Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: foodies topic

13 Dec 2017 11:36

Leuk Marin! Ziet er goed uit allemaal.

Ik had gister de opening van het nieuwe restaurant. Zo mooi geworden! En heerlijke gerechtjes mogen proeven. Ceviche van zeebaars met komkommer en avocado, coquilles met pompoen en ras El hanout, rendang met gin tonic smaken erbij en een heerlijke bisque met sereh. Helaas geen foto's gemaakt. Maar we hebben gereserveerd voor volgende week zaterdag. Nu al zo'n zin in!

Re: foodies topic

20 Dec 2017 23:37

Mijn sterrenrestaurantlijstje;

Solo 1 ( bestaat niet meer)
De Librije 3*
Librije's zusje 2* (toen nog 1)
De Leest 3* (toen nog 2)
FG 2*
De Lindehof 2*
Da Vinci 2*(toen nog 1 dacht ik)
De Nederlanden 1*
Ron Blaauw 2* ( 2x gegeten zat toen nog een vestiging in Ouderkerk a/d Amstel)
Ron's Gastrobar 1*
Katseveer 1*
Het Koetshuis 1*
Oud Sluis 3*

Van mij hoeft het niet meer, maar wil eens ervaren of Japans eten met een ster echt zo speciaal is. Dus Ciel Bleu en Yamazato ben ik wel benieuwd naar.

Wie van ons beide een ster verdiend is Bij Teus in Houten................dank je Carrie :cheers:

Re: foodies topic

21 Dec 2017 00:23

caribbeanlover schreef:Mijn sterrenrestaurantlijstje;

Solo 1 ( bestaat niet meer)
De Librije 3*
Librije's zusje 2* (toen nog 1)
De Leest 3* (toen nog 2)
FG 2*
De Lindehof 2*
Da Vinci 2*(toen nog 1 dacht ik)
De Nederlanden 1*
Ron Blaauw 2* ( 2x gegeten zat toen nog een vestiging in Ouderkerk a/d Amstel)
Ron's Gastrobar 1*
Katseveer 1*
Het Koetshuis 1*
Oud Sluis 3*

Van mij hoeft het niet meer, maar wil eens ervaren of Japans eten met een ster echt zo speciaal is. Dus Ciel Bleu en Yamazato ben ik wel benieuwd naar.

Wie van ons beide een ster verdiend is Bij Teus in Houten................dank je Carrie :cheers:

Ik denk wat klinkt dat bekend.. Dat is het restaurant van een oud leermeester van mij. Wil er graag ook eens eten!

Re: foodies topic

21 Dec 2017 11:22

Zeker eens heen gaan! Is Martin jouw oud leermeester? Ik ken dat woord niet dat is pleonasme, want van een meester leer je sowieso iets ;). Wat voor werk doe je dan?
Laatst gewijzigd door caribbeanlover op 21 Dec 2017 17:55, in totaal 2 keer gewijzigd.

Re: foodies topic

21 Dec 2017 12:25

Hoe heet dat restaurant Marin? Ziet eruit alsof ik daar eens heen wil!

Re: foodies topic

21 Dec 2017 12:34

Caro:

https://www.restaurantdezeeuw.nl/

En ook net op Culy:
https://www.culy.nl/hotspot-2/culy-ontd ... -de-zeeuw/
Zo leuk ook om te lezen want het gaat ook over een aantal van de gerechtjes die wij hebben gegeten met mooie omschrijving. Dat koekje van Oude Beemster met piccalilly was dus zo goddelijk lekker. Ook leuk om de wijnen weer terug te kunnen lezen. En dat van die snijtechniek van de linguine vroeg ik me ook al af! Die Tafel 0 wil ik de volgende keer wel graag proberen.

Re: foodies topic

21 Dec 2017 12:38

OHHH die tafel 0 wil ik ook! Dat klinkt tof!

Re: foodies topic

21 Dec 2017 12:39

Ik ga zaterdag (als ik weer beter ben tenminste) naar Aan de Zweth! :cheering:

Re: foodies topic

21 Dec 2017 12:41

Wauw Marin, en die foto's :love:

Re: foodies topic

21 Dec 2017 12:42

Gaaf Caulfield! Hee hoe was je Haarlems dineetje (ander soort restaurant natuurlijk) eigenlijk?

Re: foodies topic

21 Dec 2017 12:44

Wat tof Caulfield!!
Beterschap, heel veel beterschap.

Re: foodies topic

21 Dec 2017 12:45

Ik zou best een keer een foodie meeting willen doen trouwens als ik jullie enthousiaste reacties lees. Lijkt me echt heel leuk! Maar ja, dat doe je ook niet zomaar...

Re: foodies topic

21 Dec 2017 12:49

We kunnen wellicht wel een keer meeten en dan echt lekkere dingen allemaal maken/ aanschaffen etc. Is alvast een opstapje :-).

Re: foodies topic

21 Dec 2017 12:51

Dat is sowieso leuk!

Re: foodies topic

21 Dec 2017 17:47

Ik wil met kerst cauliflower buffalo wings gaan maken. Iemand dat al eens gemaakt? Het schijnt erg lekker te zijn.

Re: foodies topic

21 Dec 2017 18:01

caribbeanlover schreef:Zeker eens heen gaan! Is Martin jouw oud leermeester? Ik ken dat woord niet dat is pleonasme, want van een meester leer je sowieso iets ;). Wat voor werk doe je dan?

Martin inderdaad! Hij had toen een restaurant in Amersfoort en in De Bilt, daar werkte ik als leerlingkok. Leermeester klinkt inderdaad een beetje gek, maar dat is iemand die leerlingen mag begeleiden op de werkvloer.
Ik werk nu dus als kok :)

Re: foodies topic

21 Dec 2017 18:06

Saga schreef:
caribbeanlover schreef:Zeker eens heen gaan! Is Martin jouw oud leermeester? Ik ken dat woord niet dat is pleonasme, want van een meester leer je sowieso iets ;). Wat voor werk doe je dan?

Martin inderdaad! Hij had toen een restaurant in Amersfoort en in De Bilt, daar werkte ik als leerlingkok. Leermeester klinkt inderdaad een beetje gek, maar dat is iemand die leerlingen mag begeleiden op de werkvloer.
Ik werk nu dus als kok :)


Welke in de Bilt, Zebs? Woon je nog in die omgeving? Waar werk je nu? Hij is de neef van Nicky Romero en van mijn oude klasgenoot.

Re: foodies topic

21 Dec 2017 18:12

caribbeanlover schreef:Ik wil met kerst cauliflower buffalo wings gaan maken. Iemand dat al eens gemaakt? Het schijnt erg lekker te zijn.


Ja ik!

Hoe ga je de saus maken? Ik ben sowieso gek op hot wings (dus kip) met Buffalo wing saus. Maar ik koop de saus gewoon hoor. Met bloemkool vond ik het ook lekker. Rooster je de bloemkool in de oven?

Re: foodies topic

21 Dec 2017 18:16

Quizzle schreef:Wat tof Caulfield!!
Beterschap, heel veel beterschap.


Thanks!! Ik doe mn best met grog en alles.

Marin: ik vond het heel OK eigenlijk, lekkerder van verwacht bij een restaurant met zo’n grote kaart.

Qua meeten met lekker eten en wijn ben ik voor, maar als het woord foodie er in voor komt, haak ik af. Sorry Q! :angel:

Re: foodies topic

21 Dec 2017 18:19

Marin schreef:
caribbeanlover schreef:Ik wil met kerst cauliflower buffalo wings gaan maken. Iemand dat al eens gemaakt? Het schijnt erg lekker te zijn.


Ja ik!

Hoe ga je de saus maken? Ik ben sowieso gek op hot wings (dus kip) met Buffalo wing saus. Maar ik koop de saus gewoon hoor. Met bloemkool vond ik het ook lekker. Rooster je de bloemkool in de oven?


Hoe vond je het? Koud ook lekker? Waarom at jij er geen saus bij? Op youtube zie ik vooral ranchdressings/sauzen erbij. Anders zelf wat verzinnen met mayo en kruiden. Anders vraag ik dhr Calve wel. Ja in de oven idd zoals in de filmpjes.

Re: foodies topic

21 Dec 2017 18:34

Nee lieve schat, ik koop de saus, ik maak 'm niet zelf. Er moet geen ranch bij, maar buffalo wing saus, anders zijn het ook geen buffalo wings natuurlijk, of het nou om kip gaat of bloemkool (leuk bedacht trouwens, zo'n vega versie).

Dit is buffalo wing saus:

Afbeelding

Je kunt dit flesje bij de AH kopen weet ik uit ervaring. In Amerika heb je natuurlijk vele verschillende merken. Het is een hele pittige maar ook frisse beetje zurige saus. Het stinkt eigenlijk een beetje naar kots vind ik (ja lekker, sorry) maar het is wel echt heel lekker. Je kunt de saus prima zelf maken maar dit is dus typisch iets wat ik net zo lief koop.

Ik zou de bloemkool roosteren met wat kruiden, peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder bijvoorbeeld en dan de saus in een schaaltje doen om te dippen. Of de saus er op het laatst er over heen gieten en nog even in de oven doen maar dan wordt het wel een wat slappe plakkerige boel.

Koud zal het om te dippen prima zijn. Warm lijkt me wel lekkerder.

Re: foodies topic

21 Dec 2017 18:39

Caulfield schreef:
Quizzle schreef:Wat tof Caulfield!!
Beterschap, heel veel beterschap.


Qua meeten met lekker eten en wijn ben ik voor, maar als het woord foodie er in voor komt, haak ik af. Sorry Q! :angel:

Haha, gelukkig schreef ik al dat dit woord bij gebrek aan beter en korter was. ‘ culinaire liefhebbers topic’ is ook zo hoogdravend. ‘ bezoekers van hoogwaardige restaurants en connaisseurs van de culinaire geneugten des levens’ was mogelijk wel n idee geweest?

Re: foodies topic

21 Dec 2017 18:41

Schat ik weet hoe het gemaakt wordt , want heb diverse filmpjes gezien. Naast de rode marinade die overigens heel makkelijk te maken is hebben ze een dipsaus, ranch dus. Dat het blijkbaar niet zo hoort maakt me niks uit als het maar smaakt.
Kijk maar op youtube ook de vleesversies hebben een witte dipsaus erbij dus ik denk dat het wel hoort.


https://en.wikipedia.org/wiki/Buffalo_wing
Laatst gewijzigd door caribbeanlover op 21 Dec 2017 18:51, in totaal 2 keer gewijzigd.

Re: foodies topic

21 Dec 2017 18:44

Quizzle schreef:
Caulfield schreef:
Quizzle schreef:Wat tof Caulfield!!
Beterschap, heel veel beterschap.


Qua meeten met lekker eten en wijn ben ik voor, maar als het woord foodie er in voor komt, haak ik af. Sorry Q! :angel:

Haha, gelukkig schreef ik al dat dit woord bij gebrek aan beter en korter was. ‘ culinaire liefhebbers topic’ is ook zo hoogdravend. ‘ bezoekers van hoogwaardige restaurants en connaisseurs van de culinaire geneugten des levens’ was mogelijk wel n idee geweest?


Ik ben erbij!

Re: foodies topic

21 Dec 2017 18:53

caribbeanlover schreef:Schat ik weet hoe het gemaakt wordt , want heb diverse filmpjes gezien. Naast de rode marinade die overigens heel makkelijk te maken is hebben ze een dipsaus, ranch dus. Dat het blijkbaar niet zo hoort maakt me niks uit als het maar smaakt.
Kijk maar op youtube ook de vleesversies hebben een witte dipsaus erbij dus ik denk dat het wel hoort.


https://en.wikipedia.org/wiki/Buffalo_wing


Oooh nou ik denk eerlijk gezegd dat dat blue cheese dressing is. Dat hoort namelijk wel echt bij buffalo wings, samen met bleekselderij. Die rare Amerikanen.

Maar maak gerust je eigen versie, dat staat je natuurlijk vrij!
Plaats een reactie