13 Mrt 2019 14:59 door minoessepoes
Ik maak ook altijd carpaccio rolletjes, 2 plakjes carpaccio oprollen met wat rucola en pijnboompitjes er in en dan peper en zout, truffeldressing en geraspte Parmezaan er over.
Zelf popcorn poppen en dan naast zout ook ras el hanoud er op. Of een hele camembert smelten in de oven, de bovenkant open snijden en dan serveren op een plank met allerlei dingen die lekker zijn om er in te dippen, soepstengels of iets dergelijks maar ook groenten reepjes bijvoorbeeld. Je kan natuurlijk ook hummus of heksenkaas neer zetten om te sippe . Cervelaatworst besmeren met roomkaas en daar heel fijn gesnipperde sjalot op strooien en dan weer een plakje cervelaatworst en alles herhalen en net zo lang herhalen tot het pakje op is en dat “ taartje” vervolgens in kleine puntjes snijden.
Ik maak ook vaak gewoon allerlei stokbroodjes klaar en kleed dat net wat luxer aan en leg dat op een grote schaal, doet het ook altijd goed. Brie met een stukje walnoot en eventueel honing er op, filet americain met wat oregano, zelf gemaakte eiersalade met verse bieslook sprietjes er op, paté met cranberrycompote enz.
Je kan ook andere dingen gebruiken i.p.v. het stokbroodje of toastje denk aan een plakje komkommer met sellerie salade er op of kleine witlof blaadjes ergens mee vullen. Je kan ook snoep paprika’s vullen met roomkaas en vervolgens goed laten opstijven in de koelkast en dan in plakjes snijden , of kerstomaat nadat je het kapje er af gesneden hebt uithollen en vullen met pesto of eiersalade of iets dergelijks.
En stiekem doet een bittergarnituur zowel vega als niet vega het volgens mij altijd het beste!
25-11-2014 & 09-06-2017