Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Huis (ver) bouwplannen voor 2018

<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 16 Nov 2017 11:36

Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Wat zijn jullie plannen in en om het huis komend jaar? Gaan jullie verkopen of kopen?
Verbouwen? De tuin opknappen? Een uitbouw maken?

Deel je plannen hier!

Wij gaan (nou ja moeten..) het dak vervangen, de dakpannen althans. Vreselijk duur en langdurig klusje. Zitten er al een paar jaar tegenaan te hikken maar nu moet het echt maar. Zijn ze wel zes tot acht weken mee bezig. Zo geen zin in, maar het is wel goed. We gaan dan direct de zolderverdieping laten isoleren en een nieuwe dakkapel erop laten zetten want de oude is echt slecht.
En misschien direct op de zolderverdieping een tweede badkamer al denk ik dat we dat pas 2019 gaan doen. Hoewel je nu toch al bezig bent... Dus dat weten we nog niet precies.

Jullie?
Let's discover the world together.
<<

Anoniem315

Bericht 16 Nov 2017 11:42

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Ugh, rotkarwei Marin. Maar ja, dan heb je het straks weer goed. Dat idee is fijn. En je leeft er naar toe en kan een indruk krijgen van de duur, dat scheelt ook.

Wij gaan in het voorjaar de pannen er ook af doen en de latten vervangen. Ook de windveren moeten vervangen worden. Geen nieuwe pannen. Mijn man gaat dit samen met een timmerman doen.

In 2019 gaan we de begane grond aanpakken. Dus wat dat betreft hebben we eerst even rust. Dat wordt namelijk een zeer grote klus (vloer isoleren, nieuwe keuken, alles...).
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 16 Nov 2017 11:47

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Oh dat vind ik van die rotdingen Marin, daar gaat onwijs veel geld en tijd inzitten en het levert op het oog helemaal niks op (als in extra ruimte ofzo).

Wij willen de bovenverdieping aanpakken. Ik denk dat een nieuwe badkamer er nog niet inzit, maar we willen iig de rommelkamer opknappen zodat dat onze slaapkamer wordt, en dan gaat D. naar onze huidige slaapkamer.
Beneden hebben we ook een kamer over, daar willen we voor nu een werkkamer van maken.

Als we dan voldoende gespaard hebben gaan we de echte verbouwing doen, keuken naar de extra kamer beneden en dan 't wandje tussen die kamer en de huidige keuken doorbreken. Onze huidige keuken wordt dan eetkamer/woonkeuken met openslaande deuren naar buiten. Boven maken we op de keuken (dat is een aanbouw) een mooi dakterras, de badkamer wordt vergroot door de trap te verplaatsen en dan kunnen we eindleijk een normaal formaat toilet maken beneden. En dus een nieuwe badkamer met bad en toilet, halleluja! Maar goed, dat duurt nog wel een jaar of 5 want daar gaat wel iets van 30-40.000 euro inzitten denk ik en dat hebben we niet zomaar bij elkaar gespaard.

♥♥
<<

Blue

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 251

Geregistreerd: 18 Apr 2014 10:04

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 16 Nov 2017 11:49

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Wat een rotkarwei Marin!

Wij willen de kleine klussen (laten) aanpakken.
Al het binnen houtwerk laten verven.
Kast op de overloop opknappen en opnieuw indelen
Deur op zolder afmaken.
om de radiatoren en ombouw plaatsen.
Plinten op zolder
Slaapkamers schilderen.
Open haard moderniseren

En als het lukt dan ook nog de tuin opknappen.

We hebben de afgelopen jaren heel veel grote klussen in huis gedaan en zijn de kleine dingen blijven liggen. Als dit allemaal gedaan is dan is het huis wel zo goed als af.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 16 Nov 2017 11:50

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Ja hè. Daarom hoop ik eigenlijk dat we de badkamer er direct achteraan gaan doen want dan voelt dat als een soort kers op de taart. Dat is wél leuk om uit te zoeken en levert iets echt nieuws op. Maar goed, dat moeten we dan nog maar even kijken.

Jullie dus ook echt veel werk Exo. Wat knap dat je man dat zelf (met iemand weliswaar) gaat doen.

Oh dat klinkt echt als een mega project maar wel heel gaaf Elliot. Als dat allemaal klaar is zal je zo blij zijn!
Let's discover the world together.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5876

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 16 Nov 2017 11:57

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Wij krijgen 12 januari de sleutel van ons nieuwe huis en daar gaan we wel wat aan (laten doen).

Om te beginnen gaan we zelf de keuken en de vloeren er uit halen en al het behang er af. Vervolgens gaat de aannemer de muur naar de keuken er uit halen en de deur naar de keuken dichtmetselen ( een constructeur moet nog berekenen of er een steunbalk in moet, waarschijnlijk wel).
Dan wordt het plafond in de voorkamer beneden en boven er uit gehaald en er een nieuw plafond in gezet, verder gaat de stucadoor de hele begane grond en eerste verdieping nalopen en netjes maken, muren en plafond. In de plafonds wordt een platte plint gemaakt.
De aannemer gaat boven allemaal HR++ glas plaatsen en op de babykamer komt een voorzetraam voor het glas in lood. Hij verplaatst de wasmachine aansluiting naar zolder ( staat nu in de badkamer). En dan gaat de aannemer in de hele benedenverdieping een pvc visgraat vloer leggen ( en de trap ook mee nemen) met hoge plinten. Boven leggen we zelf wit laminaat met V-groef en zetten we de plinten ook zelf. Ook moet er lood aangebracht worden aan de aanbouw want dat ontbreekt volledig.
De aannemer gaat ook de betimmering van de ensuite weg halen en kijken of er nog deuren en een schuifsysteem in zitten, zo niet dan gaat hij het in ere herstellen. En dan wordt als laatste de nieuwe keuken nog geplaatst.

Wij gaan zelf ook nog alle deuren, kozijnen en overig houtwerk schilderen.

Later in het jaar zullen we dan nog de ketel laten vervangen, de vestibule tegeltjes moeten gerestaureerd worden en de tuin aangepakt. Ooit in de toekomst gaan we de zolder nog doen ( verven, vloeren ed en eventueel een dakkapel).

Best een aardige klus dus, maar gelukkig doet de aannemer een hoop en hebben we een maand 2 huizen. Het schilderwerk van de kozijnen ed kan eventueel ook nog als we er al wonen.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 16 Nov 2017 11:59

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Overkapping laten maken zodat we droog naar de garage kunnen en in de zomer droog (en van minder belang in de schaduw kunnen zitten, ik heb een hekel aan de zon namelijk).
Buitenschilderwerk willen we na de overkapping doen.
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 17:13

Bericht 16 Nov 2017 12:07

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Whoo welcome to the club Marin. Wij laten (in januari..oh my g! Koud! haha) ook ons dak vervangen. Wij gaan ons dak van buiten laten isoleren. Hierdoor moeten ook alle dakgoten verbreed worden, we hebben 3 kleine sleepdakkapellen die gerenoveerd worden (incl. nieuwe kozijnen en glas) en er worden gelijk 3 Velux ramen geplaatst.

Als het dak klaar is dan gaan we onze bovenverdieping opnieuw indelen. Alles is hier natuurlijk al gestript, dus we gaan opbouwen. We maken een badkamer boven, 2 slaapkamers en nog 1 slaapkamer met eigen zolder. Waarschijnlijk wordt die laatste kamer onze slaapkamer.

Ik hoop wel dat we in januari/februari onze benedenverdieping kunnen afmaken (kozijnen en deuren lakken, muren schilderen en keuken plaatsen).

En als het zomer is ga ik chillen. De tuin komt wel in 2019 haha.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5876

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 16 Nov 2017 12:07

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Marin, dat zijn inderdaad wel echt rot klussen waar je zo weinig resultaat van ziet! Ik kan me voorstellen dat die badkamer dan heel leuk is om te doen!

Exo, dat is bij jullie ook zo he, niet de meest leuke klus. Wel echt knap dat je man dat zelf kan met hulp, wat dat betreft zijn wij niet zo handig!

Blue, bij jullie zijn de klussen wel weer zo dat je veel eer ziet van je werk, even een weekend hard werken maar dan zie je ook veel resultaat.

Elliot, wat leuk dat je weer een nieuwe kamer voor D kan inrichten. Een beetje in stijl van zijn babykamer of wordt het allemaal wat stoerder? Tof die plannen voor de toekomst, helaas is het allemaal zo duur he..... blegh.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 17:13

Bericht 16 Nov 2017 12:09

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Jullie huis klinkt heel erg tof minoessepoes! Ga je een verbouwingstopic openen t.z.t. Lijkt me heel erg leuk!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 16 Nov 2017 12:15

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Haha ik ging net eens voor de leuk alvast bathroom ideas op Pinterest opzoeken. Zie ik direct de badkamer van Aziraphale!
Let's discover the world together.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4381

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 16 Nov 2017 12:29

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Zo, daar zitten flinke verbouwingen tussen! Vooral die van Frankie, ik zou dat echt niet trekken hoor in de winter in een koud huis zonder keuken :omg: Hoop dat het allemaal voorspoeding loopt!

Als de koop doorgaat gaan wij in 2018 verhuizen en verbouwen. In het nieuwe huis willen we een erker, een nieuwe keuken, nieuwe vloer en gashaard laten plaatsen. Mócht er nog geld over zijn dan ook nog een dakkapel. Maar we gaan er dus eerst wonen, gelukkig is het niet onleefbaar ofzo, het zijn meer smaakkwesties.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5876

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 16 Nov 2017 12:36

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Frankie schreef:Jullie huis klinkt heel erg tof minoessepoes! Ga je een verbouwingstopic openen t.z.t. Lijkt me heel erg leuk!

Misschien, ik ben niet zo handig met foto's plaatsten en het is best een beetje schipperen met een baby en een peuter en een verbouwing, even kijken hoeveel tijd er over blijft voor up-dates.

Jullie huis vind ik ook echt tof, van de buitenkant en de stijl van de tijd waarin het gebouwd is, ben erg benieuwd hoe de binnenkant gaat worden. Ik vind het ook wel echt knap dat jullie daar nu ook in wonen, blijven jullie er ook echt wonen als het dak vervangen wordt? Of vluchten jullie dan even naar familie bijvoorbeeld?
Ik heb veel vrienden die in nmgn huizen zoeken en hoor er veel verhalen over, heb het idee dat jullie echt een pareltje getroffen hebben!
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 16 Nov 2017 12:46

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Poehhh jeetje wat een klussen bij sommigen zeg!

Minoes, ik wil zijn slaapkamer nu wel wat meer jongensachtig doen. Ik twijfel alleen nog een beetje, ik vind dit leuk bijvoorbeeld:
Afbeelding

Maar dit ook:
Afbeelding

Dat matcht niet erg met elkaar, haha. Nouja, nog maar even twijfelen. Het heeft geen haast natuurlijk :)

♥♥
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 17:13

Bericht 16 Nov 2017 13:19

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

minoessepoes schreef:
Frankie schreef:Jullie huis klinkt heel erg tof minoessepoes! Ga je een verbouwingstopic openen t.z.t. Lijkt me heel erg leuk!

Misschien, ik ben niet zo handig met foto's plaatsten en het is best een beetje schipperen met een baby en een peuter en een verbouwing, even kijken hoeveel tijd er over blijft voor up-dates.

Jullie huis vind ik ook echt tof, van de buitenkant en de stijl van de tijd waarin het gebouwd is, ben erg benieuwd hoe de binnenkant gaat worden. Ik vind het ook wel echt knap dat jullie daar nu ook in wonen, blijven jullie er ook echt wonen als het dak vervangen wordt? Of vluchten jullie dan even naar familie bijvoorbeeld?
Ik heb veel vrienden die in nmgn huizen zoeken en hoor er veel verhalen over, heb het idee dat jullie echt een pareltje getroffen hebben!


Ja, dat kan ik me dan voorstellen. Dan is het allemaal al heel druk en ben je blij als je een momentje voor jezelf hebt. Maar wie weet zie ik wel in een anders topic foto's voorbijkomen. Als je heel blij bent met iets wat gedaan is ofzo haha.

Dat gevoel van 'het pareltje' heb ik ook nog steeds. Er zijn hier nauwelijks sfeervolle huizen (in de buurten rondom het centrum) die onder de 350.000 Euro zijn. Dat wij ons huis hebben kopen voor een stuk minder geld is echt zeldzaam haha.
<<

Anoniem304

Bericht 16 Nov 2017 13:21

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Spouwmuur isolatie en het andere kamertje boven verder afmaken. De babykamer is wel meteen afgemaakt. Waarschijnlijk ook een dakraam plaatsen.
M'n vriend wil in 2018 ook een nieuwe badkamer aanleggen, maar ik heb er echt geen zin in. Verbouwen doen we in 2019 wel weer.
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2513

Geregistreerd: 26 Mei 2016 19:46

Bericht 16 Nov 2017 13:30

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Mooie plannen allemaal!

Wij willen de helft van de tuin leeghalen. Hij is heel fancy aangeplant en gebalanceerd enzo, maar kind moet gras. Dus gaat de helft van de tuin eruit deze winter. Gefaseerd, want dan hoeven we niet naar het stort te rijden. In mei dan grasmatten en een tuinhuisje erin.

Op langere termijn willen we nog graag zonnepanelen, tegels in de keuken en een ander serredak. Gaat alleen niet in 2018 gebeuren denk ik. Was eerst wel het plan, maar toen kwam er een baby tussendoor gefietst.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 16 Nov 2017 13:32

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Wij hebben net een verbouwing achter de rug, maar het zou zomaar kunnen dat wij alsnog de badkamer gaan doen en wellicht iets aan de tuin. Maar dat gaan we nog wel zien tegen die tijd. Ligt ook beetje aan de kosten allemaal, wat we terugkrijgen van de BD etc etc etc.
<<

Anoniem255

Bericht 16 Nov 2017 13:40

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Marin: als het budget het toe laat, zou ik het echt in 1x doen. Het geeft zóveel rotzooi en stof.

Wij willen nog veel doen. Een dakkapel, binnen alles verven, nieuwe vloer, nieuwe keuken, achterin de tuin nog een kleine overkapping... Maar er staat in de straat een huis te koop voor 215.000.-
Als zij dat verkopen gaan we alleen nog verven en het nog een keer in de verkoop gooien.
<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2213

Geregistreerd: 24 Dec 2013 23:54

Bericht 16 Nov 2017 13:58

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Wij hebben net verkocht en gekocht. Toen de badkamer in ons huidige huis klaar was hebben we ons huis direct in de verkoop gezet en ook meteen verkocht.

We hebben nu een heel fijn ruim huis gekocht dichtbij de stad omdat de huizen die wel af waren toch niet helemaal naar onze smaak waren en een heel stuk verder van de stad. Nu hebben we zo alles heerlijk dichtbij. Maar dat houdt wel in dat we weer moeten verbouwen en dat gaan we dan ook flink doen.
We werken van zolder naar beneden toe en ik hoop voor de zomer klaar te zijn en begin in januari. Het meeste doe ik zelf.

- Twee dakkapellen op zolder van 5m breed. En als het past 16 zonnepanelen.
Als die er op zitten wordt de zolder verdeelt in 4 ruimtes. Twee ruime slaapkamers, een tweede badkamer en kamer met de wasmachine en opbergruimte.

- Badkamer eerste etage, daar begin ik aan als de badkamer op zolder klaar is. In deze badkamer wordt alles verwijderd en opnieuw betegeld en aangesloten.

- Toilet beneden, alles eruit en opnieuw tegelen en aansluiten.

- Beneden gaat de keuken er uit, zit nu een hoogglans rechte keuken in en dit wordt een matte keuken met eiland + bar. Er is nu een opening tussen woonkamer en keuken maar wij laten de hele muur verwijderen voor het eiland.
Ook gaat de vloer er overal uit, in de woonkamer ligt nu een kurkvloer en in de keuken en gang een hoogglans zwarte vloer met gigantisch veel glitters. Dit alles wordt vervangen voor een tegelvloer in een lichte houtlook met vloerverwarming.

- Als dit alles klaar is gaat de zwarte vloerbedekking van de trap van beneden naar de 1ste verdieping eraf. Maar ben er nog niet uit wat er dan op komt.

- De tuinen kunnen ook wel wat gezelligheid gebruiken, de voortuin komt in het voorjaar, wat precies weet ik nog niet. De achtertuin wacht ik nog mee tot de jongste naar school gaat. Daar ga ik nu alleen de overkapping van wit verven en gezellig aankleden. Verder is die tuin nu nog volledig en netjes bestraat waardoor ze daar nog lekker kan steppen en fietsen zolang ze nog niet naar school gaat.
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12149

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 16 Nov 2017 14:06

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Ik wil echt dubbel glas boven. En dan kunnen alle kozijnen pok weer geverfd worden. Verder geen plannen
Afbeelding
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5876

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 16 Nov 2017 17:02

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Elliot schreef:Poehhh jeetje wat een klussen bij sommigen zeg!

Minoes, ik wil zijn slaapkamer nu wel wat meer jongensachtig doen. Ik twijfel alleen nog een beetje, ik vind dit leuk bijvoorbeeld:
Afbeelding


Deze stijl vind ik heel leuk, maar er mag wat mij betreft wel wat kleur in!

Wij hebben een zwart witte tipi, zitzak, beddengoed ed en ook de papieren zakken van de foto zijn bij ons aanwezig ( ow de brio trein en de lego opbergdozen :palm: .

De oudste mag kiezen welke kleur hij op zijn kamer wil en hij wil geel ( heeft hij nu ook dus is vertrouwd). Ik wil zo'n vlak in oker gaan schilderen en dan combineren met zwart/wit: https://roomed.nl/wp-content/uploads/20 ... 516f7e.jpg

De jongste krijgt dit behang: https://i.pinimg.com/236x/c3/5a/44/c35a ... 7be1be.jpg
met mijn oude kinderkast die al zwart wit is en dat gecombineerd met een geverfde lambrisering in donker groen (deze kleur): https://i.pinimg.com/736x/92/b3/cf/92b3 ... -green.jpg

En dan heb ik twee van deze kaarten besteld o.a. deze: https://www.dreumesenzo.nl/Files/5/1600 ... 756887.jpg die ik met tape op de muur bij de commode plak en hij heeft ook zwart/ witte dieren kaarten, ik denk dat ik die samen combineer. https://kinderwonderland.nl/image/data/ ... rt-Wit.png
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15970

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 16 Nov 2017 17:22

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Niet heel veel eigenlijk. Onze grote wens van een uitbouw is dit jaar al vervuld. We zullen in ieder geval de slaapkamers van de jongens aanpakken maar dat is met name verven en inrichting. En natuurlijk de rommelkamer omtoveren tot babykamer :love: .

Minnoessepoes, ik vind dat bovenste plaatje er mooi. Die heb ik even bewaard als inspiratie voor de kamer van D.
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

woezel

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 552

Geregistreerd: 04 Sep 2013 10:27

Bericht 16 Nov 2017 18:28

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

Wij gaan in december beginnen met slopen vd keuken. Begin februari krijgen we de nieuwe keuken.
Trotse mama van 2 jongens en 1 meisje
<<

Anoniem306

Bericht 16 Nov 2017 18:28

Re: Huis (ver) bouwplannen voor 2018

In februari komt er een vliering op zolder. De zolder verder opknappen. We willen het toilet beneden aanpakken. Nog een hoop kozijnen beneden die geverfd moeten worden. Heleboel kleine klusjes nog. Ondertussen heel druk aan het sparen voor een nieuwe badkamer, maar dat zal pas 2020 worden.
Volgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers