Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


foodies topic

<<

caribbeanlover

Stamgast

Berichten: 10021

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:28

Bericht 30 Sep 2018 15:44

Re: foodies topic

ChiQ schreef:
caribbeanlover schreef:
ChiQ schreef:Ikibana in Barcelona. Best. Ever. Je hebt nog nooit zulk fantastische aziatisch/sushi gegeten. Neem de menu van €60,- pp dat is echt zó lekker en leuk!!!!


De menu? :palm:


O sorry, bedoel natuurlijk het menu!


Geeft niet en ik weet wel dat je weet hoe het hoort. Ik ben nou eenmaal van het verbeteren en vooral als het het moet zijn en men zegt de gruwel ik ervan. Andersom ook.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8768

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: G.elderland

Bericht 03 Okt 2018 19:09

Re: foodies topic

Klinkt super Kreeft. Het menu ziet er heerlijk gevarieerd uit.

Zondag heb ik een bier en Spijs wandeling ik heb er zin in.

Ik zie dat ik nog niet heb terug gekoppeld hoe de wine & Thai pop-up was. Wat een aanrader was dat. Echt super lekker gegeten en bij iedere gang kregen we 2 soorten wijn. Een vrij gangbare wijn, maar ook een wat gedurfde wijn. Zodat je echt kon proeven wat jij het lekkerste vond bij het gerecht. Ik merkte ook echt dat bijvoorbeeld bij de procureur de Franse wijn lekkerdere smaakte en bij de groene curry was de Duitse wijn weer lekkerder. Ik heb het menu met de wijnkeuzes meegenomen, zodat ik nog een keer een wijn ergens kan bestellen mocht ik iets uit de Thaise keuken proberen te maken.

Verder was de opzet ook heel leuk. Er stonden gewoon lange tafels en je kon bij een tafel aanschuiven. Zo kwamen wij aan een tafel te zitten met de ouders die de wijnkeuzes gemaakt hadden. Die hadden nog niet eerder Thais op en vonden het al gelijk pittig. Wat heel grappig was. Verder werd het eten op tafel gezet en mocht je zelf opscheppen en zo moest je ook alles gezellig delen met elkaar. Ik vind het soms wel leuk zo een beetje informeel en gezellig over koetjes en kalfjes praten met onbekende mensen.

Ik denk er nu aan om bij de heren die de wijnkeuzes heben gemaakt een wijncursus van 2 of van 4 dagen te doen. Je krijgt dan meer uitleg over de soorten mineralen in de wijnen etc. Dat hebben ze nu wel kort verteld, maar dan ga je er dieper op in. Zodat ik met kerst etc. Een passende wijn op tafel kan zetten ipv gewoon op de gok en op basis van de etiketten een wijntje op tafel zet.
_
BAM
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5062

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 29 Okt 2018 08:43

Re: foodies topic

Hebben jullie wel eens een aanbetaling moeten doen voor een restaurant?
08-08-2015
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 2944

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 29 Okt 2018 08:52

Re: foodies topic

Ik denk dat dat er veel meer aan gaat zitten komen.
Het gebeurt echt ontzettend vaak dat reserveringen niet op komen dagen, en dat andere gasten weggestuurd worden omdat het restaurant vol lijkt te zitten. Dit kost zo ontzettend veel voor een restaurant, dat ik om mij heen steeds meer hoor dat ze een aanbetaling willen gaan vragen.

Ik ben het zelf nog niet tegen gekomen trouwens, maar begrijp het wel.
10.04.2017
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19384

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 29 Okt 2018 09:13

Re: foodies topic

Minx schreef:Hebben jullie wel eens een aanbetaling moeten doen voor een restaurant?


Ja steeds vaker. Om wat Saga uitlegt.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 2944

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 29 Okt 2018 09:39

Re: foodies topic

Wij hadden het laatst ook nog, een tafel van 8 personen die niet op kwam dagen. We zaten vol gereserveerd, hebben op zijn minst nog 20 gasten weg moeten sturen. Echt zo ontzettend zonde.


Ik ga over een paar weken met een aantal collega's eten bij Sinne in Amsterdam.
10.04.2017
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1923

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 29 Okt 2018 09:42

Re: foodies topic

Saga, is dat dan van de laatste jaren? Toen ik ooit een paar jaar in de horeca werkte, kwam dat echt sporadisch voor, niet noemenswaardig En helemaal niet met grotere groepen.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19384

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 29 Okt 2018 09:44

Re: foodies topic

Ja wat ik hoor is dat echt van de laatste tijd en met name in Amsterdam maar blijkbaar dus ook wel echt erbuiten. Echt schandalig eigenlijk.

Wij spraken laatst een chef en die doet dat ook echt steeds vaker. Niet omdat ie het nou persé wil maar het is gewoon een veiliger systeem.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 2944

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 29 Okt 2018 09:51

Re: foodies topic

De laatste tijd komt het veel voor ja.
Vaak reserveren ze bij meerdere restaurants en kijken op de avond zelf dan waar ze heen gaan. Heel asociaal.
10.04.2017
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1923

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 29 Okt 2018 09:54

Re: foodies topic

Wow, dat meen je. Inderdaad erg asociaal. Hoe bedenken ze het.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5062

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 29 Okt 2018 11:44

Re: foodies topic

In dit geval snap ik het ook wel het is nl een reservering in de #100euroweek bij de basiliek
08-08-2015
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2511

Geregistreerd: 04 Sep 2013 01:06

Bericht 29 Okt 2018 19:53

Re: foodies topic

Saga schreef:De laatste tijd komt het veel voor ja.
Vaak reserveren ze bij meerdere restaurants en kijken op de avond zelf dan waar ze heen gaan. Heel asociaal.


Ontzettend asociaal! Bij ons komt het ook regelmatig voor in het weekend. Maar wij zijn niet het soort restaurant waar mensen een aanbetaling zouden doen. We zitten we midden in de stad, dus de binnnloop is gelukkig altijd heel goed. En komt uiteindelijk de tafel toch wel vol.
<<

Fred

Lady-post-a-lot

Berichten: 1570

Geregistreerd: 11 Sep 2013 15:08

Bericht 29 Okt 2018 22:34

Re: foodies topic

Wat een praktijken. Ik ga naar een lager segment restaurants en kon vandaag gewoon nog terecht bij een plaatselijk Chinees. Dat terwijl maandag toch een lastige dag is omdat de meeste horeca gesloten is.

Een ander punt:
Kraanwater bestellen is steeds normaler geworden. Bij de Chinees rekende ze er 1 euro voor. Het is een buffet (incl sushi en bakplaat) excl drank. Ik heb bij het betalen gevraagd of er ook gezelschappen zijn die alleen kraanwater bestellen om zo de rekening te drukken terwijl het buffet al scherp is geprijsd. Die mensen zijn er wel, terwijl wij een ijsthee en water hebben genomen. Die afwisseling tussen fris en water vind ik wel lekker en voor mij is het niet om de rekening te drukken maar toch voel ik mij bezwaard als ik kraanwater bestel. Hebben jullie dat ook? Hoe denken jullie daar over?
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2511

Geregistreerd: 04 Sep 2013 01:06

Bericht 29 Okt 2018 23:08

Re: foodies topic

Als je jezelf bezwaard voelt zou ik Spa blauw bestellen. Ik vind het niet raar dat er iets voor gerekend wordt.
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4785

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 30 Okt 2018 08:05

Re: foodies topic

Ik bestel altijd kraanwater. Ik drink uit principe geen Spa Blauw ivm met de belasting op het milieu. Ik vind het ook prima om ervoor te betalen als men dat wil. Het is nooit een probleem, waarschijnlijk ook omdat ik het naast wijn bestel.
‘You are a woman with a brain and reasonable ability. Stop whining and find something to do.’
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19384

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 30 Okt 2018 08:19

Re: foodies topic

Tegenwoordig gebruiken veel restaurants water wat in herbruikbare flessen kan. Weet even de naam van 't concept niet meer maar je ziet het veel.

Ik heb geen problemen met kraanwater drinken (in Nederland) maar ik drink zelf liever spa rood dus als er een fles op tafel komt, geef ik daar de voorkeur aan.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2511

Geregistreerd: 04 Sep 2013 01:06

Bericht 30 Okt 2018 10:38

Re: foodies topic

Als je wijn drinkt vind ik kraanwater daarlangs ook normaal, maar als je alleen water drinkt vind ik het anders idd. Laatst bij Zarzo rekende ze €5 voor heel de avond water schenken. Vond ik ook wel een goeie.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19384

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 30 Okt 2018 12:54

Re: foodies topic

Ja zoiets zou ik ook prima vinden Kreeft. Ik wil sowieso altijd water drinken bij m'n eten en ik móet na m'n eten/koffie een slokje water hebben nog.

Deze bedoelde ik, die zie je nu heel veel: https://www.purezza-water.nl
In van die herbruikbare flessen dus beter voor het milieu. Veel restaurants laten hun logo er ook op zetten en zo zijn het echt mooie flessen.

En daar wil ik ook prima voor betalen.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2511

Geregistreerd: 04 Sep 2013 01:06

Bericht 30 Okt 2018 16:22

Re: foodies topic

Marin schreef:Ja zoiets zou ik ook prima vinden Kreeft. Ik wil sowieso altijd water drinken bij m'n eten en ik móet na m'n eten/koffie een slokje water hebben nog.

Deze bedoelde ik, die zie je nu heel veel: https://www.purezza-water.nl
In van die herbruikbare flessen dus beter voor het milieu. Veel restaurants laten hun logo er ook op zetten en zo zijn het echt mooie flessen.

En daar wil ik ook prima voor betalen.


Oh die flessen hadden daar idd ook!
<<

caribbeanlover

Stamgast

Berichten: 10021

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:28

Bericht 04 Nov 2018 13:21

Re: foodies topic

Marin schreef:Tegenwoordig gebruiken veel restaurants water wat in herbruikbare flessen kan. Weet even de naam van 't concept niet meer maar je ziet het veel.

Ik heb geen problemen met kraanwater drinken (in Nederland) maar ik drink zelf liever spa rood dus als er een fles op tafel komt, geef ik daar de voorkeur aan.


https://www.krnwtr.nl/kraanwater-in-de- ... en-waarom/

Heb het hele verhaal niet gelezen in dit topic, maar herinner me iets van een tijd geleden dat ze kraanwater in de horeca willen zonder ervoor te moeten betalen. Bedoel je dit concept?
Vind het zo flauw als ze moeilijk doen he. Voor zichzelf doen ze het wel en voor de gast die koning zou moeten zijn niet. Die kraan gaat anders toch open dus wat is het probleem?
Bedoel je met die herbruikbare flessen dat ze het verkopen als plat water en er dan kraanwater indoen? Zo ja, dat vind ik een laffe streek en als ik dat zie zeg ik er terecht wat van zeker als men om spa blauw vraagt of een ander merk plat water.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19384

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 04 Nov 2018 13:58

Re: foodies topic

Nee ik bedoelde het concept waar ik zelf al een link van had geplaatst. En zeker niet wat jij als laatste zegt. Als je de link van mij bekijkt zal je het zien. Het fijnste is dat het minder belastend is voor het milieu.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

caribbeanlover

Stamgast

Berichten: 10021

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:28

Bericht 04 Nov 2018 21:32

Re: foodies topic

Marin schreef:Nee ik bedoelde het concept waar ik zelf al een link van had geplaatst. En zeker niet wat jij als laatste zegt. Als je de link van mij bekijkt zal je het zien. Het fijnste is dat het minder belastend is voor het milieu.


Ik zeg toch dat ik niks gelezen heb! Ik dacht dat het daarover ging vandaar. Vergeet mijn link.
Vorige

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers