Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Eten koken/bedenken

<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12233

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 30 Jan 2018 10:50

Eten koken/bedenken

Ik ben er de laatste tijd zo klaar mee om elke dag weer te moeten bedenken wat we gaan eten en dit klaar te maken. Ik vind het zo'n enorm gedoe, steeds weer iets lekkers bedenken wat voor ieder gezinslid acceptabel is, boodschappen doen, koken, daarna weer opruimen, vaatwasser inruimen.. BLEEHH. Mijn man heeft precies hetzelfde. We wisselen het wel af hoor en proberen ook voor meerdere dagen vooruit te plannen, maar alsnog vind ik het echt zo'n dagelijks terugkerend drama. Herkent iemand dit? Ik probeer nu vaak voor een paar dagen vooruit te koken en het klaar te zetten zodat het alleen nog in de oven moet bijvoorbeeld, maar alsnog vind ik het maar gedoe.
Hoe krijg ik de lol weer terug? Ik dacht eerst aan nieuwe recepten proberen, maar nadeel is ook dat ik pas om half 6 thuis ben en dan dus nog moet beginnen, terwijl m'n dreumes hongerig aan m'n been hangt.
November 2016 ♥
Augustus 2019 ♥♥
Afbeelding
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1086

Geregistreerd: 26 Mei 2016 18:46

Bericht 30 Jan 2018 10:57

Re: Eten koken/bedenken

Het bedenken vinden we ook drama. Heb een paar weken geleden een Excel gemaakt met daarin alle gerechten in ons repertoire. Binnen een halfuurtje hadden we er 40. Het helpt wel bij inspiratie.

2 dagen per week werken we allebei, dan koken we niet, maar doen de dag ervoor een dubbele portie. Op vrije dagen probeer ik iets nieuws als ik zin heb.
Afbeelding
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12233

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 30 Jan 2018 10:59

Re: Eten koken/bedenken

Oh Nan wat een goed idee, zo'n Excel sheet! Ga ik ook doen :D
November 2016 ♥
Augustus 2019 ♥♥
Afbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 19864

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 30 Jan 2018 11:10

Re: Eten koken/bedenken

Is zo'n maaltijdbox niets voor jullie? Mijn moeder heeft nu de Marley Spoon (wel prijzig volgens mij) en dat is best leuk, net even anders dan je zelf zou doen. Voor ons is het geen optie ivm de koolhydraten maar bij m'n moeder vind ik dat altijd wel leuk. De Allerhande Box schijnt ook fijn te zijn. In elk geval drie of vier dagen dat je even niet na hoeft te denken.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

ChiQ

Yipyapper

Berichten: 2364

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 30 Jan 2018 11:16

Re: Eten koken/bedenken

Ja ik. Als ik straks echt rijk ben neem ik een fulltime kok.
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 23721

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 30 Jan 2018 11:18

Re: Eten koken/bedenken

Wij doen op zondag boodschappen en bepalen dan samen voor de hele week wat we gaan eten. Ik vind het wel fijn dat we dit van te voren beslist hebben, want voorheen vond ik het ook zo'n drama.
29032018
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 999

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 30 Jan 2018 11:37

Re: Eten koken/bedenken

Ja, zo'n inspiratielijstje is wel een goede! Dan kun je dat gewoon even nalopen als je het niet weet. En verder misschien dan vast een weeklijstje maken en in het weekend voor de hele week boodschappen doen? Of doe je dat al? En de site van de appie vind ik sowieso altijd wel relax als ik het even niet weet, maar die zul je vast ook al wel kennen. En wellicht grotere porties koken zodat je er twee dagen van kunt eten? Dan kook je bijv. iets op maandag in dubbele portie, dinsdag weer koken, woensdag de tweede portie van maandag en donderdag tweede portie van dinsdag oid.
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7532

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:17

Bericht 30 Jan 2018 11:39

Re: Eten koken/bedenken

Ik doe de boodschappen voor de hele week. Van te voren bedenken we met z'n allen (dochter denkt ook mee) wat we willen eten de komende week.
In het weekend vaak nieuwe recepten uitproberen door de weeks wat makkelijker.
En ik kijk in het foldertje van de supermarkt wat voor groenten en vlees/vis er in de aanbieding zijn. Daar bedenk ik een recept mee of vul de groente in in de allerhande recepten app. Meestal komt er dan wel een lekker recept uit.
29 augustus 2012 ~ 27 februari 2016

Mijn blog over mijn leven als werkende moeder
Mamajezzblog
Volg mij op Instagram
<<

Anoniem244

Bericht 30 Jan 2018 12:11

Re: Eten koken/bedenken

Zo’n inspiratielijst vind ik een goede, ga ik ook doen.

Ik had er nooit moeite mee en vond het altijd leuk om te bedenken en koken.
Maar vriend lust sommige dingen niet die ik wel erg lekker vind (pasta’s bv) en zijn kinderen lusten ook heel weinig.
Dus vind het momenteel echt een stuk minder leuk.
Aardappels groente vlees vind ik zelf niet zo’n succes (wel in stamppot of ovenschotel)
Lievelings “gezonde” gerecht van de kinderen is gebakken aardappeltjes, shoarmavlees en groente in de wok
Kom hier vaak niet verder dan rode curry, wraps, stamppot, nasi, gebakken aardappeltjes (met kip en groente / ovenschotel of met die shoarma)...
Zou zelf graag weer wat uitgebreider willen koken en wat meer variatie. Maar dat is weer lastiger omdat veel waarvan ik denk “lekker” vriend dat niks vind. En ik heb zelf ook gewoon minder tijd om uitgebreid te koken.
Dus ik lees mee :)

Wij hebben ook 2 keer hello fresh gehad maar mijn vriend is een grote eter, dus was niet voldoende... moest er elke keer nog van alles bij doen zodat het genoeg was :-)
Laatst gewijzigd door Anoniem244 op 30 Jan 2018 14:05, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4946

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 30 Jan 2018 13:34

Re: Eten koken/bedenken

Yep, hier ook. Een van mijn oplossingen ken je: apart eten van de rest. Pasta voor de kinderen, naar bed, en dan hup op de bank lekker een kind-onvriendelijk gerechtje eten, gloeiend hete ramen noodles ofzo, of sushi of wat ook maar. Dat scheelt al.
Nieuwe dingen proberen helpt ook, en dan in het voren koken. Een keer op zondag een enorme pan curry, in porties in de vriezer, en dan eet je het een keer met rijst en komkommer, en een volgende keer met naan en bloemkool.
Wat hier ook wel helpt is accepteren dat het niet altijd schijf van vijf hoeft te zijn. De welbekende monkey platter, soep met een broodje, pizza of een broodje hamburger kan ook best eens.
Aan zo’n Marley Spoon geval heb ik ook weleens gedacht, maar dat vind ik toch te omslachtig, want ik ben nooit thuis om m aan te nemen.
‘You are a woman with a brain and reasonable ability. Stop whining and find something to do.’
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9168

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 30 Jan 2018 14:20

Re: Eten koken/bedenken

VERSCHRIKKELIJK! Koken an sich geen probleem, maar het bedenken, omg. Dat kunnen we hier beiden echt niet, en als ik het aan vriend ligt krijg ik standaard 3 opties voor hij het echt niet meer weet. Daarom zet ik tegenwoordig alles in een worddocje, de basics zoals gewone spaghetti, maar ook alle nieuwe recepten die ik maak en die lekker zijn om vaker te maken. Dan ook inclusief linkjes naar recepten erbij, en er ook nog bij met welke ingredienten ik het complementeer bijv.

Hebben nu echt een grote lijst met inspiratie maar toch blijft het echt enorm moeilijk. Het is wel heel fijn om weekboodschappen te doen als je dit probleem hebt; dan hoef je maar 1x in de week heel hard na te denken :laughcry: Ik zag je laatst ergens typen dat je wel elke dag of om de dag boodschappen doet...

Ik vond trouwens die maaltijdboxen niet genoeg voor met z'n 3'en, en voor volledige 3/4 personen bestellen weer te duur.
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Olijfje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2894

Geregistreerd: 17 Sep 2013 09:58

Bericht 30 Jan 2018 14:27

Re: Eten koken/bedenken

Hier hetzelfde probleem! Erg druk momenteel dus weinig tijd om te koken plus een peuter die ook niet alles lust, dus dat zorgt ervoor dat we vaak voor de snelle en standaard gerechten kiezen zoals bami/nasi/macaroni, pasta, agv, stamppot, krieltjes etc. Zo klaar mee!

Apart eten van de kinderen vind ik niks, dan blijf je bezig met koken/opruimen en als echte Hollander eet ik ook graag rond half 6 a 6 uur :palm:

Zo'n maaltijdbox is top maar vind ik veel te duur.

Dus ik zoek nog naar dé oplossing.

Ik mis echt de tijden dat we samen uitgebreid gingen koken en vanalles uitprobeerden!!
<<

Bazinga

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5081

Geregistreerd: 20 Jul 2015 16:55

Bericht 30 Jan 2018 14:28

Re: Eten koken/bedenken

Ik vind het bedenken ook het moeilijkst, helemaal omdat als ik dan om input van man vraag, ik of alleen maar moeilijke gerechten hoor (die ik natuurlijk mag koken) of gerechten die ik zelf niks vind of we al recent hebben gegeten.

Dus nu maak ik gewoon een planning voor de hele week, maar wel flexibel. Dus diepvriesgroenten bijvoorbeeld en ik maak vaak 2 dags maaltijden. Maandag is bij ons bijv heel druk, dus op zondag eten we nasi, smoor, pasta, iig iets dat ik voor 2 dagen kan maken. Woensdag is m'n roostervrije dag, dan pak ik nog wel s uit. Verder werk ik meer met de vriezer laatste tijd. Op zondag maak ik bijv 12 ballen gehakt en die verdeel ik onder in diepvrieszakjes, incl beetje jus. Dan hoef k er alleen nog aardappelen en groenten bij te doen en klaar.

Oh en ik prep ook veel avond van te voren. Niet altijd, omdat je er ook vitamine mee verliest, maar soms zet k de aardappelen geschild en al klaar voor de volgende dag. Of ik kook extra piepers op de ene dag en bak ze de volgende dag op.
Our love goes without saying.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10883

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 30 Jan 2018 14:29

Re: Eten koken/bedenken

Ik vind er ook niks aan. En ik kook net als Caulfield vaak apart omdat Y nogal van aardappels en groente is (en af en toe kip of vis) en wij daar niet altijd zin in hebben. We eten vaak wel gewoon tegelijkertijd anders eten we veel te laat. Maar dan nog heb ik vaak geen zin en al helemaal niet om te koken. Het wordt hier ook regematig 'iets makkelijks' en dan probeer ik wel gezond te kiezen, maar te vaak iets makkelijks is ook weer niet goed.

Ik heb soms ook dat ik 's morgens iets gekozen heb in de supermarkt en dat de moed me 's avonds in de schoenen zinkt omdat ik het bij nader inzien veel te veel gedoe vind. Ik zou ook het plezier in koken wel terug willen. In het boshuisje vind ik het bijvoorbeeld veel leuker, dan word ik niet de hele tijd gestoord, die keuken is fijner en het is dan vakantie dus dan kook je ook wat feestelijker.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9168

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 30 Jan 2018 14:30

Re: Eten koken/bedenken

Olijfje schreef:Hier hetzelfde probleem! Erg druk momenteel dus weinig tijd om te koken plus een peuter die ook niet alles lust, dus dat zorgt ervoor dat we vaak voor de snelle en standaard gerechten kiezen zoals bami/nasi/macaroni, pasta, agv, stamppot, krieltjes etc. Zo klaar mee!

Apart eten van de kinderen vind ik niks, dan blijf je bezig met koken/opruimen en als echte Hollander eet ik ook graag rond half 6 a 6 uur :palm:

Zo'n maaltijdbox is top maar vind ik veel te duur.

Dus ik zoek nog naar dé oplossing.

Ik mis echt de tijden dat we samen uitgebreid gingen koken en vanalles uitprobeerden!!


Ik pas me het laatste jaar ofzo echt niet meer aan aan T. De tijd dat hij bepaalde dingen niet mocht hebben is allang voorbij (en zal met baby 2 binnenkort ook weer gaan beginnen dus dan moeten we weer :laughcry:), en ook als we iets eten wat hij normaal wel lust, besluit hij soms zomaar dat 'ie het niet wil. Dus, wij eten gewoon waar wij zin in hebben, en hij kijkt maar of hij het eet. Wel moet hij altijd even proeven. Wel lastig dit ook hoor; hoop dat we er goed aan doen zo!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Bazinga

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5081

Geregistreerd: 20 Jul 2015 16:55

Bericht 30 Jan 2018 14:46

Re: Eten koken/bedenken

Voor Tobias heb ik altijd van die blikjes groenten in huis en diepvriesvis. Het kan gezonder, natuurlijk.. maar het komt wel eens voor dat wij biefstuk met champignons en zo eten, dan krijg Tobias of een restje uit de vriezer (van bijv. De boerenkool stamppot van eerder die week) of ik kook voor hem 2 piepers, warm de inhoud van t potje/blikje op (rode kool, doperwten, worteltjes, maïs enz) en bak een visje. Supermakkelijk en hij heeft dan wel een volwaardig maaltje binnen.
Our love goes without saying.
<<

Olijfje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2894

Geregistreerd: 17 Sep 2013 09:58

Bericht 30 Jan 2018 15:17

Re: Eten koken/bedenken

Zora ik heb wel altijd porties eten in de diepvries voor hem. Bepaalde dingen lust hij echt niet en wij wel dus dan eten we het wel gewoon en krijgt hij bv nasi of iets wat we ingevroren hebben.

Eerder lustte hij alles maar er zijn nu wel een aantal gerechten en groenten die hij echt niet lust. Hoe doe je dat dan? Of is het gewoon eten wat de pot schaft?

En wat bazinga zegt. Bepaalde gerechten kan hij ook lastig eten, zoals bepaalde soorten vlees of erg pittig eten etc

Alle nieuwe gerechten moet hij ook gewoon proeven zoals jij ook zegt.
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9168

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 30 Jan 2018 16:41

Re: Eten koken/bedenken

Volgens mij is er niets wat hij echt niet weg krijgt, als ik zo probeer te bedenken wat we allemaal weleens eten. We eten ook nooit superexotisch geloof ik :) Alle gerechten heeft hij op een bepaald moment wel gegeten, dus als hij het nu niet eet, dan is de kans het grootst dat hij het niet wil op dat moment. Dat gaat de laatste tijd zo... dus ja, dan krijgt hij wel wat meer yoghurt als toetje, maar aanpassen doen we niet meer momenteel.

Trouwens, T lust natuurlijk ook niet alle groenten. Maar dan de aardappeltjes erbij wel. Nou dan krijgt hij er daar eentje meer van bijvoorbeeld :) Porties invriezen moet ik eigenlijk ook meer gaan doen!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3510

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 30 Jan 2018 18:26

Re: Eten koken/bedenken

Ik ken een gezin die hebben vaste dagen: maandag iets met pasta, dinsdag iets met soep et cetera et cetera. Moet er zelf niet aan denken, maar zo beperk je wel meteen de keuzemogelijkheden en dat kan wel handig zijn als je het lastig vindt iedere dag iets te bedenken.
<<

Dee

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4623

Geregistreerd: 03 Aug 2015 16:18

Bericht 30 Jan 2018 21:34

Re: Eten koken/bedenken

Hier diezelfde struggle. Het scheelt ons wel om aan het begin van de week weekboodschappen te doen aan de hand van een schema. We schuiven daarin door de week wel eens maar in principe hoef ik doordeweeks niet meer naar de winkel voor het avondeten.

We komen wel vaak op hetzelfde uit maar daarvoor hebben we 2 kookboeken van lekker en simpel. Dan bladeren we ieder blind naar een recept en eten dat die week. Het zijn wat karige receptjes dus die vullen we vaak wat aan met groente.
For all the things my hands have held, the best by far is you
L. 2016 :heart:
<<

Emma

Lady-post-a-lot

Berichten: 1610

Geregistreerd: 24 Okt 2015 10:53

Bericht 31 Jan 2018 06:40

Re: Eten koken/bedenken

Heel herkenbaar maar ik denk dat ik ook eens een excellijst bij moet houden!
Als ik aan mijn vriend vraag wat we zullen eten zegt hij kijk maar en aks het dan zover is zegt hij o eten we dit alweer :palm: Daar kan ik dus echt heeeel slecht tegen.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 15388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 31 Jan 2018 08:42

Re: Eten koken/bedenken

Oh ik vind dit ook elke dag weer een crime. Het maken van een lijst staat ook al eeuwen op mijn to-dolist. Toch echt eens doen een dezer dagen.
Afbeelding
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9168

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 31 Jan 2018 08:50

Re: Eten koken/bedenken

Leuk klusje voor je verlof Bliss :)
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12233

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 31 Jan 2018 09:48

Re: Eten koken/bedenken

Ik ben heel slecht in plannen en heb ook vaak specifiek ergens trek in (of nee, ik bedoel eigenlijk dat ik in heel veel dingen geen trek heb, en dan meestal vooral de dingen die ik gepland heb voor die dag), en dan haal ik alsnog nieuwe boodschappen en ligt de rest te verpieteren in de koelkast. Lekker suf.

Zo'n maaltijdbox vind ik veel te duur, wat feitelijk niet echt ergens op slaat omdat ik nu vaak voor minimaal een tientje per dag boodschappen haal voor het avondeten :laughcry:

Ik ga vandaag met zo'n lijst beginnen en dan denk ik de vriezer volstouwen met vlees, pastasauzen en dat soort dingen. Dan hoef ik 's avonds niet lang in de keuken te staan en heb ik ook niet het probleem dat m'n boodschappen wegrotten omdat ik weer iets anders heb bedacht.
November 2016 ♥
Augustus 2019 ♥♥
Afbeelding
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4456

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 31 Jan 2018 10:03

Re: Eten koken/bedenken

Ik neem iedere week 2x zo’n verspakket mee bij de Appie of Jumbo.
Veel goedkoper dan Hello Fresh en erg lekker.
Zorgt wel voor wat afwisseling.
16-05-2016
Volgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers