Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Het hardlooptopic #2

<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 538

Geregistreerd: 11 Jan 2018 11:25

Bericht 03 Jul 2018 11:10

Re: Het hardlooptopic #2

Elliot schreef:Pff ik ben nu al geneigd af te haken. Qua conditie gaat het best goed, ik kan nu de lessen wel uitlopen zonder helemaal kapot te zijn, maar m’n gewrichten zijn volgens mij te oud en te krakkemikkig om m’n gewicht te dragen. Ik heb na elke les een enorme pijn in m’n heup (alleen links) en sinds gister doen m’n knieën ook vreselijk pijn. Zou dit kunnen komen door verkeerde schoenen? Ik heb deze schoenen al een jaar of wat, maar ze zijn niet heel intensief gebruikt haha.


Wat vervelend! Ik sport best wel veel maar met hardlopen krijg ik ook altijd gare pijntjes en met alle ander sporten nooit (bijv. hockey). Ik vind hardlopen ook gewoon echt niet leuk dus ik waag me er gewoon maar niet meer aan. Maaar daar heb jij niets aan aangezien je die loop moet doen. Mijn ervaring is wel dat de pijntjes over gaan als je het vaker doet, maar dat zal vast niet voor iedereen gelden.

Ik had trouwens hetzelfde met Evy en dat lopen haha!
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5123

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 03 Jul 2018 21:37

Re: Het hardlooptopic #2

Ik denk zeker dat je nieuwe schoenen moet. Ik zou ze echt laten aanmeten bij een hardloopzaak als runnersworld. Ik heb ook nieuwe schoenen gekocht en de demping is zo veel beter. En bij ging de pijn in mijn knieën daardoor over.
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5872

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 04 Jul 2018 11:37

Re: Het hardlooptopic #2

Exogenesis schreef:
Maddie schreef:Ik heb ook de Evy app. Die bevalt mij ook goed. Heb nu bijna het vijf km schema afgerond.
Nu aan het nadenken of ik daarna eerst de 7,5 pak of meteen naar de 10 km. Maar je kunt die schema’s niet van te voren inzien.


Ik ga nu ook van 5 naar 10. Ben de 5 langzaam aan het uitbreiden op eigen gevoel. Tot nu toe ben ik er tegen de 7 km wel klaar mee.

Ik heb het gevoel trouwens dat ik een korte afstandloper ben. Bij 4 km ben ik redelijk snel, maar als ik voor de langere loop ga, merk ik dat mijn tempo zakt. Maar dat zal wel psychisch zijn.

8 juli heb ik mijn eerste wedstrijd, 5 km, ride en run (met een paard erbij) en op 15 december ga ik voor de 10 km op Ameland!


Ik las hier weer eens en ik zag dit. Ik volg je trainingen op IG en het valt me op dat je altijd -voor mijn gevoel- hard wil lopen. Best hoge hartslag en hoog tempo. Door ook trainingen rustiger te doen wordt je duurvermogen beter en kun je dus ook snel worden op de langere afstanden. Op een gegeven moment kun je rustige duurlopen gaan combineren met tempolopen en intervallen en dan zul je merken dat die langzame duurlopen geen afbreuk doen op je snelle tempo.
Her smile makes me smileJanuari 2017

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5872

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 04 Jul 2018 11:40

Re: Het hardlooptopic #2

Fred schreef:Rond de 600 km zou je eigenlijk nieuwe schoenen moeten kopen.
Mocht je Strava gebruiken (de fijnste app vind ik zelf), omdat daar ook wielrennen/mountainbike en andere activiteiten op geregisteerd worden dan kun je instellen dat je een melding krijgt als je over dat aantal km's heen gaat.


Ligt aan de schoen. Maar ook schoenen die in de kast staan 'slijten' de demping droogt uit. Knie- en heuppijn horen daar wel bij Elliot! Dus ik zou lekker voor goede nieuwe schoenen kijken!
Her smile makes me smileJanuari 2017

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5872

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 04 Jul 2018 11:42

Re: Het hardlooptopic #2

Mijn hardlopen gaat gestaag beter. Dat is fijn! Zondag met een duurloop ging het voor geen meter. In anderhalf uur had ik maar 14 km gelopen (wel met wandelen erbij na elke 14,5 minuten een halve minuut). De intervaltrainingen ervoor gingen echt heel goed en hard!

Aanstaand weekend heb ik weer een wedstrijd. Dan mag ik op het einde 20km lopen. Ik zou heel tevreden zijn wanneer dat rond de 2uur ligt.
Her smile makes me smileJanuari 2017

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Gympie

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 377

Geregistreerd: 30 Jun 2014 16:48

Bericht 12 Jul 2018 17:37

Re: Het hardlooptopic #2

Succes dit weekend, Jip.

Ik heb laatst de Evers run gelopen, was erg leuk! Ik train nu weer even met een schema zodat ik afwisseling heb. Begon weer motivatie te verliezen, maar moet wel beweging hebben en dan vind ik hardlopen toch wel het leukst.
<<

Exogenesis

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12176

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:26

Bericht 12 Jul 2018 20:33

Re: Het hardlooptopic #2

Gympie, hoe ver was die? Wat is nu je doel?

Je hebt wel gelijk Jip. Ik ga ook hard. Maar dat vind ik leuk en dat geeft me voldoening. Ik ren (nog) niet voor de lol/ontspanning en ik merk dat ik steeds sneller en verder kan, dus dit is de wijze die bij mij past. Ik loop tot nu toe blessure-vrij, dus dat is ook wat waard. Maar ik houd je adviezen zéker in mijn achterhoofd hoor!

Gister heb ik trouwens vrij moeiteloos 8 km gerend, dus het vlot mooi.
Zondag een ride & run (met paard dus) van 5km met obstakels (waterbak, heuvels met parcours) en dat was leuk! Wel heel uitputtend met die hitte en de obstakels. Uiteindelijk 4e geworden van de 15 ofzo.

Eind september ga ik de 10 km doen, in Deurne, is de bedoeling.
• 6-12-2013 & 30-8-2016 •
<<

Sublimo

Kwebbel

Berichten: 487

Geregistreerd: 20 Jul 2015 12:32

Bericht 12 Jul 2018 21:39

Re: Het hardlooptopic #2

Wat fijn Jip dat het weer steeds beter gaat! Zie je er hierdoor niet steeds meer tegenop om eventueel voor een tweede kindje te gaan (daar zie ik je weleens wat over posten in andere topics)? Lijkt me vooral als je op jouw niveau sport heel lastig te accepteren dat t zoveel trager en minder wordt en zo lang duurt voordat je weer echt terug op niveau bent.

Exo heerlijk toch dat het zo lekker gaat?! Goed naar je lijf luisteren en verder lekkerbek genieten. Wat knap, meteen al een vierde plaats! Zo heel lang ben je nog niet bezig, toch?

Ik ben sinds een paar weken eindelijk weer aan het rennen, geen last meer van mijn knieblessure, superfijn! En wat nog fijner is, is dat ik merk dat het opbouwen als een speer gaat! Ik had verwacht dat drie maanden niet hardlopen echt wel z’n sporen zou nalaten en dat het echt wel even zou duren voordat ik weer op niveau zou zijn, maar ik ren nu alweer een 5K op een heel behoorlijk tempo en voor mijn gevoel zou 10K qua conditie ook best kunnen (alleen ga ik dat niet doen omdat me dat niet verstandig lijkt voor mijn knie). Maar ik vind dat dus wel een dingetje. Hou bouw ik nu verstandig op? Tot nu toe dus als verste 5K gerend. Kan ik dan het beste km per km weer opbouwen, dus elke week een km verder, of mag ik ook best van 5K naar 7K zolang m’n knie niet protesteert? Ik weet wel wat waarschijnlijk het verstandigst is, en langzaam opbouwen kan natuurlijk nooit kwaad, maar ik wil zo graag snel weer een 10K rennen en daarna verder opbouwen.
Pff het is iig wel maar goed dat ik mijn ticket voor se Dam tot Damloop eind september heb verkocht, heb ik in ieder geval die extra druk niet meer, al heb ik er soms stiekem ook wel spijt van. Stomme prestatiedrang.

Sorry, beetje hoog Lief dagboek-gehalte in deze post, haha.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5872

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 12 Jul 2018 21:52

Re: Het hardlooptopic #2

Het is heel goed gegaan. Nu superhard. Liep 20km in 2u02.

Sublimo leuk dat je weer bezig bent! Ik zou rustig aan opbouwen. Niet in kilometers maar in minuten.

Exo je mag opbouwen zoals je wil :) wel fijn dat het je zo makkelijk af gaat!

Sublimo ik sport niet op hoog niveau of zo hoor. Zo goed ben ik niet. Ik train vooral vaak. Ik zie er ook wel tegenop om weer het hele proces van fit worden door te moeten. En omdat ik nu minder sport dan voor V denk ik dat het nog langer duurt dan nu. En ik ben ook 'bang' dat ik tijdens een zwangerschap minder lang door sport. Ik weet wel dat ik dan een jaar of 2 a 4 rustiger aan ga doen. Ik heb nu na V best vlot weer opgebouwd en ik wil er dan langer de tijd voor nemen.
Her smile makes me smileJanuari 2017

https://www.instagram.com/stofspinsels/
Vorige

Terug naar Hobby's, uitgaan & vrije tijd

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers