Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Griekenland vasteland

<<

Anoniem79

Bericht 11 Jan 2014 15:29

Griekenland vasteland

We zitten te denken om in september een paar weekjes naar Griekenland te gaan. We willen geen massatoerisme. Wel een mooie omgeving, lekker eten, cultuur en water. Wie heeft er tips?
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2829

Geregistreerd: 19 Okt 2013 11:39

Bericht 11 Jan 2014 20:55

Re: Griekenland vasteland

Als je op het vaste land blijft ga dan een dag naar Athene. Tenminste als je een beetje in de buurt bent, anders zou ik het over slaan. Ik ben er twee of drie dagen geweest, maar 1 is wel genoeg. De Akropolis vond ik wel echt de moeite waard, leuk om daar rond te lopen. Verder is Athene vooral een vieze stad, met veel armoede.
Verder geen tips helaas.
<<

Anoniem79

Bericht 12 Jan 2014 19:49

Re: Griekenland vasteland

Waarschijnlijk wordt het toch een rondreis :cheering:, dus dan zullen we ook een dagje Athene doen, niet langer dus, dat is wel handig om te weten :), dank je.
<<

Anoniem255

Bericht 12 Jan 2014 19:58

Re: Griekenland vasteland

Anisaras... welliswaar op kreta maar het is er geweldig
heel veel kleine oude dorpjes en zeker geen massa tourisme.
mijn ouders gaan er 2x per jaar heen al 9 jaar en komen nog op plekken waar E niet eerder geweest zijn
Wij zijn vorig jaar mee geweest en zou er zo weer terug willem.
<<

Amandine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4569

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:35

Bericht 13 Jan 2014 11:51

Re: Griekenland vasteland

Wij hebben pas het nieuwe Reiz& (reizen) blad gekregen en daar stond Halkidiki in. Ontzettend mooi zo te zien en niet druk.
A 06-11-2017
M 23-03-2020
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7297

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 13 Jan 2014 12:15

Re: Griekenland vasteland

luisa schreef:Als je op het vaste land blijft ga dan een dag naar Athene. Tenminste als je een beetje in de buurt bent, anders zou ik het over slaan. Ik ben er twee of drie dagen geweest, maar 1 is wel genoeg. De Akropolis vond ik wel echt de moeite waard, leuk om daar rond te lopen. Verder is Athene vooral een vieze stad, met veel armoede.
Verder geen tips helaas.


Ik ben er 4 of 5 dagen geweest en ik vond Athene hartstikke leuk hoor, maar goed ik ben een stedenmens, wij deden de ultieme stedentrip, een maand lang van stad naar stad trekken, was echt superleuk en Athene vonden wij ook heerlijk om te zijn. Verder is de omgeving Patras ook heel mooi (en dan is een dagje Athene ook prima te doen).
<<

Anoniem79

Bericht 13 Jan 2014 13:02

Re: Griekenland vasteland

Ik zit nu al 2 dagen bijna non-stopte googlelen, er is zoveel te zien, dat het moeilijk wordt een keuze te maken. We willen sowieso ook een paar makkelijk (liefst met de auto)te bereiken eilanden bezoeken.

Ik ben geen stedenmens, mijn vriend wel, maar ik wil Athene eigenlijk wel gezien hebben, het lijkt me wel heel bijzonder. Kreta ligt te ver, daar wil ik wel een keer heen, maar dan is het handiger om heen en weer te gaan met het vliegtuig.
Chaldikiki staat inderdaad ook al op mijn lijstje :).
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7550

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 13 Jan 2014 14:22

Re: Griekenland vasteland

Ik ben er zelf niet geweest dus ik kan er niet over oordelen, maar ik heb wel eens gehoord dat Thessaloniki ook erg leuk is.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 20 Jan 2014 20:30

Re: Griekenland vasteland

Ik heb in 2010 een rondreis op het vaste land van Griekenland gemaakt. De route was als volgt: vanaf Athene via Kanaal van Korinthe (erg bijzonder en de brug die in het water zakt ook), Nafplion (burgt boven de stad en Meycene als ik het goed schrij), Patras (kerk met schedel van Andreas), Olympia, Delphi en Kalambaka (meteorakloosters op rotsen, hoogtepunt van de reis).

Als je van cultuur en historie houdt is het binnenland van Griekenland zeer de moeite waard.
<<

Anoniem79

Bericht 24 Jan 2014 14:35

Re: Griekenland vasteland

Fred schreef:Ik heb in 2010 een rondreis op het vaste land van Griekenland gemaakt. De route was als volgt: vanaf Athene via Kanaal van Korinthe (erg bijzonder en de brug die in het water zakt ook), Nafplion (burgt boven de stad en Meycene als ik het goed schrij), Patras (kerk met schedel van Andreas), Olympia, Delphi en Kalambaka (meteorakloosters op rotsen, hoogtepunt van de reis).

Als je van cultuur en historie houdt is het binnenland van Griekenland zeer de moeite waard.


Zijn jullie met het vliegtuig naar Athene gevlogen en toen een huurauto of zo?
Wij willen het liefst alles met de auto doen, alleen twijfelen we nog via welke kant we gaan rijden en door welke landen (we hebben wel wat gezeur gehad aan de kant van Albanië, Bosnië) en als we via Italië gaan of we een groot of klein stuk met de boot gaan. Het leukst is natuurlijk een rondje te rijden.

Verder niemand die zoiets heeft gedaan?
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 24 Jan 2014 17:13

Re: Griekenland vasteland

Gevlogen naar Athene. Het was een groepsrondreis, maar we hadden op de meeste plekken wel aardig wat vrije tijd.

Overigens zagen we in Nafplion (zeker de moeite waard met de historie die erom heen ligt) een Nederlandse camper op een parkeerplaats. Wij er naar toe lopen en kort even een praatje gemaakt. Ze hadden inderdaad helemaal vanuit Nederland met de camper hier naar toe gereden. Er ver als je bedenkt dat Athene alleen al ongeveer 4 uur vliegen is.

In Olympia en Delphi komen wel veel bezoekers die op een cruise zitten omdat die plaatsen vanaf Patra nog wel te doen zijn (in 2 dagen).

Ik zou zelf vanaf Brindisi (Zuid Italië) een veerboot nemen ipv door Albanië etc. te rijden. Volgens mij zijn daar namelijk de wegen niet al te best. Daarnaast door Italië rijden is geen ramp met al die vele mooie plaatsen. Daar aan die kust ligt ook een hele mooie plaats. Was laatst nog op tv bij droomhuis gezocht.

Ik heb in Griekenland overigens vrachtwagens uit Albanië gezien en die namen bij Patra de pond ipv de nieuwe tolbrug uit 2004 (wij namen daar ook de pond vanwege het uitzicht op de brug), omdat dat goedkoper was en die vrachtwagens zagen er niet al te best uit.

Ik zou dus vanaf Patra beginnen met de rondreis door Griekenland. Eerst richting Delphi (het Orakel), Kalambaka (Meteorakloosters), Athene, Kanaal van Korinthe (met oa brug die zinkt, lagen vissen op toen die weer omhoog kwam), Nafplion, Mycene (met oa oudste in steen uitgehakte afbeelding van Europa, een leeuw bij de leeuwenpoort en een bijzondere schatkamer http://nl.wikipedia.org/wiki/Mycene), dan eventueel naar Sparta (ben ik zelf niet geweest), Olympia en Patra (daar ook zeker naar de kerk gaan waar de schedel van Andreas ligt, erg mooie vloer ligt er in die kerk).

Het noorden van Griekenland is nogal bergachtig. Daar ben ik zelf niet geweest, maar ik weet ook niet wat er naast die bergen daar meer te zien is. Wel kon ik merken dat hoe noordelijke je komt des te meer invloeden er van de balkanlanden zijn. Zo zijn we ook naar een oude balkanbrug geweest in Griekenland in de buurt van Delphi dacht ik.
<<

Anoniem79

Bericht 24 Jan 2014 17:47

Re: Griekenland vasteland

Hoe lang duurde de reis?

Wij zijn vorig jaar een paar dagen in het noorden van Griekenland geweest en we vonden het er erg mooi, vandaar dat we nog een keer terug willen en dit keer echt een rondreis door heel Griekenland om o.a.ook wat van de cultuur te zien. We zijn toen terug door Albanië gereden en sommige wegen waren inderdaad nogal dramatisch. Maar ook bij sommige grenzen was het echt niet leuk, daar hebben we ook ontzettend veel vertraging door gehad. Dus we willen OF er verder omheen rijden, of via Italië terug, maar dan hebben we dezelfde heen als terugreis en het is wel een eindje rijden, dus dat is misschien een beetje saai.

Wij hebben zelfs mensen met caravans gezien ;), dan ben je wel een weekje onderweg, vaak bleven ze dan wel een paar maanden.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 24 Jan 2014 18:25

Re: Griekenland vasteland

De reis die ik maakte met de groepsrondreis duurde maar 8 dagen, maar omdat we vroeg landen zaten we vanaf Athene gezien al dezelfde dag in Tolo (kustplaatsje) in de buurt van Nafplion en hadden we het Kanaal van Korinthe met de bijzondere brug al gezien. Vanaf Nafplion (Mycene) zijn we dus richting Olympia gereden, Petra, Delphi, Kalambaka en dan terug naar Athene.

Sparta is nog verder naar het zuiden vandaar dat, dat niet paste in onze reis. De reis heette Klassiek Griekenland en werd aangeboden door OAD (nu dus niet meer..).
<<

Anoniem79

Bericht 25 Jan 2014 15:24

Re: Griekenland vasteland

Leuk! Je kunt toch best veel zien dan in korte tijd, ik heb even naar de afstanden gekeken en die vallen me heel erg mee. Wij hebben wat langer dus we kunnen een mooi rondje maken. Dank je voor de info :).
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:18

Bericht 25 Jan 2014 16:16

Re: Griekenland vasteland

Ik zat toen in de omgeving van Parga, echt heel mooi! Parga zelf is leuk, en daaromheen heb ik de Vikoskloof gezien, de Zagoriastreek, je kunt ook makkelijk even naar het eiland Lefkas. En ik heb zelf geen tijd meer gehad voor Meteora, maar dat is ook een aanrader!
<<

Anoniem79

Bericht 26 Jan 2014 20:21

Re: Griekenland vasteland

nijntje4 schreef:Ik zat toen in de omgeving van Parga, echt heel mooi! Parga zelf is leuk, en daaromheen heb ik de Vikoskloof gezien, de Zagoriastreek, je kunt ook makkelijk even naar het eiland Lefkas. En ik heb zelf geen tijd meer gehad voor Meteora, maar dat is ook een aanrader!


We wilden een dagje Parga doen, maar heb nu even wat beter gekeken en het lijkt me toch wel de moeite waard om daar wat langer te blijven. Bedankt voor de tip :).
Weet je toevallig ook een leuk appartementje of hotel daar?

Lefkas gaan we waarschijnlijk ook een paar daagjes doen omdat dat met de auto te bereiken is.
Meteora stonden al op nummer 1 op ons lijstje, dus die gaan we zeker ook zien.
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:18

Bericht 26 Jan 2014 23:26

Re: Griekenland vasteland

Herfstblaadjes schreef:
nijntje4 schreef:Ik zat toen in de omgeving van Parga, echt heel mooi! Parga zelf is leuk, en daaromheen heb ik de Vikoskloof gezien, de Zagoriastreek, je kunt ook makkelijk even naar het eiland Lefkas. En ik heb zelf geen tijd meer gehad voor Meteora, maar dat is ook een aanrader!


We wilden een dagje Parga doen, maar heb nu even wat beter gekeken en het lijkt me toch wel de moeite waard om daar wat langer te blijven. Bedankt voor de tip :).
Weet je toevallig ook een leuk appartementje of hotel daar?

Lefkas gaan we waarschijnlijk ook een paar daagjes doen omdat dat met de auto te bereiken is.
Meteora stonden al op nummer 1 op ons lijstje, dus die gaan we zeker ook zien.


Ik zat toen in Appartementen Mylos in Parga, dat was prima!
<<

loura

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 658

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:00

Bericht 27 Jan 2014 08:17

Re: Griekenland vasteland

Ik vond Parga ook erg leuk! Zeker een aanrader.

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers