Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Havermout

14 Apr 2017 06:43

Ik probeer als ontbijt havermout te eten. Ik krijg het alleen niet voor elkaar om er met rijstemelk een pap van te maken. Of het is waterig of het is behangpapier.

Wat is jullie verhouding met gewone melk? En hoe lang magnetron/ hoe bereid je het?

Re: Havermout

14 Apr 2017 07:08

Met gewone melk doe ik 1 kopje havermout, 2 kopjes melk. En dan in een pannetje en blijven roeren.

Re: Havermout

14 Apr 2017 07:32

Ik doe het net zoals Jezzie. In de magnetron vind ik het niet lekker.

Re: Havermout

14 Apr 2017 07:47

Altijd op de gok. Soms moet ik nog wat extra plantaardige melk erbij doen soms is het wat dun en doe ik er eiwitpoeder of havermout bij.
Sowieso in een pannetje in de magnetron vind ik drama

Re: Havermout

14 Apr 2017 07:59

Ik doe het ook altijd in een pannetje en heb met 2 kleine maatbekertjes altijd dezelfde verhouding. Heb ik de eerste keer gewogen en toen op die maarbekertjes afgetekend.
Ik doe trouwens wel ipv alleen melk, half water en half melk.

Re: Havermout

14 Apr 2017 08:22

Voor 1 persoon: 200 ml amandel of havermelk (of soms 100ml water, 100 ml melk) en 5 a 6 eetlepels havermout. Gaat eigenlijk altijd goed!

Re: Havermout

16 Apr 2017 12:49

Ik doe 200 ml. melk en 30 gr. havermout en inderdaad ook in een pannetje en blijven roeren.
Vaak doe ik er ook nog een stuk banaan door waardoor het ook nog wat dikker wordt.

Re: Havermout

16 Apr 2017 16:12

Gebruiken jullie dan havervlokken of fijne havermout?

Re: Havermout

16 Apr 2017 16:14

Havermout. Dus geen havervlokken. Mout betekent dat het fijn gestampt is (ongeveer). Met die vlokken kan ik geen pap maken, moet ook veeeeel langer koken.

Re: Havermout

16 Apr 2017 16:22

Ach ja, ik had eerst de mout en toen heeft mijn man de vlokken meegenomen...na zes minuten was het nog geen pap. Nu de mout weer, morgen weer een poging!

Re: Havermout

16 Apr 2017 16:48

Ja snap ik! Die havervlokken kun je nog wel gebruiken om bijvoorbeeld granola mee te maken in de oven, of je vermaalt het in een keukenmachine om mee te bakken (bananenbrood).

Re: Havermout

16 Apr 2017 17:53

Een vriendin liet mij gister een bericht zien dat ze van havervlokken zelf cruesli maakt, misschien ook nog leuke uitdaging voor je om te proberen?

Re: Havermout

16 Jun 2017 12:02

Ik vraag me wat af en op internet word ik tot nu toe niet veel wijzer.

Ik heb van die havermout zakjes wat je met 180 ml melk in een pannetje moet koken. Maar ik vind warme havermout niet heel geslaagd, ik eet het liever koud. Maar ik heb ook geen zin/tijd om te gaan zitten wachten totdat het is afgekoeld.

Kan ik het bijvoorbeeld ook de avond van te voren maken en dan in een afgesloten bakje in de koelkast zetten? En kan ik dan 's ochtends banaan of ander fruit toevoegen?

Re: Havermout

16 Jun 2017 12:08

OVernight oats kun je eens op zoeken. Volgens mij kan het wat jij zegt!

Re: Havermout

16 Jun 2017 12:11

Ik heb nu net een zakje in koude melk gedaan, en dan is het heel anders maar wel al meer wat ik zoek. Ik ga zoeken op overnight oats en verder experimenteren :)

Re: Havermout

16 Jun 2017 12:14

Als je het savonds al in melk zet dan hoef je het niet persé te koken hoor! Doordat het snachts weekt wordt het al geschikt om te eten.

Re: Havermout

16 Jun 2017 12:39

Overnight oats maak ik heel vaak, heerlijk! Ik gebruik de verhouding 1 op 4. 30 gram havermout en 120 ml plantaardige melk. Ik doe er 's avonds al fruit en bijvoorbeeld kokosrasp doorheen, dan kan ik het 's morgens zo eten.

Re: Havermout

16 Jun 2017 12:41

Deze is echt heel lekker! Als fruit gebruik ik gemengd rood fruit uit de diepvries. https://chickslovefood.com/recept/overn ... ood-fruit/

Re: Havermout

16 Jun 2017 14:34

En als ik dan graag wat notenpasta/pindakaas erdoorheen doe, dat lijkt me niet goed gaan in die koude brij?

En ik las ergens dat je ook verse kaas erdoorheen kunt doen, wat moet ik me daar nu weer bij voorstellen???

Ik denk dat kersen er ook lekker door zijn hè, die gaan er nu weer aan komen! :banaan:

Re: Havermout

16 Jun 2017 15:52

Ik gebruik vlokken, maar ik doe verhoudingen een beetje op de gok. Half kopje havermout en twee kopjes water. Soms iets meer. En dan een kwartiertje pruttelen en (!!!) vooral daarna even laten staan. Dan wilt het echt heel erg in. Zelfs als ik wel eens denk van oh kut het is te dun geworden wordt het meestal alsnog prima als ik het een kwartiertje laat staan en dan weer doorroer.

Re: Havermout

16 Jun 2017 15:53

Peinture schreef:Ik vraag me wat af en op internet word ik tot nu toe niet veel wijzer.

Ik heb van die havermout zakjes wat je met 180 ml melk in een pannetje moet koken. Maar ik vind warme havermout niet heel geslaagd, ik eet het liever koud. Maar ik heb ook geen zin/tijd om te gaan zitten wachten totdat het is afgekoeld.

Kan ik het bijvoorbeeld ook de avond van te voren maken en dan in een afgesloten bakje in de koelkast zetten? En kan ik dan 's ochtends banaan of ander fruit toevoegen?


Je kan het prima maken en in de koelkast bewaren. Ik maak het wel voor een oudere dame waar ik soms voor zorg en om elkaar af te lossen maken we dan soms in 1x wat meer en zetten voor 2 dagen in de koelkast. Gewoon een kommetje met vershoudfolie. Zij eet het warm en warmt het weer op maar dat hoeft niet.

Re: Havermout

04 Aug 2017 11:12

Peinture schreef:En als ik dan graag wat notenpasta/pindakaas erdoorheen doe, dat lijkt me niet goed gaan in die koude brij?

En ik las ergens dat je ook verse kaas erdoorheen kunt doen, wat moet ik me daar nu weer bij voorstellen???

Ik denk dat kersen er ook lekker door zijn hè, die gaan er nu weer aan komen! :banaan:


Ik denk dat je je daar kwark bij voor moet stellen.
Ik wil ook weer aan de havermout gaan. Morgen maar eens beginnen.

Re: Havermout

04 Aug 2017 11:21

Ik heb het van de week met amandelmelk gegeten. Ook weer half kopje havermoutvlokken en 2 kopjes melk. Paar minuten koken en paar minuten staan. Lekker met kaneel en appel. Mjamm.

Re: Havermout

04 Aug 2017 11:24

Ik wil ook weer eens beginnen met havermout... is er nou veel verschil met als je het met water doet (ipv melk)? En koop je dan gewoon die AH-basic allergoedkoopste vlokjes?

Re: Havermout

04 Aug 2017 11:30

Ik vind het qua smaak iets romiger en lekkerder, maar niet heel veel verschillen. De havermout proef je meer dan de melk. En wat je erin mikt. Ik heb altijd minstens kaneel en meestal iets van appel of rozijn. Puur pap vind ik niet zo. En qua kcal is melk natuurlijk iets meer dan water maar nou niet bepaald om van te schrikken.

Ik heb die basic vlokken wel eens ja. Verschilt een beetje wat ik haal. Heb ook niet echt voorkeur. Iemand anders misschien wel.
Plaats een reactie