Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


How low can we go? Budgetvakantie: tips?

<<

Anoniem 63

Bericht 10 Dec 2013 14:57

How low can we go? Budgetvakantie: tips?

Man en ik zijn het er over eens dat we de spaarrekening wat moeten gaan spekken. Dus we gaan aan meerdere kanten bezuinigen, maar op een houtje bijten hoeft gelukkig niet. De vakantie overslaan ook niet, maar we willen wel een zo goedkoop mogelijke vakantie verzinnen voor 2014.

Veel voorwaarden zijn er niet, behalve dat we niet zelf met een tentje ergens heen gaan. Iets huren (stacaravan, huisje) of een B&B, hotel etc. is allemaal prima. Qua landen gaat de interesse binnen Europa naar: Estland, Letland, Litouwen, Oost-Europa, Portugal. Maar we staan open voor alles, zolang we er niet al eerder geweest zijn. Andere optie is om een aantal stedentrips te doen. Londen en Berlijn bijvoorbeeld willen we nog graag zien. Maar hoe veel goedkoper is dat nou eigenlijk? Ook zouden we best een verre reis willen maken, maar dat is budgettechnisch dan waarschijnlijk helemaal niet haalbaar.

Dus, bij dezen de vraag: hoe gaan wij zo goedkoop mogelijk op vakantie?
Goedkope landen? Goedkope overnachtingen? Vliegen of rijden? Meerdere stedentripjes of een paar weken in een appartement ergens? Toch goedkoop verder weg?

Alle tips en ideeën zijn welkom!
<<

Anoniem173

Bericht 10 Dec 2013 15:13

Re: How low can we go? Budgetvakantie: tips?

Portugal: easyjet of ruanair vliegen, met alleen handbagage. Appartementen zijn ivm mogelijkheid tot zelf kopen vaak voordeliger dan hotels. Hoewel je bijv in faro echt voor 5 euro pp een dagschotel kunt eten.

Oost Europa is het leven natuurlijk heel voordelig. Dan zou je qua reiskosten Mss met je eigen suto voordeliger uit zijn.
<<

Anoniem 42

Bericht 10 Dec 2013 16:27

Re: How low can we go? Budgetvakantie: tips?

Naar Riga met Ryanair. Ik heb daar al eens vier dagen gezeten voor iets meer dan 100 euro inclusief vliegticket, hotel en huurauto. We waren toen met zijn vieren, dus de kosten van de huurauto konden we wel delen. Er is genoeg te doen in de omgeving van Riga!

Ticket direct boeken bij Ryanair en hotels kosten er sowieso niets.
<<

Jules

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 914

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:33

Bericht 10 Dec 2013 18:24

Re: How low can we go? Budgetvakantie: tips?

Ben je lid van Travelbird? Die hebben vaak hele goede, goedkope deals!
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 10 Dec 2013 18:30

Re: How low can we go? Budgetvakantie: tips?

Ik denk dat stedentrips met de steden die je noemt, niet goedkoper zijn dan een langere vakantie.
L2014 & H2017
<<

Anoniem 63

Bericht 10 Dec 2013 19:10

Re: How low can we go? Budgetvakantie: tips?

Thanx voor de antwoorden!

Jules; Travelbird ken ik ja, moet je daar lid van worden?

MzCharlotte; dat vermoeden had ik ook al inderdaad

Twellie; klinkt goed, Riga lijkt me super ja, gaan eens neuzen alvast!

AM; Ja, oost-europa is wel wat goedkoper, al moet je daar volgens mij ook de juiste plekjes weten te vinden
<<

Anoniem122

Bericht 10 Dec 2013 19:13

Re: How low can we go? Budgetvakantie: tips?

Ik denk ook dat je met stedentrips juist een stuk duurder uit bent, omdat je dan meerdere keren vervoer moet betalen.
En daarnaast is Londen bijvoorbeeld ook een dure stad.
<<

Anoniem335

Bericht 10 Dec 2013 19:23

Re: How low can we go? Budgetvakantie: tips?

En Boedapest? Prachtige stad! Ook niet duur kwa eten. Hotel weet ik. Vliegticket waren wij 180 euro pp kwijt, dat is nog wel een flink bedrag, maar wij hebben ons er een week lang prima vermaakt, maar waren wel met een groep van 9 personen :)
<<

Anoniem309

Bericht 10 Dec 2013 20:48

Re: How low can we go? Budgetvakantie: tips?

Ik ben samen met mijn vriend met megabus naar londen geweest. De reis was totaal €4,50 en een hotel heb ik via groupon gedaan. Dat was 3 dagen voor ongeveer 300 euro, maar zaten we wel redelijk centraal waardoor we weer minder kwijt waren met de metro.
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7544

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 10 Dec 2013 21:36

Re: How low can we go? Budgetvakantie: tips?

Baltische staten zijn echt geweldig en niet echt duur (maar als je echt goedkoop wilt, er zijn een hoop landen in Oost Europa nog wel goedkoper dan met name Estland hoor). Ik houd zelf echt van deze landen en met name Estland :heart: . Maar Riga vond ik dan weer niet echt leuk, terwijl ik de rest van Letland echt geweldig vind.
Polen is ook super. En eigenlijk ben ik in bijna heel Oost Europa wel geweest, en elk land heeft zo wel weer zijn eigen charme. Tips geven vind ik dan ook lastig, maar als je concrete vragen hebt ga je gang.
Ik denk over het algemeen dat een langere vakantie wel goedkoper is dan enkele losse stedentrips. Je kunt in Oost Europa meestal ook redelijk goedkoop rondreizen, en dan koop je gewoon een goedkoop vliegticket voor heen en terug.
<<

Anoniem 63

Bericht 10 Dec 2013 22:47

Re: How low can we go? Budgetvakantie: tips?

Ja, is Polen mooi/leuk? De Baltische Staten trekken mij wel heel erg ja. Maar Polen is misschien nog te doen met eigen auto (paar overnachtingen in Duitsland en dan door ofzo). Scheelt weer een huurauto.

Man gaat sowieso toch wel graag weer een keer met de auto op pad. Dus als er daar verder nog tips voor zijn....
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3403

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 10 Dec 2013 23:08

Re: How low can we go? Budgetvakantie: tips?

Ik vond Tsjechië ook leuk en goedkoop, misschien nog wel goedkoper dan Polen. Op zich is dat in 1 dag prima te doen als je eerst aan de westkant van Tsjechië blijft. Ik heb 2 jaar geleden een rondreis gemaakt door Tsjechië en Zuid-Polen en ik vond het qua prijs erg meevallen. Volgens mij heb ik bij Tsjechië Tours pensions geregeld en dan de minst luxe maar die waren prima. Je kunt natuurlijk ook prima zelf iets zoeken maar ik vond dit wel net zo gemakkelijk dan zelf 6 verschillende overnachtingsplekken te zoeken. Ik denk er aan om dit jaar weer die kant op te gaan: Polen trekt me maar ook de Baltische Staten of evt. Hongarije. We zijn dit jaar in Duitsland geweest maar dan ben je toch veel duurder uit. Uit eten was in Tsjechië ook nog erg goedkoop.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Anoniem 63

Bericht 11 Dec 2013 23:53

Re: How low can we go? Budgetvakantie: tips?

Tsjechië trekt mij ook wel ja. Man ziet Polen al helemaal zitten. Dus we gaan het in ieder geval wel in die hoek zoeken! Ik denk wel dat we alles zelf gaan uitstippelen i.p.v. een verzorgd iets. Dat scheelt toch weer wat geld denk ik en het lijkt me ook wel leuk om te doen.

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers