Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: foodies topic

20 Mei 2018 23:36

Oh ja, die vond ik vies vroeger haha.
Maar leuk dat het zo geslaagd was.

Re: foodies topic

21 Mei 2018 09:22

Minx schreef:
Marin schreef:Ik weet niet wat manna is, maar het klinkt heel lekker!


Ken je die super goedkope mierzoete gekleurde rijstsnoepjes niet? Van die plofrijst. Dit was alleen niet chemisch felgekleurd.


Plofrijst? Hahaha ik noemde dat altijd pofrijst omdat het het gepoft is en volgens mij heten het ook zo.
Laatst gewijzigd door caribbeanlover op 16 Aug 2018 12:27, in totaal 1 keer gewijzigd.

Re: foodies topic

15 Aug 2018 18:17

Ik heb de komende twee maanden twee leuke diner evenementen op de planning staan.

Op 1 september ga ik met een vriendin naar een Wine en Thai Pop-up Diner. We krijgen daarbij een 4 gangen thais streetfood menu, met bijpassende wijnen van Firma Druivensuiker. Het thais eten wordt verzorgd door een afhaalzaak die waar ik al wel eens eten heb gehaald en die smaak is echt goed, dus ik heb hier echt zin in. Hopelijk zijn we op tijd met aanmelden, aangezien er maar 30 plaatsen zijn. We krijgen ook bij iedere gang uitleg over de wijn en de waarom het past bij het eten etc.

Op 7 oktober ga ik met een vriendin een Beer en Spijs wandeling maken door N.ijmegen. We gaan dan langs bij 6 restaurants waarbij wij een gerecht krijgen met een bijpassend biertje.

Wie nog meer leuke eet evenementen op de agenda?

Re: foodies topic

15 Aug 2018 18:21

Wat leuk Silly. Dat eerste klinkt heel lekker.
Ik heb wel eens een Wijn Spijs wandeling gedaan en dat was heel leuk. Die Bier Spijs wandeling is dat vast ook.

2 september hebben wij een lunch van een restaurant. Zij zetten dan tafels in 't grote park hier in de stad neer dus mooie al fresco lunchen. Met wijn uiteraard.

3 september is één van onze favoriete chefs als gast chef bij een strandtent. Daar zijn wij ook bij. En ergens in oktober doen we dat weer maar dan met een andere gastchef.

M'n man heeft laatst een vis workshop gehad van een chef en eind dit jaar volgen we samen een wijn spijs workshop bij hem.

Verder hebben we niks staan geloof ik. Genoeg iig dus om naar uit te kijken.

Re: foodies topic

15 Aug 2018 18:25

Anders een kijken op de website van culinaire wandelingen Marin, want vanuit die komt ook de bier een spijs wandeling. Ik zag net op de website dat ze voor februari er weer eentje hebben staan hier, maar dan met fingerfood in de cafés die bekend staan om het grote assortiment speciaal bieren.

Ik geloof dat jullie wel meer wijndrinkers zijn, maar bier is wel in opkomst :D.

Die lunch klinkt ook wel heel leuk, ik ga duimen dat jullie dan ook goed weer hebben. Zo iets valt en staat met goed weer.

Re: foodies topic

15 Aug 2018 18:31

Ja ik ken ze, volg ze op Facebook en zie vaak wat langs komen. Op 't moment geen behoefte aan maar wie weet ooit ergens in een andere stad. Het is ook nog eens een leuke manier om eens een andere stad te leren kennen en niet alleen je eigen.

Ik vind een goed speciaalbiertje ook heerlijk. Maar ik weet meer van wijn.

Re: foodies topic

15 Aug 2018 22:25

Oh leuk silly!
Klinkt goed Marin, wie is jullie favoriete chef?

In september gaan we een weekje naar Barcelona, als iemand nog leuke tips heeft hoor ik ze graag!
En bij terugkomst gaan we bij Zarzo (Eindhoven) eten. Zin in!

Re: foodies topic

16 Aug 2018 12:06

Niet perse dé favoriet hoor maar wel een favoriet: M.enno P.ost, van de oude B.okkedoorns maar hij is net wat nieuws begonnen (daar waar we laatst op de opening waren). Hij heeft ook een geweldige sommelier in dienst, echt hele leuke kerel, hopelijk is hij er ook bij dat diner op 't strand.

Leuke vooruitzichten ook! Barcelona heb ik geen tips voor. Misschien aan Caro vragen? Die weet vast iets!

Re: foodies topic

16 Aug 2018 12:12

Oh ja! Genoeg leuke tips in Barca maar ik moet dan altijd even grasduinen in mijn historie omdat ik vaak namen vergeet. Weet vaak wel leuke plekken maar de namen van restaurants vergeet ik dan. Daarvoor bel ik dan mijn moeder :smile:

Wil je chique of gewoon lekker happen/ tapas? En alleen in Barcelona of ook Barceloneta? Want daar heb ik een keer de lekkerste millefeuille ooit gegeten.

Re: foodies topic

18 Aug 2018 21:00

Een leuke Netflix tip voor foodies (naast alle Chefs Table en David Chang shows natuurlijk): Million Pound Menu. Een Britse show, soort mix tussen Dragons Den en Pop up restaurant, waarbij verschillende restaurateurs of hobbyisten een vernieuwend restaurant idee presenteren aan investeerders. Ze runnen dan drie dagen een pop up restaurant en moeten de investeerders overhalen. Wel echt Brits met veel chain restaurant mogelijkheden (want dat is zoveel meer in de UK dan in Nederland). Ik vind het leuk, beetje business, beetje food.

Re: foodies topic

19 Aug 2018 09:49

Ikibana in Barcelona. Best. Ever. Je hebt nog nooit zulk fantastische aziatisch/sushi gegeten. Neem de menu van €60,- pp dat is echt zó lekker en leuk!!!!

Re: foodies topic

19 Aug 2018 11:49

caribbeanlover schreef:
JustMeDaan schreef:Vind het allemaal prachtig. En zou zo ook van alles willen proeven. Helaas voor ons voorlopig niet betaalbaar. Zit soms wel eens te kijken via VakantieVeilingen voor een in Eindhoven. De karpendonkse hoeve.


Op Groupon staan wel eens sterrenzaken. Krasdeals heeft ze ook, maar vaak in combi (of volgens mij alleen) met overnachting, maar dan nog vind ik het niet super duur. Daarnaast bestaat Sterren restaurantweek ook nog dus wie weet is het dan wel haalbaar.

Ik ben voor mijn doen al bij voldoende sterrenzaken geweest en het hoeft van mij niet meer! Ik eet net zo lief sushi of indiaas.............heerlijk. Alleen zou ik nog wel een keer bij FG willen eten, want dat was echt super en is qua afstand prima te doen. Ben eigenlijk benieuwd naar FG Food Labs, wel een ster minder, maar zal vast ook geweldig zijn!


FG food labs staat nu op Heerlijk, 6 gangen all in voor 100 Euro geloof ik

Re: foodies topic

19 Aug 2018 12:16

Oh da's niet duur, maar ik drink geen wijn. Vraag mij af of het dan ook all you can drink cola/groene ijsthee is.

Re: foodies topic

19 Aug 2018 13:16

Wij gaan binnenkort met de AH actie naar een van ons favo restaurant.

Re: foodies topic

19 Aug 2018 14:11

Leuk Caro! Graag tips, we willen wel 1/2 keer wat duurder gaan eten, maar voor de andere avonden gewoon wat toegankelijkere restaurant tips zijn ook zeer welkom. We zitten zelf in El Born met ons hotel. Weet niet wat de afstand naar Barceloneta is vanuit daar?

Dankjewel Chiq! Ik noteer jou tip. We zijn dol op sushi!

Ik kreeg van mijn oude buurjongen die nu in de buurt van Barcelona woont ook een tip, Restaurant Dis Frutar. Kennnen jullie dat?

Re: foodies topic

20 Aug 2018 15:21

Wij doen ook meestal zo'n combi. Ene keer duurder en exclusiever en juist dan weer een dagje gewoon lekker keuvelen en tapas eten!

Ik ga eens zoeken naar waar wij allemaal geweest zijn!

Afstand El Born richting Barceloneta is niet zo lang. Als je rustig loopt, denk ik max half uurtje? En het is langs het water dus echt een lekkere, fijne wandeling. Als je naar het strand wil, zit je daar sowieso goed.

Re: foodies topic

20 Aug 2018 21:00

ChiQ schreef:Ikibana in Barcelona. Best. Ever. Je hebt nog nooit zulk fantastische aziatisch/sushi gegeten. Neem de menu van €60,- pp dat is echt zó lekker en leuk!!!!


De eigenaar van Ikibana heeft sinds een paar maanden een restaurant in Rotterdam. Daar neem ik mijn vriend woensdag als verrassing mee naar toe, voor zijn verjaardag.

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/04/28/th ... g-a1600827

Re: foodies topic

20 Aug 2018 21:06

Caulfield schreef:
ChiQ schreef:Ikibana in Barcelona. Best. Ever. Je hebt nog nooit zulk fantastische aziatisch/sushi gegeten. Neem de menu van €60,- pp dat is echt zó lekker en leuk!!!!


De eigenaar van Ikibana heeft sinds een paar maanden een restaurant in Rotterdam. Daar neem ik mijn vriend woensdag als verrassing mee naar toe, voor zijn verjaardag.

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/04/28/th ... g-a1600827


NIET!!!! Ik fantaseer nog steeds over die sushi daar! En de gyoza soep, en de beef met japanse champignon op gefrituurde banaan en kokos!! Oh. Leuk ik ga nu even lezen.

Re: foodies topic

21 Aug 2018 08:40

Caulfield schreef:
ChiQ schreef:Ikibana in Barcelona. Best. Ever. Je hebt nog nooit zulk fantastische aziatisch/sushi gegeten. Neem de menu van €60,- pp dat is echt zó lekker en leuk!!!!


De eigenaar van Ikibana heeft sinds een paar maanden een restaurant in Rotterdam. Daar neem ik mijn vriend woensdag als verrassing mee naar toe, voor zijn verjaardag.

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/04/28/th ... g-a1600827


Lijkt me ook wel wat.
Er staat geen menukaart op de restaurantsite of kijk ik scheel?

Re: foodies topic

29 Sep 2018 15:27

Er staat inderdaad geen menukaart online! Wij vonden het eten lekker, maar de aankleding en de formule was het voor ons net niet.

Oh mensen ik ben blij: ik heb het nieuwe kookboek van Ottolenghi gekregen: Simpel. Heel veel lekkere (groente)gerechtjes en in deze editie niet eens 238 ingrediënten per recept!

Re: foodies topic

29 Sep 2018 18:12

ChiQ schreef:Ikibana in Barcelona. Best. Ever. Je hebt nog nooit zulk fantastische aziatisch/sushi gegeten. Neem de menu van €60,- pp dat is echt zó lekker en leuk!!!!


De menu? :palm:

Re: foodies topic

30 Sep 2018 07:47

Niet perse heel foodie-achtig maar heeft iemand hier ervaring met bistrobar indonesia in Haarlem? Daar ga ik komende week eten, ben benieuwd.

Re: foodies topic

30 Sep 2018 08:12

Wij hebben er een keer gegeten toen ze net geopend waren.
Ik vond het erg lekker, vooral de uitgebreide rijsttafel!
Allemaal bakjes op tafel met van alles.
Misschien is dit leuk om te lezen:
http://www.haarlemcityblog.nl/eten-drin ... indonesia/

Re: foodies topic

30 Sep 2018 08:24

caribbeanlover schreef:
ChiQ schreef:Ikibana in Barcelona. Best. Ever. Je hebt nog nooit zulk fantastische aziatisch/sushi gegeten. Neem de menu van €60,- pp dat is echt zó lekker en leuk!!!!


De menu? :palm:


O sorry, bedoel natuurlijk het menu!

Re: foodies topic

30 Sep 2018 11:57

Wij zijn vorige week in Barcelona geweest, en hebben heerlijke sushi gegeten bij robata! Echt een aanrader, we hadden niet reserveerd, maar met geluk een tafeltje met de lunch kunnen krijgen. Volle bak! Verder hebben we nog bij Llamber gegeten, ook een aanrader.

En afgelopen vrijdag zijn we bij Zarzo (1 Michelin ster) gaan eten. Als kado voor onze verjaardagen. Het was heel goed. Super relaxte sfeer. Dit was het menu:

Toro/aubergine/ajoblanco

Roodbaars/linzen/eidooier

Kreeft/chorizo/tuinboon

Lam/cantharel/courgettebloem

Foie/vijg/cababrales

Yoghurt/dragon/venkel

Vooraf nog de nodige amuses, en we hadden nog een oester en wat Iberico ham vooraf genomen. Ons laten adviseren voor een fles wit en later nog een fles rood. Leuke sommelier!

In februari zijn we 10 jaar samen, en dan willen we bij Tribeca gaan eten.
Plaats een reactie