Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: foodies topic

08 Nov 2017 10:02

Tapas eet ik wel graag in Spanje, maar daar vind ik de porties wel echt groter. Zoals zo'n stuk tentakel van octopus met wat paprikapoeder. Heerlijk!

Re: foodies topic

08 Nov 2017 12:20

Ik overdreef even om duidelijk te maken dat zijn beweringen gewoon ongegrond zijn ;-).

Echte tapas zijn hemels, maar in Nederland ben ik nog geen restaurant tegengekomen die het zo kan maken als je in Spanje krijgt. Is ook niet gek natuurlijk! Sommige tapas restaurants zijn echt wel prima, zeker om gezellig met vriendinnen te zitten. maar het valt me wel altijd op dat de calamares en de garnalen áltijd gewoon zo rechtstreeks uit de Sligro zijn gewandeld.

Re: foodies topic

08 Nov 2017 13:43

Caulfield schreef:Kleine porties bij sterrenrestaurants, dat is nou echt een vooroordeel dat in mijn ervaring totaal niet klopt. Je krijgt inderdaad geen bergen pasta of aardappels, maar juist goed afgestemde porties - bij 4 gangen zijn de gerechten groter dan bij 10 gangen, dat idee.



Ik heb onlangs voor het eerst in e een sterrenrestaurant gegeten en ben het hier helemaal mee eens. Ook kregen we bij de eerste gangen/ vooraf(echt overheerlijk) brood geserveerd. Dat moest ik al gedeeltelijk laten staan omdat dat al zo vult.

Re: foodies topic

08 Nov 2017 19:26

Ik vind dat een hele vreemde reden, de portiegrootte in een sterrenrestaurant.
Ik ben echt nog nooit met honger weggegaan, in tegendeel, ik eet al geen stukje brood ergens bij omdat ik weet dat ik bij meer dan vijf gangen sowieso echt rustig moet eten en zelfs soms iets moet laten staan.

Ik lees trouwens net dat een van mijn persoonlijke food hero's, Antonio Carluccio, vanmorgen overleden is.

Re: foodies topic

12 Nov 2017 19:27

Ja ik hoorde dat ook Quizzle. Zonde. Ik heb nooit in z'n restaurants gegeten maar weet het in Cambridge zo te vinden.

Vandaag was er een marathon van in search of perfection van Heston Blumenthal. Zo leuk. Gezien we toch lekker een bankhangdagje hadden stond dat aan. We hebben ze ooit allemaal wel gezien maar toen woonden we nog in 't oude huis dus wel lang geleden. Ik vind t zo mooi hoe hij zegt dat het wel home accessible moet zijn. Ja eh. As if. Maar het verklaart wel waarom wij altijd het stokje van de tomatenrank in de saus doen. Dat hebben we dus van hem! Geeft extra smaak.

Re: foodies topic

03 Dec 2017 11:14

Jippie, ik heb net gereserveerd voor een verjaardagsdineetje over twee weken bij een nieuw restaurant in Haarlem. De chef heeft getraind bij Heston. En een wisselend dagmenu, eten wat de chef serveert. Vet tof, ben heel benieuwd.

Re: foodies topic

03 Dec 2017 11:17

Leuk! Ben benieuwd hoe het gaat zijn. Veel plezier alvast.

Re: foodies topic

03 Dec 2017 22:05

Leuk! Hoe heet het restaurant?

Re: foodies topic

03 Dec 2017 22:08

De Zeeuw. Is echt pas sinds deze week open geloof ik.

Re: foodies topic

03 Dec 2017 23:16

Mooi menu hoor! Zou ik ook zo gaan eten.

Wij zijn volgende week uitgenodigd bij de opening van een nieuw restaurant in Eindhoven. Is van een oud collega van me, menukaart stond vanaf vandaag online. Gerechten zien er op papier heerlijk uit, haha!

Re: foodies topic

03 Dec 2017 23:26

Leuk Kreeft!
Haha je weet dat je foodie bent als je menu's lezen leuk vindt!

Re: foodies topic

03 Dec 2017 23:44

Oh ik wil zo graag nog eens bij een sterren restaurant eten. Als ik die foto’s zie dan denk ik dat wil
Ik ook echt eens proberen.

Re: foodies topic

04 Dec 2017 22:20

Welke is dat kreeft?

Re: foodies topic

04 Dec 2017 22:22

Marin schreef:Leuk Kreeft!
Haha je weet dat je foodie bent als je menu's lezen leuk vindt!


Dat vind ik het leukste, de voorpret. Menu's uitpluizen, kijken wat ik wil eten en dan toch nog laten verrassen!

Maar leuk zo'n diner. Moeten wij ook vaker doen maar komt er gewoon niet van (en stiekem vind ik het helemaal niet leuk om zonder mijn kinderen te eten al roep ik dat wel als ze weer eens moeilijk doen).

Re: foodies topic

04 Dec 2017 22:24

Ja doen joh! Het is toch zo anders met of zonder kinderen. Allebei leuk maar zo anders.

Re: foodies topic

04 Dec 2017 22:28

Pollepel schreef:Welke is dat kreeft?


El Puente! Van gehoord? Kom je uit de regio?

Re: foodies topic

07 Dec 2017 08:14

Kreeft schreef:
Pollepel schreef:Welke is dat kreeft?


El Puente! Van gehoord? Kom je uit de regio?

Klinkt goed dat menu! Kom idd uit de regio ja.

Re: foodies topic

07 Dec 2017 08:16

Marin schreef:Ja doen joh! Het is toch zo anders met of zonder kinderen. Allebei leuk maar zo anders.


Ja heb mijn man met Sint 2 bioscoop kaartjes gegeven en denk dat we ook maar eens lekker gaan eten. Even tijd voor elkaar.

Re: foodies topic

07 Dec 2017 09:53

Leuk, veel plezier!

Re: foodies topic

07 Dec 2017 16:21

Leuk! Veel plezier. Wat zijn je favoriete restaurant hier in de buurt?

Re: foodies topic

11 Dec 2017 23:33

Nederland heeft er een derde driesterrenrestaurant bij. Inter Scaldes in Kruiningen!

Re: foodies topic

13 Dec 2017 00:09

Oké ik zal nog even verslag uitbrengen van ons etentje vanavond, alleen al omdat ik blij en enthousiast ben. Het was zo leuk gewoon! Sowieso gezellig uiteten met m'n man, zo fijn om even samen te zijn, maar ook om de hele sfeer van zo'n nieuw restaurant te proeven. Je proeft echt de droom van zo'n jonge chef, dat vind ik zo tof. Hebben ook een tijdje met 'm staan praten, onder andere over hoe tof (en lief, zijn woorden) Heston is, maar met name over hoe Haarlem dit nodig heeft. Een goed en fijn huiskamer restaurant waar je je thuis voelt maar wel echt goed kunt eten.

De amuse was echt al zo lekker, Beemster kaas rondjes met piccalilly, heel fris zurig oh zo lekker.

Afbeelding

Dit was aardappel linguine met een saus van comté, oh men..

Afbeelding

Dit was het lekkerste gerechtje van de avond. Bijvangst (sowieso al fan van) van zeeduivel (echt, hoe is dat bijvangst?) met prei en portobello en oh zo lekker.
Afbeelding

Nog wel meer gegeten hoor (eend en steak startare bijvoorbeeld) maar deze sprongen eruit.
En het dessert was ook verrassend. Hele lekkere specerijen (speculaas) crumble met gepocheerde peer. Ik ben niet zo van de toetjes en was al sip dat het kaasplankje niet mogelijk was omdat ze dat niet hadden ingekocht maar dit was zo lekker.

En ik weet niet hoe maar ze hadden vernomen dat ik jarig was. Toch leuk! Met een hele lekkere anijs chocola.
Afbeelding

Al met al was het gewoon top. Leuk door de ervaring en echt contact te maken met de chef en echt goed eten. We gaan het echt zeker onthouden!


Oh en dit past totaal niet in dit topic maar ik vond het zo fijn dat het zo goed ging met het oppasmeisje (sorry Quizzle). :razz:
Zo gek om dan aan de 'ouder' kant te staan en te zien dat ze echt de chips heeft gegeten en het 'oppas' Netflix account heeft gebruikt. Haha ik voel me heel volwassen, nu voel ik me pas echt oud!

Re: foodies topic

13 Dec 2017 09:40

Wat leuk dat het zo geslaagd was Marin! Het ziet er heerlijk uit allemaal :)

Re: foodies topic

13 Dec 2017 10:07

Dat klinkt als een heerlijk avondje Marin! En wat fijn dat het zo goed met O. en de oppas ging, dan zit je toch lekker relaxed hè als je weet dat hij in goede handen is.

Re: foodies topic

13 Dec 2017 10:38

Mooie foto´s Marin, en wat ziet het er allemaal heerlijk uit.
De amuse klinkt al zo ´meer meer meer meer meer´ en dat is dan nog maar het begin.

Leuk ook die felicitatie op je bord!

Fijn dat alles goed ging met de oppas/babysit, en ja dat is wel een teken dat je ouder wordt, dat je niet meer de oppas bént maar inhuurt :smile:
Plaats een reactie