Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


foodies topic

<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4227

Geregistreerd: 04 Sep 2013 01:06

Bericht 06 Mei 2018 12:45

Re: foodies topic

Leuk om kinderen al zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met uit eten gaan. Heeft mijn broer met neefje ook altijd gedaan. Hij is nu 7 en lust zoveel! In een restaurant eet hij ook gewoon van de kaart mee. Het liefst biefstuk/ossenhaas :smile: . Maar ook Franse kaasjes en olijven is hij dol op. Frietjes geeft hij juist niet zoveel om, liever pasta. Hij vind het zelf ook leuk om uit eten te gaan, hij is er ook echt mee opgegroeid omdat mijn broer ook kok is.

Wij gaan vanavond uit eten bij retaurant El puente in Eindhoven. Ze hebbben daar een menukaart met gerechten onderverdeeld in verschillende categorieën (subtiel, uitdagend, explosief, onweerstaanbaar, guilty pleasure), je stelt dan zelf je menu samen. Heel leuk!
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5348

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 06 Mei 2018 20:30

Re: foodies topic

Dat ziet er gaaf uit Kreeft!
10.04.17
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4227

Geregistreerd: 04 Sep 2013 01:06

Bericht 07 Mei 2018 12:47

Re: foodies topic

Het was ook heerlijk!

We hadden 4 gerechtjes besteld, ik had:

Dikke paling-toffee-bloemkool-lavas
Buikspek (48 uur gegaard)- knoflook-dashi-radijzen
Holsteiner rund-presa-ravioli van de wang-bataat-cepes
3 bereidingen van eendenlever-ferrero rocher-caramel-softijs-pure chocolade
<<

Anoniem313

Bericht 07 Mei 2018 15:26

Re: foodies topic

Kreeft schreef:Het was ook heerlijk!

We hadden 4 gerechtjes besteld, ik had:

Dikke paling-toffee-bloemkool-lavas
Buikspek (48 uur gegaard)- knoflook-dashi-radijzen
Holsteiner rund-presa-ravioli van de wang-bataat-cepes
3 bereidingen van eendenlever-ferrero rocher-caramel-softijs-pure chocolade


Oh die eerste! Ik ben dol op dikke paling :smile: do tell more!
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4227

Geregistreerd: 04 Sep 2013 01:06

Bericht 07 Mei 2018 19:10

Re: foodies topic

Caulfield schreef:
Kreeft schreef:Het was ook heerlijk!

We hadden 4 gerechtjes besteld, ik had:

Dikke paling-toffee-bloemkool-lavas
Buikspek (48 uur gegaard)- knoflook-dashi-radijzen
Holsteiner rund-presa-ravioli van de wang-bataat-cepes
3 bereidingen van eendenlever-ferrero rocher-caramel-softijs-pure chocolade


Oh die eerste! Ik ben dol op dikke paling :smile: do tell more!


Jaaa dit gerechtje was mijn favoriet! Mooi stuk paling, crème van bloemkool erbij (zoetig/ gecarameliseerd) met een vinaigrette van lavas en nog wat rauw geraspte bloemkool eroverheen.
<<

Anoniem313

Bericht 07 Mei 2018 21:15

Re: foodies topic

Klinkt geweldig.
<<

Anoniem281

Bericht 08 Mei 2018 06:13

Re: foodies topic

Wilde er niet een apart topic voor openen, dus dan maar hier :smile:

Mijn man en ik willen eind mei uit eten samen! En omdat we het dan weer 's laat kunnen maken omdat Tobias uit logeren gaat, willen we lekker uitgebreid tafelen ergens. Maar ik ben nu op zoek naar iets nieuws! 't Mag wat kosten, maar 't liefst wel in Noord Holland (we wonen in Beverwijk en vind 3 kwartier rijden wel de max denk ik). Wie weet er nog iets leuks? Oh ja, mijn man is geen visliefhebber! En ik geen wijnliefhebber (voor m'n gevoel moet ik dat fluisteren hier ghehe) dus daar hoeft geen rekening mee gehouden te worden.

Ergens aan de kust lijkt me ook mooi, hopelijk is 't beetje mooi weer dan en kunnen we romantisch doen en met onze volgevroten buiken nog even langs 't strand wandelen, om na een tijdje te puffen en te klagen en een Renni Deflatine te delen of zo.
<<

caribbeanlover

Bericht 08 Mei 2018 08:41

Re: foodies topic

Bazinga schreef:Wilde er niet een apart topic voor openen, dus dan maar hier :smile:

Mijn man en ik willen eind mei uit eten samen! En omdat we het dan weer 's laat kunnen maken omdat Tobias uit logeren gaat, willen we lekker uitgebreid tafelen ergens. Maar ik ben nu op zoek naar iets nieuws! 't Mag wat kosten, maar 't liefst wel in Noord Holland (we wonen in Beverwijk en vind 3 kwartier rijden wel de max denk ik). Wie weet er nog iets leuks? Oh ja, mijn man is geen visliefhebber! En ik geen wijnliefhebber (voor m'n gevoel moet ik dat fluisteren hier ghehe) dus daar hoeft geen rekening mee gehouden te worden.

Ergens aan de kust lijkt me ook mooi, hopelijk is 't beetje mooi weer dan en kunnen we romantisch doen en met onze volgevroten buiken nog even langs 't strand wandelen, om na een tijdje te puffen en te klagen en een Renni Deflatine te delen of zo.


Weet niet of je het erg vind om bij een sterrenzaak te eten, maar FG in R'dam is echt super! Bij Groupon en Kras staan vaak aanbiedingen voor sterrenzaken. Ook natuurlijk zonder ster waar wellicht wat leuks bij zit.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43536

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 08 Mei 2018 08:48

Re: foodies topic

Apicius in Bakkum!
Let's discover the world together.
<<

caribbeanlover

Bericht 08 Mei 2018 11:05

Re: foodies topic

Wij gingen vroeger regelmatig naar Bij Mette in Linschoten. Het is daar wel een beetje kouwe kak publiek, maar het eten is lekker.
Sinds we Bij Teus in Houten ontdekt hebben gaan we daar heen en B.M. hoeft niet meer (zoveel anderen). Het Koetshuis in Bennekom heeft een mooi terras wat uitkijkt op de bossen. Daar wilde ik graag eens buiten eten. We hebben er ooit binnen gegeten.
Ik zal even denken welke nog meer leuk zijn.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43536

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 09 Mei 2018 18:43

Re: foodies topic

Dat klinkt echt super Kreeft! Vooral de laatste twee zijn right up my alley.
Let's discover the world together.
<<

Raven

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2503

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:39

Bericht 09 Mei 2018 19:56

Re: foodies topic

Breek hier even in.

Over het uit eten met kleine kinderen. Natuurlijk ga je lekker met z'n tweeën naar een sterren restaurant.

Maar is de kleine erbij in een restaurant en ze hebben alleen frikandel met friet als kindermenu vraag dan een aangepast volwassenen gerecht. Mijn ervaring is dat tot nu toe alle restaurants waar wij met onze zoon hebben gegeten dit gewoon doen.
Toen hij 11 maanden was heeft hij zelfs zalm gegeten.
En bij de Italiaan kwam de kok zelfs helemaal blij naar onze tafel, omdat wij hem spaghetti bolognese gaven.
Vorige week zelfs spareribs al waren die wel van het kindermenu.
Mijn ervaring is dat uit eten met kleine kinderen prima te doen is als ze makkelijk aan tafel blijven zitten.
Ons engeltje *26-11-2012 - 04-12-2012*

Onze grote vent 22-08-2016

Onze kleine meid 27-02-2018
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43536

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 10 Mei 2018 14:01

Re: foodies topic

Zeker Raven, dat zou ik ook zo kunnen doen. Er is altijd wel iets geschikts voor kinderen. Hier in Spanje staan dat zo dingen gelukkig standaard op het kindermenu. Andere mentaliteit.

Sowieso is het hier weer goed vertoeven culinair gezien. We zitten nu in een restaurantje waar we vorig jaar ook waren, op twee uur rijden maar zo goed dat we graag terug rijden daarvoor. Hebben net een dampende schotel arroz (soort paella soep) met kreeft die vanochtend gevangen was, op. Heerlijk.

We waren vanochtend naar een wijngaard waar we tour en proeverij hebben gehad. Heeft die man ons uitgenodigd voor een lunch morgen op een andere wijngaard, waar ze allemaal oude wijnen gaan schenken en zo'n mega pan paella gaan maken, met regionale televisie er bij. Of we ook willen komen. :angel:
Let's discover the world together.
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6799

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 11 Mei 2018 19:43

Re: foodies topic

Raven schreef:Breek hier even in.

Over het uit eten met kleine kinderen. Natuurlijk ga je lekker met z'n tweeën naar een sterren restaurant.

Maar is de kleine erbij in een restaurant en ze hebben alleen frikandel met friet als kindermenu vraag dan een aangepast volwassenen gerecht. Mijn ervaring is dat tot nu toe alle restaurants waar wij met onze zoon hebben gegeten dit gewoon doen.
Toen hij 11 maanden was heeft hij zelfs zalm gegeten.
En bij de Italiaan kwam de kok zelfs helemaal blij naar onze tafel, omdat wij hem spaghetti bolognese gaven.
Vorige week zelfs spareribs al waren die wel van het kindermenu.
Mijn ervaring is dat uit eten met kleine kinderen prima te doen is als ze makkelijk aan tafel blijven zitten.

Hier is het proeven van nieuwe dingen geen probleem. Ik maak T ook echt blij met gebakken zalm.
Het is echt het stilzitten wat nog niet lukt. Al begrijpt hij het steeds beter. Ik heb goede hoop voor de toekomst :smile:
2016
<<

caribbeanlover

Bericht 15 Mei 2018 12:23

Re: foodies topic

http://www.the-table.nl/

Bazinga, dit kwam ik tegen op FB. Misschien is het wat?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43536

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 18 Mei 2018 15:52

Re: foodies topic

Gisteren hebben wij dus bij Quique Dacosta gegeten, een driesterrenrestaurant in Spanje. Het was echt fenomenaal. Het was het derde driesterrenrestaurant waar ik ooit gegeten heb en wederom weer een hele eigen interpretatie van koken en eten. Heel gaaf.
Bij binnenkomst mochten we eerst buiten zitten met een aperitief (erg lekkere Vermouth) en kregen we uitleg over het menu dat onderverdeeld was in verschillende 'acts'. Als eerste kregen we een bloemensalade. Daarna tomaat met zee egel. Het grappige was dat wij allebei dachten dat de rode streepjes de zee egel zou zijn, omdat die altijd zo geserveerd wordt, maar dat was dus de tomaat en de zee egel lag onder een gel. Erg verrassend. Het leukste gerechtje buiten bestond uit kleine krabbetjes op zand van sesam. De krabbetjes moest je in z'n geheel eten, ook met scharen en schild. Ik ben gek op soft shell crab en dit was net zoiets, maar nog knapperige. Je kon het dan dippen in een lekkere rode saus.
Afbeelding
Afbeelding

Afbeelding

Daarna mochten we naar binnen, mega hip interieur, heel simplistisch met veel wit, lege fotolijsten en op elke tafel gouden cloches. Deze werden opgetild door de ober en er zat - surprise - niets onder, Mindfuck nummer 1.
Afbeelding

Afbeelding

Daarna kregen we napkin cheese. Dat had ik al op het menu zien staan en ook bij meerdere andere restaurants. Ik was dus erg benieuwd wat dat was. Er werd een grote bol kaas tussen ons in neergezet (zag er gerookt uit, beetje zoals scamorza) en we kregen een servet op ons bord. Dat moesten we open maken en daar lag een plakje kaas in, op het oog zoals zo'n ranzig cheddar pakje maar dan heel licht van kleur en textuur. De ober legde uit dat napkin cheese een traditionale kaas uit de regio is, zoals de bol die tussen ons in stond. Het plakje in het servet was hun speelse versie er van. We moesten het met de handen eten, stukjes afscheuren. Het was zo lekker, net fluweel zo zacht. Deed me ergens een beetje denken aan Japanse mochi, zo'n heel dun laagje en dan smeuïg van binnen. Niet foto waardig maar hier ter illustratie.
Afbeelding

De sommelier was een jonge kerel (ik denk nog in opleiding) die z'n werk erg leuk deed. Hadden ook direct een klik en hij leek wel te snappen dat we geïnteresseerd in wijn waren. Bij de kaas schonk hij een Fondillón, een zoete wijn, waarvan wij direct zeiden dat we daar net vorige week geweest waren in de kelder. De wijn die hij schonk kwam uit 1996, waarop wij zeiden dat wij dus net uit 1930 gedronken hadden zelfs! Vond ie erg leuk. Sowieso kregen we veel zoete wijnen bij de gerechten, wat ik erg lekker vind, soms zelfs een drank dat geen echte wijn was (oude appelcider bijvoorbeeld). En twee witte wijnen uit de Elzas waarvan we ook direct zeiden dat wij precies die in de wijnkelder hebben liggen. Echt leuk.

Het volgende gerecht was een rood cellofaanpapiertje wat we uit moesten pakken met... Een gamba. Een koude, gekookte gamba, niets anders, pure simpliciteit omdat dit dé delicatesse hier is. Nou zijn gamba's niet echt aan mij besteed maar het was inderdaad lekker zoet vlees.
Afbeelding

Voor het volgende gerecht kwam de ober met een kar aangereden, een soort grote kaasplank maar dan van gedroogde vissoorten waar je twee van mocht kiezen. M'n man koos de ling kuit, een soort smeerkaas achtige substantie en black tuna belly. Ik had de iets lichtere tuna belly en kabeljauw kuit met sobrasada olie (soort vloeibare chorizo). Dit was echt een vreemd gerecht, allemaal ontzettend umami, hartig, zwaar, zoutig. Niet echt aan mij besteed maar wel interessant om eens te eten, dit soort gedroogde vissoorten stond al langer op m'n delicatessenwensenlijstje.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Bij deze 'act' hoorde ook nog wat andere gerechtjes, waaronder raim de pastor, een soort ingemaakte vetplantjes. Die groene blaadjes waren een beetje citroenig, erg lekker.
Afbeelding

Ook lekker en bijzonder was een tomaat gemaakt van paprikapoeder en een soort zongedroogde tomatenroom. Afbeelding

Afbeelding

Hierna had ik even een beetje een dipje en smaakte me het even wat minder omdat ik een fikse keelontsteking heb. Zelfs een gerechtje met foie gras en citroengranita wat ik echt heerlijk vind normaliter, kon ik maar de helft van op.
Afbeelding

Dit gerechtje had ik van te voren al gezien en was zo benieuwd wat het was. Het zwarte onder het witte visje bleek de echte vis te zijn, het witte was tapioca, het zwarte visje op het bord was olijventapenade.
Afbeelding

Ook leuk was dit gerechtje van eend uit de Albufera (een natuurgebied vlak onder València). Toevallig reden we eergisteren door dat gebied en zeiden we tegen elkaar dat daar veel eenden vlogen. Zo leuk om dan dus zo'n lokaal ingredient verwerkt in een gerecht te zien.
Afbeelding

Eén van de toetjes met bloemen:
Afbeelding

En daarna moesten we weer naar buiten in een lounge voor een kopje koffie en wat zoetigheden, waaronder een roos met een aantal bloemblaadjes gemaakt van appel.
Afbeelding

In totaal hebben we denk ik 16 gerechtjes gehad, meer dan hier staat maar dit waren de highlights. Al met al vonden we 't dus erg geslaagd. Niet alleen lekker maar ook bijzonder, duidelijk echt een top restaurant. De chef zelf hebben we helaas niet gezien, die zat volgens z'n insta stories in Montreal.

Vanavond gaan we bij een ander restaurant eten, zonder ster maar volgens mij ook bijzondere gerechten.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem244

Bericht 18 Mei 2018 16:48

Re: foodies topic

wauw Marin wat leuk om te lezen en zien. Ziet er goed uit allemaal
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15870

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 18 Mei 2018 20:32

Re: foodies topic

Totaal niet mijn ding masr wat een bijzondere beleving. Leuk om mee te kijken en lezen. Hele brutale vraag maar wat ben je nou kwijt voor zo’n avond?
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 18 Mei 2018 20:39

Re: foodies topic

Super! Heb het opgeslagen! Ligt vlakbij het nieuwe appartement van mijn moeder dus zodra dat is opgeleverd wil ik hierheen!

Tegen die tijd zou ik graag nog eens aankloppen voor meer tips in die regio :)
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43536

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 18 Mei 2018 20:44

Re: foodies topic

Wat leuk Caro. Het is hier leuk! En ik heb tips te over.

Lady, ehm, het menu was 210 eu per persoon, plus 99 eu wijnarrangement per persoon. Plus nog ieder een aperitief vooraf en koffie naderhand dus min of meer tussen de 600 en 700 eu totaal. De Librije was iets prijziger nog vorig jaar, maar je komt al gauw op een dergelijk bedrag uit.
Let's discover the world together.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15870

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 18 Mei 2018 21:30

Re: foodies topic

Ik had het iets ‘goedkoper’ verwacht maar toch verbaast het me ook niet. Het is meer dan alleen ergens gaan eten, het is ook kunst en entertainment.
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

caribbeanlover

Bericht 18 Mei 2018 22:49

Re: foodies topic

Marin schreef:Wat leuk Caro. Het is hier leuk! En ik heb tips te over.

Lady, ehm, het menu was 210 eu per persoon, plus 99 eu wijnarrangement per persoon. Plus nog ieder een aperitief vooraf en koffie naderhand dus min of meer tussen de 600 en 700 eu totaal. De Librije was iets prijziger nog vorig jaar, maar je komt al gauw op een dergelijk bedrag uit.


Toen wij naar de Librije waren geweest was het niet zoveel als de prijs die jij noemt voor dat spaanse restaurant.
Hoeveel gangen had je bij de Librije?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43536

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 18 Mei 2018 23:14

Re: foodies topic

Wij hadden 7 gangen en het wijnarrangement bij de Librije. Was vorig jaar. Plus aperitief, amuses, koffie etc erbij. Ik weet niet meer exact hoeveel het was maar meer dan nu. Nou is het sowieso heul duur natuurlijk, maar wat Lady zegt is ook wel zo, het is echt een hele ervaring.

Lady, mocht je het leuk vinden over een tijdje als J wat ouder is natuurlijk en je er samen met je man op uit wilt, kan je misschien eens naar heerlijk.nl kijken. Zij bieden arrangementen aan voor een redelijke prijs. Wil het je tzt wel beter uitleggen als je wilt. Zo kan je eens kijken of het je aanstaat zonder direct honderden euro's kwijt te zijn.

Vanavond hebben wij gegeten bij een gek restaurant, geen ster, wel goed. Zit boven een meubelzaak, dus erg hip ingericht met hele open keuken dus we zagen de hele ploeg aan 't werk. Was erg leuk. Het enige jammere was dat ik schijnbaar vandaag gebeld was door ze (zag ik nu pas) met de vraag of we een grote gamba wilden of een simpele garnaal bij een bepaald gerecht. Omdat we niet geantwoord hadden, kregen we dus de kleine, van die simpele gepelde garnaaltjes. Dat was echt duidelijk minder mooi. Hebben we ook duidelijk gemaakt tegenover de chef dat we dat echt een rare gang van zaken vonden. De rest van het restaurant had allemaal de grote en wij de kleine, omdat ze mij niet konden bereiken vanochtend? Rare manier van met klanten omgaan. Maar goed, verder was het echt heerlijk, paar heerlijke gangen gehad, waaronder dit Oreo koekje, gemaakt van paddenstoelen en noten als koekje met Parmezaanse kaas ijs. Lekkere mindfuck weer. (overigens vermoed ik dat dit merk-technisch helemaal niet mag van ze met dat logo erop).
Afbeelding
Nu is de vakantie echt afgelopen!
Let's discover the world together.
<<

Anoniem244

Bericht 19 Mei 2018 08:13

Re: foodies topic

Bij de Librije waren wij toen tussen de 500 a 600,- kwijt
Maar is wel al 4 jaar geleden. Mogelijk iets duurder roerden daarna
9 gangen en 1 wijn arrangement, ex drink niet ivm rijden

Ziet er leuk uit zeg, maar idd wat raar dat ze daarvoor gekozen hebben omdat ze je niet te pakken kregen. Betaalde je dan ook minder dan de rest?
<<

Bisq

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2260

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 19 Mei 2018 08:33

Re: foodies topic

Oh wauw Marin! Wat lijkt me dat gaaf om een keer te doen. Bij de Librije gebruiken ze de witschimmelkaas van de boerderij van mijn ouders dus daar wil ik heel graag een keer heen. Kan helaas nog niemand vinden die het net zo graag wil als ik en bereid is er zoveel geld voor te betalen, want ik wil dan wel het hele plaatje.
Insta: je_ei_kwijt
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Marsy31