Elliot schreef:Ik ken het ook niet, maar wil je nog wel een ovenfriet-tip geven. Ik bak het altijd op het rooster van de oven met een bakpapiertje (op de verpakking staat altijd dat het op de bakplaat moet, maar dat vind ik dus niet lekker). En dan vind ik de kreukelfrites van Aviko lekker, die worden écht goed krokant bij mij.
Jules schreef:Ik vind het ook al erg lekker om een gewone aardappel in repen te snijden, goed te kruiden (kerriepoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, rozemarijn) en dan lekker lang in de oven te roosteren (ongeveer 30 minuten) op 200 graden. Super krokant en er komt geen vet bij aan te pas. Helemaal lekker als je de aardappel niet schilt.
Maple schreef:Ovenfriet wordt echt wel krokant. Ik vind het eigenlijk ook lekkerder dan patat uit het vet, je proeft bij ovenfriet meer aardappel en minder vet. De truc is om ovenfriet altijd wat langer in de oven te laten dan de bereidingstijd op de verpakking aangeeft.
Jules schreef:Ik vind het ook al erg lekker om een gewone aardappel in repen te snijden, goed te kruiden (kerriepoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, rozemarijn) en dan lekker lang in de oven te roosteren (ongeveer 30 minuten) op 200 graden. Super krokant en er komt geen vet bij aan te pas. Helemaal lekker als je de aardappel niet schilt.
Emmayess schreef:Ik heb een airfryer en gebruik hem regelmatig. Ik doe er Franse frietjes in en die worden zeker krokant en bruin. Ik hou niet van slappe patat. Ook gebruik ik hem af en toe voor vissticks en kippenpootjes. Het suddert echt in de "pan" en de kip wordt spierwit van binnen met een lekker korstje.
ChiQ schreef:Die van Aviko zijn idd de beste. Maar weet je, die paar keer dat ik friet eet, mag het lekker vies uit de olie!
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers