Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Gezichtsverzorging

<<

Anoniem222

Bericht 01 Nov 2017 12:25

Gezichtsverzorging

Hoi!

Naast make-up vind ik een goede gezichtsverzoring belangrijk en ik ben benieuwd wat jullie gebruiken en wanneer?
Ik doe meestal dit.

's Ochtends
Clarifing lotion, met een watje, over mijn hele gezicht (behalve oogcontour)
Afbeelding

Kiehl's daily reviving concentrate serum over mijn hele gezicht
Afbeelding

Clinique pep-start op mijn oogcontour
Afbeelding

Clinique Smart over de rest van mijn gezicht
Afbeelding

's Avonds
Ik was mijn gezicht met Kiehl's Ultra Facial Cleanser. Super fijne facewash waar je gezicht heel schoon van wordt maar niet een droge trekkerige huid van krijgt.
Afbeelding

Dan soms nog miccelair water van lóreal als niet alle make up weg is.
Afbeelding

Dan soms nog de clarifing lotion van Clinique die bij ochtend ook staat.

Vervolgens Kiehl's Midnight Repair Serum voor het hele gezicht
Afbeelding

Kiehl's avocado eye treatment voor mijn ogen
Afbeelding

En soms nog een creme over mijn hele gezicht
Afbeelding

Okeee, lijkt echt mega veel zo, maar is echt in een paar minuten gepiept. Ik heb een mega vochtarme huid dus is ook wel nodig. Sinds ik dit doe is mijn huid eigenlijk altijd rustig.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6187

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 01 Nov 2017 12:32

Re: Gezichtsverzorging

Wooow ja dit lijkt wel veel. Ik gebruik pas sindskort regelmatiger dag- en nachtcrème, maar vergeet het ook wel es. Eucerin heb ik een tijdje gehad, die vond ik fijn. Als dagcrème gebruik ik ook wel gewoon zonnebrandcrème, omdat het me met name om de spf gaat bij dagcrème. Ik heb geen problematische huid. Af en toe wat droog maar dan maakt het niet eens uit wat ik erop smeer, is snel goed genoeg.
Ik neem me wel eens voor om me er meer in te verdiepen, ook qua reiniging, want daar zie ik nog wel heil in. Verder denk ik dat veel crèmes weinig toevoegen als je zoals ik geen problematische huid hebt.
<<

Anoniem222

Bericht 01 Nov 2017 13:29

Re: Gezichtsverzorging

Nee dat denk ik ook inderdaad. Hoe chill zou het zijn als je nooit een creme nodig hebt. Ik heb nooit echt pukkeltjes etc. maar wel schrale of rode plekjes.

Reiniging vind ik sowieso wel belangrijk, want ook als je geen make up draagt gaat er veel viezigheid op je huid zitten, ook van uitlaatgassen enzo!
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6187

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 01 Nov 2017 13:31

Re: Gezichtsverzorging

Ja klopt! Heb een tijdje een gezichtsreiniger gebruikt waarvan m'n huid juist droog werd, terwijl ik daar anders geen last van heb. Dus toen was ik weer even klaar met gezichtsreiniger.. Die van kielhe klinkt wel goed. Toch maar weer es in verdiepen.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 01 Nov 2017 13:33

Re: Gezichtsverzorging

Ik had vorige week een gezichtsbehandeling cadeau gekregen van mijn moeder (hoe lief) en daar zat een soort scan van m'n gezicht bij. Ik moest met m'n gezicht in een soort cameratent en toen werd er een aantal (uv) foto's gemaakt en daarna werd het resultaat besproken op een iPad. Het waren allerlei verschillende beelden, eentje met alle roodtinten uitgelicht, eentje met alle lijntjes enzo. Ik had erg weinig rimpels nog. En eentje waarbij alles overdreven was en dus hoe je kan zien hoe je huid er over x jaar uit ziet als je er niets aan doet.

Ik vond het licht overdreven maar ook wel weer heel leuk. En daarna de behandeling natuurlijk ook gewoon. Dat doe ik eens in de zoveel tijd en nu was m'n huid niet eens zo slecht!

Ik gebruik een serum en dagcreme van Clinique Moisture Surge:

Afbeelding

Afbeelding

Die lijn vind ik het allerfijnst! Ik houd niet van vette cremes. Reiniging zou ik echt meer moeten doen overigens maar ik heb er dan nooit zin in. Heb van die slechte doekjes.


Kiehls heb ik trouwens ook wat proefmonstertjes van gehad, die waren ook wel fijn!
Let's discover the world together.
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8146

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:36

Bericht 01 Nov 2017 13:40

Re: Gezichtsverzorging

Ik gebruik misschien eens per maand een dagcrème :palm:
30-04-2017
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 01 Nov 2017 13:41

Re: Gezichtsverzorging

Waar koop jij je Kiehls Harrison? Dat midnight serum had ik toen, die vond ik wel echt fijn! Misschien ga ik die weer eens kopen want ik heb eigenlijk niets voor de nacht.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem222

Bericht 01 Nov 2017 13:51

Re: Gezichtsverzorging

Oh ja ik snap dat je moisture surge fijn vindt! Daar krijg je lekker zacht en niet vet gevoel van. Maar ik had toch wat extra's nodig, zeker in de winter. Ik koop Kiehl's of bij de Bijenkorf, of online.

Ik draag het serum ook wel eens zonder creme en dan is het ook lekker, alleen als ik dat een paar dagen achter elkaar doe dan krijg ik toch weer een wat droger gevoel.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 01 Nov 2017 13:58

Re: Gezichtsverzorging

Oh ja ik kom niet zo veel meer bij de Bijenkorf. Wil binnenkort weer eens naar die in Amstelveen. Leuk rond de kerst.
Let's discover the world together.
<<

Lonely Goatherd

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2886

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:44

Bericht 01 Nov 2017 14:08

Re: Gezichtsverzorging

Ik heb een hele tijd Olaz Total Effects gebruikt, het serum, de dag-, nacht- en oogcrème. Reinigen deed ik met een fijne natuurlijke wasgel van de DM of micellair water met erna nog de Total Effects tonic.

Maar ik kreeg een tijdje geleden een steeds onrustigere huid (rode vlekken en eczeem bij mijn ooghoeken), dus ik ben sinds een paar weken overgestapt op de Amandellijn van Weleda. Alleen de reinigingscrème en de gezichtscrème. Het doet niet zoveel tegen mijn vochtarme huid met rimpels en zichtbare poriën (de reden dat ik Total Effects was gaan gebruiken), maar mijn huid is wel weer veel rustiger.
<<

Geel

Bericht 01 Nov 2017 14:08

Re: Gezichtsverzorging

Goeie tips zeg, Harrison. Leuk om eens uit te zoeken of 't ook wat voor mij is. Die pep van Clinique gebruik ik ook, echt fijn!

Ik reinig m'n gezicht niet altijd met reinigingsmiddelen, soms ook alleen met water. Het is nu op, maar heb nog geen geld voor nieuw spul. Baal ik dan wel van, want zeker nu het kouder is, merk ik het meteen. Maar ja, even geduld nog.
<<

Anoniem222

Bericht 01 Nov 2017 14:16

Re: Gezichtsverzorging

Weet je wat misschien dan wel prettig is Geel? Je gezicht wassen met make up remover. Dat kan gewoon zoiets zijn: https://www.kruidvat.nl/kruidvat-cleans ... /p/1096194

Dus gezicht vochtig maken met water en dan de remover zachtjes inmasseren en afspoelen. Kreeg ik ooit als tip van een schoonheidsspecialiste. Je gezicht wordt dan wel lekker schoon maar niet te droog. Was voor mij echt een openbaring haha! En dan ben je niet meteen een fortuin kwijt aan allerlei dure producten. Is misschien een tussenoplossing :).
<<

Anoniem313

Bericht 01 Nov 2017 14:30

Re: Gezichtsverzorging

Ik maak m'n gezicht 's ochtends schoon met de Foaming Wash van de Aloe lijn van de Body Shop:
Afbeelding

Daarna gebruik ik de Salicylic Acid 2% Solution van The Ordinary, gevolgd door Buffet serum van hetzelfde merk:
Afbeelding

Daarna dagcrème van de Aloe lijn van de Body Shop:
Afbeelding

's Avonds maak ik schoon met melk en tonic van weer die Aloe lijn van de Body shop. Vervolgens gebruik ik de Advanced Retinoid 2% van The Ordinary, of de Vitamin C Suspension 30% in Silicone van hetzelfde merk (die 2 wissel ik dus af). Erna weer Buffet serum, en dan de nachtcreme van de Aloe lijn van de Bodyshop.
Afbeelding
<<

Anoniem313

Bericht 01 Nov 2017 14:32

Re: Gezichtsverzorging

Ik ben trouwens sinds een half jaar serieuzer bezig met m'n huidverzorging, en merk echt een duidelijk verschil nu ik zuren en vitaminen ben gaan gebruiken. Met name exfolieren doet wat voor me.
<<

Anoniem222

Bericht 01 Nov 2017 14:36

Re: Gezichtsverzorging

Ah die lijn ken ik niet, Caulfield. Ik ben sowieso al jaren niet meer bij the Bodyshop geweest. Die facewash, maakt die goed schoon zonder trekkerig te maken? En wat kost het ongeveer?

Herkenbaar dat dat exfolieren wat doet. Ik merk dat ook met die van Clinique. Alleen nu ik die wat langer gebruik merk ik dat ik wel wat omhoog kan in percentage. Deze is vrij zacht, volgens mij 1%. Schijnt ook dat je dat het beste op kunt bouwen. Zeker bij een gevoelige huid. Is die jij hebt een aanrader? Ik had een tester van Kiehl's en die was ook echt fijn. Sowieso vind ik Kiehl's heel fijn, ruikt lekker en doet wat het belooft.
Laatst gewijzigd door Anoniem222 op 01 Nov 2017 14:54, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem313

Bericht 01 Nov 2017 14:45

Re: Gezichtsverzorging

Harrison schreef:Ah die lijn ken ik niet, Caulfield. Ik ben sowieso al jaren niet meer bij the Bodyshop geweest. Die facewash, maakt die goed schoon zonder trekkerig te maken? En wat kost het ongeveer?

Herkenbaar dat dat exfolieren wat doet. Ik merk dat ook met die van Clinique. Alleen nu ik die wat langer gebruik merk ik dat ik wel wat omhoog kan in percentage. Deze is vrij zacht, volgens mij 1%. Schijnt ook dat je dat het beste op kunt bouwen. Zeker bij een gevoelige huid. Is die jij hebt een aanrader? Ik had een tester van Kiehl's en die was ook echt fijn. Sowieso vind ik Kiehl's heel fijn, ruikt lekker en is redelijk natuurlijk.


Ik kwam ook al jaren niet meer de BS, tot ik vorig jaar een verschrikkelijke eczeem-uitbraak rond mijn ogen kreeg. Toen raadde iemand me die producten aan en na alle wondermiddeltjes die ik al had geprobeerd was dat het enige dat hielp. Nu heb ik deze week weer eczeem (reactie op een nieuwe oogschaduw :nopompom: ) en smeer ik weer alleen de oogcreme van deze lijn op, en m'n huid wordt weer normaal. Overigens kreeg ik m'n eczeem na gebruik van een Kiehls serum, dus dat merk raak ik niet meer aan ;) Het ruikt inderdaad lekker maar ik probeer parfum in m'n huidverzorging nu echt te vermijden.
Die BS facewash is heerlijk zacht en kost €15 als ik het goed heb, daar doe ik wel een half jaar mee. Sowieso is BS niet zo duur en hebben ze heel vaak acties als 2=1 op hun huidverzorging, dan sla ik in.
Mijn exfoliant van The Ordinary vind ik heel prettig. het is wel een 'anders dan anders'merk, in die zin dat ze vrijwel geen gecombineerde producten verkopen: ieder stapje is een los product, en bv mijn salicylzuur is ook alleen maar dat, niets anders. Je shopt dus zelf je lijn bij elkaar; ze geven wel een regimen guide.
<<

Anoniem222

Bericht 01 Nov 2017 14:48

Re: Gezichtsverzorging

Oh, wat goed! Dan ga ik die van de BS ook eens proberen.
Dat zelf bij elkaar shoppen klinkt eigenlijk wel prettig, waar doe jij dat?
<<

Anoniem313

Bericht 01 Nov 2017 14:49

Re: Gezichtsverzorging

<<

Anoniem222

Bericht 01 Nov 2017 14:55

Re: Gezichtsverzorging

Haha, die site is ook wel gewoon wat er staat en niet meer dan dat.
<<

Anoniem313

Bericht 01 Nov 2017 15:38

Re: Gezichtsverzorging

Harrison schreef:Haha, die site is ook wel gewoon wat er staat en niet meer dan dat.


Klopt, ik hou daarvan.
<<

Anoniem315

Bericht 01 Nov 2017 20:04

Re: Gezichtsverzorging

Ik gebruik de Hydra Vegetal lijn van Yves Rocher. Het serum, de 24h creme én de miccelaire reinigingslotion.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15894

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 01 Nov 2017 20:08

Re: Gezichtsverzorging

Ik voel me echt heel basic met mijn eigen merk reinigingsmelk, dagcreme en nachtcrème :confused: .
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Anoniem281

Bericht 01 Nov 2017 20:12

Re: Gezichtsverzorging

Haha Lady, ik gebruik ook alleen een beetje eigen merk reinigingsmelk, om m'n mascara te verwijderen en that's it. Verder gebruik ik in de winter wel Zwitsal 'voor op de wangetjes', omdat ik niet tegen andere smeersels kan, maar wel onwijs droge en geïrriteerde huid heb dan.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8451

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:59

Bericht 01 Nov 2017 20:44

Re: Gezichtsverzorging

Ik heb oogcontourcreme van Biodermal, gezichtscrème (in de winter) of gezichtslotion (zomer) van de aloeveralijn van The Body Shop en voor ‘s avonds reinigingsmelk van Kruidvat huismerk en sinds kort dit als reiniging:

Afbeelding

Daarna smeer ik mijn aloevera dagcreme op als nachtcrème, haha.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:18

Bericht 01 Nov 2017 20:55

Re: Gezichtsverzorging

- 's ochtends een plens water
- 's avonds oogmakeup eraf met olie/lotionmix
- reinigingsdoekje
- regelmatig Dode Zee facewash van de Tuinen.
- oogcreme van dezelfde
- dagcreme Nivea Soft
- als nachtcreme pure avocado-olie van de Tuinen

De laatste twee is het enige wat werkt. Soms smeer ik helemaal niks want weer eczeem/onzuiverheden rond kin en neus. Ik weet het soms niet meer. Ik geloof niet in dure dingen.
Volgende

Terug naar Beauty & mode

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers