Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Het grote slaaptopic.

<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15401

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 23 Feb 2018 22:31

Re: Het grote slaaptopic.

Ik heb een heel druk kind maar hij is niet snel helemaal over de zeik, hij is vooral druk qua rennen (voorheen kruipen), veel kletsen/schreeuwen, nooit stilzitten. Maar zo erg huilen dat het overgaat in hyperventileren is natuurlijk njet de bedoeling en absoluut geen optie. Doet hij dat ook als je hem bijvoorbeeld bij je in bed laat spelen of op de grond in jouw slaapkamer? D. accepteert het niet vaak als ik hem in zijn eigen bed laat als hij wakker is, maar bij ons in bed is hij wel rustig en zo niet dan vindt hij het wel prima om gewoon lekker te spelen op de grond.

Andere tips kan ik ook echt niet bedenken. Te koud zal hij het niet hebben (zomer bij jullie, toch?), volgens mij hebben jullie alles wat ik kan bedenken al geprobeerd.
Wanneer is hij jarig? Rond de eerste verjaardag zit ook een sprong, kan hij daar last van hebben?

Ik wil je graag helpen maar ik weet echt niets te noemen waar je iets aan hebt geloof ik.

♥♥
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6805

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 24 Feb 2018 07:20

Re: Het grote slaaptopic.

Ik wou ook dat ik je kon helpen Marsy. Wij doen hetzelfde als Elliot.
Werkt hier dus ook goed. T laat het dus wel toe om een half uurtje te spelen in bed. Tenzij hij honger krijgt haha
2016
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 24 Feb 2018 07:32

Re: Het grote slaaptopic.

Marsy, ik denk steeds meer dat jouw R nooit heeft geleerd om lange nachten te maken. In eerste instantie kwam dat waarschijnlijk door de pijn, dat hij wakker werd, maar nu heeft hij niet aangeleerd om zichzelf weer in slaap te krijgen na een slaap cyclus en wordt hij dus wakker. Hij ziet de nacht als een aaneenschakeling van dutjes maar kan zelf niet meer in slaap vallen.
Ik zie temeer bij O dat hij dat nu wel kan. Ik hoor 'm door de nacht (of avond eigenlijk want als ik eenmaal slaap, hoor ik zelf niet meer) steeds een beetje wakker worden, dan gaat hij van de ene slaapcyclus over in de andere. Hij murmelt wat, draait en slaapt dan verder. Ik denk dat R dat nooit heeft geleerd, omdat hij door z'n pijn altijd wakker werd.

Maar dit is mijn theorie over de achterliggende reden. Wat de oplossing is weet ik ook echt niet.

Wat Elliot en Salome doen in de ochtend doen wij ook, tot het een beetje een acceptabel tijdstip is maar ik begrijp dat dat met R niet te doen is als hij zo gaat huilen.
Let's discover the world together.
<<

Isolt

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2386

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Bericht 24 Feb 2018 08:36

Re: Het grote slaaptopic.

Dit artikel kwam ik vanmorgen tegen. Misschien fijn om te lezen.
http://www.me-to-we.nl/dit-waarom-je-ba ... doorslaapt
--------------------
DIT IS WAAROM JE BABY ’S NACHTS NIET DOORSLAAPT (EN ALLEEN DIT HELPT…)


Het is misschien wel het grootste probleem in het leven van jonge ouders: hoe krijg je die baby zover dat-ie langer dan een paar uur achtereen gaat slapen? Wij hebben het antwoord gevonden – maar je gaat er niet blij mee zijn.
Ik weet nog heel goed bij mijn eerste baby dat ik vreselijk in de weer was met boekjes en technieken, die soms wel en dan weer niet leken te helpen. Elke paar dagen zei ik tegen mijn man: ik heb een plan. Vanaf nu gaan we het zo en zo aanpakken. En dan knikte hij heel meelevend, en probeerden we iets nieuws, maar dan werden we weer gewoon meegezogen in de chaos die pasgeborenen nou eenmaal met zich meebrengen.

Dus daar zaten we dan weer, op zoek naar een nieuw plan. Niks werkte bij mijn oudste. Hij wilde gewoon niet in slaap vallen. Uiteindelijk zijn we over gegaan tot harde maatregelen: we legden hem in bed en lieten hem dan maar een tijd huilen. Snikkend viel hij elke avond in slaap. Het was heel moeilijk, maar het was het enige dat werkte.

Toen de tweede kwam, wilde ik het niet meer zo doen. Ik besloot op een aparte kamer te gaan liggen met hem, en hem de eerste weken bij me in bed te nemen. Gewoon, boven op me. Ik sliep een soort van rechtop, met Morris op mijn borst. En dat werkte bij ons dus als een gek. Nou ga ik niet beweren dat iedereen moet gaan co-sleepen, maar er is natuurlijk een reden dat baby’s bij hun moeders of ouders willen zijn. Daarom leek het me goed om eerst eens te kijken hoe het nou eigenlijk precies komt dat die baby’s niet slapen. Dit zijn de redenen.

1. Waarom worden baby’s wakker? Omdat dit zo hoort!
Volgens professor Peter Fleming, van de Universiteit van Bristol afdeling kindergeneeskunde, is het een typisch twintigste-eeuws idee dat een baby moet doorslapen. Het is veel natuurlijker voor ze om wakker te zijn.

“Baby’s zijn niet ontworpen om langere periodes te slapen. Het is domweg niet goed voor ze. En er is ook echt helemaal geen bewijs voor dat het ze goed zouden doen als ze langere periodes aaneen slapen. Maar dat is denk ik niet wat ouders graag willen horen.”

2. Sterker nog: eigenlijk slaapt niemand een nacht werkelijk door, ook ouders niet
Onwikkelingsprofessor Darcia F. Narvaez zegt dat een van de grootste misvattingen van verse ouders is, dat iedereen ’s nachts slaapt. Dat klopt niet.

“Volwassenen slapen ook niet de hele nacht, ze vergeten alleen dat ze af en toe ’s nachts wakker zijn geworden. We proppen al onze slaap in 8 uur omdat we overdag werken, maar dat is niet hoe de natuur werkt. In de tijd dat we jager-verzamelaar waren, werkten we twee uurtjes achter elkaar en gingen dan een paar uurtjes slapen. Dat was de nachtrust, zo ging het 24 uur per dag door.”

3. Baby’s hebben een kortere slaapcyclus
“De meeste volwassenen hebben een slaapcyclus van 90 minuten, waarna ze half wakker worden,” zegt Fleming. “Volwassenen hebben geleerd zichzelf dan weer in slaap te krijgen. Baby’s kunnen dat nog niet, en hebben bovendien een cyclus die veel korter is: 60 minuten.”

4. Anders dan vele diersoorten worden mensen eigenlijk te vroeg geboren
“Mensen worden 9 tot 18 maanden te vroeg geboren, als je ze vergelijkt met diersoorten,” zegt Narvaez. “De meeste dieren kunnen meteen eten en lopen, mensenbaby’s zijn nog een soort foetussen de eerste maanden. Hun hersenen zijn nog maar voor 25% af. Ze moeten heel goed verzorgd worden. Dat betekent dat ze die eerste maanden echt behoefte hebben een soort externe baarmoeder.”

5. Als je baby’s niet geruststelt, raken ze gestresst
In 2011 is er een studie gedaan onder baby’s die hadden geleerd te slapen. De ouders hadden ze laten huilen tijdens een slaaptraining. Met de ouders ging het inderdaad eens stuk beter daarna, maar de baby’s hadden een verhoogd stressniveau.

Narvaez: “Wat je baby’s leert met ze negeren is dat het geen zin heeft om signalen af te geven. Eerst probeert de baby je ervan te overtuigen dat het je nodig heeft. Als je niet komt, gaat het stressniveau omhoog en als je daarna niet komt, gaat het kind in overlevingsmodus om niet zo overstuur te raken dat het flauwvalt of alle energie kwijt is. Dan wordt het kind rustig, maar diep van binnen is het nog steeds gestrest.”

6. Baby’s willen dus echt bij jou slapen
Ook het idee dat kinderen in een eigen kamertje moeten liggen is iets typisch twintigste-eeuws en typisch Westers. Fleming: “Wij hebben op een dag verzonnen dat baby’s in een wiegje moeten in een apart kamertje. Maar 90 procent van de mensen op aarde vindt het heel gewoon dat kinderen de eerste maanden of jaren bij hun ouders slapen. De laatste half miljoen jaar was dat de norm.”

Dus: wat ze ook tegen je zeggen, baby’s horen ’s nachts gewoon wakker te worden.
Of zoals Fleming het zegt: “Vergeet niet dat de maatschappij sneller is veranderd dan de evolutie. Een biologisch iets dat al een half miljoen jaar bestaat, verander je niet even in een paar honderd jaar. Zeker niet als er geen voordelen voor de baby aan zitten.”

Ouders kunnen dus niet veel anders doen dan zich eroverheen zetten en wennen aan het idee dat de baby het die eerste maanden voor het zeggen heeft. Het spijt ons!
10-08-2017 ♥
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6805

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 24 Feb 2018 10:18

Re: Het grote slaaptopic.

Begrijpelijk artikel Isolt. Maar dat is toch vooral voor de eerste paar maanden?
Ik denk dat Marins theorie wel klopt en dat het zoontje van Marsy nog niet gewend is aan meer uren achter elkaar slapen en zelf leren inslapen
2016
<<

Isolt

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2386

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Bericht 24 Feb 2018 12:28

Re: Het grote slaaptopic.

Ik ga even opzoeken waar ik dat een tijd terug heb gelezen. Maar daarin stond dat t/m 18 maanden licht slapen sowieso goed was. Dus ook vaak wakker. Kom er nog op terug.
10-08-2017 ♥
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6658

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 24 Feb 2018 23:22

Re: Het grote slaaptopic.

Dank voor jullie lieve berichtjes en meedenken. Punt is dat hij tijdens zijn ergste pijn 4 uur sliep, daarna weer 4 en dan 2. Nu is hij elke 2 uur wakker ongeveer. En hij is heel makkelijk in slaap te krijgen, echt idioot makkelijk. En hij valt ook zelf in slaap, tenminste: we leggen hem nog wel wakker neer, wel is hij dan relaxt.

En dat artikel heb ik inderdaad ook gelezen. Maar als dat zo is, waarom slaapt dan 60% van de baby's wel gewoon door? Doen die dan dingen tegen de evolutie in? Daarom heb ik beetje moeite met dat soort artikelen. Ik begrijp wel dat baby's eigenlijk veelste vroeg geboren worden en zoveel nog moeten leren. Zelfs de slaapdeskundige weet niet meer wat te doen haha, we doen alles volgens het boekje. Dus het is uitzitten. Vannacht was hij 20.45, 1.00, 4.30, 5.30 en 6.30 wakker. Niet te geloven toch?? Maar goed, ooit zal het over zijn..
Afbeelding
Afbeelding
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4395

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:16

Bericht 25 Feb 2018 07:24

Re: Het grote slaaptopic.

Marsy ik vind het echt heel naar voor jullie. Ik kan me wel vinden in wat Marin zegt, hij heeft nog niet geleerd zelf weer in slaap te vallen. Laten huilen en elke paar minuten teruggaan om hem te laten weten dat jullie er zijn, doen jullie vast al? Ik weet het verder ook niet...

Dat artikel vind ik niet zo fijn. Komt op mij over als 'samen slapen propaganda'. Er zijn ook genoeg artikelen te vinden waar er uitgelegd wordt dat een baby voldoende slaap nodig heeft voor zijn groei en ontwikkeling. En ergens moeten ze toch leren weer zelf in slaap te vallen na een slaapcyclus en dat wordt er vast niet makkelijker op als ze ouder worden (en dan bedoel ik in de leeftijd van peuter bijvoorbeeld). Dat huilen stress oplevert kan best, maar huilen lucht ook op. En huilen is voor baby's de enige manier om prikkels te verwerken. En ik denk dat je baby 's prima het gevoel van gehoord worden en geborgenheid en alles kan geven zonder samen te slapen. Dan is het maar westers of 20e eeuws, maar daar leven we toch ook in? Tuurlijk deden de jagers en verzamelaars het anders, maar gedurende tijd komen er veel nieuwe ontwikkelingen en veranderen inzichten door nieuwe kennis.
december 2016
juli 2019
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:28

Bericht 25 Feb 2018 07:54

Re: Het grote slaaptopic.

Wat een wollig artikel zeg. Ik krijg altijd een beetje kriebels van mensen die vinden dat de wereld zo in elkaar zit. Je leeft in Nederland dus je zal toch meemoeten in de westerse maatschappij. Ik vind ‘s nachts behoor je gewoon te slapen. Je moet als moeder ook uitgerust zijn. Ik heb althans wel gewoon mijn werk overdag dus ik vind het prettig als mijn kind daar rekening mee houdt.

Wat moet het zwaar zijn voor jullie Marsy! Als je al zoveel geprobeerd hebt en niks werkt. Ik ben nog wel benieuwd wat jullie doen als hij wakker wordt. Haal je hem er dan uit?
Als A hier wakker wordt dan ga ik niet direct naar haar toe. Meestal valt ze binnen 5 min weer in slaap. Ze begint dan uit het niets te huilen maar het gaat dan al snel over op een soort van kreunen en ze valt weer in slaap. Als ze dat na 5 min niet doet dan maak ik een melkfles, een kleintje en geef ik die terwijl ze bij me op schoot zit. Ik doe dat met zo weinig mogelijk licht aan en ik zeg niks tegen haar. Gaap alleen af en toe wat. Na die fles leg ik haar weer terug en eigenlijk slaapt ze dan de rest van de nacht gewoon.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem245

Bericht 25 Feb 2018 08:07

Re: Het grote slaaptopic.

Wat vervelend dat hij zo slecht slaapt Marsy! Ik vind dat artikel ook een beetje kort door de bocht en wollig inderdaad.

C heeft zijn eerste 7 maanden super geslapen en daarna begon de hel. Die nacht die jij nu gehad hebt was voor ons een goede nacht. Ieder uur was hij meerdere keren wakker, dan sliep hij weer eens een uurtje en dan weer 3/4 keer wakker in een uur. Er is een tijd geweest dat ik niet meer ging slapen want wakker worden uit slaap was moeilijker dan wakker blijven. Ik vraag mij nu soms af hoe ik dat gedaan heb want nu ben ik na een slechte nacht echt helemaal kapot.
Bij ons is het pas beter gegaan toen hij het kon begrijpen, dus met 3,5 ongeveer. Hij is geloof ik wel iets beter gaan slapen na zijn 2e jaar maar 3/4 keer wakker per nacht was het sowieso. Hij slaapt nu nog steeds geen hele nacht door, maar nu merk ik er nis meer van.
Ik heb ook geen tips want ik heb alles geprobeerd. Gelukkig kunnen jullie afwisselen, zodat de ene partner nog een beetje kan slapen.
Sterkte!
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6658

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 25 Feb 2018 09:06

Re: Het grote slaaptopic.

September, om jou moet ik een beetje lachen: ik vind het prettig als mijn kind daar rekening mee houdt? Dat vind ik persoonlijk wel beetje gekke instelling. Je kind is een baby, die kan helemaal nergens rekening mee houden. Zou fijn als R rekening met mij zou kunnen houden in mijn dagelijkse taken :P Zo werkt het natuurlijk niet haha.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 25 Feb 2018 09:13

Re: Het grote slaaptopic.

Ik denk nog steeds dat je baat kan hebben bij de boeken van Stefanie Lampe. Ik kan ze nog steeds naar je opsturen he als je ze daar niet kunt krijgen. Ik vind dat zij heel goed uitlegt hoe de slaapcycli van een kind werken en hoe je een ritme kunt krijgen, ook (juist) voor kindjes die slecht slapen.
Let's discover the world together.
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:28

Bericht 25 Feb 2018 10:01

Re: Het grote slaaptopic.

Oke het staat er misschien wat apart maar ik bedoel ermee dat ik niet ten aller tijden in dienst sta van mijn kind.
Zo vind ik het dus prettig dat ze gewoon in haar eigen bed slaapt. Ook al zou ze bv best bij mij in bed willen.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6658

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 25 Feb 2018 10:35

Re: Het grote slaaptopic.

Ik heb persoonlijk contact met Stephanie Lampe gehad Marin :)
Tips hebben we geïmplementeerd maar een volledig slaapconsult zit boven de 350 euro en dat hebben we op het moment niet voor de hand liggen.

Oh en september, dat hebben wij ook hoor. Hij komt niet bij ons in bed. Weet trouwens ook zeker dat hij dan niet slaapt maar wil spelen.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 25 Feb 2018 10:40

Re: Het grote slaaptopic.

Dat wist ik maar omdat dat zo duur is leken de boeken me juist een stuk goedkoper.
Let's discover the world together.
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2918

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:39

Bericht 25 Feb 2018 22:50

Re: Het grote slaaptopic.

Marsy, hoe ligt hij in zijn bed? Op zijn rug? Geen idee of je hier iets aan hebt hoor, maar wij hebben tot een maand of 7 flink pittige nachten gehad. Elke 45-60 min wakker, als we geluk hadden eens een blokje van 3u. (Overigens niet 7 maanden lang zo slecht, het werd steeds erger. Wij hebben een consult bij SL gedaan, maar dat haalde hier niks uit, werd alleen maar minder goed). Vanaf een maand of 7 kon hij zelf zijn speen weer in doen, dat gaf al wat rust. Nog weer wat later (maand of 8/9 denk ik), ontdekte hij het buikslapen. Sindsdien slaapt hij (en wij dus ook) echt veel beter, maar misschien doe je dat al.
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6658

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 25 Feb 2018 23:00

Re: Het grote slaaptopic.

Rebecca: hij valt in slaap op zijn buik, maar rolt van buik naar rug en andersom en blijft dan wel slapen. Hij kan dus ook echt wel doorslapen en van lichte slaap in diepe slaap terugvallen. Alleen lijkt het alsof hij de nacht ziet als dutjes, dus zodra hij daarvan wakker is, is het mega moeilijk hem weer in slaap te krijgen. Dat gebeurde vannacht trouwens 2 keer en allebei de keren maakte hij hele harde SMAK geluiden, dus we hebben hem fles gegeven (en die ging bijna leeg). We krijgen overdag absoluut niet meer melk in hem maar qua eten doet hij het goed. Ik doe tegenwoordig ook paracetamol in zijn flesjes, daar slaapt hij net iets langer op, dus misschien is er toch nog iets van pijn 's nachts. Toch weer nieuwe tandjes? Ik weet het niet.
Marin: dat is superlief en zou ze ook wel willen hebben maar ze opsturen is super duur. En ik denk eigenlijk dat wij echt alles toepassen zoals het hoort maar hij gewoon weigert. Hij kan nog niet eens kruipen of zelf staan dus die krijgen we ook nog 's nachts. Hij mag van mij wel een 2 jaar sprongetje maken ;)
Hij is overdag wel een stuk makkelijker gelukkig.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6805

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 04 Mrt 2018 20:46

Re: Het grote slaaptopic.

Bazinga, hoe gaat het nu overdag ?
2016
<<

Anoniem281

Bericht 04 Mrt 2018 20:54

Re: Het grote slaaptopic.

Laatste paar dagen opeens weer goed! Lief dat je er naar vraagt :) Geen idee waardoor, maar hij slaapt nu gewoon weer anderhalf tot twee uur en wordt vrolijk wakker. Tis wel zo dat het vaker anderhalf uur is, maar dat verbaast me niks omdat ie snachts gewoon 12 uren achter elkaar slaapt. Het zal dus wel genoeg zijn. Wij zijn iig blij dat ie weer relaxed wakker wordt!
<<

Geel

Bericht 04 Mrt 2018 20:55

Re: Het grote slaaptopic.

Marin heeft denk ik zeker een punt. Bij ons was de reflux ook vrij lang echt hét obstakel waardoor ze steeds wakker werd gemaakt. Vergeleken bij jullie R is het niks, dat weet ik, maar het is voor zo'n kindje echt een kwestie van een lange adem hebben en vasthouden aan het goede ritme en de gewoonten en de rust die je al hebt. Zo lang hij nog last heeft van dingen, hoe klein ook, lukt het hem niet om die cycli lekker aan elkaar te rijgen. Pijn of irritatie zijn gewoon plaaggeesten. Voor iedereen.
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6805

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 04 Mrt 2018 21:02

Re: Het grote slaaptopic.

Bazinga schreef:Laatste paar dagen opeens weer goed! Lief dat je er naar vraagt :) Geen idee waardoor, maar hij slaapt nu gewoon weer anderhalf tot twee uur en wordt vrolijk wakker. Tis wel zo dat het vaker anderhalf uur is, maar dat verbaast me niks omdat ie snachts gewoon 12 uren achter elkaar slaapt. Het zal dus wel genoeg zijn. Wij zijn iig blij dat ie weer relaxed wakker wordt!


Ah beter. Tsja wat het dan geweest is..
Dat is net dat T iedere ochtend om 5 uur wakker werd en eruit wilde. Was ook ineens weer over.
Soms kom je er gewoon niet achter.
2016
<<

Luenca

Noob

Berichten: 34

Geregistreerd: 04 Sep 2013 07:48

Bericht 06 Mrt 2018 08:27

Re: Het grote slaaptopic.

Dat artikel klopt gewoon als een bus
Maar zoals ik al lees zijn eigen behoeftes belangrijker dan die van je kind..
Een kind is nog veel te klein om zich aan te moeten passen
Huilen lucht op, maar wel in je armen, NIET alleen
Plus samen slapen is niet alleen natuurlijk , je krijgt er ook meer slaap van omdat je er niet uit hoeft en kindje voelt zich veilig en geborgen.
James mc Kenna is de enige professor die dit jarenlang heeft onderzocht en dus de feiten weet
Kom op dames, het is even investeren maar ze zijn maar even klein!
Uiteindelijk slapen ze gewoon en ook in eigen bed als ze dat willen, ook dat komt vanzelf
Jammer dat de westerse cultuur zo gericht is op de ouders en totaal de behoeftes en biologische norm van het kind negeren
11 oktober 2016
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 06 Mrt 2018 09:02

Re: Het grote slaaptopic.

Luenca schreef:Dat artikel klopt gewoon als een bus


Volgens jou.

Er zijn natuurlijk ook talloze andere onderzoeken geweest die een ander standpunt hebben, ook wetenschappelijk onderlegd. Zo werkt de wetenschap natuurlijk. Ieder z'n eigen voorkeur voor een bepaalde stroming, denkwijze of aanpak toch?
Let's discover the world together.
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6658

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 06 Mrt 2018 09:05

Re: Het grote slaaptopic.

Nou Luenca, dat is een géniaal idee. Ik neem hem mee in mn bed vanaf nu. Lig ik dus ook elke dag van 9-10 en van 13-14 uur in bed en ga ik om 19 uur slapen elke dag.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Fiwen

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 24 Apr 2014 12:38

Bericht 06 Mrt 2018 09:15

Re: Het grote slaaptopic.

Ik ben het zeker eens met het artikel maar niet met hoe jij het verwoord Luenca, jouw bericht komt nogal veroordelend over namelijk en ik voel me ontzettend aangesproken terwijl ik 100% achter de keuze sta die we 3 weken geleden genomen hebben. Want ik heb me er de eerste dagen echt gruwelijk schuldig gevoeld dat ik haar niet meer bij ons in bed liet slapen en af en toe liet huilen.
Wij hebben altijd samen geslapen met beide meiden (7,5 en 1,5) maar 3 weken geleden hebben we de stap gezet en zijn ze beiden in hun eigen bed op hun eigen kamer gaan slapen omdat het samen slapen niet meer werkte voor ons alle 4. Dat was even doorbijten en S heeft echt wel een paar keer 'alleen' in haar bed liggen huilen maar nu slaapt ze veel rustiger en langer dan toen ze nog bij ons lag dus ondanks dat het niet haar eigen keuze was, was ze er wel echt aan toe.
En het ging ons niet om het feit dat ze bij ons lag daar hadden we totaal geen problemen mee, maar om het feit dat slapen steeds moeizamer ging voor ons allemaal.
Geen enkele manier van slapen (en opvoeden) is heilig, ook samen slapen niet.
En leuk dat je McKenna erbij haalt, maar die zegt ook heel duidelijk dat samen slapen alleen veilig is als je nog volledig borstvoeding geeft, en volgens mij is dat bij de meeste hier in dit topic niet van toepassing dus dan houdt het al snel op.

Wat zou het toch fijn zijn als moeders elkaar gewoon zouden helpen en steunen, welke keuzes ze ook maken, ipv veroordelen en beoordelen. We doen allemaal wat wij denken dat het beste is. En natuurlijk mag je een andere mening hebben over wat 'goed' is en mag je die mening geven, maar waarom moet dat zo veroordelend? Je kunt het toch ook als advies geven? 'Wij doen het zo, omdat....'
Grote meid: 25-08-2010
Kleine meid: 15-09-2016

http://www.juulsoof.nl
Instagram & Facebook: @juulensoof
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Niekske