Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Huis verkopen

<<

Anoniem298

Bericht 08 Aug 2017 14:36

Re: Huis verkopen

Chaos, ik heb het randje wel even dichtgekit, ziet er wel ietsje beter uit, maar ik doe er verder niks meer aan. Wat je zegt, dikke kans dat de kopers het huis toch naar hun smaak gaan opknappen. Houd ik dus maar het geld in m'n zak dat we voor het nieuwe huis kunnen gebruiken.

Wat balen dat jullie vertraagd zijn, miscommunicatie met de tegelboer? Wat gaat hij doen (sorry, heb ik daar overheen gelezen?)? Jullie hadden vorige week twee bezichtigingen toch? Hoe waren die?
<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2213

Geregistreerd: 24 Dec 2013 23:54

Bericht 08 Aug 2017 18:43

Re: Huis verkopen

Nee, die zouden vrijdag zijn maar dat redden we dus ook niet. Tegelboer zelf doet niks, behalve de tegels bijbestellen inderdaad. Niet zo handig dat hij 3 wkn terug niet zei dat hij met vakantie ging toen ik aangaf dat ik nog wat zou bijbestellen. Maar zelf ook niet aan gedacht om te vragen of hij de winkel nog zou sluiten. Ook niet slim dus. Het tegelen doen we zelf (hele badkamer zelf verbouwd) Moet nog twee kleine muren van de inloopdouche maar die tegels kunnen we dus niet eerder krijgen dan eind volgende week. Niet heel handig als de muren nog niet klaar zijn, maar ga dan denk ik maar vast de vloer (of een stuk ervan) leggen. Dan is de badkamer ook met twee dagen wel klaar, zodra we de tegels voor de muurtjes hebben. Ben er wel klaar mee nu :palm: en wil zsm weg.
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2213

Geregistreerd: 24 Dec 2013 23:54

Bericht 08 Aug 2017 18:45

Re: Huis verkopen

Willen jullie ook dit jaar nog verhuizen?
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

Anoniem298

Bericht 08 Aug 2017 20:02

Re: Huis verkopen

Jammer dat dan gelijk je hele planning in de soep loopt! Volgens mij ben je zelf ook best wel handig wat klussen betreft? Dat scheelt wel al een hele hoop. Ik ben al drie weken aan het verzinnen hoe ik nou toch het beste dat plafonnetje in de bijkeuken moet gaan doen.

Als het allemaal lukt willen we dit jaar nog verhuizen inderdaad. Zeker ivm met de wijzigingen die eraan komen mbt de hypotheek.
<<

Anoniem238

Bericht 10 Aug 2017 09:53

Re: Huis verkopen

*
Laatst gewijzigd door Anoniem238 op 27 Sep 2018 20:06, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem298

Bericht 10 Aug 2017 11:21

Re: Huis verkopen

Goed nieuws, Boekenwurm! Hopelijk is deze kijker een koper! Ik duim voor je!

Volgende week worden de foto's gemaakt en ik denk dat dan eind van de maand onze woning op Funda staat. We hebben zelf woensdag weer een bezichtiging.
<<

Anoniem298

Bericht 17 Aug 2017 13:16

Re: Huis verkopen

Het huis is bijna klaar. Manmanman, wat een werk. Ik heb echt zoveel opgeruimd en schoongemaakt, ik heb zelfs m'n ramen gezeemd :palm: Maandag komt de fotograaf, ergens volgende week heeft de makelaar de waardebepaling en als we alles met elkaar eens zijn staat eind volgende week onze woning waarschijnlijk al op Funda. Spannendddd!

Ennn gisteren hebben we drie bezichtigingen gehad. Eerste huis was echt niks, qua locatie niet, qua ruimte redelijk, maar er moest echt teveel aan gebeuren. Tweede huis ben ik echt verliefd op, maar moet wel ook het nodige aan gebeuren, derde huis vond ik qua ruimte behoorlijk tegenvallen (vooral de begane grond). Ik wil eigenlijk nog een keer gaan kijken bij huis nr 2, en dan iemand meenemen die met een kritische blik kan kijken of er geen gekke dingen te zien zijn die wij in ons enthousiasme (nog) niet gezien hebben. We weten ook al wat de verkoper minimaal wil hebben voor het huis, áls we gaan bieden willen we er toch nog iets onder gaan zitten. We kunnen het altijd proberen tenslotte.

Boekenwurm, hoe is de bezichtiging afgelopen?
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10385

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 17 Aug 2017 13:26

Re: Huis verkopen

Wat fijn boekenwurm. Ben ook benieuwd hoe het ging.
Jet, pfff hoop werk is dat he. Ben beneiwud naar de foto's. Fotos van het tweede huis?

Wij hebben as woensdag ook weer kijkers. Willen graag komen maar kunnen pas om 19 uur. Wij hebben aangegeven dat dit kan, mits ze om 19.30 echt weg zijn, omdat we 2 kindjes hebben die om 19 uur naar bed zouden moeten.. :P
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Anoniem238

Bericht 17 Aug 2017 13:36

Re: Huis verkopen

*
Laatst gewijzigd door Anoniem238 op 27 Sep 2018 20:06, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem298

Bericht 17 Aug 2017 13:46

Re: Huis verkopen

Boekenwurm, balen dat je nu niks meer gehoord hebt! Heb je wel al contact gehad met de makelaar? Misschien kan hij nog eens contact opnemen met de kijker om te vragen hoe het ervoor staat. De huizen hier gaan als warme broodjes over de toonbank (de huizen die in goede staat zijn dan), ik verwacht eigenlijk wel dat we ons huis snel zullen verkopen, het is best een populaire buurt waar we wonen.

Sam, leuk dat jullie kijkers hebben woensdag! Onhandige tijd inderdaad, hopen dat ze het snel gezien hebben dan. Wij hebben gisteren in huis 2 bijna een uur doorgebracht nl.

Volgende week donderdag staat er nog een bezichtiging gepland, woensdag gaan we nog een keer kijken bij huis nr 2 (als de makelaar kan dan, klein detail :P ) en dan neem ik m'n ouders mee. Die zijn goed kritisch en dat hebben we wel nodig.
<<

Anoniem238

Bericht 17 Aug 2017 13:58

Re: Huis verkopen

*
Laatst gewijzigd door Anoniem238 op 27 Sep 2018 20:06, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 17 Aug 2017 14:00

Re: Huis verkopen

Ik zou inderdaad even bellen/mailen of hij wellicht al wat gehoord heeft! Dan maar drammerig, het gaat wel om je huis, niet om een pakje boter.

Jet, zou inderdaad zeker nog eens bij het tweede huis gaan kijken!
Toen bij ons de foto's waren gemaakt ging het hard. Maandag foto's en de donderdag er na stond het op funda.


Wij zijn in afwachting van de financiering en ik krijg zo langzamerhand echt de $(#&$(@#$@#)$ van de hypotheek adviseur. Hij zegt elke keer weer wat anders, is niet duidelijk in zijn antwoorden, elke keer moeten we weer nog wat anders opzoeken.
Hij heeft voor ons uitgerekend wat we konden lenen en daar hebben wij ons bod ook op aangepast, we zaten er zelfs onder.

Mijn man heeft geen vast contract, maar moest natuurlijk wel een werkgeversverklaring in laten vullen. De hyp adviseur vroeg of er misschien een intentie verklaring mogelijk was, of dat R misschien wist wanneer hij te horen zou krijgen dat zijn contract verlengd werd.
Het antwoord van zijn werk was dat ze nu in principe geen intentie verklaringen geven, dat doen ze pas als het volgende contract het vaste contract wordt, en na deze krijgt hij nog 1 keer een tijdelijk contract.

Nou ja prima, dit was geen probleem, we hadden alleen iets minder banken om uit te kiezen. We konden er ook nog voor kiezen om een stukje uit mijn zaak mee te nemen in de hypotheek.

Alles duurt en duurt maar, hij zegt 'zo' te mailen, en mailt niet.
Dan zit er ineens weer een gat in de hypotheek en kunnen we minder lenen. Ik snap er echt geen kut van allemaal.

Dinsdag dacht mijn man slim te zijn, en nogmaals te vragen of hij misschien toch een intentieverklaring kon krijgen en of de bonus dan ook benoemd kon worden op de werkgeversverklaring (wij waren in de veronderstelling dat het 2 aparte dingen waren). Nou goed, collega was bereid dat nu wel in te vullen, sterker nog, gister hadden we hem al in de mailbox.
Ga ik hem vergelijken met de eerste verklaring, stond daar het intentie stukje ook al op ja!!!!!!
Dus ik heb de hypotheek adviseur daar op aangesproken, en toen ging t ineens niet meer om het intentie stukje, maar om het stuk salaris van mijn man, wat op de werkgeversverklaring lager was dan zijn salaris de afgelopen 3 jaar en het salaris dat hij per maand gestort krijgt (logisch, was zonder bonus).

Ik vreet echt mijn schoen op hoor. Ik heb gewoon iemand nodig die zegt: Lejow, luister. Het werkt zo, ik heb dit van jou nodig, dan ga ik dat doen, dan duurt het zo lang en dan is dit en dat geregeld.
Maar hij geeft ons dat niet, hij maakt ons met de dag onzekerder en het duurt en duurt maar terwijl de datum van ontbindende voorwaarden rap dichterbij komt.
Ondertussen staat mijn man strak van de spanning, heeft van 's morgens tot 's avonds koppijn en ziet het al helemaal gebeuren dat we straks zonder huis op straat staan, omdat dit wel verkocht is maar wij de hypo niet rond krijgen.

Ik weet dat de hypo wel rond komt, maar vraag me onderhand wel af bij welke bank dan en tegen welke kosten. En wat er dan nog aan gat overblijft en wat we zelf nog in moeten leggen.

Man man ik vind het zo friggin stressvol dit allemaal :nopompom: :nopompom: :nopompom: :nopompom:
<<

Pineco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2383

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:09

Bericht 17 Aug 2017 14:06

Re: Huis verkopen

Oh wat vervelend allemaal Lejow, kan me voorstellen dat je daarvan in de stress schiet. Blijf je adviseur wel achter de veren zitten hoor, zodat je in ieder geval meer weet voordat de ontbindende voorwaarden verlopen. Succes!
Drie meiden maken ons geluk compleet! 04-01-2009 / 16-05-2012 / 19-02-2014
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 17 Aug 2017 14:15

Re: Huis verkopen

Pineco schreef:Oh wat vervelend allemaal Lejow, kan me voorstellen dat je daarvan in de stress schiet. Blijf je adviseur wel achter de veren zitten hoor, zodat je in ieder geval meer weet voordat de ontbindende voorwaarden verlopen. Succes!


Hij is er van overtuigd dat het allemaal goed komt, nog voor het einde van de maand.
We betalen hem potver dik geld, en hij lijkt het gewoon allemaal lekker op zijn dooie akkertje te doen.
Gister ook, hij had gezegd dat hij 's avonds zou mailen met 2 voorstellen en met antwoorden op mijn mail (had een boze mail gestuurd), dit werd uiteindelijk 21.30. Met de vraag er in om voor vanavond af te spreken, om de opties door te spreken, die hij er bij mailde, maar geen antwoord op mijn boze mail.
Wij gelijk geantwoord dat dat goed was.. ondertussen is het 14.15 en heeft hij nog steeds niet geantwoord of hij nog nog komt vanavond of niet.

Ben bijna in staat een ander te gaan zoeken, maja dan begin je van voor af aan, en we hebben nog maar 3 weken.
<<

Pineco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2383

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:09

Bericht 17 Aug 2017 14:28

Re: Huis verkopen

In dit stadium zou ik niet meer snel overstappen inderdaad, maar wel balen hoor! Niets zo irritant als mensen die zo laks zijn in hun service en aan het eind van het verhaal toch een behoorlijke commissie opstrijken :thumbdown:
Drie meiden maken ons geluk compleet! 04-01-2009 / 16-05-2012 / 19-02-2014
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 17 Aug 2017 14:33

Re: Huis verkopen

Pineco schreef:In dit stadium zou ik niet meer snel overstappen inderdaad, maar wel balen hoor! Niets zo irritant als mensen die zo laks zijn in hun service en aan het eind van het verhaal toch een behoorlijke commissie opstrijken :thumbdown:


Juist! Weet je, hij heeft er verstand van. Leg het ons uit, neem ons mee..
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10385

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 17 Aug 2017 14:34

Re: Huis verkopen

Maar is dit een tussenpersoon? Hoor daar heel veel vaker zulke verhalen over.
Echt heel erg balen. Hopelijk snel opgelost. Krijg je ook stress van zo.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 17 Aug 2017 14:38

Re: Huis verkopen

Sam schreef:Maar is dit een tussenpersoon? Hoor daar heel veel vaker zulke verhalen over.
Echt heel erg balen. Hopelijk snel opgelost. Krijg je ook stress van zo.


Jep hypotheek adviseur van de hypotheek shop.
Omdat we er zelf nog minder dan 0 verstand van hebben, wilden we het goed laten regelen door iemand die er verstand van heeft :palm:
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10385

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 17 Aug 2017 14:41

Re: Huis verkopen

Ja dat denk je dan he. Komt vast goed :hug:
Maar als je naar bv 3 banken was gegaan hadden ze je ook heel goed uitleg kunnen geven hoor.
Zonde zoveel stress.. echt niet leuk.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 17 Aug 2017 14:49

Re: Huis verkopen

Jep, blugh.. Nou ja goed.. Ik weet ook wel dat het goed komt, ik bedoel, we hebben aanbiedingen en ook al zijn die onder voorbehoud. Alles wat we aangeleverd hebben klopt. Dus kan me niet voorstellen dat de bank ineens zegt: haha grapje, jullie krijgen het toch niet.
Maar mijn man is daar dus wel bang voor. Het is zo'n zenuwenpees..
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10385

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 17 Aug 2017 15:13

Re: Huis verkopen

Ik zou hem gewoon elke 3 dagen op bellen om te vragen hoe het ermee staat..
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2213

Geregistreerd: 24 Dec 2013 23:54

Bericht 17 Aug 2017 15:34

Re: Huis verkopen

Wat slecht Lejow. Hebben jullie al betaald? Als hij zo laks blijft zou ik eens informeren wat je hiermee kunt want dit lijkt mij niet de bedoeling. Wij hebben met de hypotheker echt een super goede ervaring. Hoefden nooit langer dan een uur te wachten. Ga het deze keer wel zelf doen aangezien ze wel erg hoge bedragen vragen voor het beetje hulp dat ze bieden. Maar wij kopen heel heel erg ruim onder het maximale, op 1 vast inkomen dus er is ook niks complexs aan. In jullie situatie is dat ook niet te doen denk ik en doordat die al wat spannender is is het natuurlijk helemaal frustrerend dat hij zo laks is terwijl de tijd dringt.
Je betaald er flink voor dus zou hem vooral lastig blijven vallen.
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 17 Aug 2017 15:41

Re: Huis verkopen

Nee, er wordt betaald bij de overdracht. Zit in de nota die we bij de notaris betalen.
Ondertussen heeft hij nog steeds niet geantwoord of hij nou komt vanavond.

Waarschijnlijk doet hij van alles, en ik weet dat hij ook afhankelijk is van wat de banken doen en hoe snel ze reageren... Maar informeer ons, nogmaals.. neem ons mee in het traject, zeker als we er tig keer om vragen.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 17 Aug 2017 15:59

Re: Huis verkopen

Oh, miscommunicatie, hij dacht een mailtje verstuurd te hebben, maar had kennelijk niet op verzenden gedrukt.
Hij komt vanavond om 8 u.
<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2213

Geregistreerd: 24 Dec 2013 23:54

Bericht 17 Aug 2017 16:27

Re: Huis verkopen

Dat scheelt weer!
Gaan jullie eigenlijk nog verbouwen of blijft het op behang/verf/vloer naar smaak zoals het is?
Afbeelding

I & N juni 2010
VorigeVolgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers