Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Hoe ervaar jij het moederschap?

<<

Pippa

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1593

Geregistreerd: 11 Apr 2017 10:46

Bericht 11 Jan 2018 17:13

Hoe ervaar jij het moederschap?

Hoe vind jij het om moeder te zijn? Was het zoals je verwacht had? Vind je het zwaar of valt het je wel mee? :smile:
11-2017 ♥
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19866

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 11 Jan 2018 17:14

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Ik ben met name zo benieuwd naar jouw antwoord! Ik wist dat je ergens deze maanden dit topic zou gaan openen omdat het echt een Pippa topic is. Ik ga zo zelf even schrijven maar kijk met name uit naar jouw antwoord!
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10555

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 11 Jan 2018 17:28

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Ik vind de eerste anderhalf jaar van een kindje niet zo leuk. Dat heb ik bij beide jongens ervaren. Ik hield van ze natuurlijk, maar beleef gewoon weinig plezier aan zulke kleintjes.

Verder ervaar ik het moederschap wel als positief. Ik vind ook dat ik er best goed in ben, bij vlagen :) Het non-stop geluid en prikkels in m’n huis vind ik wel een hele zware belasting.

Ik was voordat ik kinderen had wel eens bang dat ik niet ‘warm’ genoeg zou kunnen zijn voor kinderen. Dat was gelukkig een onterechte angst want dat gaat me toch wek goed af.

Laatst waren m’n kinderen met m’n man uit logeren en hoe leuk uitslapen ook kan zijn, ik merkte toen wel dat het ritme dat kinderen met zich meebrengen (of nouja, het ritme dat wij hanteren omdat het goed is voor ze) voor mij ook heel prettig en heilzaam werkt. Ik vergat spontaan te eten en m’n dag was ineens heel kort :)
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19866

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 11 Jan 2018 17:31

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Mijn antwoord:

Ik vind het eigenlijk heel erg meevallen. Of het is eigenlijk zoals ik had verwacht. Natuurlijk zijn er wel dingen die echt uitvogelen waren en het is heel erg kindafhankelijk. Als er iets is wat ik geleerd heb afgelopen maanden, dan is het om het te nemen zoals het komt. En om minder te oordelen over dingen waar je van te voren een mening over hebt. Maar dat gezegd hebbende is de grote lijn eigenlijk wel hoe ik het verwacht had, van het moederschap dan.

De borstvoedingsperiode vond ik het allerzwaarst, daar kijk ik niet fijn op terug. Daarvan snapte ik van te voren niets en niets had me er ook op kunnen voorbereiden. En nog steeds snap ik bepaalde dingen nog steeds niet. Ik heb echt hele nare zwarte gedachten gehad en onweer in m'n hoofd en erge druk op m'n borst. Toch zou ik bij een tweede weer voor borstvoeding kiezen, vanwege m'n overtuigingen erover. Die zijn sterk genoeg om er nogmaals voor te kiezen, maar ik heb er eerlijk gezegd wel een beetje een hekel aan gekregen. Blij dat het nu niet meer hoeft. Ik heb uiteindelijk 4 maanden full time borstvoeding gegeven en nog tot 6.5 maand de nachtvoedingen. Ik heb heel erg in de knoop met mezelf gezeten om de keuze te gaan maken voor flesvoeding. Wetende dat het echt niet slecht is, heel neutraal erin proberen te gaan, maar het heeft heel veel tranen gekost. En nu ben ik zo blij met die keuze. In die zin heb ik heel erg geleerd naar mezelf te luisteren.

De andere grote struggle was het vinden van een ritme. De eerste maanden had ik wel echt het gevoel dat ik maar net met m'n hoofd boven water bleef. Soort zwemmen in drijfzand. Het ging allemaal prima (vanwege het makkelijke kind) maar zelf vond ik het wel echt pittig. Ik had zoveel moeite met structuur. Toen hij 7 maanden was, had ik EINDELIJK een ritme. Na 8 maanden hoefde ik gevoelsmatig niet meer alles in te vullen in een app. En nu met 9 maanden weet ik het eindelijk uit m'n hoofd. We varen eindelijk op een ritme.

Qua impact op het dagelijks leven vind ik het allemaal nogal meevallen. Ik besef me dat wij gezegend zijn met een heel makkelijk kind dat vaart op ons leven, wij niet op het zijne. Dat lijkt me een wezenlijk verschil. Het gaat zo goed en makkelijk dat ik juist daardoor heel bang ben geworden voor een tweede. De wens is er zeker wel, maar ik ben echt heel bang dat het niet nog een keer zo goed en makkelijk kan zijn. Dat weerhoud me op dit moment nog erg, maar gelukkig hoeft het ook nog niet. We willen sowieso een iets groter leeftijdsverschil tussen twee kindjes dus op z'n vroegst gaan we daar volgend jaar aan denken als O. twee jaar is.

Ik ben natuurlijk gestopt met werken bij m'n loondienstbaan dus dat is een grote verandering. Deze maand is het al een jaar geleden dat ik gestopt ben. Gevoelsmatig ben ik nog wel heel druk en ik verveel me geen dag. Dat scheelt wel heel erg. Ik vind sommige dagen wel heel lang, vooral met slecht weer en ik twijfel soms wel of ik genoeg met hem speel en genoeg uitdaging geef. De kamer ligt dan soms vol speelgoed maar weet ik niet wat we nou weer moeten gaan doen. Alle boekjes al gelezen, alle torens al gebouwd. Dat is wel een dingetje waar ik mee zit. Of ik hem wel genoeg stimulatie geef, omdat hij natuurlijk niet naar het kdv gaat. Ik voel me dan verantwoordelijk voor de activiteiten die ik met hem onderneem.
Ik heb recentelijk besloten om nog iets rustiger aan te doen met m'n bedrijf omdat ik een nare verkeerde druk ging ervaren. Ik heb veel meer balans gevonden en ben echt ontzettend blij dat ik zoveel bij O. kan zijn. Dat is echt een genot. Hij ontwikkelt zich als een malle en het is echt waar, de tijd vlieeeeegt voorbij. We gaan langzaamaan al naar zijn eerste verjaardag toe, hallo hee!

Ik heb ook het gevoel dat wij een fijne balans hebben als ouders en als partners. Daar ging het in dat andere topic net uitgebreid over en ik vind zelf dat wij dat goed doen, het werkt voor ons op onze manier. We hebben een fijn netwerk achter de hand, dus we hebben ook de mogelijkheden bij de wensen en behoeften die we hebben. Dat helpt enorm.

Intussen is hij ook echt een kindje in plaats van een baby, zo zie ik het heel erg, en ik voel me nu zo ontzettend veel meer moeder en niet louter verzorger. Ik ben dezelfde moeder die ik dacht van te voren te zijn. Ik ben relaxed en hij gaat gewoon mee als we ergens naar toe gaan, we ondernemen best veel met hem. Hij is echt aan het ontdekken nu en veel mag, maar ook lang niet alles, ik ben in die zin ook wel weer streng. Of consequent in elk geval. Dat had ik van te voren ook verwacht. Ik laat hem heel erg ontdekken, maar ik/wij bepalen de grenzen van wat veilig is en wat mag. Dat past bij ons en dat is niet anders dan dat ik van te voren had verwacht.

Ik vind deze fase wel echt HEEL veel leuker dan die echte newborn fase. Dat maakt ook dat ik er tegenop zie om dat ooit weer opnieuw te doen. Maar voor nu hoeft dat lekker nog niet en genieten we van onze kleine wurm.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

sanskie

Kletskop

Berichten: 717

Geregistreerd: 29 Okt 2013 12:48

Bericht 11 Jan 2018 17:51

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Ik ben super blij dat ik moeder ben geworden en ik vind fantastisch om een dochter te mogen hebben. Ik vind het absoluut niet zwaar of dat je weinig tijd voor jezelf over houdt. De eerste 3 maanden vond ik wel heel zwaar alleen maar huilen, darmkrampjes en niet uit de fles willen drinken en s'avonds meerdere keren uit je bed voor voeding. Ik ben blij dat ik nu flesvoeding geef is toch een stuk makkelijker en volgens mij heeft het geholpen tegen de krampjes. Alleen mevrouw drinkt alleen wanneer zij wilt dus een rimte ho maar ! Tja ik heb geen rijbewijs dus eventjes shoppen wordt hem niet dat het enigste wat ik nu wel eens mis. Ben blij als ze straks in zitje voor de fiets mag en dan buggydrager mee en gaan ! De lente/zomer is in aantocht.
<<

Dee

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4623

Geregistreerd: 03 Aug 2015 16:18

Bericht 11 Jan 2018 18:50

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Het eerste half jaar vond ik erg pittig. Ik heb destijds ook diverse malen getwijfeld of ik een pnd had of aan het ontwikkelen was. Ik heb mijn man zo vaak huilend opgebeld tijdens mijn verlof, keek de uren voorbij tot hij thuis zou zijn. Na een half jaar werd het beter en vond ik ook echt mijn draai. Dochter kon meer, ze leerde echt dingen en toen vond ik het leuk worden. Een roze wolk heb ik in het begin nooit gehad maar die is er dus een beetje uitgesteld gekomen :wink:
Het lastige aan moeder zijn vind ik wel dat je continue 'aan' staat, ook als je kind niet bij je is.
For all the things my hands have held, the best by far is you
L. 2016 :heart:
<<

Bazinga

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5081

Geregistreerd: 20 Jul 2015 16:55

Bericht 11 Jan 2018 18:52

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Ik vond het niet heel boeiend, tot Tobias meer kon doen, er meer interactie was. Daarvoor vond ik het borderline saai, maar Tobias was ook supermakkelijk. Had heel snel een ritme, sliep goed enz. Maar hij deed dus verder ook niet zoveel. Nu is elke dag anders, hij leert elke dag nieuwe dingen en ik dus ook. Ik ben rustiger geworden (ietsje..), heb meer geduld.

Net als UN was ik bang dat ik niet warm genoeg zou zijn, maar ik ben dol op de knuffels en kusjes met m'n zoon en hij komt niks te kort :)

Al met al vind ik het moederschap heel leuk, het gaat me makkelijk af maar één kindje is wel genoeg en ik weet zeker dat ik bij een 'moeilijker' kind, heel anders zou hebben gereageerd hier.
Our love goes without saying.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10555

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 11 Jan 2018 19:05

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Bazinga schreef: Daarvoor vond ik het borderline saai
Ik ben natuurlijk een paar jaartjes ouder dan jij. Is dit wat de jeugd tegenwoordig zegt?
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Bazinga

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5081

Geregistreerd: 20 Jul 2015 16:55

Bericht 11 Jan 2018 19:07

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Hoeveel ouder ben je, dat je mij tot de jeugd van tegenwoordig schaart dan?
Our love goes without saying.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10555

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 11 Jan 2018 19:10

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Het zal je jeugdige uitstraling zijn tegenover mijn rimpels. Hoop ik. Ik ben 35!
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Bazinga

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5081

Geregistreerd: 20 Jul 2015 16:55

Bericht 11 Jan 2018 19:17

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Ha jeugdige uitstraling.. Ik ben gewoon dik! Mijn rimpels zijn opgevuld. Ik ben 29!
Our love goes without saying.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10555

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 11 Jan 2018 19:19

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

6 jaar is een hoop als je al die tijd weinig slaapt :)

Maar goed even tot de orde: ik dacht dus serieus dat je telefoon ‘borderline’ had gemaakt van ‘behoorlijk’ ofzo maar het is echt iets wat gezegd wordt dus? Borderline saai?
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Bazinga

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5081

Geregistreerd: 20 Jul 2015 16:55

Bericht 11 Jan 2018 19:21

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Nouja ík zeg het... Mijn vader zei 't altijd als hij iets op de grens vond en ik roep 't al jaren :laughcry:
Our love goes without saying.
<<

Anoniem250

Bericht 11 Jan 2018 19:26

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Moederschap heeft mij heel veel rust gebracht. Ik had veel onrust in mijn hoofd en mijn lijf. Ik liep vast in existentiële vragen. Ik was opzoek naar voldoening, zingeving en uitdaging. Ik was sowieso zoekende. Nu houd ik me daar niet mee bezig. Ik ben minder met mezelf bezig en dat is fijn, want ik zat mezelf met al die vragen nogal in de weg. Nu mijn werk ondergeschikt is aan mijn gezin, haal ik er meer uit. Het ritme van de kinderen geeft mij ook veel rust. Ik kom vaker buiten en heb zelf een ritme en gezondere levensstijl.

Ik geniet van mijn kinderen. Ik zie hoe ze spelen en verbaas me over hun fantasie, energie, spel, concentratie en onbevangheid. Ik zing en dans elke dag met ze en daar word ik blij van. Ik word blij van de vaste momenten. Bieb op zaterdag, boswandeling op zondag, fietsen, naar het kabouterpad, voorlezen. Je gaat in alles een ritme krijgen, vaste momenten creëren. Ik ga daar goed op.

De babyperiode ben ik overvallen door een grote roze vredeswolk. Het gelukzalige gevoel dat ik kreeg van een slapende baby op mijn borst. Niet te evenaren. En ik ben een goede moeder. Ik weet niet veel zeker, maar ik weet wel zeker dat ik een leuke en goede moeder ben.

En natuurlijk ben ik heel moe, jengelen mijn kinderen ook weleens en moet ik de energie om drie kinderen naar boven te brengen in bad te doen, aan te kleden, tanden te poetsen, voor te lezen en in bed te leggen soms uit mijn tenen halen. Maar de rust en bewustzijn die het me heeft gebracht, maakt het meer dan moeite waard.
Laatst gewijzigd door Anoniem250 op 11 Jan 2018 19:40, in totaal 2 keer gewijzigd.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2156

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 11 Jan 2018 19:27

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

HollyGolightly schreef:Moederschap heeft mij heel veel rust gebracht. Ik had veel onrust in mijn hoofd en mijn lijf. Ik liep vast in existentiële vragen. Ik was opzoek naar voldoening en uitdaging. Ik was sowieso zoekende. Nu houd ik me daar niet mee bezig. Ik ben minder met mezelf bezig en dat is fijn, want ik zat mezelf met al die vragen nogal in de weg. Nu mijn werk ondergeschikt is aan mijn gezin, haal ik er meer uit. Het ritme van de kinderen geeft mij ook veel rust. Ik kom vaker buiten en heb zelf een ritme en gezondere levensstijl.

Ik geniet van mijn kinderen. Ik zie hoe ze spelen en verbaas me over hun fantasie, energie, spel, concentratie en onbevangheid. Ik zing en dans elke dag met ze en daar word ik blij van. Ik word blij van de vaste momenten. Bieb op zaterdag, boswandeling op zondag, fietsen, naar het kabouterpad, voorlezen. Je gaat in alles een ritme krijgen, vaste momenten creëren.

De babyperiode ben ik overvallen door een grote roze vredeswolk. Het gelukzalige gevoel dat ik kreeg van een slapende baby op mijn borst. Niet te evenaren. En ik ben een goede moeder. Ik weet niet veel zeker, maar ik weet wel zeker dat ik een leuke en goede moeder.

En natuurlijk ben ik heel moe, jengelen mijn kinderen ook weleens en moet ik de energie om drie kinderen naar boven te brengen in bad te doen, aan te kleden, tanden te poetsen, voor te lezen en in bed te leggen soms uit mijn tenen halen. Maar de rust en bewustzijn die het me heeft gebracht, maakt het meer dan moeite waard.


Ik word gewoon helemaal blij als ik dit lees.
<<

Anoniem245

Bericht 11 Jan 2018 19:29

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Woordje borderline viel mij ook op, aparte benaming.

Ik vind het moederschap een verrijking van mijn leven. Ik doe het alleen sinds C 1,5 is en vind het eerlijk gezegd niet zwaar. Toen hij niet sliep vond ik het wel heel zwaar, tot zijn 3,5e ongeveer. Maar overdag was hij toen een makkelijk kind dus dat maakte ook alweer veel goed.
Ik vond elke leeftijd ook heel leuk, dreumes en peuter. Daarna het kleuteren en je kind echt een karakter zien krijgen. Nu is hij aan het puberen en vind ik het nog steeds leuk (soms niet). Heel bijzonder dat je ineens echt volwassen gesprekken met je kind hebt.
<<

Anoniem236

Bericht 11 Jan 2018 20:01

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Je kan alles zeggen, maar borderline en saai zijn twee tegenpolen :smile:
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1086

Geregistreerd: 26 Mei 2016 18:46

Bericht 11 Jan 2018 20:05

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Ik zou het stukje van HGL geschreven kunnen hebben. Ik dacht dat ik moeder zijn wel ok zou vinden. Wilde ook nog wel tijd voor mezelf en 4 dagen blijven werken. Vanaf dag 1 heb ik het gevoel dat mijn dochter de zin in mijn leven is die ik altijd al gezocht heb. Soms zou ik best een dagje vrij willen, maar maar als ik dan bedenk dat dat zonder haar is hoeft het voor mij niet.
Volgens mij maak ik allemaal hormonen aan als ik haar zie, want ik word zo gelukkig als ze bij me in de buurt is. Ik kan gewoon lekker de hele dag met haar niksen en toch een fijn gevoel hebben dat we samen zijn geweest. Op het moment zie ik werken ook als het vervelende waar ik doorheen moet om als beloning weer een dag met haar te spenderen.

Wat ik vooraf niet gedacht had is dat alles om haar slaap zou draaien. Ze is (zoals vrijwel elke baby) niet te genieten als ze moe is en dat kan soms op de gekste momenten zijn. Het wordt wel steeds gemakkelijker haar in slaap te krijgen, wellicht ook doordat de slaapsignalen duidelijker worden.

Wat ik het moeilijkst vind is bemoeienis. Aan beide kanten is ze het eerste kleinkind en dat maakt het best moeilijk soms. Ik trek me alle kritiek (en reken maar dat die er is) me heel erg aan omdat zij hetgeen is waar je me het hardst mee kan raken. Ik zou het meer van me af moeten laten glijden, maar daar heb ik moeite mee.

Ik kijk ook erg uit naar komende jaren. Ik heb nu al zo'n kneiterleuk kind, hoe leuk moet dat dan wel niet zijn als ze kan praten?
Afbeelding
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9686

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 11 Jan 2018 21:10

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Als heel mooi, maar ook zwaar en het maakt me vreselijk kwetsbaar.
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19866

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 11 Jan 2018 21:16

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Nan schreef:

Ik kijk ook erg uit naar komende jaren. Ik heb nu al zo'n kneiterleuk kind, hoe leuk moet dat dan wel niet zijn als ze kan praten?


Dit heb ik ook. Ik kijk daar zo naar uit. Volgens mij wordt het alleen maar leuker.
Ik vind ook dat jij heel lief over je dochter schrijft altijd.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Exogenesis

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12752

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:26

Bericht 11 Jan 2018 21:20

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Ik ervaar het niet als zwaar. Mijn leven is wat anders ingevuld. Het is nu belangrijker om positief, scherp en fit te blijven. Dat levert me veel plezier en energie op.
• 6-12-2013 & 30-8-2016 •
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5877

Geregistreerd: 11 Dec 2013 11:19

Bericht 11 Jan 2018 21:27

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Ik vind het moederschap echt een heel mooi gegeven, ben blij dat ik dit mag meemaken. De babytijd was bij de oudste wel zwaar omwille van medische redenen, maar sindsdien is het echt genieten. Mijn jongste haar babytijd was echt een roze wolk, daar heb ik wel echt veel meer van kunnen genieten.

Natuurlijk is het soms wel eens zwaar, heb ik geen zin om de kinderen naar bed te brengen of geen energie om wat met ze te ondernemen. Maar meestal is het wel gewoon leuk en genieten.
2012 & 2016
<<

Anoniem247

Bericht 11 Jan 2018 21:54

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Ik vond het de eerste 2,5 jaar best zwaar. En dan bij de oudste echt helemaal. Maar ik merk hoe ouder ze worden hoe makkelijker ikzelf word, dat ik alles ook leuker begin te vinden en dat ik gewoon ook een leukere moeder word.
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4391

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:08

Bericht 11 Jan 2018 21:56

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Lady schreef:Als heel mooi, maar ook zwaar en het maakt me vreselijk kwetsbaar.


Dit..en dat zwaar heeft bij mij vooral betrekking op mezelf. Het is gelukkig stukken beter, maar dat eerste jaar vond ik echt heel zwaar. Zoveel onzekerheid en 'het' allemaal goed willen doen. Dat maakt(e) het voor mij heel zwaar en soms ook echt niet leuk.
Nu vind ik het overwegend erg mooi! Samen kletsen, dingen ondernemen..een kind is echt veel meer mijn pakkie an dan een baby. :redface:
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 15388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 11 Jan 2018 22:19

Re: Hoe ervaar jij het moederschap?

Mooi om jullie antwoorden te lezen. Ik ben heel benieuwd wat ik hier zelf over een tijdje zou antwoorden. Net als UN ben ik ook wel bang dat ik niet warm genoeg ben voor het moederschap, of te egocentrisch ofzo. Ik hoop dat dat meevalt. Ik denk dat de regelmaat, het wandelen buiten en het feit dat ik niet meer multitaskend door het leven kan gaan me wel goed gaan doen.
Afbeelding
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Elliot, Joey, Rose.