Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialiteiten?

<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3404

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 07 Okt 2013 21:50

Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialiteiten?

Afgelopen zaterdag heb ik de tijdens de dag van de chemie Shell Moerdijk bezocht. Voor mij helemaal aan de andere kant van het land. We waren er te vroeg dus in Zevenbergen even gestopt en de bakker bezocht, ik stap altijd bij een bakker/meerdere bakkers binnen tijdens een dagje uit. De worstenbroodjes lagen in grote aantallen achter de toonbank, er waren eierkoeken in diverse soorten en er waren Parijse bollen (beschuitbollen met bakkersroom en roze glazuur erop ). Deze regionale specialiteiten werden volop gekocht in de tijd die ik er stond te wachten en te kopen.

Ook bij een andere bakker die ik later die dag in Oudenbosch bezocht waren volop eierkoeken en worstenbroodjes aanwezig.

Ik vond het best wel bijzonder om te zien dat dat soort regionale specialiteiten nog in die grote aantallen verkocht worden, dat er blijkbaar mensen zijn die dat toch misschien wekelijks wel kopen. Uiteraard heb ik hier nu ook nog 2 eierkoeken liggen en liggen er worstenbroodjes in de vriezer.

Wat is speciaal voor jouw regio? Koop je die suikerbroden, worstenbroodjes, vlaaien, biertjes e.d. zelf ook regelmatig?

Wat moet ik kopen als ik bij jouw in de buurt ben?
Laatst gewijzigd door rapa nui op 07 Okt 2013 22:10, in totaal 1 keer gewijzigd.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Anoniem30

Bericht 07 Okt 2013 21:52

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Is er iets speciaals hier te verkrijgen? Geen idee :thumbup:
<<

Anoniem187

Bericht 07 Okt 2013 22:00

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Ja hoor. Hier in het zuiden krijg je de allerlekkerste asperges, vlaai, balkenbrij, zuurvlees, limburgs spek, en uhmmm.. Vast nog meer maar dat weet ik zo effe niet..

Vlaai, Limburgs spek en asperges eet ik regelmatig.
<<

Anoniem40

Bericht 07 Okt 2013 22:09

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Ik woon in een ander land en er zijn hier zeker specialiteiten. Sommige dingen koop ik vaak en andere dingen vind ik niet te eten en koop ik dus niet. De raarste specialiteit is gekookt schapenhoofd, dat eet ik dus absoluut niet:
Afbeelding

Waar ik vandaan kom in Nederland is er volgens mij niet echt iets speciaals te krijgen, behalve de kaas. Die koop ik dan weer nooit omdat ik de huismerk kaas prima vind en die is goedkoper.
<<

Anoniem7

Bericht 07 Okt 2013 22:12

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Waar woon je nu dan, Whoop?
<<

Anoniem40

Bericht 07 Okt 2013 22:17

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Maple schreef:Waar woon je nu dan, Whoop?

Scandinavië :dance:
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 07 Okt 2013 22:20

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Wat leuk dat je naar de Dag van de Chemie bent geweest rapa nui, wat trok je naar Shell Moerdijk?
L2014 & H2017
<<

Fayebella

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 774

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:57

Bericht 07 Okt 2013 22:31

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Roza schreef:Ja hoor. Hier in het zuiden krijg je de allerlekkerste asperges, vlaai, balkenbrij, zuurvlees, limburgs spek, en uhmmm.. Vast nog meer maar dat weet ik zo effe niet..

Vlaai, Limburgs spek en asperges eet ik regelmatig.


En niet te vergeten nonnevotten, champignons (worden hier veel geteeld, telt dat dan ook als streekproduct?), Hertog Jan en parsvleis (weet niet eens of dat wel een Nederlandse naam heeft).
Ik koop en eet regelmatig vlaai, nonnevotten (als ze er zijn), champignons, soms balkenbrij en zuurvlees maak ik zelf. Witte asperges lust ik niet.
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3404

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 07 Okt 2013 22:35

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

mzcharlotte schreef:Wat leuk dat je naar de Dag van de Chemie bent geweest rapa nui, wat trok je naar Shell Moerdijk?


Het leek me wel een keer speciaal om zo'n bedrijf/fabriek te zien. Afbeelding Ik wou al jaren eens naar zo iets toe en in mijn omgeving vind je zo iets niet. Ik hou in het algemeen wel van open dagen en gebouwen/fabrieken/industrie. Ik ben paar jaar terug ook naar het Ruhrgebied geweest om in bv Essen de Kokerei Zollverein te bezoeken en andere mijnen et cbv de Henrichshütte in Hattingen, een oude ijzer en staalfabriek. En ik ga over 2 weken in Leipzig ook een rondleiding door de Porschefabriek doen.

Ik had verder nooit zo bij Shell Moerdijk nagedacht, alleen wel over die fabrieken met al die pijpen, de fakkels met rook etc. Ik wist eigenlijk niet/nooit bij nagedacht dat er buizen lopen van Antwerpen via Moerdijk naar Pernis. En ook niet dat het zo'n groot terrein was met zo veel verschillende fabrieken waar alles zo geautomatiseerd is en waar daarom eigenlijk maar relatief weinig mensen tegelijk in z'n fabriek werken. We kregen eerst een voorlichtingsfilm en tentoonstelling te zien en later een rondrit per bus over het terrein. Ik vond het echt de moeite waard. Ik heb geen echt technische opleiding maar vind dat soms wel jammer omdat er hier best interessante functies waren.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Anoniem119

Bericht 07 Okt 2013 23:16

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Nooit echt van die regionale specialiteiten, zou niet weten wat typisch voor deze regio is. Maar we gaan wel eens naar de lokale landwinkel hier in t groene hart en dat is super leuk. Kaas en groente van regionale boeren en wild wat hier in de bossen is geschoten.
<<

Surya

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 996

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:27

Bericht 07 Okt 2013 23:20

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Ik geloof niet dat we hier een echte regionale lekkernij hebben maar wat je sowieso gegeten moet hebben is een ijsje van Van der Linde en dan zou ik ook gelijk een boomstammetje mee naar huis nemen.
<<

Surya

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 996

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:27

Bericht 07 Okt 2013 23:22

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Oh en Kesbeke zit hier, daar kun je grote zure bommen, Amsterdamse uien en komkommerzuur kopen. Te lekker!
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5876

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 08 Okt 2013 09:29

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Ik geef wel regelmatig biertjes van Brouwerij 't IJ, cadeau, maar ik koop ze eigenlijk nooit voor ons zelf. Verder zou ik het eigenlijk niet echt weten.

Worstenbroodjes en stoofvlees met friet maak ik gewoon zelf en haal ik dus gewoon naar Amsterdam toe!
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Anoniem12

Bericht 08 Okt 2013 09:29

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Ik koop wel regelmatig een J.ouster Pof. Hmmmm!
<<

PeperMunt

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 209

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:15

Bericht 08 Okt 2013 09:53

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Ik kom van Terschelling en woon nu in Amsterdam en wat ik het meeste mis is de Friese droge worst, pondkoek en potjekoek.
<<

Elysia

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 371

Geregistreerd: 14 Sep 2013 10:40

Woonplaats: Ergens in Zeeland

Bericht 08 Okt 2013 17:07

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Ik zou niet eens weten wat hier de specialiteiten zijn.
Ik ken wel de bolussen, die eet ik heel af en toe (niet te vaak want die dingen zijn zo zoet dat je tanden er haast uit vallen :P) en babbelaars maar die vind ik niet zo lekker :).
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6722

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:34

Bericht 08 Okt 2013 17:14

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Als ik bij mijn ouders ben krijgen we standaard oranjekoek en nemen we suikerbrood mee naar huis. Friese dúmkes zijn bij mijn schoonfamilie favoriet, dus die nemen we vaak voor ze mee.

Andersom nemen wij, net als Minoessepoes, vaak biertjes van brouwerij 't IJ mee. Deze drinkt m'n vriend ook vaak thuis.
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Sundae

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 109

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:46

Bericht 08 Okt 2013 20:24

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Ik heb geen idee wat hier de streekproducten zijn.
Maar ik vind de Parijse bollen wel heel lekker klinken. Ik ken het niet, maar ga dat een keer proberen mocht
ik in de buurt zijn
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3230

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 08 Okt 2013 20:41

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Ik ben naar Basf geweest (Heerenveen).

Ik eet geregeld regionale dingen:
- Suikerbrood (Friesland)
- bolussen (Zeeland)
- soort van krokante eierkoeken (bij mijn oma)
08/2018
05/2021
<<

Anoniem16

Bericht 08 Okt 2013 21:24

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

De echte chocoladebollen uit Den Bosch, telt dat ook ;)
<<

Anoniem9

Bericht 08 Okt 2013 21:26

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

De metworsten van de slagerij waar ik gewerkt heb, zijn erg bekend hier in de regio. Is een prijswinnende worst, en lekker!! Ook de bakker heeft veel streekproducten. Beetje irritant dat ik nu niet op de naam kan komen :P
<<

Anoniem16

Bericht 08 Okt 2013 21:29

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Ik vind misbaksel van de bakker erg lekker, maar weet niet of dat een streekproduct ofzo is.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11842

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 08 Okt 2013 21:59

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Ik vind de Bossche bollen van de Groot tellen als streek product. Maar ja ik wil ook echt geen andere dan die. Andere zijn veel te zoet in mijn ogen.
Verder vind ik het wel grappig dat TO worstenbroodje als streekproduct noemt. Ik ben er mee opgegroeid en er nooit bij stil gestaan dat het iets typische Brabants is/was.
Hier in Nijmegen drink ik vooral het streek bier. Bier uit de eigen stadsbrouwerij. Op het terras of in de kroeg waar ze het hop de tap hebben bestel ik zo een biertje graag boven een gewoon biertje als we lekker zitten te borrelen.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3404

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 08 Okt 2013 22:08

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Sundae schreef:Maar ik vind de Parijse bollen wel heel lekker klinken. Ik ken het niet, maar ga dat een keer proberen mocht ik in de buurt zijn


Volgens mij kun je die ook wel zelf maken als je tenminste een bakker heeft die beschuitbollen verkoopt. Doormidden snijden en vullen met gele room en dan wat glazuur er boven op. Ik had ze zo nog nooit eerder gezien. Ik vond het ook wel grappig om te zien dat deze Parijse bollen en de roombroodjes met poedersuiker zonder de gele room in de vitrine lagen. Ik zat tijdens het wachten echt na te denken wat voor broodjes met suiker dat nu zouden zijn. Totdat een mevrouw roombroodjes bestelde en het winkelmeisje de broodjes pakte en een grote spuitzak met room en ze ter plekke achter de toonbank vulde. Dat gebeurde ook met die Parijse bollen, toen ik ze bestelde wist ik niet eens dat er gele room in hoorde.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3404

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 08 Okt 2013 22:09

Re: Eten jullie regelmatig streekproducten/regio-specialitei

Printje schreef:Ik vind misbaksel van de bakker erg lekker, maar weet niet of dat een streekproduct ofzo is.


en wat is dit dan ongeveer?
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
Volgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers