Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Gezonde tips voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes

<<

Anoniem249

Bericht 02 Sep 2017 10:40

Gezonde tips voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes

Ik wil weer even extra op m'n eten gaan letten. Vandaar een topic om lekkere gezond eten met elkaar uit te wisselen!

Mijn favoriete gezonde maaltijden op het moment zijn:
Ontbijt doordeweeks: Magere kwark met whey vanille en blauwe bessen
Ontbijt in t weekend: 2 gekookte eieren en een smoothie van spinazie, blauwe bessen, sinaasappelsap, water en een banaan.
Tussendoortje: wortels met humus (soms aangevuld met paprika en komkommer)
Lunch: speltboterham met huttenkase, avocado en zalm. Daarnaast een salade en een stuk fruit (kiwi is favoriet op t moment)
Avondeten: Spelt pasta, spinazie, cherry tomaten, paprika, sesamzaadjes, olijfolie, avocado, kipfilet en een klein beetje jonge kaas.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6196

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 02 Sep 2017 19:56

Re: Gezonde tips voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortje

Leuk! Ik wil ook weer beter op m'n eten letten, een beetje inspiratie is nooit weg!

Ontbijt; mugcake. Banaan prakken, met ei mixen, 3eetlepels havermout, wat kaneel, lijnzaad, kokosvlokken en cacaopoeder. 2/3 minuten in de magnetron en klaar is het. Geserveerd met Griekse yoghurt en blauwe bessen.
Lunch; ik ben groot fan van zelf soep maken. Vb; ui, knoflook fruiten, aubergine erbij, dan paprika en tomaten erbij. 750ml bouillon, even koken en dan met de staafmixer.
Avondeten; dit is altijd een favoriet van mij https://chickslovefood.com/recept/5-or- ... -spinazie/
Of courgetti met zelfgemaakte pesto.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5486

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 02 Sep 2017 20:24

Re: Gezonde tips voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortje

Leuk!

Ontbijt:
Rijstwafels met pindakaas en banaan in plakjes
Geroosterde boterham met geprikte avocado en peper en zout (je kan ook wat tomaatjes of ei toevoegen)
Overnight oats met blauwe bessen/aardbeien/perzik (kunt nog wat nootjes toevoegen)

Lunch:
Boterhammen met rosbief of kip en tomaat/komkommer/rucola
Boterhammen met gerookte kip en geprakte avocado
Speltcrackers met rookvlees

Avondeten:
Vind ik altijd moeilijk!
<<

anoniem213

Bericht 03 Sep 2017 22:39

Re: Gezonde tips voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortje

Leuk topic! Als dip voor paprika, komkommer & wortel gebruik ik vaak hummus die gemengd is met kwark. Daar wordt het nog net iets frisser van en ook nog gemakkelijker te dippen.
<<

Anoniem313

Bericht 04 Sep 2017 16:49

Re: Gezonde tips voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortje

Ik heb vandaag voor de lunch een paar plakken zoete aardappel geroosterd in het broodrooster, en die gegeten met humus en gekookt ei erop, met wat komijn en chilipoeder. Superlekker!
Qua lunch en ook diner eet ik graag frittata, bijvoorbeeld met groene asperges of bimi en geitenkaas. Ontbijt is bij mij vaak kwark met fruit en noten, of twee gekookte eitjes. Oh en vanavond ga ik dat Kvarg spul proberen, ben benieuwd.
<<

Anoniem222

Bericht 04 Sep 2017 17:06

Re: Gezonde tips voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortje

June schreef:Leuk topic! Als dip voor paprika, komkommer & wortel gebruik ik vaak hummus die gemengd is met kwark. Daar wordt het nog net iets frisser van en ook nog gemakkelijker te dippen.

Dit vind ik echt een briljant idee. Ik vind hummus lekker maar soms ook wel een beetje muf na een paar happen, met kwark lijkt me lekker fris!
<<

Anoniem222

Bericht 04 Sep 2017 17:10

Re: Gezonde tips voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortje

Mijn ontbijt is eigenlijk altijd kwark met fruit en zelfgemaakte granola. In het weekend ook wel gebakken/gekookte eitjes en fruit. En als het niet gezond is croissantjes haha.

Lunch: meestal een salade en soep uit de bedrijfskantine. Maar wat ik ook lekker vind: wraps (bijv. met gerookte makreel, tomaat, rucola en wat sambal of gerookte kip met mango, spinazie en tomaat, of gegrilde groenten met geitenkaas etc.),

Avondeten kan echt van alles zijn. Hier heb je dus helemaal niks aan haha. Bijv. volkoren pita's met gemarineerde kippendijen, spinazie en een yoghurt knoflooksausje. Of pulled chicken met coleslaw (en dan niet met heel veel mayo maar met kwark of yoghurt en soms een beetje mayo). Of tajine, of thaise curries of indiaase curries of salades of soep.

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers