Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Het grote 'snel & simpel' Yes kookboek

<<

Maan

Kletskop

Berichten: 794

Geregistreerd: 29 Jul 2016 12:50

Bericht 05 Sep 2017 19:15

Re: Het grote 'snel & simpel' Yes kookboek

Elliot schreef:Kom ik weer aan met mijn twee succesreceptjes: Pastasalade en boerenschotel.
Pastasalade met gerookte kip en port salut (en komkommer, ananas, pijnboompitten, augurk, cherrytomaatjes en een dressing gemaakt van tapenade en een beetje mayo).

Boerenschotel: vlees (ik gebruik kipfiletblokjes of varkenshaasmedallions) aanbraden, roerbakgroente naar keuze erbij en daarna een beetje water, een eetlepel juspoeder en wat ketjap. Dat in een ovenschaal en daar overheen een laag aardappelpuree. Evt. wat paneermeel of geraspte kaas erover en dan in de oven (half uurtje op 180 graden).


Ik heb vandaag de boerenschotel gemaakt, inderdaad erg lekker!
<<

Briggy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1526

Geregistreerd: 19 Nov 2015 15:49

Bericht 05 Sep 2017 19:36

Re: Het grote 'snel & simpel' Yes kookboek

Een slowcooker is ook super handig. Je gooit alles 's ochtends erin, zet het ding op low, je hebt er de hele dag geen omkijken naar en 's avonds heb je een lekkere maaltijd.
AfbeeldingAfbeelding
<<

Anoniem210

Bericht 05 Sep 2017 22:58

Re: Het grote 'snel & simpel' Yes kookboek

Boerenkoolrisotto.

Benodigdheden:
Olijfolie
Knoflook
Ui
Boerenkool
Risotto
Pompoen/wortelballetjes
Rozijnen
Pecannoten

Fruit 2 teentjes knoflook en 1 ui in de olijfolie.
Voeg de boerenkool toe - Als je verse gebruikt doe je handje voor handje, diepvries boerenkool kan in 1 keer toegevoegd worden. Laat dit even lekker pruttelen. Voeg dan de rissoto toe en laat alles in 5 minuten langzaam gaar worden. Hak een handje pecannoten grof en hussel deze samen met een handje rozijnen door de boerenkoolrisotto.

Snijdt ondertussen de pompoen/wortelballetjes in 2en en bak deze aan beide kanten 2 minuten.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8451

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 06 Sep 2017 08:38

Re: Het grote 'snel & simpel' Yes kookboek

Pitabroodjes met gebakken stukjes kipfilet met wat ketjap, een zak wokgroenten en mango chutney (pot van Patak's). Eerst de kip bakken en kruiden, dan de zak wokgroenten kort in dezelfde pan bakken, pitabroodjes verwarmen, en dan die chutney als soort sausje gebruiken. Heerlijk en binnen 10/15 min op tafel.

Gnocchi uit de oven met aubergine, courgette (beiden in stukjes snijden), mozzarella (2 bollen), 2 tomaten en Italiaanse kruiden. Doe een flinke scheut olie in een pan, bak de gnochhi even aan en doe de aubergine, courgette en Italiaanse kruiden erbij. Even laten bakken en af en toe roeren. Snijd ondertussen de tomaat en mozzarella in plakken. Pak een ovenschaal, eerst vullen met een laagje gnocchi/aubergine/courgette, dan de plakjes tomaat en 1 bol mozzarella erover verdelen. Dan tweede deel van het gnocchi-mengsel erop en bovenop weer mozzarella. Doe dan de schaal 20 min in de oven op 200 graden.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8837

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:17

Bericht 06 Sep 2017 10:01

Re: Het grote 'snel & simpel' Yes kookboek

Groentenrijst

Ingrediënten
-Rijst
- 1 ui
- Snijbonen
- Tuinerwten (diepvries)
- Hamblokjes
- kerriepoeder
- Groentebouillon 700ml
- Rozijnen

Fruit de ui, bak snijbonen en tuinerwten kort mee. Bak de rijst mee tot die glazig wordt. Voeg wat kerriepoeder toe.
Giet de groentebouillon erbij en kook tot de rijst gaar en droog gekookt is.
Schep de hamblokjes en rozijnen erdoor.
2012
2016
2020

Instagram
<<

Anoniem282

Bericht 06 Sep 2017 10:20

Re: Het grote 'snel & simpel' Yes kookboek

Als ik geen zin heb in vlees, eet ik o.a. onderstaand gerecht:

- Penne/fusilli koken
- Uitje aanfruiten, daar courgette en tomaat bij doen (hoeveelheden naar wens). Als de groente zacht genoeg is, groene pesto (paar eetlepels) en scheutje kookroom toevoegen.
- Ondertussen pijnboompitjes roosteren en daarna bij de saus doen.
- Op het bord nog witte kaas plakjes/blokjes eroverheen.

De spinaziecurry klinkt overigens heerlijk! Ga ik zeker proberen, maar dan met spinazie a la crème. :) Gek genoeg lust ik wel verse spinazie, maar de bladspinazie a la crème vind ik niet lekker.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15401

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 06 Sep 2017 10:36

Re: Het grote 'snel & simpel' Yes kookboek

Hasse schreef:
Elliot schreef:Kom ik weer aan met mijn twee succesreceptjes: Pastasalade en boerenschotel.
Pastasalade met gerookte kip en port salut (en komkommer, ananas, pijnboompitten, augurk, cherrytomaatjes en een dressing gemaakt van tapenade en een beetje mayo).

Boerenschotel: vlees (ik gebruik kipfiletblokjes of varkenshaasmedallions) aanbraden, roerbakgroente naar keuze erbij en daarna een beetje water, een eetlepel juspoeder en wat ketjap. Dat in een ovenschaal en daar overheen een laag aardappelpuree. Evt. wat paneermeel of geraspte kaas erover en dan in de oven (half uurtje op 180 graden).


Ik heb vandaag de boerenschotel gemaakt, inderdaad erg lekker!

Hee wat leuk om te lezen!

♥♥
<<

Anoniem304

Bericht 12 Sep 2017 15:53

Re: Het grote 'snel & simpel' Yes kookboek

Elliot schreef:
Hasse schreef:
Elliot schreef:Kom ik weer aan met mijn twee succesreceptjes: Pastasalade en boerenschotel.
Pastasalade met gerookte kip en port salut (en komkommer, ananas, pijnboompitten, augurk, cherrytomaatjes en een dressing gemaakt van tapenade en een beetje mayo).

Boerenschotel: vlees (ik gebruik kipfiletblokjes of varkenshaasmedallions) aanbraden, roerbakgroente naar keuze erbij en daarna een beetje water, een eetlepel juspoeder en wat ketjap. Dat in een ovenschaal en daar overheen een laag aardappelpuree. Evt. wat paneermeel of geraspte kaas erover en dan in de oven (half uurtje op 180 graden).


Ik heb vandaag de boerenschotel gemaakt, inderdaad erg lekker!

Hee wat leuk om te lezen!

Wij hebben 'm ook gehad Elliot en het is inderdaad erg lekker!

Aardappelpuree eten we eigenlijk nooit, maar kan nu wel vaker.
<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2213

Geregistreerd: 24 Dec 2013 22:54

Bericht 12 Sep 2017 17:37

Re: Het grote 'snel & simpel' Yes kookboek

Wat bij ons vaak op tafel komt als het snel moet is rijst (uit een rijstkoker) een zak oosterse groente en stukjes kipdijen. De kipdijen bak ik gaar in een aangemaakt theekopje kippenbouillon (gebruik zelf de pot biologische kippenbioullon van Mama Nature van de aldi) en als de meeste bouillon verdampt is roerbak ik de groente ook erdoor. Daarna de rijst erdoor. Vind het zelf altijd een beetje zoals nasi van de chinees maar dan met veel meer groente. Vaak nog komkommer of sperzie-/snijboontjes erbij. Soms scrumbled eggs.
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

Anoniem313

Bericht 12 Sep 2017 17:55

Re: Het grote 'snel & simpel' Yes kookboek

Wij eten als het snel moet vaak capucijners met chorizo. Dan fruit ik een uitje met knoflook, chorizo in blokjes erbij, als dat lekker is uitgebakken, paprika en cherrytomaatjes (of net wat er nog in de groentenla ligt), en dan serveren met rucola en augurken of Amsterdamse uitjes. Zelf doe ik er altijd nog wat Surinaamse sambal door.
<<

Jeanette

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 955

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:31

Bericht 17 Sep 2017 16:03

Re: Het grote 'snel & simpel' Yes kookboek

Pasta pesto met kip. Kip in stukjes snijden, deze bakken. Tegelijk de pasta koken. Wanneer de kip goed is, creme fraiche er door heen en daarna de pesto. Wanneer dit klaar is, serveren met pasta en rucola er door heen en dan grano padano kaas er over heen strooien. Verder doe ik er ook altijd pijnboompitjes bij.
Vorige

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers