Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Geen contract verlenging

<<

Siep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3247

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:43

Bericht 12 Mrt 2018 19:06

Re: Geen contract verlenging

Hier een HRM-er en je kan hier niks tegen doen (juridisch gezien). Ik lees ook niet dat je niet functioneert maar dat ze je (de afgelopen tijd) te weinig hebben gezien om te kunnen beoordelen. Je bent ziek geworden waar je zelf niks aan kan doen en zwaar klote is. Het is voor de werkgever alleen geen garantie hoe je terug komt en functioneert. Een onbepaalde tijd contract is dan een grote gok, dat snap ik wel (helaas). Het is dus in jouw geval heel rot dat de Cao zo is ingeregelt. Ik denk zelf dat het niks met bezuinigen te maken heeft maar echt de gok ivm onbepaalde tijd contract.

Ze moeten minimaal een maand van te voren jou een opzegging doen (misschien staat in jullie cao zelfs eerder) dus daarom moeten ze het nu ook communiceren en kunnen ze niet nog die 7 weken afwachten.

Verder ook eens met Caulfield.
Oktober 2016 Juni 2018
<<

Anoniem229

Bericht 12 Mrt 2018 19:41

Re: Geen contract verlenging

Wat een aantal dames hiervoor ook al gezegd heeft: er is verschil tussen ontslagen worden of een tijdelijk contract dat afloopt.

In mijn laatste baan werd mijn contract ook niet verlengd, hoewel ik een heel positief getuigschrift heb en waarbij ik dus nog altijd niet goed begrijp waarom het niet verlengd is. In die baan ben ik niet ziek geweest; banen hiervoor wel (psychisch). Ik snap dat je dan een risico bent.

Ik begrijp heel goed je verdriet en frustratie omdat je wel wilt, maarcer zijn omstandigheden. Als je contract echter afloopt, hóeft het niet verlengd te worden.
Ik denk niet dat je er veel mee kunt.
<<

Anoniem242

Bericht 12 Mrt 2018 20:32

Re: Geen contract verlenging

Dank voor jullie reacties. Ik weet inmiddels dat is sowieso aan het korste eind trek. Helaas pech voor mij.
<<

Exogenesis

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12650

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:26

Bericht 12 Mrt 2018 20:43

Re: Geen contract verlenging

Ja, hier kun je weinig tegenin brengen, Stuiterbal. Dit is zakelijk gezien heel normaal, maar menselijk is het natuurlijk zwaar klote voor je. Je hebt zo doorgezet en dan krijg je zo'n klap in je gezicht. Heel naar, maar je energie nu niet meer waard. Geef het een plekje en focus je op je herstel en straks misschien een leuke nieuwe baan.
• 6-12-2013 & 30-8-2016 •
<<

Anoniem242

Bericht 12 Mrt 2018 20:52

Re: Geen contract verlenging

Dat ga ik nu ook doen. Even focussen op mijn herstel idd want mijn lichaam roept mij wel terug.
Het is gewoon mega zuur.
<<

Siep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3247

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:43

Bericht 12 Mrt 2018 21:24

Re: Geen contract verlenging

Stuiterbal schreef:Dat ga ik nu ook doen. Even focussen op mijn herstel idd want mijn lichaam roept mij wel terug.
Het is gewoon mega zuur.


Dat is het belangrijkste en hopelijk vanuit daar straks weer positieve opbouw.
Oktober 2016 Juni 2018
<<

Anoniem242

Bericht 13 Mrt 2018 08:27

Re: Geen contract verlenging

Ik heb wel nog een vraag. In de brief staat momenteel een reden genoteerd waarom ik geen verlenging krijg alleen zoals ik al zei deze klopt niet. Er staat namelijk dat ik niet naar behoren functioneer voor de afdeling.

Maar de officiële reden is dat ik niet te beoordelen ben door mijn afwezigheid. Dat is wel letterlijk zo gezegd.
Als ik de reden, die zwart op wit staat, interpreteer dan zou ik dus in mijn jaar toch al een aantal gesprekken gehad moeten hebben over mijn functioneren? Maar dat is niet geweest want ik kreeg altijd terug als feedback dat ik goed functioneerde en ze zeer tevreden waren.

Wat moet ik hier dan mee? Want van mij wordt nu namelijk verwacht dat ik dit onderteken. En dat ga ik niet doen want het is niet correct. Plus dat ik dus die stempel mooi mee draag met mij als dit zwart op wit vermeld staat. Stel ik kom ooit de waanzinnige vacature tegen daar, en ze bekijken mijn dossier, dan staat daar dus al vermeld dat ik niet functioneer. Kan iemand mij volgen?
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 23370

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 13 Mrt 2018 08:47

Re: Geen contract verlenging

Misschien ligt het aan mij, maar waarom moet je nog iets ondertekenen? Het contract loopt toch gewoon af en dan hoef je toch niks te tekenen?
29032018
<<

Anoniem242

Bericht 13 Mrt 2018 08:53

Re: Geen contract verlenging

Ja ik heb een verslag gekregen en dat dien ik te ondertekenen. Dat is een gespreksverslag waarin staat dat mijn baas mij heeft mede gedeeld dat ik geen verlenging krijg en daar staat ook een reden vermeld.
Tevens heb ik dan ook een officiële bevestiging gekregen waarin staat vermeld dat mijn contract dan afloopt en daarin staat ook een reden vermeld. Beide redenen komen dus neer op het feit dat ik niet functioneer.

Dat verslag had ik voor het gesprek gisteren met p&o al moeten ontvangen en ondertekend terug moeten geven. Alleen had ik dit niet gekregen en heb ik dit alsnog na gestuurd gekregen. Nu wordt dus gevraagd dit te ondertekenen en terug te sturen.
<<

Lexi

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1098

Geregistreerd: 13 Jul 2015 08:12

Bericht 13 Mrt 2018 09:09

Re: Geen contract verlenging

Ik zou het niet ondertekenen en zeggen dat ik het pas onderteken als de juiste reden vermeld staat. Als ze het niet aanpassen zou ik het dus niet ondertekenen.
2010 2012
<<

Anoniem229

Bericht 13 Mrt 2018 09:21

Re: Geen contract verlenging

Ik zou een 'niet functioneren' ook niet bevestigen, nee.
<<

June

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 828

Geregistreerd: 04 Okt 2017 08:46

Bericht 13 Mrt 2018 09:26

Re: Geen contract verlenging

Rot voor je dat je contract niet wordt verlengd! Eerder is al gezegd in dit topic dat je kunt tekenen voor dat je het gezien hebt. Dat betekent niet dat je erkent dat het klopt wat er staat.
Maple schreef:[...] dat begrijpt m’n kleine teen ook nog wel [...]
<<

Anoniem242

Bericht 13 Mrt 2018 10:09

Re: Geen contract verlenging

June schreef:Rot voor je dat je contract niet wordt verlengd! Eerder is al gezegd in dit topic dat je kunt tekenen voor dat je het gezien hebt. Dat betekent niet dat je erkent dat het klopt wat er staat.


Ja maar er is geen optie om te tekenen voor gezien. Ik moet een verslag ondertekenen waar een reden vermeld staat wat niet klopt. Als daar mijn handtekening onder staat ga ik akkoord met de benoemde reden en dat ben ik juist niet.
<<

June

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 828

Geregistreerd: 04 Okt 2017 08:46

Bericht 13 Mrt 2018 11:01

Re: Geen contract verlenging

Dat kun je toch zelf gewoon bij je handtekening zetten?
Maple schreef:[...] dat begrijpt m’n kleine teen ook nog wel [...]
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4801

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 13 Mrt 2018 11:47

Re: Geen contract verlenging

Dat zou ik ook niet tekenen nee. Heb je je contract en CAO doorgenomen? Soms heb je bijvoorbeeld contractvormen die in principe worden verlengd - heb jij een dergelijke contractvorm? Wanneer een contract van rechtswege verloopt is er geen reden nodig.
‘You are a woman with a brain and reasonable ability. Stop whining and find something to do.’
<<

Anoniem242

Bericht 13 Mrt 2018 12:07

Re: Geen contract verlenging

Uhm moet ik even opzoeken. Want ze geven aan dat sinds een jaar de cao is veranderd (ambtenaren cao) waar ze een jaar/proeftijd contact geven en dan overgaan op vast of geen verlenging.

Ik ga het even uitzoeken. En idd het voelt niet goed dit te tekenen puur omdat ik dit niet als reden op papier wil hebben gezien het niet klopt. Ze mogen van mij echt wel aangeven dat ik niet te beoordelen ben door te weinig aanwezigheid. Daar zal ik direct mee akkoord gaan want dat klopt. Maar niet omdat ik niet functioneer.
<<

Anoniem242

Bericht 13 Mrt 2018 12:14

Re: Geen contract verlenging

In mijn contract staat het volgende:

"Het betreft een dienstverband voor bepaalde tijd bij wijze van proef, als bedoeld in artikel 2.4.1 van de cao umc voor de duur van 1-5-2017 tot 1-5-2018. Bij voldoende functioneren wordt het dienstverband, bij wijze van proef, in beginsel opgevolgd door een dienstverband voor onbepaalde tijd."

Dit is het artikel uit de cao:
Bij wijze van proef
-Indien de werkgever zich nog niet eerder op de hoogte heeft kunnen stellen van de geschiktheid en bekwaamheid van de medewerker voor de functie, kan de werkgever met de medewerker een dienstverband voor bepaalde tijd bij wijze van proef aangaan.

-Een dienstverband bij wijze van proef wordt aangegaan voor een bepaalde periode van ten hoogste één jaar. Bij voldoende functioneren wordt het dienstverband bij wijze van proef in beginsel opgevolgd door een dienstverband voor onbepaalde tijd.

-De werkgever deelt de medewerker uiterlijk twee maanden voor het verstrijken van de tijd waarvoor het dienstverband bij wijze van proef is aangegaan schriftelijk mee of het dienstverband van rechtswege eindigt, wordt verlengd of wordt gevolgd door een dienstverband voor onbepaalde tijd.
<<

Anoniem242

Bericht 13 Mrt 2018 12:17

Re: Geen contract verlenging

Wat ik hier dus uit haal is dat ze het volgens de regels doen en daarom dus wellicht ook de reden benoemen dat ik niet voldoende genoeg functioneer en dus mijn contract niet wordt omgezet in vast dienstverband.

Alleen blijf ik terug komen dat ik wel functioneer naar behoren en dit ook nog in een inwerkplan ondertekend heb vast liggen. Ze ook letterlijk benoemd hebben naar mij toe dat ze zeer tevreden waren over mijn functioneren.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1954

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 13 Mrt 2018 12:37

Re: Geen contract verlenging

Ik haal er toch wat anders uit dan jij denk ik. Ik maak hier uit op dat ze inderdaad geen reden hoeven te geven, maar aan kunnen geven dat het contract van rechtswege eindigt. .. Dus dan is het dom dat ze wel zo'n reden erin zetten waar jij niet mee akkoord kunt gaan.

Ook lees ik hierin dat ze wel kunnen verlengen met een tijdelijk contract. Niet dat jij dat nog moet willen of er wat aan hebt, maar omdat je steeds aangeeft dat het of vast of weg is. In de praktijk is dat misschien zo, maar volgens de CAO hoeft dat zo te zien niet.
<<

Anoniem242

Bericht 13 Mrt 2018 12:55

Re: Geen contract verlenging

Dat lees ik ook Joey dat er wel verlengd kan worden maar die vrouw van p&o houd vast aan het feit dat het niet meer kan. Dat dit de nieuwe regels zijn. Ik lees ook nergens in de cao dat er geen verlenging van contract mogelijk is. Mijn baas heeft daar wel voor gevraagd, hij wilde mij wel nog een half jaar verlenging geven zodat ik de kans in ieder geval wel nog kreeg.
Echter besloot p&o anders.

Deze cao is van 1-1-2015 tot 1-1-2018. de nieuwe cao is er nog niet eens.
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4801

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 13 Mrt 2018 14:33

Re: Geen contract verlenging

Ik ben geen jurist dus heb er feitelijk geen verstand van. Maar dit lijkt me wellicht toch iets anders dan een standaard contract voor bepaalde tijd, omdat er in beginsel wordt verlengd bij goed functioneren, en jij het niet eens bent met hun argumentatie dat je niet voldoende zou hebben gefunctioneerd. Had je nou voortgangsgesprekken gehad en wat bleek daaruit? Ik zou in dit geval contact opnemen met de vakbond of het juridisch loket. En niet tekenen.
‘You are a woman with a brain and reasonable ability. Stop whining and find something to do.’
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12136

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 13 Mrt 2018 14:50

Re: Geen contract verlenging

Volgens mij heeft Caulfield in deze gelijk. Arbeidsrecht is niet mijn specialisatie, maar op mijn vorige werk had ik ook een speciale constructie waarbij ik eerst een proeftijd van twee jaar had, en dat ging vervolgens over in vast, tenzij daar bezwaren tegen waren. Als werkgever moest je echt van goede huize komen om aan te tonen dat er bezwaren waren, dat moest echt blijken uit een goed opgebouwd dossier. Nu was dit een andere Cao/regeling (Algemeen Rijksambtenarenreglement), dus het is niet hetzelfde. Maar je hebt geen contract voor bepaalde tijd dat zomaar zonder opgave van reden beëindigd mag worden. Een dergelijk contract staat namelijk in de voor jou geldende Cao in artikel 2.4.2.
Volgens mij is de enige reden van niet verlengen/omzetten naar vast 'onvoldoende functioneren'. Ik zie dat jij jouw eerdere posts hebt weggehaald, dus ik kan niet terughalen wat er exact als reden is opgegeven, maar als ze letterlijk hebben gezegd dat ze niet kunnen beoordelen of je voldoende functioneert, dan zou ik zeggen dat ze jou nu een verlenging hadden moeten aanbieden. Er is namelijk niet gebleken dat jij onvoldoende functioneert. Als ze niet kunnen beoordelen of je voldoende functioneert, kunnen ze mijns inziens ook niet van mening zijn dat je onvoldoende functioneert.
<<

Anoniem242

Bericht 13 Mrt 2018 15:37

Re: Geen contract verlenging

Ik heb idd wat post weg gehaald wil het niet te lang online hebben staan. Maar ik heb 2 redenen gekregen.

De volgende reden voor geen verlenging staat in een officiële brief:
"De reden van het ontslag ligt geleden in het feit dat uw leidinggevende heeft vastgesteld dat u onvoldoende heeft laten zien om volledig en volwaardig als verpleegkundige te kunnen functioneren binnen de verpleegafdeling."

En in het gespreksverslag wat ik dus moet ondertekenen staat het volgende:
"Dhr. .... deelt mede aan Mw. .... dat er niet wordt overgegaan tot een vaste aanstelling. De proefperiode stopt per 01/05/2018.
De reden hiervoor is dat Mw. ...... onvoldoende heeft laten zien dat zij als verpleegkundige in staat is om afdeling de rol van regie functie uit te voeren."

In de periode dat ik aanwezig ben geweest zijn er gesprekken met het team geweest die over de nieuwe medewerkster gingen. Ik mocht hier als nieuwe medewerkster niet bij zijn even als mijn andere collega's die ook nieuwe medewerkster waren. Hierin werden wij volledig besproken. Ik heb altijd terug gekregen dat er geen dingen waren die besproken moeten worden en dat ik naar behoren deed functioneren en dat ze zeer tevreden waren over mij.
Ik heb ook geen enkele keer een tussen beoordeling gehad op mijn werk. Alleen altijd een terug koppeling van de feedback uit de gesprekken over nieuwe medewerksters.

Ik heb dus wel mijn inwerkplan en ik zie dat echt als een direct bewijs dat ik wel gefunctioneerd heb. Anders was dit nooit afgetekend geworden. Zeker niet op zo'n high care afdeling waar ik werk.

Ik heb inmiddels het juridisch loket benaderd en een mail gestuurd met volledige uitleg. Hier krijg ik binnen 5 werkdagen antwoord op. En ik heb de commissie rechten van de mens benaderd en om advies gevraagd.
<<

Anoniem242

Bericht 13 Mrt 2018 15:41

Re: Geen contract verlenging

Pff ik zou willen dat ik deze reden eerder had ontvangen op papier en met jullie input dat gesprek gisteren had kunnen ingaan. Ik heb mij nu uiteindelijk laten vast praten. Puur omdat ik geen antwoorden meer kreeg op mijn directe vragen. 1 ervan was "welke criteria ze gebruiken om te meten of ik functioneer of niet" Daar kreeg ik van niemand een antwoord op.
Terwijl als ze een gegronde reden hebben dat ik niet zou functioneren kunnen ze dat toch ook aantonen?
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3480

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 13 Mrt 2018 17:47

Re: Geen contract verlenging

Misschien begrijp ik je wel geheel verkeerd, maar je had toch nog niets getekend? En de termijn van twee maanden is door de werkgever ook niet in acht genomen, toch?

Als je nog niet hebt getekend, kun je alsnog juridisch advies inwinnen. Dat zou ik doen in jouw geval.
VorigeVolgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers