Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Festivaltips

<<

Char

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2086

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:04

Bericht 09 Sep 2018 10:21

Festivaltips

Volgende week ga ik naar De vliegende vrienden van Amstel, een openluchtfestival van een dag. Nu zijn de vriendin waarmee ik ga en ik allebei geen vaste festivalgangers. Ik ben dus op zoek naar wat praktische tips.
-Wat moeten we wel en wat vooral niet meenemen?
-Wat voor soort tas is handig?
-Zijn de kluisjes over het algemeen tussendoor te openen of moet je dan opnieuw betalen?
-Wat zijn 'normale' prijzen voor eten en drinken (kunnen we dat een beetje incalculeren)?

En nog meer do's en don't hoor ik ook graag :)
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6722

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:34

Bericht 09 Sep 2018 10:30

Re: Festivaltips

Ik heb alleen ervaring met Lowlands, dus een 3 daags festival.

Zelf probeer ik altijd zo weinig mogelijk mee het festivalterrein op te nemen. Je loopt er alleen maar mee te sjouwen en das niet heel relaxt.
Op Lowlands zijn de regels omtrent tassen vrij strikt sinds een paar jaar. Je mag nu maximaal een A4 formaat tas mee het terrein op. Zelf heb ik een klein schoudertasje. Daar heb ik dan een klein portemonneetje in, zonnebril, m’n telefoon +powerbank (maar dat heb jij niet nodig op een 1 dagsfestival denk ik), en een flesje water en/of een poncho.

Een kluisje gebruik ik nooit. De eerste jaren was het aftasten wat wel en niet mee moest maar inmiddels ben ik daar aardig bedreven in. En anders loop ik een keertje terug naar de camping.

Dit jaar koste 1 muntje €2,60. Voor een muntje kun je een biertje of frisje halen. Gin tonic was bijv 2,5 munt en een goed bord eten zo’n 4 muntjes. Kleine hapjes of een frietje 2 muntjes.

Afhankelijk van het weer zou je een poncho mee kunnen nemen. Een paraplu zou ik niet doen (als dat überhaupt het terrein op mag). Oh en een zonnebril is ook handig. Schoenen die goed zitten zijn ook een must. Niks zo vreselijk als zere voeten.
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8165

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:36

Bericht 09 Sep 2018 10:48

Re: Festivaltips

Neem mee wat je nodig hebt in een klein schoudertasje. Ik heb altijd sigaretten, telefoon, lippen spul, pinpas/geld en m'n gekochte muntjes in m'n tasje.
Denk goed na over je kleding. Draag een fijne broek, lekkere schoenen en van boven laagjes die je evt uit/aan kan doen naar believen. Overdag kan het nog heerlijk zijn maar savonds koelt het flink af. Een poncho kan wel handig zijn.
Kluisje gebruik ik nooit dus dat weet ik niet.
Muntjes waren op de Zwarte Cross €2,50 en een gewoon drankje was 1 muntje. Om te eten waren er veel verschillende opties. Sommige duur, sommige goedkoop. Ik kwam m'n dag van 8u tot 1u door met 20/25 muntjes.
30-04-2017
<<

Anoniem259

Bericht 09 Sep 2018 11:12

Re: Festivaltips

Ik zou niet al te moeilijk denken.
Ik heb altijd een canvas tas mee en een schoudertasje/ heuptasje.
In de canvas tas zit eigenlijk alleen een trui en/ of een jasje (afhankelijk van de weersvoorspelling) en in m'n kleine tasje neem ik pinpas, wat contant geld, lipstick en papieren zakdoekjes mee. De canvas tas stop ik in een kluisje.
Ik zou uitgaan van 2,80 per muntje en 1 à anderhalf muntje per drankje. Ook weer afhankelijk van wat je wilt gaan drinken. Begin met niet al te veel munten, dan kun je altijd nog bijhalen. En ga niet meteen munten halen bij het eerste 'muntenstation' wat je tegenkomt (vaak naast de ingang), maar loop verder het festivalterrein op, daar heb je er vaak meer en die zijn minder druk.
Een poncho kun je voor alle zekerheid meenemen, maar als er slecht weer voorspeld is, worden ze vaak ook uitgedeeld op het festival.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 09 Sep 2018 12:29

Re: Festivaltips

Een pakje zakdoekjes is wel fijn voor achter de hand idd, voor het geval het papier in je dixi net op is. En ik heb ook wel wat festivals meegemaakt waar geen zeep bij de toiletten was, ik heb dan zo’n heel klein flesje desinfect bij me.
#teammaple🍁
<<

Reva

Yipyapper

Berichten: 1966

Geregistreerd: 18 Nov 2013 21:57

Bericht 09 Sep 2018 12:46

Re: Festivaltips

Ik heb altijd bij me m'n telefoon, pinpas/ID, kauwgom/smint, zakdoekjes, poederdoos met kwast, lippenspul, oogdruppels, medicijnen, een klein borsteltje, een stripje paracetamol en zo'n per stuk verpakt intiem tissue en een los dopje van een waterflesje (voor als ik er eentje koop eventueel en die bij de bar meekrijg zonder dopje, meestal past het).
June schreef:Kruiden naar beschikbaarheid en emotie.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 09 Sep 2018 14:16

Re: Festivaltips

Hier oa 10 keer naar Lowlands geweest en enkele 1 dags festivals zoals 90's party op de goffertweide en een dag Pinkpop.

Sowieso altijd oordoppen meenemen of kopen (kan bij sommige festivals terplekke). Minimaal Alpine oordoppen.

Verder probeer ik juist zo min mogelijk te drinken/eten op een festival. Misschien raar, maar ik kom voor de muziek en stel ik zou vooraan willen staan en ik moet naar de wc dan ben ik mijn plaats kwijt. Bier drink ik dan sowieso niet want daar moet je sneller van naar de wc.

@ Oh la la... Pff.. Die prijzen zijn op Lowlands echt flink gestegen. Ik kom er al 4 jaar niet meer, maar destijds was friet nog 1,5 munt.

Terug naar Hobby's, uitgaan & vrije tijd

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers