Gehaktballetjes in saus recepten!
Alleen wat is nou een echt heel lekker, maar niet al te moeilijk recept?
Ik hoop een beetje op een succes recept als Lady haar soep
Chaos schreef:Marokkaanse kefta tajine:
Voor 2-3 personen
- Verse tomaten (2 grote) raspen en/of een blik gepelde tomaten (blokjes)/of pakje pomodori.
- 2 rode paprika's heel fijn gehakt in de keukenmachine of kleine blokjes snijden
- halve theelepel komijn
- theelepel zwarte peper
- theelepel kurkuma
- theelepel gember
- theelepel paprikapoeder
- 1 a 2 uien, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook
- peterselie, hoeveelheid naar smaak
- koriander naar smaak
- 250-300 gram gehakt
- theelepel kaneel als je van een iets warm zoetige smaak houdt.
Zelf maak ik de balletjes alleen van het gehakt en een beetje ei maar je kunt er ook voor kiezen om de helft vd kruiden door de gehaktballetjes te doen ipv in de saus.
Gehaktballetjes rondom wat aanbakken in tajine, hapjespan of braadpan, uitje met knoflook mee fruiten in olijfolie, paprika erbij en zo'n twee minuten mee bakken en daarna de tomaten/pomodori/tomatenblokjes toevoegen (ik gebruik zelf meestal een pakje pomodori) en als ik tomaten in huis heb doe ik dat er nog door maar zonder kan prima en gebeurd vaker. Voor deze hoeveelheid gebruik ik een half pakje pomodori. Daarna alle overige kruiden erbij, een glas water en ongeveer 45 minuten laten pruttelen met een deksel op de pan. Het is klaar als de saus ingedikt is.
Ook erg lekker met wat (verse) frietjes erbij!
Ik doe er ook vaak eieren bovenop en die nog even 5-10 min gaar laten worden bovenop de saus met de deksel erop.
Of olijven erdoor in de laatste 5 minuten.
Of in de laatste 10 min nog 2 handjes doperwten erbij.
Wij eten hier met zijn tweetjes van en dan heeft mijn man nog een lunchportie over voor op werk de volgende dag. Eten we met zijn vijven dan verdubbel ik alles. Als ik er vier eieren bij doe hebben we aan dit recept voldoende met zijn vijven maar gebruik ik een heel pakje pomodori.
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers