Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Ex-baas komt afspraken niet na

<<

Anoniem190

Bericht 16 Nov 2016 22:06

Ex-baas komt afspraken niet na

Hi,

Ik weet even niet meer hoe ik het volgende moet aanpakken.
Ik heb een tijd geleden een ontslag met wederzijdsgoedkeuren getekend, dit na vraag van mijn baas die het traject via het UWV niet zag zitten. (hij heeft in maart al collega's via dat traject proberen te lozen maar dat loopt nu nog steeds)
Hierin is ook een transitievergoeding opgenomen. De een na laatste dag belde hij ineens op dat hij dit niet meer ging betalen met de volgende redenen:
- hij zou mij aan een nieuwe baan hebben geholpen ( euh, hij is inderdaad door mijn inmiddels huidige baas benaderd omdat hij had gehoord dat ik werkloos zou worden en mij graag op gesprek wilde hebben)
- ik nu bij de concurrent werk, hiermee zou ik het concurrentiebeding overtreden. (navraag gedaan bij juridisch loket, zij geven hem compleet ongelijk hierin omdat hij mij zelf heeft aangeboden bij mijn nieuwe werkgever, en het dus met voorbedachte rade gedaan zou hebben, plus dat hij mij zelf heeft ontslagen en ik geen ontslag heb genomen)

Nu heb ik in dat telefoongesprek aangegeven dat er afspraken zijn gemaakt die hij gewoon na hoort te komen. Op mijn laatste dag heb ik hem ook gemaild met mijn gewerkte uren + dat ik een verrekening verwacht van mijn vakantie dagen en uren plús de transitie vergoeding.

Daar is nooit opgereageerd. inmiddels is de betaaldatum verstreken en heb ik deze vergoeding niet ontvangen.
Ik heb hem netjes een bericht gestuurd dat ik geld miste en wanneer dit zou komen. waarop ik terug kreeg;

Denk niet dat je echt geïnteresseerd bent hoe het gaat!
Ben enorm teleurgesteld

Meer niet. Hoe kan ik hier nu netjes en professioneel op reageren? Voor mij is het inmiddels een principe kwestie geworden en wil ik gewoon netjes door hem behandeld worden.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11585

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 16 Nov 2016 22:54

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Gewoon netjes rechtsbijstand inschakelen. Soms doet een brief van een advocaat al wonderen om ze toch tot betaling te dwingen.
2015 💙
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5466

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 16 Nov 2016 22:57

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Zo dacht ik ook.
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

Anoniem185

Bericht 16 Nov 2016 23:59

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

"Dat is heel vervelend voor u. Ik verwacht de betaling voor -datum-. Indien ik dan nog niets ontvangen hebt zal ik helaas rechtsbijstand moeten inschakelen. Ik hoop dat we deze situatie kunnen voorkomen."
<<

Anoniem221

Bericht 17 Nov 2016 00:04

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Bob, teveel moeite. Hoppa, naar de rechtsbijstand. Dit kan echt niet.
<<

Anoniem185

Bericht 17 Nov 2016 00:06

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Nouja als het met een keertje dreigen opgelost is? Ik zou ze die kans misschien nog wel geven.
<<

Anoniem185

Bericht 17 Nov 2016 00:06

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Maar misschien ben ik te lief.
<<

Anoniem221

Bericht 17 Nov 2016 00:55

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Nee, ik vind je juist heel erg ferm in bewoording. Maar normaal gesproken luisteren ze niet echt naar de normale werknemer en dan is rechtsbijstand het beste wat je kunt hebben. Zegt niet dat problemen als sneeuw voor de zon worden opgelost, maar wel dat ze op dat moment weten dat het 'meenes' is.

We zijn momenteel in 'gevecht' met het UWV en als ik dan lees wat mijn jurist van de rechtsbijstand aandraagt en wat ik had kunnen aandragen, dan ben ik blij dat ik haar heb. Zoveel daadkrachtiger dan ik ben en zoveel opties waar ik nooit aan had gedacht. Nee, ik laat het liever over aan mijn jurist via de rechtsbijstand.

Edit: Zoveel is ze voor de werkgever niet meer waard. Ze is overgestapt naar een andere werkgever en hij denkt dat hij gelijk heeft. Dan heb ik toch liever een jurist aan mijn zijde dan dat ik zelf mijn gelijk probeer te halen.
<<

anoniem213

Bericht 17 Nov 2016 08:47

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Ik zou ook eerst nog even je ex-baas erop attenderen dat je helaas juridische stappen moet ondernemen als hij niet betaalt. Aangeven dat je dat niet leuk vindt, maar wel in je recht staat en het dus niet zomaar accepteert. Daar zou ik ook een redelijke termijn voor stellen. Dus als hij niet binnen x dagen reageert, dat je dan in gesprek gaat met rechtsbijstand/juridisch loket. Dat voorkomt veel gezeur als hij dan wel gaat betalen. Als hij dan nog niks doet, zou ik je aan je woord houden en hulp inschakelen. Hoe fijn rechtsbijstand ook is of hulp hierbij, geen gezeik en gewoon het geld kost toch echt minder tijd en energie.
<<

Patsy

Bericht 17 Nov 2016 10:25

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Wat k*t TA! Echt stom dat hij er op deze manier onder uit probeert te komen.

Ik zou ook rechtsbijstand inschakelen.
<<

Jeanette

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 955

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:31

Bericht 17 Nov 2016 11:42

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Rechtsbijstand inschakelen. Je kunt op en neer blijven mailen, maar hij heeft niet bepaald de intentie om je terug te gaan betalen. Je hebt het hem al vriendelijk gevraagd en daarnaast is de termijn verstreken.
<<

Anoniem281

Bericht 17 Nov 2016 12:28

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Als ik jou was zou ik een aangetekende brief sturen, waarin je puur zakelijk blijft. Geef aan dat er afspraken zijn gemaakt en hij die niet na is gekomen en je wil hebben waar je recht op hebt. Termijn is verstreken en als hij niet voor *Insert datum* alsnog over de brug komt met het geld, jij genoodzaakt bent om juridische stappen te ondernemen en de nodige kosten op hem zal verhalen.

Je kunt er nog bij vermelden dat je het niet zo ver wil laten komen, ook met oog op jullie geschiedenis en hoopt dat jullie er alsnog uit kunnen komen, maar dat je niet laat afschepen.

Ik zou in ieder geval niet meer bellen, maar alles zwart op wit houden. Aangetekende brief is je bewijs dat je hem in gebreke hebt gesteld en je kan tegelijk rechtsbijstand contacten en ook aangeven dat je dat iig al gedaan hebt.
<<

Anoniem190

Bericht 17 Nov 2016 14:33

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Dankjulliewel voor de antwoorden. Hier kan ik verder mee... ik hqd nog geen rechtsbijstandsverzekering (heel dom ik weet het) dus ik hoop dat ik mee kan liften op die van mn man.
<<

Patsy

Bericht 23 Nov 2016 13:28

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Heb je nog contact gehad met hem?
<<

Anoniem190

Bericht 23 Nov 2016 18:43

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Ik heb na mijn bericht terug aan hem niets meer gehoord helaas. Vanmorgen kreeg ik via via wel te horen dat de accountant wie alle administratie deed afgelopen week plotseling is overleden. Dat zou een reden kunnen zijn, maar nog altijd niet netjes om niet te reageren. Ik had de intentie vandaag in de pen te klimmen maar nu even laten rustten.
<<

Anoniem282

Bericht 23 Nov 2016 20:03

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Ik zou contact leggen met een advocaat die gespecialiseerd is in arbeidsrecht ipv rechtsbijstand. Dan weet je tenminste zeker dat je goed wordt bijgestaan. :) Er wordt hier vaak rechtsbijstand geadviseerd, maar daar heb je natuurlijk niets aan als het op een procedure aankomt, vandaar mijn advies.
<<

Anoniem244

Bericht 23 Nov 2016 20:34

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Guattari schreef:Ik zou contact leggen met een advocaat die gespecialiseerd is in arbeidsrecht ipv rechtsbijstand. Dan weet je tenminste zeker dat je goed wordt bijgestaan. :) Er wordt hier vaak rechtsbijstand geadviseerd, maar daar heb je natuurlijk niets aan als het op een procedure aankomt, vandaar mijn advies.


Waarom niet?
Ik heb heel veel gehad aan degene die mij heeft bijgestaan vanuit rechtsbijstand. Ook tijdens de rechtszaak
<<

Anoniem282

Bericht 23 Nov 2016 21:16

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Ik wil niemand voor het hoofd stoten (ik zie dat dit hier het algemene advies is), maar het gaat me om kennis en kunde bij een (eventuele) procedure en het advies dat eraan vooraf gaat. Heb meerdere redenen en ben er onder de streep niet positief over. Ik snap echter wel dat veel mensen hiervoor kiezen. Het is het goedkoopst als je niet in aanmerking komt voor een toevoeging.
<<

kerel

Lady-post-a-lot

Berichten: 1385

Geregistreerd: 11 Sep 2013 13:24

Bericht 23 Nov 2016 21:32

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

daar heb je op zich gelijk in Guatarri maar dit gaat alleen om transitievg. Kwestie van een eenvoudig verzoekschrift aan de Kantonrechter en het is klaar. Dat kan Arag ook.
<<

Anoniem282

Bericht 23 Nov 2016 22:00

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

kerel schreef:daar heb je op zich gelijk in Guatarri maar dit gaat alleen om transitievg. Kwestie van een eenvoudig verzoekschrift aan de Kantonrechter en het is klaar. Dat kan Arag ook.


Ik heb me in m'n eigen arbeidsconflict en die van anderen echt bescheurd om de Arag, sorry... Wat een vertoning.Vond het bijna jammer dat ik het de dame in kwestie zelf niet te woord kon staan.; -) Rechtsbijstand staat voor mij gelijk aan kwartje op de eerste rij (willen) zitten, ook al snap ik dat niet iedereen een keuze heeft. Ik zou er niet op durven te vertrouwen dat rechtsbijstand per definitie juist adviseert en natuurlijk moet je bij een advocaat ook alert blijven, maar je merkt dan wel het verschil in ervaring (praktijk). Maar goed, mijn mening is geen feit natuurlijk. Ik begrijp ook dat als Arag/DAS je wel goed heeft geholpen, dat je deze mening niet deelt. :)
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11585

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 23 Nov 2016 22:09

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Mijn ex-werkgever heeft idd ook een advocaat via de rechtsbijstand en als wij (advocaat en ik) zijn verweer lezen en sommige 'bewijsstukken' liggen we ook in een deuk, maar zelf aankloten of met een advocaat via rechtsbijstand heeft dat laatste toch de voorkeur. Al moet ik zeggen dat het juridisch loket mij wel netjes doorgestuurd heeft naar een kantoor dat gespecialiseerd is is arbeidsrecht.
2015 💙
<<

Anoniem282

Bericht 23 Nov 2016 23:02

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Er zullen ook vast kundige juristen werken bij rechtsbijstand. Ik heb ze alleen nog niet getroffen. :) Het is ook niet heel moeilijk om het qua kennis en kunde tegen een advocaat af te leggen natuurlijk; er is een groot verschil in opleiding en opgedane ervaring wat procederen betreft. Het is iig fijn dat er voor iedereen juridische hulp beschikbaar is.
<<

Winegum

Major Yipyapper

Berichten: 4024

Geregistreerd: 26 Okt 2013 19:21

Bericht 24 Nov 2016 10:33

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Ik zou het in dit geval zeker wel via de rechtsbijstand durven proberen hoor. Mocht dat niet lukken kun je het altijd nog via een arbeidsjurist inschakelen.

Waarom laat je het voor nu even rusten, TA? Dat de accountant plots is overleden is heel vervelend, 'aar geen reden van je voormalige baas om niks meer van zich te laten horen. Als dat al de reden is, kan hij dat best even melden. Nu heb je het via via gehoord en ik denk niet dat dat de reden voor hem is om geen gehoor meer te geven aan het geen wat jullie afgesproken. Dan had hij je allang benaderd om de situatie uit te leggen.
<<

Anoniem190

Bericht 26 Nov 2016 23:02

Re: Ex-baas komt afspraken niet na

Ik ga aankomende week er wel weer meebezig.. ik heb het inderdaad niet van mn exbaas gehoord maar viavia. Ik baal dat ik nog niets heb.. maar duimen dat ik snel iets hoor

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers