Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


foodies topic

<<

Anoniem278

Bericht 02 Nov 2017 15:31

foodies topic

Omdat ik niet de enige foodie hier ben (ook al is dat misschien een stom woord), dacht ik dat een topic met tips, foto's en wat we maar willen over eten en leuke restaurants wel leuk kan zijn.

Welke sterrenrestaurants zijn jullie al geweest?
Welke andere restaurants die wat jullie betreft meteen een ster verdienen?
Wat staat er nog op de wensenlijst?
<<

Anoniem278

Bericht 02 Nov 2017 15:34

Re: foodies topic

Ik zet vast een foto.

Afbeelding

Dit is een voorgerecht bij the Fat Duck van Heston Blumenthal.
Daar wil ik zo graag nog ooit naar toe.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 02 Nov 2017 15:37

Re: foodies topic

Ik wil ook naar the Fat Duck! Heb geprobeerd kaartjes te krijgen maar dat ticket systeem van hun is zo onhandig en je komt er echt niet doorheen.

Ik ben wel eens in Can Roca geweest. Dat is al een paar jaar geleden, maar dat heeft ook een aantal keer op nummer één gestaan op de wereldranglijst.

Verder is mijn moeder bevriend met de scheikundig adviseur van Ferran Andrian. Niet dat ik daar verder iets aan heb, maar het geeft af en toe leuke informatie :-).
<<

Anoniem278

Bericht 02 Nov 2017 15:39

Re: foodies topic

Serieus, Can Roca? Dat is zo gaaf! Heb je foto's?

Het lijkt me ook leuk om zo iemand te kennen hoor, dan hoor je inside information. Ik vind de processen zien minstens zo leuk als het eten.

The Fat Duck was n paar jaar geleden bij Masterchef GB, echt de beste aflevering ever.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 02 Nov 2017 15:47

Re: foodies topic

Ja was me het aan het bedenken maar het is al een paar jaar geleden. En in de tussentijd is mijn harde schijf een keer gecrasht en heb ik van die periode nul fotos. Mijn vader leefde nog, dus het moet al wel een jaar of 7 geleden zijn?

Ik vind Heston in Masterchef AU ook helemaal geweldig. Ik moet zeggen dat ik MC UK echt geen bal aan vind, dus ik heb die afleveringen niet gezien.

Ja, die man heeft eigenlijk met Ferran de basis gelegd voor de moleculaire keuken. Super interessant natuurlijk!
<<

Anoniem278

Bericht 02 Nov 2017 15:52

Re: foodies topic

Ik heb de aflevering opgezocht : https://www.youtube.com/watch?v=VhrHXCPRDFA

Wat naar van de harde schijf, daar stonden zeker ook nog veel andere waardevolle foto's op.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43536

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 02 Nov 2017 16:11

Re: foodies topic

Pick me, pick me! ;)

Wat een tof voorgerecht Quizzle. Weet je ook wat erin zit? Ik wil nog altijd m'n man een keer verrassen met een tripje naar de Fat Duck. Wie weet ooit.

El Cellar de Can Roca is ook tof, Caro. Wat gaaf dat je daar geweest bent! Wij zaten daar zes jaar geleden in een huis vlakbij en toen vroegen we nog aan degenen van wie we het huurden om restauranttips. Zij kwam daar mee en toen dachten we aah ja we hebben geen nette kleding bij ons en ach, weet je laat maar. Bleek het later dus het beste restaurant ter wereld te worden. ZO STOM.
Idem dito met Osteria Franscescana in Modena van Massimo Bottura. Wederom ZO STOM.
Oh ja en toen we in Bangkok waren kozen we niet voor Gaggan want we hadden geen zin in Indiaas maar konden nog wel een tafel krijgen bij Nahm, de beste Thai van Thailand (nr 28 wereldwijd nu). Was ook goed hoor (ze hebben geen Michelin sterren in Thailand, anders had het het gehad), maar ook best wel weer dom dat we toch dan niet voor Gaggan zijn gegaan.

We hebben enkele maanden geleden bij de Librije gegeten. Dat was ook echt zo tof. Naast dat het heel kunstig was, was het ook echt heel erg lekker. Echt smaakvol. Dat vond ik misschien nog wel knapper dan de 'gimmicky' gerechtjes. Die met die handschoen bijv was heel tof (zie hieronder) maar het lekkerste vond ik de garnaal die gerookt was in gagel (een blad), dat smaakte zo goed naar rook. Heb er niet eens een foto van.

Afbeelding

Ik ben ook in een driesterrenrestaurant ten huwelijk gevraagd, in Duitsland. Hier was dat:
Afbeelding

Op dat moment was het nummer 10 van de wereld volgens de San Pellegrino lijst maar nu is ie er compleet uit verdwenen.
Het lekkerste gerechtje ooit heb ik daar gegeten, bloedworst met appel in moderne stijl:
Afbeelding

Top restaurants waar ik verder heb gegeten:

Aan de Poel *, eerste keer sterrentent
Apicius *, echt een aanrader, helemaal niet zo gimmicky, maar echt goed goed goed eten.
Bokkedoorns **, was redelijk, het was met zo'n Heerlijk arrangement en we werden duidelijk als 'mindere' ontvangen. Dat kan een restaurant maken of breken, hoe ze daarmee om gaan. De kaaswagen was overigens wel echt goddelijk, ik houuuu van kaaswagens. Tegenwoordig bestel ik bijna alleen nog maar kaasplankjes als ze een kaaswagen hebben.
Het Nonnetje **, in dezelfde week als de Bok, maar zo anders hoe ze met dat Heerlijk arrangement om gingen. Zo fantastisch.

Verder weet ik het eigenlijk niet. Oh wat erg.


En hier waren we in de Elzas bij een top restaurant (oké geen ster, maar net niveautje eronder) aan het eten, met baby! Ik vond het zo tof! Doodzenuwachtig maar het ging gewoon goed.
Afbeelding

Op de wish list staat zeker nog Osteria Francescana dus.
Alinea in Chicago hebben we vorig jaar overgeslagen omdat ik zwanger was en dat vonden we toen wel echt zonde. We zijn toen wel bij Sepia geweest, dat heeft één ster, maar dat vonden we redelijk. De water waiter was echt irritant, zo Amerikaans, kwam echt elke minuut water bij schenken. Dat is heel Amerikaans inderdaad maar hoeft niet in een sterrenrestaurant. Ik vond het vervelend. Oh ja ook nog bij The Dabney gegeten in Washington DC, dat heeft ook een ster. Ik denk wel dat per regio het 'niveau' van de sterren wel verschilt. In Europa had ik die restaurants heel erg goed gevonden maar geen ster waardig. Ik vraag me altijd af of daar inderdaad verschil in zit.

En Faviken, in noord Zweden staat echt op de wish list. Ik denk dat we daar nog wel eens een tripje naar gaan maken. Zo bizar mooi lijkt me dat.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Even denken hoor.. Verder zou ik wel graag naar Baskenland en San Sebastian willen, die kant van Spanje ontdekken (Mugaritz o.a.). Schijnt ook foodie heaven te zijn. En meer wijnreisjes door Spanje. En Italie. Ons eerstvolgende wijnreisje gaat naar Piemonte, die streek ontdekken. Daar ligt ook Bra, de slow food capital van de wereld, en ik hou van het Slow Food presidium. Daar zoeken we in Italie ook altijd restaurants op uit. Never fails.

Overigens ben ik niet alleen foodie met sterrenrestaurants hoor. Ik geniet net zo van een vers brood op de markt of een lokaal worstje in Italie met een wijntje dat we bij de wijnboer hebben gehaald en mijn moeder verklaarde me ooit voor gek toen ik uien (ja uien) stond te fotograferen op een marktje in Frankrijk. It's a lifestyle zeg ik altijd maar. Het gaat voor mij/ons (dit is ook echt onlosmakelijk verbonden met m'n relatie) ook echt veel dieper dan het eten alleen al. Geef ons een vrije dag en we besteden het met alle voorbereidingen tot het koken en eten toe. I love it.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem231

Bericht 02 Nov 2017 17:09

Re: foodies topic

Leuk! hier ook 1!
Quizzle ik ga wel mee naar the fat duck. Woensdag om 12 uur volgens mij.
Ik wil ook nog altijd naar dat goede restaurant hier in de buurt. Weet niet of ze de ster nog hebben aangezien het een andere eigenaar is. Ook bij jou in de buurt quizzle. Weet jij hoe het heet? Vergeet dat steeds.
<<

Anoniem278

Bericht 02 Nov 2017 18:38

Re: foodies topic

Ja, dit topic is zeker een Marin waardige plek hè! Ik kwam erop door jou en Frankie.

Wat een toffe foto's. In de link van YouTube kun je volgens mij precies zien wat er in het voorgerecht van de FD zit.

Jij en je man lusten ook erg veel hè? Ik weet niet of ik bv zoiets als bloedworst zou willen eten. Ik ben niet heel pietluttig maar bloed en worst in een woord, gives me the creeps.

Noma staat ook op mijn droomlijst.

Pollepel, ik weet niet welk restaurant je bedoelt? In A?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43536

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 02 Nov 2017 18:52

Re: foodies topic

Ja haha ik lust vrijwel alles behalve boter. En ik ben zoveel leren proeven en proberen door m'n man. Ik heb mezelf vis leren eten maar door hem ben ik nog veel meer gaan proberen.
Let's discover the world together.
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 16:13

Bericht 02 Nov 2017 19:58

Re: foodies topic

Leuk topic!

Ik ben echt aangestoken door mijn man. Eerder boeide het me allemaal niet zo en ging ik vooral uit eten voor de gezelligheid. Nu nog steeds hoor maar ik merk nu pas het verschil tussen lekker en lekker haha. Ik vind het fantastisch als chefs aparte gerechten maken met technieken die je thuis gewoon niet toepast omdat het veel te veel werk is, met te moeilijke apparaten of methode.

Ik heb het best gegeten bij De Kromme Watergang ** . Dat was zo ongelofelijk lekker en de manieren van bereidingen van vis en de heerlijke ziltige smaak van zee. Ik heb er bijna geen woorden voor hoe lekker dat was. Ik heb nog een foto van het menukaartje (12 gangen) wat we toen op hebben (met bijpassend wijarrangement haha :drunken: ).
Afbeelding

Wat ik ook echt heel mooi vond was dat er een verstuivertje met zeewater op tafel stond. Dat kon je over je broodje heen sprayen ipv zout.
Afbeelding

Ik ben fan van goede restaurants in Zeeland trouwens. Ik ben ook bij Pure C * geweest van Sergio Herman. Ook zo ontzettend lekker en zo prachtig vormgegeven gerechten. De bediening was ook heel vlot en fijn. Echt niet stijf, want daar raak ik helemaal ongemakkelijk van. Ook bij Pure C trouwens echt weer die heerlijke Noordzee visjes die je terugziet op je bord. En ook hoe de tafel gedekt is. Super mooi servies.
Afbeelding

Dit waren o.a. wat gerechten die wij op hebben. Zijn trouwens niet mijn foto's.
Afbeelding

Afbeelding

Verder ben ik ook nog bij FG ** in Rotterdam geweest. Ook heel erg lekker maar niet echt mijn type restaurant. Je kon je eigen peper en zout malen, een mes uitkiezen van een grote plaat met allemaal messen. Er gebeurde best veel. Ook werd het eten echt super netjes ingezet met twee personen en werd er een uitklaptafeltje geopend waarop dan iets werd neergezet. Ik word daar dan een beetje ongemakkelijk van haha. Wel vond ik daar de desserts echt heel erg lekker en hadden ze een super leuke amuse met picalilly knetterijs in een horentje van tomaat o.i.d.

Afbeelding

Afbeelding

Verder heb ik ook nog gegeten bij Cordial * in Oss en bij de Basiliek * in Harderwijk.
Cordial was mijn eerste sterrenervaring. Ik weet nog dat ik het echt een heel erg mooi restaurant vond en dat ik een garnalenkopje heb gegeten haha. Bij de Basiliek heb ik ook heerlijk gegeten maar ik was de bob dus had geen wijn bij mijn eten. Dan is de hele ervaring toch anders haha (wat erg, klink ik nu heel alcoholistisch?). Ik hou gewoon van een goede wijn/spijs combinatie.

Als iemand nog een heel goed restaurant zoekt in Nijmegen (echt, ga er eten als je hier in de buurt bent) dan kan ik je De Nieuwe Winkel aanraden. Staat nu ook in de Lekker 500 (net geen top 100). Als je hier eet, dan eet je iets wat je zelf thuis gewoon nooit gaat maken of ingrediënten die je nooit in de supermarkt zal vinden.

Een stukje van hun filosofie:
Botanische Gastronomie
Bij De Nieuwe Winkel staat smaak voorop. Maar we koken ook om de wereld nét een beetje beter te maken. We geloven in eerlijk eten, liefst uit onze achtertuin. Daarom koken we met planten: botanische gastronomie. We plukken planten. Ruiken. Proeven. Analyseren. Fermenteren. Koken. Tot er iets op je bord ligt wat je verwondert en overdondert.

Ik zou ook graag willen eten bij De Kop van 't Land (ergens bij de Biesbosch). Beetje eenzelfde idee als De Nieuwe Winkel.

Heel hoog op mijn lijstje staan nu trouwens The Jane, de Librije, Rijks en omdat ik zo verzot ben op Zeeland en visjes MeLiefste.
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 16:13

Bericht 02 Nov 2017 20:10

Re: foodies topic

Mijn man zit me trouwens keihard uit te lachen omdat ik zeg dat ik van gerechten hou die 'hoog op zuur' zijn haha. Ik vind het gewoon super lekker als je mond een beetje samentrekt van het zurige. En ik hou ook echt van de ziltigheid van de zee. Dus ik ga het liefste naar restaurants die dicht bij de zee liggen haha.

Over die heerlijk arrangementen, ik heb wel een beetje dezelfde ervaring Marin. Wij hebben met een bepaald arrangement bij FG gegeten en dat heeft ons dus niet zo kunnen wauwen. Wij snappen oprecht niet dat dat restaurant zo hoog staat in de top 500, terwijl de Kromme Watergang op 19 staat.

Daarnaast hebben mijn man en ik beide ook wel dat we iets echts speciaals willen als we bij een sterrenrestaurant gaan eten. Het liefst een tastingmenu dat je alles van de kaart kunt krijgen (8 tot 12 gangen). Dat maakt gewoon de meeste indruk en is zo ontzettend gaaf. Die ervaring.
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6713

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:34

Bericht 02 Nov 2017 20:24

Re: foodies topic

Onze eerste keer sterrenrestaurant was bij de Basiliek.
Daarnaast zijn we ook bij Ciel Blue, Librije’s zusje en Sinne geweest.
In ons dorp bleek ook een * restaurant te zitten, Soigné. Die hebben we laatst getest.

Faviken en the Fat duck staan ook hier hoog op het lijstje.
In maart gaan we hopelijk eten bij Marco Pierre White in Dublin.
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4227

Geregistreerd: 04 Sep 2013 01:06

Bericht 02 Nov 2017 21:35

Re: foodies topic

Jaaa ik meld me ook! Leuk topic Quizzle.

Ik ga ook heel graag uit eten. Bij een restaurant waar ik 6 jaar heb gewerkt, gingen we ongeveer elke 2 maanden uit eten in een sterrenzaak, of wat hoog in de Lekker stond. Dus in die tijd heb ik veel zaken gezien! En met het bedrijf waar ik nu werk zijn we 2 jaar geleden bij The Jane wezen eten, mijn baas had gewoon heel de zaak afgehuurd, zó gaaf!

Oud sluis
Librije
Ivy (nu FG)------> mijn favoriet!!
Lindenhof
Lindehof
Karpendonkse hoeve
Boreas
Avant garde
Wollerich
The Jane
Zarzo
Wiessen
Mediterraneo
Da Vinci
Bretelli
De Treeswijkhoeve
Beluga

Dit zijn denk ik wel een beetje de sterrenzaken waar ik gegeten heb, vooral in Brabant dus.
Op mijn lijstje staat Tribeca (bedoel je deze misschien Pollepel? Was voorheen Boreas in Heeze), waar ik graag heen ga. Denk in februari als we 9 jaar samen zijn. Ze hebben daar een hele gave keukenkamer waar je kan eten.

In het buitenland heb ik in Zuid Afrika bij een sterren restaurant gegeten. Le quartier Français. Nu heet het Tasting Room geloof ik. Was ook geweldig!
<<

Anoniem231

Bericht 03 Nov 2017 07:16

Re: foodies topic

Ja kreeft die bedoel ik! Wat heb je al veel bezocht, leuk!
Ik denk dat we maar eens gaan sparen :wink:
<<

Anoniem278

Bericht 05 Nov 2017 10:42

Re: foodies topic

Zo leuk om alle enthousiaste reacties te lezen.

Frankie, jouw foto's zijn meesterlijk!
Ik wil nu meteen naar de Kromme Watergang.

Wat ik altijd wel jammer vind, is dat ik geen alcohol drink, ik denk oprecht dat het dan nog toffer is.

Pollepel, ik dacht dus niet aan Tribeca omdat ik dat niet in 'onze buurt' vind :), maar ik wil er wel heen!

Wat betreft de plaatsing op lijsten, en 'the ranking' zeg maar, ik weet dat het bij Michelin dus bv ook voor een heel groot deel ligt aan personeel en service en dat hele theater. Ik vind mooi opgemaakte borden en zoiets als met dat brood wat Frankie schrijft echt geweldig, maar voortdurend drie man personeel dat om de tafel zwermt, daar voel ik me hoogst ongemakkelijk bij.

Ooh La la, ik vond het bij Marco Pierre White in Dublin zo jammer dat hij daar dus helemaal niet zo vaak is. En dat is natuurlijk logisch want Jamie (geen sterrenkok I know) is ook niet bij alle Jamies, maar ik zou er dan het liefst wel eten als hij er ook is. Gewoon omdat het dan nog gaver is.
En dat restaurant ligt echt op een grappige plek, je zou het gewoon niet zo verwachten.

Kreeft, ik denk dat iedereen hier jaloers op je is. Zarzo lijkt me ook heel tof, die heb ik ook op mijn lijstje.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43536

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 05 Nov 2017 14:49

Re: foodies topic

Wow Kreeft wat een lijst! Wat tof zeg. Merk je duidelijk verschil?
FG is toch heel experimenteel?

Quizzle, ja dat van Jamie Oliver dat ie dan niet in die restaurants is is wel jammer haha. Die Jamie's Italian vind ik ook een beetje een deceptie hoor. Ik heb daar twee keer gegeten en één keer was het wel heel erg slecht vond ik. Parmezaan die naar plastic smaakte, smoked meat dat gewoon met rookkruiden gekruid was ipv echt gekruid. Maar de keer daarna vond ik het wel weer erg lekker, met een heerlijke pasta met pompoen en chilipeper die ik daarna wel eens thuis heb nagemaakt.

Ik heb ook twee keer bij Jamie's Fifteen in London gegeten. Dat vond ik wel heel tof. Maar wat ik eigenlijk nóg toffer vond was afgelopen januari eten bij de pub van Jamie's ouders, daar waar hij op is gegroeid en z'n liefde voor eten heeft ontwikkeld. Dat was echt zo'n schattige pub met zo'n laag plafond, open haard, schattige hoekjes en van alles aan de muur. Ik denk dat ik z'n ouders gezien heb, hij zelf was er natuurlijk niet, maar ik vond de sfeer wel echt heel erg leuk en het eten was echt heerlijk! Daar had ik een geitenkaastaartje voor de lunch.
Dit is 'm http://thecricketers.co.uk/

Overigens heb ik Jamie Oliver en Gordon Ramsey wel eens gezien in 't echt bij een live kookshow op een kook beurs in Birmingham. Was heel tof. Gewoon alsof je naar de tv kijkt maar dan ga je ineens echt wat lekkers ruiken. Heb ze niet gesproken ofzo hoor maar was wel erg leuk om eens te zien.

En op de laatste dag van ons Engeland tripje toen reden we over piepkleine weggetjes naar een pub voor Sunday Lunch, ik had die pub online gevonden. Echt de weggetjes werden steeds kleiner. Kwamen we daar, superschattige pub, maar bleek het vol! Gelukkig werd ons een andere aangeraden en daar was nog wel plek, ook weer in zo'n piepklein plaatsje. Bleek één van de beste pubs van Engeland te zijn die allerlei prijzen had gewonnen en het eten was echt zooo goed. Ik weet niet meer precies wat ik had maar het was zo lekker en het was ookm zo knus. Ik volg ze nu op Instagram, dat vind ik dan zo leuk, ik gun het die mensen dan zo.
Let's discover the world together.
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 16:13

Bericht 06 Nov 2017 19:05

Re: foodies topic

Over Jamie gesproken, ik zou wel eens naar Jamie's & Jimmy's food fight club willen. Op de Southend pier. Lijkt me zo leuk en gezellig om een keer mee te maken haha.

En Kreeft, echt waaaauw! Die lijst! zo geweldig!

Ik zou trouwens ook een keer naar Tribeca willen. Van 0 naar 2 sterren in een klap. Hoe lekker moet dat eten dan wel niet zijn.

Ik let trouwens ook ook op de Gault Milau punten i.p.v. Michelinsterren.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43536

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 06 Nov 2017 20:29

Re: foodies topic

Ooh ja daar zou ik ook heel graag eens willen eten. Ziet er zo leuk uit dat restaurantje!

Als wij restaurants zoeken in 't buitenland kijken we tegenwoordig ook echt naar de deur naar stickers van bijv Gault Millau, Gambero Rosso in Italië of Guia Repsol in Spanje.

Jullie wilden ook een keer zo'n foodie reisje maken toch Frankie? Al zal dat er nu met het huis vast niet van komen. Maar wie weet volgend jaar?
Let's discover the world together.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43536

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 07 Nov 2017 16:33

Re: foodies topic

Wat vinden jullie leuke kook shows om te kijken en hoe of waar kijk je die?
Let's discover the world together.
<<

Anoniem313

Bericht 07 Nov 2017 19:56

Re: foodies topic

Kookprogramma's kijk ik eigenlijk nooit. Ik zou weleens naar dat programma van Yvette van Boven willen kijken, want haar boeken vind ik leuk. Maar ik kijk eigenlijk nooit TV.

Ik hou heel erg van lekker uit eten gaan, nieuwe dingen proeven en vooral in combinatie met wijn. Kies in betere restaurants dus vrijwel altijd het menu van de chef met een wijnarrangement. Dat laatste vanaf pak 'm beet 5 gangen wel in halve glazen, anders kun je me bij het dessert net zo goed een kant-en-klare brownie voorschotelen ;)

Ik merk wel dat ik door al die goede restaurants de middenklasse niet meer zo kan waarderen. Dus als de topklasse er ff niet inziet, kies ik liever voor een eenvoudige Italiaan of Thai ofzo. Dit jaar besteden we minder geld aan buiten de deur eten (ivm nieuw huis) en dan kiezen we nog wel eens voor een Bib Gourmand.

Qua lijstjes: ik wil heel graag nog eens naar Ciel Blue, The Jane, Librije en FG. Waarschijnlijk gaan we begin volgend jaar naar de Kromme Dissel, dat lijkt me ook mooi.

Al geweest:

Oud Sluijs ***
De Leest ***
O' Mundo *
'T Nonnetje **
Basiliek*
Amarone*
Joelia * (voor de ster)
Fred ** (voor de sterren)
De Zwethheul **
Echoput * (destijds een ster, nu geloof ik niet meer)
Het Roode Koper *
Parkheuvel **
De Vlindertuin *
Ze Kitchen Galerie * (Parijs)

Dat waren ze dacht ik.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 15:08

Bericht 07 Nov 2017 21:48

Re: foodies topic

Caulfield ben je bij mij geweest? lol

Ik ben totaal geen foodie. Wel een frietist. Met zo'n 250 friettenten die ik heb getest en Zwerts in Eindhoven zou een ster moeten krijgen voor hun friet. Slechte stukken halen ze eruit en ze maken uiteraard verse friet.

Ik ben nog nooit in een sterrenrestaurant geweest en zal er ook niet komen. Veels te kleine porties. Dan ga ik liever tapas eten. Zijn ook kleine porties maar op een avond kan ik er makkelijk 20 gerechtjes op bij bijv het Zusje al zijn er inmiddels al veel betere tapas restaurants zoals Des Werelds.
<<

Anoniem313

Bericht 07 Nov 2017 22:11

Re: foodies topic

Kleine porties bij sterrenrestaurants, dat is nou echt een vooroordeel dat in mijn ervaring totaal niet klopt. Je krijgt inderdaad geen bergen pasta of aardappels, maar juist goed afgestemde porties - bij 4 gangen zijn de gerechten groter dan bij 10 gangen, dat idee.

In Oud Sluis, toch het beste restaurant waar ik ooit at, moest ik zelfs gangen afslaan, omdat ik gewoon veel te vol raakte, en dat vind ik een onprettig gevoel.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 08 Nov 2017 08:49

Re: foodies topic

Ik vind het ook een vooroordeel. Daarnaast: hoe kan je dat weten als je er nog nooit hebt gegeten?

Eten draait om meer dan alleen je maag vullen. Zeker sterrenrestaurants vullen hun gerechten met zoveel smaak, dat je daardoor automatisch meer verzadigd raakt, je eet langzamer, je geniet meer.

Bunkeren met all you can eat tapas is dan weer niet aan mij besteed. Voor mij geen diepvries-gamba's of inktvisringen die ze gewoon bij de Sligro halen.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43536

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 08 Nov 2017 08:50

Re: foodies topic

Nee dat vind ik ook niet kloppen. Ja het zijn kleine gerechtjes maar meestal krijg je wel vrij veel gangen. In het driesterrenrestaurant waar ik ten huwelijk ben gevraagd waren dat er zelfs 19 maar meestal is zo'n zes a zeven gangen meer dan voldoende. Ik laat me ook graag verrassen door de chef, Caulfield.
Let's discover the world together.
Volgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron