Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Frankie's liefdesnest [Mini update 9 april]

14 Apr 2017 17:29

:love:

We zijn bezig met de aankoop van een woning. Ik had er (stiekem :wink: ) al over gebiecht maar ik wil gewoon zo graag woongerelateerde vragen stellen en mijn verhaal kwijt kunnen.

Een kleine drie weken geleden kreeg ik een mail met nieuw huizenaanbod. Gelijk zag ik de woning op de foto. Deze woning moeten we echt bezichtigen. In de wijk waar we als liefste wonen, een oude woning (1912), hoge plafonds, originele houten vloeren, haard en oude paneeldeuren. Echt instant verliefd ondanks de weinige (en slechte) foto's. Ik belde de makelaar om een bezichtiging te plannen en ze kwam met een datum behoorlijk ver in de toekomst. Ik dacht al gelijk, nee! Zo hebben we al meer huizen misgelopen de afgelopen maanden. Ik heb dus direct onze aankoopmakelaar gebeld met de vraag of ze onze afspraak kon vervroegen. Topvrouw! Dat ging ze doen en ze ging ook gelijk mee tijdens de eerste bezichtiging.

Vorige week woensdag hebben we de woning (als eerste) bezichtigd. Na ons stonden er al gelijk andere mensen voor de deur. Die dag zouden er nog 4 andere stellen komen en tot en met vrijdag zaten ze ook al vol. Ik zag mijn man door het huis lopen, keek hem aan en onze blikken zeiden al genoeg. Wij willen dit huis! Weer buiten vroeg onze aankoopmakelaar wat we ervan vonden. We zeiden dat we gelijk een bod uit wilde brengen. Ze vond de staat van het huis op het eerste oog meevallen (de woning is heel erg gedateerd) en raadde ons aan gelijk de vraagprijs te bieden want het huis ging zeker voor die prijs weg.

Toen begon het wachten.. Hopen dat niemand hoger biedt of dat ze niet willen onderhandelen. Donderdag, later in de middag, werd ik gebeld door onze aankoopmakelaar. Ze zij dat er heel veel animo voor het huis was en er al meerdere boden waren uitgebracht rondom de vraagprijs en de verkopers ons ruimte wilde geven ons bod te verhogen. Een domper maar we stonden er niet van te kijken. Andere huizen in de straat gaan weg voor bijna een halve ton meer! We besloten in overleg met de makelaar ons eindbod 15.000 euro boven de vraagprijs te leggen. Als we het daarvoor niet krijgen dan hebben we ons best gedaan. Sowieso was het voor ons dan niet haalbaar meer qua hypotheek.

Toen begon ik hem echt te stressen! In het begin van de avond werden we teruggebeld met het leuke bericht 'Ik mag jullie feliciteren!'. Jaaa! Ik stond te springen in huis. Wat super gaaf. Oh wat was (en ben) ik blij. Ze had echt heel hard haar best moeten doen want een ander stel had ook een goed eindbod neergelegd en hadden, zo begreep ik, minder moeite om het huis te financieren. Ze heeft heel leuk over ons gesproken en gezegd dat we als veel bezichtigd hadden maar dat ze vond dat dit huis ons echt heel goed zou passen en daarnaast verliefd waren op de authentieke details. Daarnaast was het echt een pluspunt dat wij gelijk met haar (aankoopmakelaar) geweest waren. Want zij had een leuk contact met de verkoopmakelaar. Blijkbaar hebben die dingen dan toch de doorslag gegeven (een ander stel wilde er een boven en benedenwoning van maken! Eeuwig zonde!).

Maar goed. Nu dus bezig met alles regelen. Ik voel me echt mega volwassen ineens haha (onzin natuurlijk). Na de Pasen kunnen we ons werkgeversverklaringen ophalen, de bouwtechnische keuring staat gepland en ook de taxatie van het huis. We hebben het gesprek met de hypotheekadviseur gehad en de rente is zo belachelijk laag. We kunnen de hypotheek 30 jaar vast laten zetten tegen 2,6% (hiep hoi!). De notaris is geregeld (wat een kostenpost is dat zeg! Ik had notaris moeten worden.)

Dinsdag gaan we er weer naar toe. Echt zo ontzettend veel zin in. Ik zal dan ook foto's maken en plaatsen voor wie dat leuk vindt.

Jullie hebben echt te maken met een hele blije Frankie haha :cheering:
Laatst gewijzigd door Frankie op 09 Apr 2018 16:57, in totaal 18 keer gewijzigd.

Re: Frankie's liefdesnest

14 Apr 2017 17:58

Oeh dat klinkt echt superleuk!
Gaaf he als je dan door zon huis loopt en gewoon weet "dit is m!". Hadden wij ook bij ons huis en nu jaren later nog steeds zó blij mee. En tof dat makelaar jullie zo goed geholpen heeft. Geniet ervan en benieuwd naar foto's straks! :)

Re: Frankie's liefdesnest

14 Apr 2017 18:05

Vetttttt leuk! Ik wil heeel graag foto's zien als 't zover is. Go make this your dream home, you two!

Re: Frankie's liefdesnest

14 Apr 2017 18:18

Wat leuk!

Re: Frankie's liefdesnest

14 Apr 2017 18:58

Wat gaaf! Superleuk voor jullie! Ik ben wel benieuwd naar foto's tzt ja :ja:

Re: Frankie's liefdesnest

14 Apr 2017 19:03

Oh leuk! Jij was dat dus in het biechttopic! Ben heel benieuwd, maar het klinkt nu al leuk en met jou decoratieskills zit het ook wel goed.

Re: Frankie's liefdesnest

14 Apr 2017 19:08

Wat leuk wat jij het bent en heel tof voor jullie! Het klinkt echt goed.

Re: Frankie's liefdesnest

14 Apr 2017 19:09

Ongelofelijk gaaf! Gefeliciteerd! Houd ons maar mooi op de hoogte. Want er is niets mooier dan het verkrijgen (en voor ons om te volgen) van je droomwoning en de ontwikkelingen daarin. :)

Re: Frankie's liefdesnest

14 Apr 2017 19:45

Gefeliciteerd!! Ons huis komt uit 1922 en heeft ook van die hoge plafonds en paneeldeuren.

Re: Frankie's liefdesnest

14 Apr 2017 19:56

Wat super tof! Dat zijn zulke mooie (te maken) huizen altijd. De huizenmarkt is bizar momenteel! Wij hebben nu twee keer een bod gedaan op de eerste dag enen direct boven de vraagprijs en beide keren waren we al te laat. Beide huizen binnen een dag verkocht. Nu hopen dat ons huidige huis ook zo snel wordt verkocht :smile: Onze buren hadden de eerste dag al 20 bezichtigingen!

Ik meen mij alleen te herinneren dat jullie weinig spaargeld hadden (kan mij vergissen hoor, sorry in dat geval) maar zo wel dan moet je wel een taxateur zien te vinden die ruim taxeert, anders krijg je die 15.000 extra niet gefinancierd en dat zou zonde zijn.

Veel voorpret gewenst!

Re: Frankie's liefdesnest

14 Apr 2017 20:20

Ik wordt ook helemaal blij van je verhaal. Van harte gefeliciteerd! Het klinkt als een prachtig huis. Ik ben benieuwd naar de foto's.

Re: Frankie's liefdesnest

14 Apr 2017 20:26

Ja! Zo leuk he! Ik bruis ook echt van de ideeën. Wil alles gaan vastleggen, vind ik leuk.

We hebben juist wel wat 'spaargeld'. Eind 2015 is mijn schoonvader overleden en toen heeft mijn man een mooi bedrag geërfd. Fijn om dat nu in echt een definitieve en mooie plek te kunnen stoppen.

Maar we hebben ook een taxateur via via die zijn best voor ons zou doen :P haha. Zo met het kopen van een huis merk je ineens pas hoeveel je via via kunt regelen. Iedereen heeft wel ergens kennis van of een bedrijf in.

Een bouwdepot heeft voor ons ook geen zin omdat we met de aankoop van het huis al aan onze maximale hypotheek zitten. Nu is dat geen probleem (ook volgens de hypotheekadviseur niet) omdat ik maar 18 uur per week werk tegen minimumloon en mijn loon in de nabije toekomst sowieso omhoog gaat. Mijn man heeft een vast contract en elk jaar een periodieke loonstijging. Hij heeft ook het voordeel dat hij heel breed opgeleid is (in de logistiek/supply chain) en daar altijd wel werk in kan vinden. Dus wat betreft de maandlasten zijn wij heel positief.

Mijn lieve ouders hebben mijn studieschuld voor mij afgelost zodat dat geen invloed zou hebben op de hypotheek. Dat vond ik zo fijn. Mijn vader is ook echt mega betrokken en enthousiast haha.

Re: Frankie's liefdesnest

14 Apr 2017 21:01

Wauw Frankie, dat klinkt goed! Gefeliciteerd!

Re: Frankie's liefdesnest

14 Apr 2017 21:08

Gefeliciteerd Frankie! Ben heel benieuwd naar het huis!

Re: Frankie's liefdesnest

14 Apr 2017 21:14

Spannend hoor Frankie! Ik dacht al dat jij de biecht was. Ik ben heel benieuwd naar het huis!

Re: Frankie's liefdesnest

14 Apr 2017 21:24

Foto's foto's!

Re: Frankie's liefdesnest

14 Apr 2017 21:26

Yes! Ik had al zo'n vermoeden dat jij het biechtje was, super leuk! Spannend allemaal, maar heel erg leuk. Ben heel benieuwd naar de foto's tzt.

Re: Frankie's liefdesnest

14 Apr 2017 22:09

Dan heb ik mij vast vergist. Het is wel een mooie besteding van de erfenis! En wat lief van je ouders zeg! Had je anders een probleem met de hypotheek? Ik heb mijn studieschuld (en die is erg hoog) niet opgegeven eigenlijk (maar ik los ook niks af dus het is ook niet op afschriften te zien).

Met 18u zou ik ook lekker maximaal gaan zitten, zeker met de huidige rente. Jij hebt je diploma ook nog niet toch? En in de logistiek kan hij inderdaad nog flink groeien en is ook veel vraag naar. Mijn man zit ook in de logistiek en heeft van 12 bedrijven in de omgeving waar we gaan wonen aanbiedingen gehad, alleen door zijn cv daar achter te laten.

Re: Frankie's liefdesnest

15 Apr 2017 05:57

Gefeliciteerd! Wij hebben ook een huis uit dezelfde periode. Wij wonen er bijna zes jaar maar ben er nog steeds verliefd op. Alle details zijn zo mooi :love:

Re: Frankie's liefdesnest

15 Apr 2017 07:34

Ik ben ook echt benieuwd of we aparte dingen gaan tegenkomen. In verhalen of op verbouw filmpjes op YouTube (bij huizen uit deze periode) komen mensen soms zulke gave dingen tegen. Kranten of dichtgemetselde deuren haha.

Ik was inderdaad al aan het aflossen (schuld had ik opgebouwd tijdens mijn vorige hbo studie). De hypotheekadviseur zag dus wel graag dat die schuld afgelost zou zijn. Ik ben mijn ouders ook echt heel dankbaar en besef me ook goed hoe fijn het is dat zij dat voor mij konden doen.

Maandag gaan we een bouwmarkt-shopping-dag houden. We willen veel zelf gaan doen en ze hebben op tweede paasdag mooie acties (20% korting op het hele assortiment en zelfs 40% op verf en latex). Ook willen we even bij het elektrische gereedschap kijken. We hebben nu alleen een schuurmachine en handschroevendraaier. Komen we vast heel ver mee. Een klopboor en elektrische schroevendraaier zijn denk ik geen overbodige luxe.

Hebben jullie voor een verbouwing zelf spullen aangeschaft? Wat is echt onmisbaar?

Re: Frankie's liefdesnest

15 Apr 2017 07:34

Wat gaaf! Gefeliciteerd! Ben onwij benieuwd naar de foto's én naar het resultaat.

Edit: een goede klopboormachine is imo onmisbaar! Die leen ik nu steeds van mijn vader. Heel onhandig.

Re: Frankie's liefdesnest

15 Apr 2017 07:40

Oooh, ik hoopte al dat jij het was! Wat super, gefeliciteerd! Moet er veel aan gebeuren?
Ben zo benieuwd naar foto's!

Re: Frankie's liefdesnest

15 Apr 2017 07:59

Gaaf! Gefeliciteerd. Je maakt straks vast wel een klustopic hè? ;)

Re: Frankie's liefdesnest

15 Apr 2017 08:02

Dankje!

Ja, best wel. Het wordt ook echt een meerjarenplan.

- Er zit geen cv in maar gaskachels
- Waarschijnlijk nog overal stoffen bedrading
- Niet geïsoleerd (wel op veel plaatsen dubbel glas)
- Het kozijnwerk heeft achterstallig onderhoud
- Er zitten brandbare plafondplaten tegen de plafonds
- Overal zit heel oud behang er er is (ooit?) gerookt. Vergeelde muren.
- De douche zit beneden en er is 1 toilet (beneden)
- De keuken is nog origineel! Die wil ik opknappen voor een aantal jaar (keuken is onze laatste zorg haha). Hij is helemaal van hout dus ik ga aan de slag met kalkverf, wil zelf een betonnen blad maken en ga de tegels schilderen.
- We willen in de toekomstige badkamer een tuimelraam (dak begint op ongeveer heuphoogte)
- Ik heb het vermoeden dat er in het dak over 5 jaar ook wel dingen vervangen moeten worden. Gelukkig is er geen asbest gebruikt in huis.
- Uiteindelijk willen we ook een vaste trap naar zolder om daar een kamer te realiseren en een deel van de vloer verwijderen. Dat willen we dan boven onze slaapkamer zodat je daar een hoog plafond krijgt met de balken constructie van de zolder.
- Oh ja, de tuin is verwoekerd

Dit is zo even 1,2,3 wat we nu denken en willen. Maar we willen het bouwtechnische rapport zeker als leidraad nemen. Ik wil wel in een veilig huis wonen.

Re: Frankie's liefdesnest

15 Apr 2017 08:25

Omg Frankie, geweldig! Gefeliciteerd! Zijn jullie een beetje handig? Wat spannend, veel plezier vandaag!
Plaats een reactie