Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Help wilde dieren de droogte door

22 Jul 2018 10:02

https://www.animalstoday.nl/help-wilde- ... ogte-door/

Doen jullie eigenlijk nog iets om wilde dieren (vogels, egels etc) de droogte door te helpen? Ik dacht er vanmorgen ineens aan dat ik best eens kan kijken of ik iets heb wat doorkan voor een vogelbadje, en dat op het balkon neerzetten. Egels komen bij mij op vierhoog doorgaans niet dus daar kan ik weinig voor doen helaas.
Zou ik vogels trouwens ook moeten/mogen bijvoeren? Of komen zij nog wel redelijk aan hun eten?

Re: Help wilde dieren de droogte door

22 Jul 2018 11:05

We hebben een bakje water in de tuin gezet en een lepel suikerwater voor de bijen. Wat betreft vogels bijvoeren heb ik geen idee eigenlijk, dat vraag ik me ook af.

Re: Help wilde dieren de droogte door

22 Jul 2018 11:07

Vogels hebben vooral in de zomer eiwitrijkvoedsel nodig om de veren voor te bereiden voor de koude winter. Eiwit zit in bijvoorbeeld wormen en die zijn alleen te vinden in goede groene gazonnen. En ze eten ook kleine insecten die ze in planten en struiken vinden. Dit alles is nu wel minder te vinden maar om nu een bakje wormen te kopen (ja dat kan echt) is ook weer zo. Wij hebben zelf vogels (tropen) en die krijgen ook twee verschillende soorten wormpjes. Aan het einde van de dag gooit mijn man de restjes op een hoop en dat zet hij buiten. Ook staat er een platte schaal buiten waar de vogels uit kunnen drinken en in kunnen baden. Dit ververs ik een paar keer per dag. Soms zie je idd een vogeltje die er gebruik van maakt. Maar opzich denk ik wel dat het meevalt. Eten doen vogels meestal toch in de ochtend en dan zijn er meer insecten aanwezig dan in de middag. En water pakken ze nu ook uit zwembadjes die buitenstaan. Alleen zich wassen lukt nu iets minder dus een platte schaal of bord in je tuin zetten die je een paar keer per dag kan verversen is nu niet verkeerd.

Re: Help wilde dieren de droogte door

22 Jul 2018 11:15

Ja wij hebben twee schoteltjes water in de bosjes waar we weten dat er geregeld egels zitten, en meerdere teiltjes met water voor de vogeltjes die goed gebruikt worden. Het zijn diepe teiltjes maar mijn vriend heeft er wat stenen in gelegd zodat ze er goed in kunnen komen.

Re: Help wilde dieren de droogte door

22 Jul 2018 11:39

Wij hebben een vogelbadje in de tuin.

Re: Help wilde dieren de droogte door

22 Jul 2018 18:56

Wij hebben een vijver met een waterval. Daar zie ik bijen, wespen en vogels drinken.
In de ochtend gaan de merels er lekker in badderen.

Re: Help wilde dieren de droogte door

22 Jul 2018 20:00

Ik heb ook een vogelbadje in de tuin staan.

Re: Help wilde dieren de droogte door

22 Jul 2018 20:09

Wij hebben niets voor de dieren. Dit komt vooral door de duiven die het balkon overnemen, als we er wel iets neerzetten. Mijn beide ouders hebben daarentegen hun hele tuin ingericht voor de dieren. Mijn vader is zelfs zonnebloemen aan het drogen, om de pitten te kunnen voeren aan de vogels. Hij heeft heel veel vissen, vetbolletjes voor vogels, klein vijvertje voor de kikkers en daar wassen de vogeltjes zich ook in. Geen idee of ze ook aan de andere dieren denken, maar de tuin staat vol dus dat moet dan wel.

Re: Help wilde dieren de droogte door

22 Jul 2018 20:17

Wij sproeien de tuin met water in de sloot. In de plassen die dan op de oprit blijven staan zitten dan regelmatig musjes of en merel te badderen.
Plaats een reactie