail uit.

Chiq, natuurlijk staat dat vast, maar als hij er met z'n pet naar gooit dan is het toch ook meer dan logisch om uiteindelijk (als het echt niet goed gaat) niet het hele bedrag te betalen?

Hij is er nog steeds van overtuigd dat alles voor 6 sept dik in orde is (en we hebben eventueel tot de 13e), maar de dagen vliegen gewoon voorbij, en mijn man staat strak van de spanning en wordt daar absoluut niet gezelliger van.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 19 Aug 2017 20:22

Re: Huis verkopen

Over van alles. Niet alleen over hypotheek zaken. De man komt ook uit mijn dorp, dus werd er ook veel over koetjes en kalfjes gepraat. Prijs was van te voren al besproken en hij was daarmee gewoon scherp/marktconform ten opzichte van de anderen. Ook de verzekeringen tav hypotheek en inboedel etc deed hij erbij dus ook daar gingen de gesprekken over.
<<

Isa

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 269

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:42

Bericht 19 Aug 2017 22:06

Re: Huis verkopen

Hopelijk hebben jullie snel duidelijkheid Lejow! Jullie kunnen denk ik toch wel uitstel aanvragen als het toch langer gaat duren? wellicht kan je vast daar wat info over vragen bij de makelaar om zo wat rust te creëren.

Wij hebben bewust gekozen voor een zelfstandige hypotheek adviseur en niet voor een landelijk bedrijf. Ook op aanraden van onze makelaar. Ik moet wel zeggen dat er zelf bij de bank soms onduidelijkheid is wat wij moeten aanleveren, het gaat dan vooral om bijvoorbeeld of iets van een boekhouder of een account moet komen of dat wij het ook zelf op mogen stellen. Elke bank kan ook zo zijn eigen voorwaarde hebben. 5 jaar geleden konden wij maar bij 1 bank terecht omdat wij nog maar een kleine 2 jaar zelfstandig waren en nog geen 3 jaarcijfers hadden.
Afbeelding
Afbeelding[/url]
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 19 Aug 2017 22:08

Re: Huis verkopen

Isa, ja klopt, dat weten we sowieso al. In principe tot 6 sept, maar uiterlijk tot 13.

Man is ondertussen wat gekalmeerd, hij neemt er wat meer afstand van en laat mij het mail/bel contact onderhouden.
<<

Gijs.

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3165

Geregistreerd: 13 Apr 2014 10:04

Bericht 19 Aug 2017 22:10

Re: Huis verkopen

Vervelend he Lejow, dat je het zo uit handen moet geven en niet anders kan doen dan afwachten! Hopelijk krijgen jullie snel duidelijkheid en anders die man maar weer opzoeken...
I made a wish and you came true
L. 22-01-2012 M. 16-05-2014
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 19 Aug 2017 22:15

Re: Huis verkopen

Gijs. schreef:Vervelend he Lejow, dat je het zo uit handen moet geven en niet anders kan doen dan afwachten! Hopelijk krijgen jullie snel duidelijkheid en anders die man maar weer opzoeken...


Ga gewoon onwijs achter zijn hol aan zitten. Als er maandag niets is, als ik uit mijn werk naar huis rij ga ik weer bellen.
<<

Isa

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 269

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:42

Bericht 19 Aug 2017 22:27

Re: Huis verkopen

Ik ben ook erg ongeduldig en ik heb van de week zelf de bank gebeld :eyes: Ze gaven aan dat het niet de bedoeling was maar wilde me toch graag helpen en ik ben er echt wijzer door geworden. Mijn hypotheekadviseur vond het ook niet erg dat ik zelf contact had opgenomen (wij was onverwacht de hele dag niet bereikbaar en ik had een brandende vraag)
Afbeelding
Afbeelding[/url]
<<

Anoniem249

Bericht 20 Aug 2017 10:43

Re: Huis verkopen

Lejow als je nogmaals gaat mailen, zou ik het algemene email adres van zijn bedrijf in cc zetten. Daarnaast moet je je mail schrijven en daarna nog eens nalezen. Je stelt namelijk geen duidelijke eis of vraag. Je legt alleen je frustratie neer, maar geen volgende stappen die je verwacht. Begrijpelijk dat je heel geirriteerd ben, maar je komt niet verder als je een mail stuurt met verwijten.
Wat gebeurt is, is gebeurt. Je moet nu samen op zoek hoe je hier zsm gaat uitkomen. Daar heb je hem of iemand anders uit zijn bedrijf voor nodig. Probeer zakelijk te blijven en hou je emotie er buiten.
<<

Anoniem278

Bericht 20 Aug 2017 11:01

Re: Huis verkopen

Ik denk een beetje hetzelfde als Claire hierboven, Lejow, ik vind jouw mailtje wat je hier zet een mailtje wat je misschien naar n vriend hebt gestuurd, niet naar een zakenrelatie.
Blijf kort en bondig, zo concreet mogelijk.
Dus meer: 'meneer X, op *datum* is ons mondeling toegezegd dat het proces zo en zo zou verlopen. Op *datum* heb ik u om verduidelijking gevraagd, u heeft toen aangegeven dat u mij diezelfde dag nog zou berichtten maar ik heb geen reactie meer mogen ontvangen. Daarnaast horen wij van diverse partijen in onze omgeving dat dit proces binnen een x aantal dagen geregeld is, of dat er tenminste steeds contact was over het verloop, we zien dit niet terug in ons contact met u. Zeker nu de uiterste datum nadert, geeft dit een zeer onprettig gevoel.
Graag willen wij van u concreet op papier waar u nu mee bezig bent, wat er nog nodig is, in welk stadium van het proces wij zitten en wanneer u verwacht ons de definitieve papieren te kunnen laten ondertekenen.

Zoiets. Maar niet, je zei dit en je zei dat. Houd zakelijke afstand en maak duidelijk dat je concrete vragen hebt en ook een reactie éist.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 20 Aug 2017 16:00

Re: Huis verkopen

Goede punten dames!
Ik heb vooral frustratie ge ... eh.. spuugd :palm:

Ik wacht nu morgen even af wat er gaat gebeuren, en anders gaat er inderdaad een strakker mailtje tegen aan.
<<

Anoniem298

Bericht 21 Aug 2017 13:06

Re: Huis verkopen

De foto's zijn gemaakt! Pfew, ik ben blij dat het erop zit. Nog een paar dagen, eerst de waardebepaling nog afwachten en als we daar akkoord mee zijn staat ons huis nog voor het weekend op Funda! Spannend!!!!
<<

Anoniem238

Bericht 21 Aug 2017 13:26

Re: Huis verkopen

*
Laatst gewijzigd door Anoniem238 op 27 Sep 2018 20:07, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem298

Bericht 21 Aug 2017 19:56

Re: Huis verkopen

Boekenwurm, dat is in ieder geval een positief begin! Hopelijk de laatste keer dat je je huis schoon moest maken :wink:

We hebben de foto's meteen gezien, er is ook een filmpje gemaakt en 360 graden foto's. Dat filmpje wordt nog aan elkaar gemonteerd enzo, leuk muziekje erachter enzo, ik ben heel benieuwd hoe die video zal zijn.

We hebben trouwens toch besloten verder te kijken. Huis nr 2 was wel echt qua grootte wat we willen, maar er moet zoveel aan gebeuren dat we deze toch even laten gaan. We komen vast wel iets anders tegen dat naar onze wens is. Deze week gaan we weer wat huizen bezichtigen, dus wie weet zit daar wat tussen!
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 21 Aug 2017 21:50

Re: Huis verkopen

Jet schreef:De foto's zijn gemaakt! Pfew, ik ben blij dat het erop zit. Nog een paar dagen, eerst de waardebepaling nog afwachten en als we daar akkoord mee zijn staat ons huis nog voor het weekend op Funda! Spannend!!!!


Wel grappig om te lezen dat dit weer zo anders gaat als bij onze makelaar. Die kwam langs met een lijstje van verkochte huizen hier in de buurt, bekeek het hele huis, en gaf toen al de prijs waar zij voor wilde gaan.
Nog voor alles verder in werking werd gezet.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 21 Aug 2017 21:53

Re: Huis verkopen

Boekenwurm! Dat klinkt goed, hopelijk vind ze het wat en komt er een bod uit!


Ja, hier eindelijk wat goed nieuws. De hyp adviseur hing om 10u al aan de telefoon, dat hij telefonisch contact gehad had met de bank en dat ze mondeling alles door hadden gesproken, ze gingen het er nu handmatig inzetten. Daar rolde rond de middag een offerte uit. Die hebben we bekeken en ondertekend en gaat morgen dan weer terug.
Ondertussen hebben we ook de vragenlijst voor de overlijdensdinges ingevuld en daar een akkoord op gegeven voor welke verzekering we willen gaan.
Hij gaat de taxatie in werking zetten.
Dan is het alleen nog kijken welke gegevens we missen (ik denk dat we 95% al aangeleverd hebben) en dan zou het nu eindelijk snel moeten gaan....
<<

Anoniem298

Bericht 21 Aug 2017 22:03

Re: Huis verkopen

Hehe, fijn dat het nu eindelijk lijkt te gaan lopen, Lejow!

Ja, apart hoe dat verschilt. Ik hoop nu dus wel dat er een fijne waardebepaling uitkomt, anders moeten we alsnog weer overstappen naar een andere makelaar. Ik ben dus best wel nerveus, ik hoop snel wat te horen!
<<

Anoniem238

Bericht 22 Aug 2017 14:55

Re: Huis verkopen

*
Laatst gewijzigd door Anoniem238 op 27 Sep 2018 20:07, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 22 Aug 2017 19:48

Re: Huis verkopen

Boekenwurm schreef:Even een ego 'breaking news' berichtje :smile: :smile: !!

De kijker van vanochtend heeft de vraagprijs geboden!!!! :banaan: :cheering: :banaan: :cheering:



Wow Boekenwurm! Hoe cool!
Gelijk geaccepteerd?
<<

Anoniem238

Bericht 22 Aug 2017 20:24

Re: Huis verkopen

*
Laatst gewijzigd door Anoniem238 op 27 Sep 2018 20:08, in totaal 1 keer gewijzigd.
VorigeVolgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Ginny