Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: Havermout

04 Aug 2017 10:40

Ik doe vaak half melk, half water - en die cheap ass vlokjes inderdaad!

Re: Havermout

04 Aug 2017 10:41

Ik koop altijd de basic havermout van de Lidl, en doe half melk en half water. Ik doe er net als Whatever vanille of kaneel in, en altijd iets van fruit waardoor het lekkerder wordt.
Je kunt het ipv water ook met thee maken, als je thee met een smaakje doet zal dat ook al schelen.

Re: Havermout

04 Aug 2017 10:44

Hey wat grappig, thee, nooit aan gedacht, gaat ik eens proberen!

Re: Havermout

04 Aug 2017 11:35

Ok leuk! En doen jullie ook weleens met cacao? En dan gewoon ff pruttelen tot het er lekker uit ziet?

Re: Havermout

06 Jun 2018 07:28

Ff dit topic uppen. Ik ontbijt sinds kort met havermout. Ik mik s ochtends wat havermout in een kommetje en laat dat even wellen in kokend water. Daarna yoghurt erbij en wat lekkere toppings.

Wat ik me vooral afvraag: is er een verschil in hoe gezond het is tussen overnight oats of gekookte havermout? Gaan er voedingsstoffen verloren bij het koken? En wat zijn jullie favoriete toppings? Ik ben nu fan van mango, bosbes en wat zonnebloempitten, maar ik ben op zoek naar wat meer variatie.

Re: Havermout

19 Jun 2018 20:42

Ik heb eigenlijk nog een aanvulling op je vraag Sublimo haha.

Ik eet de havermout rauw. Gewoon yoghurt en dan bam! havermout erbij. Ik krijg het goed weg zo, aardbeien of kiwi ofzo erbij. Of is het gezonder voor je lijf om het eerst te koken? Dan lijkt het me zo papperig.

Re: Havermout

20 Jun 2018 06:57

Misschien weten de goeroes in het afvaltopic dit dames!

Lastig wel he... ik loop er momenteel ook een beetje tegenaan, dat je van veel producten of bereidingswijzes gewoon niet eens weet wat dan de gezonde/juiste keuze is.

Re: Havermout

20 Jun 2018 07:05

Zora, het lijkt zo ingewikkeld altijd hè! (die plaatjes op Instagram bijvoorbeeld!) maar eigenlijk is het denk ik niet zo moeilijk; niet teveel bewerkte voeding, regelmatig, gevarieerd en voldoende eten. Ik las dat je weer bent begonnen met werken, veel succes!

Re: Havermout

20 Jun 2018 07:10

Thanks chick!

Re: Havermout

20 Jun 2018 07:11

Frankie schreef:Ik heb eigenlijk nog een aanvulling op je vraag Sublimo haha.

Ik eet de havermout rauw. Gewoon yoghurt en dan bam! havermout erbij. Ik krijg het goed weg zo, aardbeien of kiwi ofzo erbij. Of is het gezonder voor je lijf om het eerst te koken? Dan lijkt het me zo papperig.

Wat ik jaren terug eens gelezen heb, is dat het voor de darmen beter te verteren is als het eerst gekookt/geweld is. Maar als jouw darmen dit prima kunnen hebben dan zou ik het lekker zo doen!
Op de vraag van Sublimo: ik heb geen idee maar eigenlijk lijkt me dat weinig verschil maken, volgens mij is het wellen van de havermout het belangrijkste en dat gebeurt snel als je het kookt en langzaam als je het overnight laat staan.

Re: Havermout

20 Jun 2018 07:31

Ik was het bestaan van overnight oats totaal vergeten, thanks! Ik heb zin in wat anders dan de dagelijkse muesli met yoghurt en dan is dat op warmere dagen wel een goede.

Re: Havermout

20 Jun 2018 10:35

Het lijkt voor de darmen beter te zijn als je het kookt, of laat wellen. Maar dat maakt voor de hoeveelheid vezels etc weer niet uit. Ik hou niet vna gekookte havermout, brrr.. maar wel weer van overnight oats.

Re: Havermout

20 Jun 2018 10:47

Kun je overnight oats ook met (Griekse) yoghurt maken? Volgens Google wel, maar is dat ook lekker? :)

Re: Havermout

20 Jun 2018 10:49

Het klinkt wel lekker. Zal het eens proberen!
Heb ook nog blauwe bessen die er nog bij kunnen

Re: Havermout

20 Jun 2018 10:54

Brrr! Lijkt mij echt vies! Maar ik ben echt een felle tegenstander van yoghurt met stukjes erin. Brr, dan worden die stukjes zacht en ben je net snot aan het eten :smile:

Re: Havermout

20 Jun 2018 11:12

Ik zou dan eerder gewoon normale oats maken en dan in de ochtend er een schep yoghurt op doen!

Re: Havermout

20 Jun 2018 11:23

Ja zoals Feline zegt heb ik het ook wel gedaan en dat vind ik het lekkerst met overnight oats.

Verder vind ik havermout gebakken (geroosterd?) in mijn Griekse yoghurt denk ik het lekkerst. Maar dat vind ik teveel gedoe vaak

Re: Havermout

20 Jun 2018 11:35

Oeh goeie tips!

Haha Caro, ik vind yoghurt zonder stukjes juist altijd vies. Teveel happen met... niks. Krijg ik kokhalsgevoel van :laughcry:

Re: Havermout

20 Jun 2018 13:31

Ik maak mijn overzicht last juist altijd met kwark..
Als je het met melk maakt dan heb je geen stukjes? Niet dat me dat irriteert, maar was benieuwd

Re: Havermout

20 Jun 2018 13:41

Voor wie op zoek is naar variatie: ik kook havermout graag in rijst-kokosmelk (Provamel, o.a. verkrijgbaar bij Ekoplaza, is erg lekker en zoet zonder toevoegingen). Zo ontstaat een soort papje, daar doe ik zelf iets van banaan en/of bessen bij.
Plaats een reactie