Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

28 Dec 2017 20:03

Joh snoezel! Weet je, je groeit er denk ik in. Nu m’n oudste al 1,5 jaar geen bv heeft gehad, kan ik het me echt niet voorstellen dat ik hem nu nog had kunnen voeden. Ik vind het wel bijzonder dat er toch wel behoorlijk wat tijd tussen zit en je jongste het niet verleert. Ik had altijd begrepen dat dat vrij snel ging.

Maar ik heb inderdaad ook wel vaak de vraag gehad wanneer ik ging stoppen. Mijn zoon voedde ik eigenlijk nooit in het openbaar, eigenlijk meer door toeval niet, dus ik had het er nooit over. Ik denk ook dat veel mensen niet eens weten dat ik zo lang heb gevoed. Eigenlijk slecht dat ik er niet echt open over ben, want het is eigenlijk niet raar.

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

28 Dec 2017 20:15

Hier stopte ze met vragen wanneer ik ging stoppen toen S een jaar was. Alleen mijn schoonvader begint er af en toe nog over.
Ik had wel vanaf het begin het streven om minimaal 2 jaar bv te geven. S is nu ruim 15 maanden en behoorlijk borstverslaafd dus ik verwacht zonder moeite de 2 jaar te gaan halen. En daarna zien we wel hoe lang we het beiden prettig vinden.

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

28 Dec 2017 20:30

Ik merkte dat ik het vervelend begon te vinden. Het voelde niet prettig meer. Ondertussen werd het bij mij en mijn vriend ook steeds serieuzer en het gaf toch ook wel wat ongemakkelijke momenten. Nadat ik de zoveelste keer gebeten ook was dacht ik het is klaar. En eigenlijk zonder veel gedoe toen gestopt. Alleen vorige week was J ziek en toen merkte ik wel dat ik het miste. Hij wilde toen ook echt weer drinken. Als ik heb toen zn gang had laten gaan dan had hij het denk ik zo weer op gang gekregen want het is 2,5 maand na het stoppen nog steeds niet droog.

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

28 Dec 2017 22:06

Zit er dan nog wat in snoezel?
Mijn kind drinkt met 2jr2mnd nog 2x per dag. Tis meer sabbelen. Als ik erin knijp komt er 1 druppeltje uit.
Het is meer het ritueeltje en we worden er heel rustig en ontspannen van. Heb niet het idee dat er meer in zit dan 10 cc.

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

29 Dec 2017 10:29

Kan ook wel kloppen. Als je zo lang voedt maak je herbergt tijdens het voeden aan.

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

31 Dec 2017 09:24

Als je op een gegeven moment over een bepaalde grens bent, loopt het niet meer zo snel terug.
Mijn dochter was tot haar 2 ofzo een fervente borstfanaticus, dus onze basis is stevig gelegd zullen we maar zeggen.

En of er nog iets uitkomt? Volgens mijn dochter wel :eyes: Zelf geen idee. Het zullen vast geen liters meer zijn...
Een paar weken geleden zei ze na 1 minuut prutsen- hij doet het niet meer mama! :smile: Toen dacht ik- hey, we zijn nu vast klaar. Maar schijnbaar niet, want de keer erop was ze helemaal blij, want hij deed het weer! Nu zegt ze elke keer na 5 minuten ofzo- deze is op mama!

Ja, je groeit er wel echt in. Als je me 4 jaar geleden had gezegd dat ik het zo lang zou doen, had ik je keihard uitgelachen. Ik wilde "lang" voeden als M dat had gewild ja, maar zo oud...? Nee, no way...
Het voelt de afgelopen jaar (anderhalf jaar?) ook anders, omdat het nog maar zo sporadisch is. Het is geen verplichting meer ofzo, het voelt niet als gebonden zijn of belemmering. Moeilijk uit te leggen.

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

31 Dec 2017 09:33

Hier hetzelfde als bij Snoezel. De jongste drinkt 's morgens en 's avonds nog wel eens als we samen in bed liggen. Soms ook dagen niet, maar dan weer een paar dagen achter elkaar. We hebben afgesproken dat het echt op is als ze 4 wordt binnenkort, dat weet ze en accepteert ze volgens mij ook.

Toen ik het topic van 'wat laat je achter in 2017' las, bedacht ik me dat borstvoeding nu echt verleden tijd wordt. Jeetje, ik geef al 9 jaar borstvoeding, met slechts een paar maanden ertussen toen de oudste gestopt was en de jongste nog niet geboren. Ik ga het wel missen, die momentjes.

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

31 Dec 2017 10:22

Oh wat had ik het graag zo lang ook gedaan! Wat lijkt me dat heerlijk als je kindje zulke dingen kan zeggen, zó intiem! Echt te gek. Geen spijt hoor dat ik gestopt ben, kon echt niet langer dan 7.5 maand. Maar word wel blij van jullie verhalen!

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

31 Dec 2017 11:22

Nou 7,5 maand is ook super hoor Marsy! En ik werk van huis uit, dat maakt(e) het voor mij wel gemakkelijker om 'gewoon' door te blijven gaan zolang ze het zelf wilden. Als ik na 3 maanden aan het werk had gemoeten en veel had moeten kolven, weet ik niet eens of ik het wel een half jaar had volgehouden. Dat was mijn streven toen ik begon namelijk.

Ik weet niet meer wie het hierboven had over er open over zijn, dat ben ik ook niet. Als iemand ernaar vraagt, lieg ik er niet over, maar ze drinkt alleen nog in bed en eigenlijk weten alleen mijn man en mijn moeder ervan. Iedereen gaat ervan uit dat ik allang gestopt ben met borstvoeden, dus het onderwerp komt nooit meer aan bod ;-)

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

31 Dec 2017 12:38

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het met Pippa en de borstvoeding en haar emoties gaat. Hoop dat je 't hier leest, Pippa.

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

01 Jan 2018 10:33

Marin schreef:Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het met Pippa en de borstvoeding en haar emoties gaat. Hoop dat je 't hier leest, Pippa.


Hier ben ik! Gaat opzich goed, geef vandaag alweer 5 weken borstvoeding! Inmiddels drinkt hij 2 borsten per keer en hij groeit en doet het goed. Wel heb ik nog heel erg hoofdpijn elke dag, maar moet ik sowieso nog extra controle ivm bloeddruk dus misschien speelt dat ook mee. Voor nu ga ik nog even op deze manier door!

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

01 Jan 2018 10:36

Wat fijn dat het goed gaat en dat jullie een goed werkende modus hebben gevonden. Fijn! Wel heel vervelend van je hoofdpijn. Kan natuurlijk van zoveel komen, bloeddruk zou ook goed kunnen inderdaad.
Maar blij voor je dat het goed gaat!

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

01 Jan 2018 12:37

Wat fijn dat het goed gaat, Pippa! En 5 weken alweer, wat vliegt de tijd. Hopelijk wordt je hoofdpijn gauw minder, vervelend hoor!

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

04 Jan 2018 20:52

Mijn lieve dikbil is 1,3 kilo aangekomen in 3 weken tijd!!

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

13 Jan 2018 15:41

Wie van jullie heeft wel eens pannenkoeken gebakken met bv voor de kleine en welke ingrediënten gebruiken jullie nog meer? Ga het nu nog niet geven maar ik heb een voorraad melk in de vriezer en was even aan het denken wat ik er nog meer mee kan. E is een flesweigeraar dus drinkt bij de gastouder zeer minimaal. Vandaar dat de voorraad nu snel groeit.

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

13 Jan 2018 17:01

Ik heb nog nooit pannenkoeken gebakken van mijn melk, dus daar kan ik je niets over vertellen helaas. Je zou je melk ook kunnen doneren.

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

13 Jan 2018 17:07

Met banaan, 100ml bv en 50g bloem (geloof ik).

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

13 Jan 2018 20:15

Ik heb hetzelfde gedaan als Fiederilsje.

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

13 Jan 2018 20:40

En op welke leeftijd hebben jullie die pannenkoekjes gegeven? Ik heb nog een halve lade in de vriezer vol liggen.

Re: Het grote borstvoedingstop

13 Jan 2018 20:51

Hebben er hier dames ervaring met starten met kolven nog vóór de geboorte? Ik kan nu al wat melk produceren, echt van die gele dikke substantie zoals colostrum en zat te denken dat ik prenataal best al een voorraadje melk kan proberen aan te leggen. Alleen, vanaf welke termijn doe je dat en wat ik me vooral afvraag: hoe zit het dan met het colostrum? Zou ik dat er dan al uit kolven of zou je bij de eerste live borstvoeding alsnog wel colostrum produceren?

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

13 Jan 2018 21:00

Geen ervaring mee, maar waarom zou je het willen doen?

Heb er trouwens wel eens wat over gelezen (ik lees me suf over borstvoeding haha)
Ik dacht dat t vooral wel eens gedaan werd bij/door vrouwen waarvan te verwachten is dat ze niet direct zelf kunnen voeden en/of als kindje bijvoeding nodig heeft (bijv bij diabetes). Dus dan gaat t vooral om die eerste paar colostrum voedingen en niet zozeer om alvast een voorraadje aan te leggen (ben ook wel benieuwd trouwens of je echt al hele hoeveelheden zou kúnnen kolven)

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

13 Jan 2018 21:06

Geen idee of het echt zou werken maar het lijkt me wel handig om alvast een voorraadje aan te leggen.

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

13 Jan 2018 21:12

Nou, ik heb even een artikel gelezen op internet en gelijk al besloten dat ik dat niet ga doen. Er is in mijn geval geen enkele indicatie voor en kan zelfs risico’s met zich meebrengen. Gelijk weer loslaten dus!

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

13 Jan 2018 21:25

Ik heb wel vooraf gekolfd maar inderdaad omdat vanwege mijn zwangerschapsdiabetes de kans bestond dat mijn dochter bijgevoed moest worden en ik dat niet wilde met kunstvoeding. Anders had ik het niet gedaan. Overigens niet nodig gehad.

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

13 Jan 2018 22:30

Maar was dit dan allemaal colostrum en had je dat bij de eerste livevoeding dan nog wel?
Plaats een reactie