Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Familie

<<

Mickey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1533

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:20

Bericht 17 Jan 2019 14:30

Familie

N.a.v. het topic van CBL over familie in het buitenland, dacht ik na over familie.
Hoe zijn jouw familiebanden? Heb je goed contact met ze? Of niet? Zo nee, hoe komt dat?
En hoe groot is je familie dan?
Als je ook schoonfamilie hebt, hoe is daar het contact mee? Is dat een grote familie?
07.12.2011
11.12.2014
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 17 Jan 2019 14:39

Re: Familie

Ik heb m’n ouders, m’n broertje en m’n zus+haar gezin. Ik denk wel dat ik bovengemiddeld veel contact heb. M’n ouders zie ik een paar keer per maand, m’n zus wat minder, en m’n broertje ook een paar keer per maand (die woont vlakbij me). Buiten het contact hebben we vrij levendige appgroepen, zowel een familieapp als een siblingsapp.

Dit weekend zitten we met zn allen in een vakantiehuis :banaan:

Met m’n schoonfamilie heb ik minder contact. Ik app niet veel en we zien ze iedere twee maanden ongeveer.
#teammaple🍁
<<

Mickey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1533

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:20

Bericht 17 Jan 2019 14:54

Re: Familie

Ik zal zelf ook antwoorden :wink:

Mijn familie is niet zo groot. Mijn opa en oma hebben 2 zoons gekregen. De oudste kreeg 3 dochters, de jongste (mijn vader) kreeg er 2. Beide zijn gescheiden van de moeder van hun kinderen. Opa en oma zijn beide overleden. Opa al heel lang geleden, volgens mij 25 jaar. Oma redelijk recent, oktober 2017. Mijn vader en zijn broer hebben op zich wel goed contact, maar de scheiding van mijn oom en tante is behoorlijk heftig verlopen en heeft mijn oom getekend.. Mijn nichtjes zie ik weinig. De laatste keer was in juni afgelopen jaar, toen we de as van oma gingen uitstrooien. Zij trekken meer naar de familie van hun moeder.
Mijn vader heeft sinds een jaar of 12/13 een nieuwe partner, die 1 zoon heeft. Haar ouders leven nog en ze heeft 1 broer. We zien haar ouders en broer af en toe, 3x per jaar gemiddeld denk ik.
Mijn vader gaat voor mijn zus en mij door het vuur, voor zijn stiefzoon iets minder, maar dat is al een stuk beter dan het was. Mijn zus en ik zijn echt 2 handen op 1 buik. Onze kinderen gaan naar dezelfde school, haar jongste en mijn oudste schelen 3 maanden en zijn een beetje een mislukte tweeling :smile:
Met mijn moeder en haar kant van de familie is geen contact. Ik weet dat ze een broer en zus heeft. Haar broer heeft 2 of 3 kinderen, haar zus heeft 2 kinderen. Haar ouders zijn overleden. Van mijn tante weet ik dat haar man is overleden, ze is zelf inmiddels oma. Volgens mij 3 kleinkinderen in totaal. Van mijn oom weet ik het niet. Ik zou hem ook niet herkennen als ik hem zou zien.

Mijn vriend is het enige kind van zijn ouders. Zijn moeder is al jong overleden, zijn vader heeft daarna nog een kind gekregen, maar er is geen contact met hen.
Zijn moeder kwam uit een gezin van 5 kinderen. Haar beide ouders zijn overleden, haar broers en zussen leven nog. Met 1 zus hebben we heel veel contact, ze is gek op onze kinderen en we komen regelmatig bij elkaar over de vloer. De andere zus woont in het buitenland en heeft een paar jaar geleden alle contact met de familie verbroken. Niemand weet echt waarom. Met de broers is weinig contact. De ene woont in de buurt, heeft 2 kinderen, waarvan de jongste nog thuis woont. We hebben toevallig binnenkort afgesproken om bij de oudste op bezoek te gaan, maar het is een beetje een moetje... :angel: De andere broer woont zo'n 2.5 uur hier vandaan. Met zijn oudste zoon en diens gezin hebben we regelmatig contact. Sinds we zelf kinderen hebben, is het contact verbeterd.
De vader van mijn vriend heeft in totaal 4 broers en 1 zus. Die 5 hebben bij elkaar opgeteld 13 kinderen gekregen, waarvan de meeste inmiddels ook kinderen hebben. De vader van mijn vriend heeft geen contact meer met zijn broers en zussen. Zijn ouders zijn overleden.
Deze familie organiseert jaarlijks een borrel met nieuwjaar, 3 broers en de zus wisselen dat met elkaar af. De 4e broer komt nooit, en organiseert ook nooit. We zien hem en zijn vrouw en hun kinderen dan ook nooit. De rest zien we dus sowieso 1x per jaar, als iedereen ook komt :wink: Voor de rest wordt er sporadisch wel eens een afspraak gemaakt om op bezoek te gaan of om hier op bezoek te komen, maar mijn vriend is niet echt een familieman. Het hoeft van hem niet zo nodig.
07.12.2011
11.12.2014
<<

Elisabeth

Kletskop

Berichten: 920

Geregistreerd: 10 Jan 2019 17:59

Bericht 17 Jan 2019 15:11

Re: Familie

Mijn eigen familie woont wat verder weg maar die spreek ik wel regelmatig. Mijn moeder en zusje toch wel een paar keer per week via whatsapp of facetime. We gaan denk ik 1x per 6 weken bij elkaar op bezoek, vaak in combinatie met een verjaardag of feestdag. Mijn neven en nichten zie ik een paar keer per jaar, meestal bij verjaardagen. Al wordt het wel steeds minder omdat er zo veel verjaardagen zijn en de afstand vrij groot is.

Mijn schoonfamilie is wat kleiner en heeft niet zo veel contact met elkaar. Wij zijn wel bijna elk weekend bij mijn schoonouders. Vaak zien we daar ook de broers van mijn man. Zij wonen op 10 minuten afstand en het is een beetje traditie geworden dat we daar op zaterdagmiddag bijeenkomen. Wel gezellig altijd.
<<

Kajaka

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2860

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:15

Bericht 17 Jan 2019 15:23

Re: Familie

Mijn (naaste) familie bestaat uit mijn ouders, broer en schoonzus. Mijn moeder zie ik meestal wel 2x per week en vader 1x. Mijn broer eigenlijk alleen met verjaardagen. Ik heb nog een opa van mijn vaders kant en ook die zie ik alleen met verjaardagen. Verder heb ik een oom en tante(zonder kinderen) die een beetje de 3e opa en oma van onze kinderen zijn. Ik zie ze gemiddeld 1x per maand denk ik, onze kinderen zien zij gemiddeld 1x per week bij mijn ouders.

Mijn schoonfamilie bestaat uit mijn schoonouders, schoonzus, zwager en 2 nichtjes. Schoonmoeder komt meestal wel 1x per week langs. Schoonvader zie ik denk ik 2x per maand. Mijn man ziet hem wel wekelijks. Schoonzus, zwager en nichtjes eigenlijk alleen met verjaardagen of als we tegelijk bij schoonouders zijn. Contact is niet zo geweldig en dat terwijl we allemaal in hetzelfde dorp wonen. Mijn man heeft wel nog een neef(+vrouw en 3 zonen) waar we goed contact mee hebben. Die zien we gemiddeld 2x per maand.
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3726

Geregistreerd: 01 Jan 2015 13:05

Bericht 17 Jan 2019 15:31

Re: Familie

Mijn ouders zijn gescheiden, mijn moeder zie ik om de zoveel maanden. Zij woont in het zuiden ik in het noorden. Heeft dus niks met onze band te maken maar meer met drukte en de afstand. Vaak bellen we in het weekend even. Mijn zusjes zie ik ook ongeveer evenveel als mijn moeder ook vanwege de afstand. We hebben een familie app en zussen app waarin we regelmatig iets plaatsen. Van mijn moeders kant heb ik meerdere ooms en tantes en neven en nichten. Een oom en tante zie ik met sinterklaas en de rest minder dan eens per jaar.

Mijn vriend is enig kind en de familie van mijn schoonouders is klein. Ik zie eigenlijk alleen mijn schoonouders. Dat varieert van meedere keren per week tot eens in de maand of minder. Mijn vriend ziet zijn ouders vaker. We hebben een prima band met elkaar.

Ik ben denk ik zelf niet zo familie georienteerd. Nooit geweest ook.
<<

Miccie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1063

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:01

Woonplaats: Den Haag

Bericht 17 Jan 2019 15:34

Re: Familie

Ons gezin bestaat uit mijn ouders en mijn broer.
Mijn ouders zie ik een aantal keer per maand en heb regelmatig contact via whatsapp of bellen. We hebben een goed contact en ondernemen ook genoeg dingen met elkaar. Als ik ergens mee zit staan ze altijd voor mij klaar.

Mijn broer is 5 jaar geleden verhuisd naar de andere kant van het land en dat vind ik nog steeds niet leuk. Hij woont daar samen met zijn vrouw en 3 kinderen. Mijn neefjes en nichtje zie ik dus niet veel. Ik had vooral een goede band met mijn schoonzusje maar die is behoorlijk verwaterd door de afstand. Onze zoon en mijn nichtje schelen een half jaar dus als we samen zijn spelen zij altijd heel leuk met elkaar.

Mijn schoonmoeder is gescheiden van de vader van mijn man toen hij nog heel klein was. Mijn schoonvader is 8 jaar geleden overleden, maar er was weinig contact. Sowieso is mijn schoonfamilie heel anders dan mijn familie. Heel klein en de familiebanden zijn niet optimaal. Broers en zussen die geen contact meer hebben etc. Mijn zwager en zijn vriendin zien we zo af en toe. Niet enorm vaak, maar wel vaker dan vroeger. Zij krijgen volgende maand een kindje dus ben heel benieuwd of dat iets veranderd. Mijn man heeft zelf geen super jeugd gehad met veel ruzies en dergelijke. Dat is nu wel gelukkig in een rustig vaarwater gekomen, maar dat heeft wel wat betekent voor de banden.

Met mijn verdere familie heb ik met een aantal wel goed contact. Een aantal nichtjes spreek ik regelmatig en een aantal tantes en ooms zie ik ook vaker. Ik heb nog twee oma's waarvan 1 zo dement is dat ze niets meer weet. Die zie ik eigenlijk nooit. De andere is nog goed helder en zie ik regelmatig.
Af en toe organiseren we een nichtendag met een aantal nichtjes. Super leuk is dat. Herinneringen ophalen van vroeger, maar ook over nu praten. Veel hebben inmiddels kinderen dus altijd gezellig.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6196

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 17 Jan 2019 15:36

Re: Familie

Toen ik in hetzelfde dorp als mijn zusje en vlakbij ouders wonen zag ik ze wekelijks en zusje meerdere keren. Nu zie ik ze een paar keer per maand, maar soms alsnog wekelijks. Met zusje bijna dagelijks contact maar de familieapp is ook elke dag wel actief.
Mijn broertje in het buitenland zie ik een paar keer per jaar en tussendoor af en toe contact. Kan ook tijden niet zijn, maar dat was ook zo toen hij in Nederland woonde. Andere broertje is regelmatig bij mijn ouders en zie ik daardoor wel regelmatig.
Rest van de familie van moeders kant (is ongeveer 25 mensen) zie regelmatig op verjaardagen, we zijn altijd uitgenodigd bij ooms en tantes en ik ga als het uitkomt en als ik zin heb. Met mijn neven ben ik ook echt opgegroeid en we schelen in leeftijd weinig. Gemiddeld zie ik ze wel eens per (twee) maand, met december en in het voorjaar (topdrukte met verjaardagen) wat meer en in de zomer en najaar wat minder. Familie van m'n vader zie ik eigenlijk nooit, is heel groot en niet zo hecht.

Schoonfamilie is eigenlijk wat hetzelfde. Iets minder contact met rest van de familie, maar met een kant van de familie is wel heel goed contact ook tussen neven en nichten, die zijn ook allemaal wat van dezelfde leeftijd, maar die zien we minder dan ik mijn familie. Met mijn schoonzusje sport ik nu twee keer in de week en daarnaast zien we haar en haar vriend ook nog wel eens, schoonzusje en ik hebben wel wat dezelfde interesses, dus dat is wel leuk. Schoonouders wonen in dezelfde wijk en zien we dus wel gauw es. Soms zien we ze meerdere keren wekelijks. Moet zeggen dat ik ze 'al' 2.5 week niet gezien heb en dat vind ik ook prima. Mijn vriend ziet zijn ouders wat vaker.

We hebben van beide families ook een app met neven en nichten, zo blijven we toch wel aardig op de hoogte. Al zijn ze soms ook tijden niet actief.

Ik ga ook wel alleen naar verjaardagen van familie, dat wil ik mijn vriend niet allemaal aandoen. Voor mij is het al geen verplichting en dat moet het voor hem al helemaal niet zijn vind ik. Naar verjaardagen van ons gezin gaat hij wel altijd mee. Maar wij zijn beide dus gezegend met simpele en goede familiebanden.
<<

Kira

Bericht 17 Jan 2019 15:39

Re: Familie

Ik heb een kleine familie, ben zelf enigst kind, en mijn zoon ook. Het "gezin" bestaat dus uit mijn ouders en ik en mijn zoon. We spreken elkaar dagelijks via de app en zien elkaar ook zo'n 2/3 keer in de week.
Mijn vader heeft 2 zusjes, en die zien we een paar keer per jaar. Het contact is goed, maar eentje woont 100 km verderop en de andere past op al haar kleinkinderen (6 stuks en heeft het daar heel druk mee). Die tante van de kleinkinderen heeft zelf een zoon en dochter en die zoon (m'n neefje dus) zie ik nooit. Mijn nicht zie ik vaker, maar ook niet meer dan eens in de drie maanden ofzo. Iedereen heeft het druk!
De andere zus van mijn vader woont dus een stuk verder weg en heeft 2 dochters en die zie en spreek ik ook amper, als we elkaar zien is het wel altijd leuk. De zus van mijn oma had ook nog drie kinderen en daar hebben we ook regelmatig contact mee. Ik vind het een hele gezellige familie :)

Mijn moeders kant is een verhaal apart, zij had 3 broers en een zusje en een broer is 15 jaar geleden overleden en haar zusje vorig jaar. Met de twee broers die zijn overgebleven hebben we geen contact. De kinderen daarvan ook niet, ik zou ze niet eens herkennen denk ik. Alleen 1 nichtje zie ik regelmatig omdat we dezelfde personen kennen. Dat gaat overigens prima.
Mijn opa's en oma's zijn allemaal overleden.
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6722

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:34

Bericht 17 Jan 2019 15:45

Re: Familie

Ons gezin bestaat uit m'n ouders, 2 broers en hun vrouw/vriendin.
Met mijn ene broer en zijn vrouw (en kindje) heb ik geen contact. Zijn vrouw ken ik helemaal niet, mijn broer en ik hebben elkaar al ruim 12 jaar niet gesproken.

Met mijn ouders, broertje en schoonzusje heb ik goed contact, maar we zien elkaar niet heel vaak. We wonen op een dik uur rijden bij elkaar vandaan. Mijn broers en ouders wonen overigens allemaal in dezelfde stad.

Met ooms, tantes en neven/nichten van mijn kant heb ik nagenoeg geen contact. Met een aantal wel via de app maar we komen niet bij elkaar op bezoek.

Schoonfamilie bestaat uit m'n schoonouders en zwager. Ook daar hebben we goed contact mee maar zien we niet vaak. Ook zij wonen niet in de buurt.
Mijn mans familie bestaat uit 2 tantes en hun gezin. In totaal 15 personen inclusief aanhang van neven en nichten. Met hun hebben we ook allemaal een goede band maar zien we alleen op verjaardagen. Maar dat vind ik meer dan genoeg ;)
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Kris

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 767

Geregistreerd: 26 Aug 2015 15:19

Bericht 17 Jan 2019 16:07

Re: Familie

Ik heb mijn ouders, 2 zussen en een broer. Bijna iedereen zie ik wekelijks op zaterdagochtend komt eigenlijk iedereen koffie drinken, mijn oma (vaderskant) is er dan ook. Ik en de kinderen blijven dan meestal ook mee middageten. Soms rij ik doordeweeks ook nog een keer naar mijn moeder. Met mijn zus die het dichtste bijwoont heb ik meer contact als met mijn andere zus. Met haar ga ik wel eens iets leuks doen met de kinderen en ook appen we geregeld.
Van beiden kanten (vader en moeder) heb ik grote families. Van mijn vaderskant hebben we 1 x per jaar een neven- en nichtendag. En ook met de nieuwjaarsreceptie en verjaardag van oma komt bijna iedereen. Eén nichtje zit in dezelfde vriendengroep als ik dus haar zie ik geregeld. De ooms en tantes zie ik ook altijd als mijn vader jarig is.
Bij mijn moederskant hebben we ook 1x per jaar neven- en nichtendag, hier is alleen lang niet iedereen aanwezig. Bij 1 neef ga ik elk jaar op verjaardag en hij bij mij. Ook van deze kant zie ik de ooms en tantes op de verjaardag van mijn moeder. Met beide families is er verder goed contact.
Mijn vriend heeft zijn ouders en een broer. Hen zien we ook wel wekelijks. Mijn vriend spreekt en ziet zijn familie vaker dan ik (vader en broer ook vaak ivm werk).
Mijn schoonvader heeft geen contact meer met zijn familie sinds zijn moeder is overleden (2015). Eén van zijn zussen is inmiddels ook overleden.
Mijn schoonmoeder heeft niet met al haar broers en zussen contact. Een paar broers/zussen zie ik meestal wel op haar verjaardag. Neven en nichten van deze familie ken ik bijna niet.
Maart 2014
Februari 2018
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 17 Jan 2019 16:07

Re: Familie

Ik heb een grote familie:

Moeder en stiefvader
Zus, zwager en nichtje
Broer en schoonzus
Stiefbroertje
Stiefzusje
Vader en stiefmoeder
Halfzusje

M'n man heeft een veel kleiner gezin (alleen ouders en zus plus partner en kids) dus dat is veel behapbaarder.

Ik zie m' n moeder denk ik elke maand, zus en broer iets minder. We hebben wel goed contact, appen dagelijks, ook meerdere appgroepjes (ook een Sibbelingen groepje haha) en zeker m' n zus en ik hebben nu veel contact nu zij ook net moeder is geworden. Wij hebben wel een water en vuur relatie, soms gaat het heel goed, soms niet.

Wat ik heel bijzonder vind is om te zien hoe m' n stiefvader zo ontzettend gek is op onze zoon. Hij noemt hem ook echt zijn kleinzoon en is er zo trots op. Binnenkort logeert onze zoon daar een paar daagjes en hij heeft vrij genomen speciaal om bij hem te zijn. Het is helemaal niet zo vanzelfsprekend dat hij als stiefvader die band heeft, maar het is zo lief.

M'n vader heb ik niet zo'n denderende band mee maar het verloopt nu wel allemaal soepeltjes tegenwoordig. Het is gewoon oke.

Met m' n schoonouders heb ik ook een hele goede band en ik waardeer hen ook echt zo. Ik kan soms wel moe van ze worden maar ze zijn er ook echt voor ons en wij voor hen. Heel fijn.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem271

Bericht 17 Jan 2019 16:18

Re: Familie

Mijn ouders, zus en neefje zie ik minimaal 1x per week. Ik spreek ze meerdere keren per week.
Oma, 1 oom en nog wat ooms en tantes zie ik meerdere keren per maand. Zij zijn regelmatig bij mijn ouders als ik daar ben. Mijn oma woont bij mijn ouders in de straat dus daar probeer ik ook regelmatig heen te gaan. Lukt alleen niet altijd, aangezien ze vaak op pad is.
Dan heb ik nog ooms en tantes die ik alleen op verjaardagen die en 1 oom die ik nooit zie, maar daar mis ik niks aan.

Edit: ik heb tegenwoordig dus ook een schoonfamilie. Zij wonen niet in de buurt, maar we proberen er zo vaak mogelijk heen te rijden. Vaak blijven we dan bij zijn moeder en haar vriend slapen. Zijn vader zien we iets minder vaak.
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2630

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:20

Bericht 17 Jan 2019 16:35

Re: Familie

Mijn ouders zijn gescheiden.
Mijn moeder heeft een vriend, hen zie ik gemiddeld eens per week.
Ik heb een broer en twee zussen, zij hebben allemaal aanhang en mijn oudste zusje heeft twee kinderen. Hen zie ik allemaal vrij regelmatig, de zussen minstens eens per maand maar we proberen eens per twee weken toch wel minimaal af te spreken. Mijn broer iets minder vaak omdat hij veel werkt en studeert maar toch ook wel ongeveer eens per maand.
Dan hebben we ook nog twee stiefbroers, de ene zien we nooit, de andere met zijn gezin zien we op vrijwel alle verjaardagen en andere feestdagen.
Mijn vader woont vlakbij en zie ik ongeveer eens per 2 weken.

Mijn pake's en beppe's zijn allemaal overleden. De ooms en tante's zie ik eens per jaar op de familiedag (van beide kanten hebben we dat), sommige eens een keer extra.
<<

Snirp

Major Yipyapper

Berichten: 4823

Geregistreerd: 22 Nov 2013 08:57

Bericht 17 Jan 2019 17:44

Re: Familie

Mijn familie is klein, net als mijn schoonfamilie.

Ik heb mijn beide ouders en 1 jonger zusje die op zichzelf woont.
Met alledrie goed contact. We spreken elkaar wel bijna elke dag via app en zien elkaar gemiddeld 1x per week.

Mijn man heeft 1 broertje, deze woont niet meer thuis.
Met mijn schoonouders is er bijna elke dag wel app-contact (vooral met schoonmoeder, schoonvader leest vooral mee ;)).
We zien elkaar ongeveer 2x per maand. Dan is het ook vaak wel een hele dag of met een nachtje logeren (wij daar of zij bij ons).
<<

Anoniem262

Bericht 17 Jan 2019 19:17

Re: Familie

Mijn overgrootvader is vanuit het westen naar het noorden gekomen. Samen kregen zij twee kinderen. En mijn opa en oma kregen er drie. Mijn vader kreeg een zoon en een dochter. En ik heb van zijn kant drie nichtjes. Mijn broertje is officieel de enige die de familienaam kon voortzetten, ware het niet dat ik mijn man mijn achternaam heb gegeven. Mijn vader heeft met twee van zijn broers geen contact, ruzie hebben ze af en aan en het lijkt nu definitief, en ik heb geen enkel contact met mijn nichtjes. We liggen elkaar niet en we hebben elkaar ook nooit gelegen. De familienaam is vooral in het westen te vinden en het schijnt allemaal familie te zijn, maar wij zijn maar een kleine tak door de verhuizing van mijn overgrootvader.

De familie van mijn moeder woont in L'warden. Ik ben het enige meisje aan die kant van de familie. Mijn oom en tante kregen drie zoons, mijn neven. Mijn moeder heeft geen contact meer met haar broer, wat daar precies de reden van is weet ik niet zo. Ik heb contact met mijn drie neven en mijn tante, die eigenlijk niet meer mijn tante is door de scheiding van mijn oom. De familie is niet zo klein. Mijn oma is uitgehuwelijkt geweest en heeft drie kinderen met haar eerste man. Ik ken ze, ze kennen mij, maar geen band. Ik heb dus eigenlijk alleen contact met de volledige neven en mijn tante.

Met mijn eigen gezin heb ik goed contact met mijn vader, mijn stiefmoeder, stiefvader en mijn moeder. Ook zie ik mijn schoonzusje en mijn broertje regelmatig. Maar hun dochter zie ik nog veel vaker. :) Ik zie mijn oma en tante ook nog regelmatig, maar niet meer voor verjaardagen o.i.d.

Zo, dat was een heel verhaal.
<<

Anoniem269

Bericht 17 Jan 2019 19:32

Re: Familie

Ik heb een hele grote familie. Mijn ouders hebben beide 7 broers en zussen en die hebben op één na allemaal kinderen. Ik heb zo’n 27 neven en nichten. Bij de ene familie ben ik de één na jongste en bij de andere familie zit ik ergens in het midden. Ik heb een normale band met mijn familie. Met de een iets meer dan de ander. Niet super close maar er kan altijd een praatje vanaf, ik ga bij ze op kraamvisite, we hebben familiedagen en etentjes enz. Met 1 tante was ik heel close maar dat is jammer genoeg een beetje verwaterd. En een andere tante heb ik ook veel contact. Die zie ik twee keer in de maand en daar lunchen mijn moeder en ik dan mee. Heel gezellig altijd. Mijn opa’s en oma’s zijn helaas allemaal al overleden. Ook twee ooms.

Zelf ben ik enig kind. Mijn man heeft één zus die in een andere provincie woont. Met haar en haar gezin hebben we een normale band en we zien elkaar zo’n 3-4 keer per jaar.
<<

Anoniem304

Bericht 17 Jan 2019 20:22

Re: Familie

Mijn pake en beppe hebben 5 kinderen gekregen. Er leeft nog 1, mijn tante, het jongste zusje van mijn vader. Ik zie haar regelmatig. Mijn pake en beppe leven beide nog en zijn 90+, maar nog best okay en gezond. De andere ooms zie ik wel eens op een verjaardag, mijn neven en nichten eigenlijk nooit. Tenzij ik ze tegenkom in het centrum ofzo.

Mijn andere beppe leeft ook nog. Zij is in 2017 haar tweede man verloren aan kanker. Haar eerste man, mijn pake, is in 1996 al gestorven. Mijn moeder en haar broer zijn samen als kinderen. Die oom en tante zie ik niet echt vaak. En hun dochters ook niet.

Mijn vader leeft niet meer, mijn moeder gelukkig wel. En ik heb 3 broers. De jongste broer zie ik eigenlijk nooit. Hij is verslaafd. M'n oudste broer en zijn gezin heb ik een hele goede band mee en de rest zie ik alleen op verjaardagen. Ik zie m'n moeder wekelijks vaak wel 2x. En we bellen ook meestal wel een keer.

M'n schoonfamilie is enorm, aan beide kanten. Maar er is niet veel contact. Alleen op verjaardagen en feestjes. M'n schoonouders zie ik wekelijks, als ik G daar breng.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6196

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 17 Jan 2019 20:33

Re: Familie

Jeetje Cotton. Begrijp ik goed dat je pake en beppe 3 kinderen overleefd hebben? Heavy.
<<

Anoniem304

Bericht 17 Jan 2019 20:38

Re: Familie

Joey schreef:Jeetje Cotton. Begrijp ik goed dat je pake en beppe 3 kinderen overleefd hebben? Heavy.

4 inderdaad. En het had weinig gescheeld of ze waren ze allemaal kwijt geweest, want mijn tante heeft al 4x kanker gehad en echt op het randje gelegen.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6196

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 17 Jan 2019 20:42

Re: Familie

Ongelooflijk, wat hard.
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12141

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 17 Jan 2019 20:44

Re: Familie

ons gezin bestaat uit ik en twee broers en mijn ouders

Met mijn ouders goed contact eigenlijk dagelijks wel. Met mijn ene broer geregeld. Andere broer nog minder. Maar als er wat is staan we voor elkaar klaar

Mijn moeder heeft een broer en zus. Die zien we als we bij pake en beppe zijn meer niet. Zelfde geld voor neefjes en nichtjes daar hebben we weinig tot geen contact mee

Mijn vader komt uit een gezin met 9 kinderen. Die ooms en tantes zien we niet vaak. Alleen als ze bij mijn ouders komen. En sommigen wonen hier in de buurt dan zie ik ze wel eens op zich normaal contact. Neefjes en nichtjes tegenwoordig via facebook contact. Er zit ook een groot leeftijdsverschil tussen jongste is 20 en oudste al in de 50
Afbeelding
<<

Anoniem304

Bericht 17 Jan 2019 20:47

Re: Familie

Ja bizar en zo oneerlijk. Tweemaal een baby en tweemaal een volwassen 'kind'. Die mensen worden ook nooit meer dezelfde. En ze maken zich om alles zo'n zorgen he.
En dan na die baby's denk je dat je het wel gehad hebt met je portie tegenslag in het leven en dan ineens moet je het weer meemaken.
Mijn vader en pake waren echt 2 handen op 1 buik en gelijk qua uiterlijk. Ze leken wel broers.
Het is heel raar als ik dan met m'n pake zit te praten en discussiëren want het is net alsof ik daar met m'n vader zit. Ook wel mooi hoor, maar heel raar.
En het verlies van z'n enige zoon valt hem heel zwaar. Echt heel sneu.
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2630

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:20

Bericht 17 Jan 2019 21:08

Re: Familie

Vreselijk Cotton, een kind begraven lijkt me al verschrikkelijk en bij jouw pake en beppe is dat dus vier keer gebeurd...

Mijn familie is vrij groot trouwens: mijn vader komt uit een gezin van 11 kinderen waarvan de meeste een partner hebben, er zijn 28 kleinkinderen en tot nu toe 9 achterkleinkinderen en de 10e is op komst.
Bij mijn moeder thuis waren ze officieel met 6 kinderen (waarvan 2 als baby stierven), alle vier een partner, daar zijn 10 kleinkinderen en 12 kleinkinderen.
<<

Verde

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 509

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:04

Bericht 17 Jan 2019 21:11

Re: Familie

Bijzonder om al die familie-samenstellingen te lezen.

Mijn kerngezin bestaat uit mijn ouders, mijn zusje en ik. Mijn zusje heeft een vriend en hij heeft 2 kinderen uit een eerdere relatie. Mijn ouders spreek ik wekelijks en zie ik gemiddeld 1x per maand, ze wonen 1,5 uur reizen van mij vandaan. Mijn zusje zie ik wekelijks ongeveer, haar vriend minder vaak (ze wonen niet samen).

Mijn grootouders leven niet meer. De ouders van mijn vader zijn gestorven toen mijn vader 14 jaar oud was. Mijn opa is overleden toen ik 4 jaar was en mijn oma toen ik 17 was.

Mijn vader heeft 2 zussen en 1 broer, elk gezin heeft 2 kinderen gekregen. Ik woon sinds een half jaar in hun (en tevens mijn) geboortestad en de meeste van hen wonen hier ook nog. Ik zie ze nu gemiddeld 1 keer per maand. Met de neven en nichten hebben we een appgroep, die is wisselend actief. Sommigen zie ik nu heel regelmatig, omdat ik op hun kinderen pas. Anderen zie ik minder vaak, maar het contact is heel goed. Zijn best close met elkaar. Mijn zusje en ik zijn de jongste, de oudste neef is 10 jaar ouder dan zij is.

Mijn moeder had 3 broers, waarvan er nog 2 leven. De derde is op zijn 16e verdronken door een zonnesteek.
Een oom heeft geen kinderen, wel een vrouw. Met hen heb ik nauwelijks contact. Mijn andere oom heeft een vrouw en 3 kinderen die ouder zijn dan ik. Mijn nicht scheel ik 10 maanden mee en met haar heb ik wel een goede band, al zien we elkaar hoogstens 1 x per jaar. Haar broers heb ik nauwelijks een band mee, hen zie ik ook hoogstens 1x per jaar.
Volgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers