07 Okt 2013 21:50 door rapa nui
Afgelopen zaterdag heb ik de tijdens de dag van de chemie Shell Moerdijk bezocht. Voor mij helemaal aan de andere kant van het land. We waren er te vroeg dus in Zevenbergen even gestopt en de bakker bezocht, ik stap altijd bij een bakker/meerdere bakkers binnen tijdens een dagje uit. De worstenbroodjes lagen in grote aantallen achter de toonbank, er waren eierkoeken in diverse soorten en er waren Parijse bollen (beschuitbollen met bakkersroom en roze glazuur erop ). Deze regionale specialiteiten werden volop gekocht in de tijd die ik er stond te wachten en te kopen.
Ook bij een andere bakker die ik later die dag in Oudenbosch bezocht waren volop eierkoeken en worstenbroodjes aanwezig.
Ik vond het best wel bijzonder om te zien dat dat soort regionale specialiteiten nog in die grote aantallen verkocht worden, dat er blijkbaar mensen zijn die dat toch misschien wekelijks wel kopen. Uiteraard heb ik hier nu ook nog 2 eierkoeken liggen en liggen er worstenbroodjes in de vriezer.
Wat is speciaal voor jouw regio? Koop je die suikerbroden, worstenbroodjes, vlaaien, biertjes e.d. zelf ook regelmatig?
Wat moet ik kopen als ik bij jouw in de buurt ben?
Laatst gewijzigd door
rapa nui op 07 Okt 2013 22:10, in totaal 1 keer gewijzigd.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain