Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Engelse sollicitatiebrief

<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3627

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 30 Nov 2016 10:57

Engelse sollicitatiebrief

Ik heb een Engelse vacature gezien en daarom wil ik graag een Engelse sollicitatiebrief maken. Engels is ook een belangrijk onderdeel van het werk. Wat zijn de punten om op te letten? Ik wil voorkomen dat mijn brief eruitziet als een slechte Nederlandse vertaling.
<<

Anoniem313

Bericht 30 Nov 2016 11:20

Re: Engelse sollicitatiebrief

Hoe is je niveau van Engels?
Ik solliciteer zelf uitsluitend in het Engels dus heb veel ervaring. Als je wilt, kan ik je brief nalopen voor je.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43731

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 30 Nov 2016 11:30

Re: Engelse sollicitatiebrief

Je mag een Engelse brief wél met I beginnen, in tegenstelling tot in 't Nederlands is dit niet onbeleefd. Je kunt natuurlijk proberen het te voorkomen, maar het mag wel.

Verder zou ik je brief direct in het Engels schrijven. Dus niet eerst in het Nederlands en daarna vertalen. Daarmee voorkom je al snel dat het een lelijke vertaling wordt.

Gebruik de thesaurus voor mooie synoniemen maar overdrijf het niet (baby kangaroo Tribbiani). Het moet natuurlijk wel een beetje je eigen niveau reflecteren.
Let's discover the world together.
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3627

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 30 Nov 2016 15:35

Re: Engelse sollicitatiebrief

Bedankt voor de tips!

Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe mijn Engels is. Ik gebruik het momenteel vrij weinig. Toen ik nog in het onderzoek werkte ging het prima.

Bedankt voor het aanbod om mijn brief te lezen. Ik wil mijn brief helemaal zelf maken, zodat voor hen duidelijk is hoe mijn Engels is. Als het niet goed genoeg is weet ik dat ook gelijk.

Die thesaurus heb ik inderdaad gebruikt, erg handig!

Ik bedenk me net dat ik mijn cv ook nog moet vertalen! Nou ja, eenmaal gemaakt is het alleen maar een aanwinst.

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers