Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Een pup in huis

<<

Anoniem239

Bericht 30 Okt 2017 09:56

Een pup in huis

Wij hebben nu een paar weken een pup in huis. Het gaat echt heel goed maar er zijn toch een paar dingen waar ik over twijfel of we het goed doen. Ik hoor graag wat ervaringsverhalen.

- hij is zo goed als zindelijk, behalve als wij zijn ligkussen in huis neerleggen. Daar blijft hij op plassen. Hoe kunnen we dit afleren? Of gewoon een tijdje weghouden?

- natuurlijk is hij heel speels en bijterig. Voor ons niet zo erg alleen voor de kinderen (3 en 5) iets minder. Hoe kunnen we hem het beste leren om het bijten tot zijn speeltjes te bepreken? Nu zeggen we steeds "AUW" en dan geven we een speeltje. Werkt nog niet heel goed :palm: heeft iemand wellicht een andere tip?

- hij loopt niet heel graag buiten aan de riem. Overdag gaat het wel oke, met een beetje aansporen loopt hij zijn rondje. Maar zodra het donker is dan begint hij steeds te piepen en zodra hij een plas heeft gedaan trekt hij hard richting huis. Hoe kunnen we hem laten wennen aan het lopen in het donker.

- snackjes, het is/wordt een grote hond, berner sennen. Hij krijgt nu 3x per dag brokjes. Maar we merken dat hij tussendoor al weer zoekt. Wat kunnen we hem tussendoor geven? Hij heeft een bot liggen om te kauwen maar dat vult natuurlijk niet. Ook krijgt hij soms kleine trainkluifjes maar die gebruiken we liever voor het buitenplassen, commando's leren etc.

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8845

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:17

Bericht 30 Okt 2017 10:09

Re: Een pup in huis

Leuk een berner sennen pup! Die van ons is bijna 5.
Hij slaapt niet op een kussen oid omdat hij er idd ook op ging plassen of ging bijten. Hij ligt dus gewoon op de vloer. Als we wel een kleedje ofzo neer legden ging hij er toch altijd naast liggen.

Bijten, inderdaad heel hard AUW zeggen, afleiden met iets anders om op de kauwen.

Buiten in zet donker is natuurlijk ook heel spannend voor een hond omdat hij weinig ziet. Dus klein rondje en dan weer lekker naar huis.

Wat voor soort voer krijgt hij? Wij geven royal canin van de dierenarts, speciaal voor grote honden dat vult en verteerd goed. Waardoor hij niet te snel groot en dik werd.

Het boek van cesar Milan is trouwens ook erg leuk om te lezen. Staan veel handige tips is.

https://www.bol.com/nl/p/cesars-aanpak- ... gKIWvD_BwE
2012
2016
2020
oktober 2024

Instagram
<<

Anoniem239

Bericht 30 Okt 2017 11:01

Re: Een pup in huis

Thanks voor het antwoorden Jezzie, wat leuk dat jullie er ook één hebben!

Hij krijgt royal canin Giant junior. Nu nog 15 kilo en daarna stappen we over op de volwassenversie. Inderdaad om het te snelle groeien te voorkomen. Geven jullie geen snackjes tussendoor?
<<

Anoniem278

Bericht 30 Okt 2017 11:44

Re: Een pup in huis

Ik heb een teckel, vanaf pup. Een mannetje. Er is namelijk een verschil tussen mannetjes en vrouwtjes met zindelijk worden, en tussen grote en kleine honden.
Mijn teckel kreeg pas een echt ligkussen toen hij helemaal zindelijk was, inclusief af van de 'o hemeltje lief er komt bezoek er zijn veel mensen het leven is geweldig jippie dus doe ik n vreugdeplasje- gebeuren'. Daarvoor lag hij op een fleece deken van de action die makkelijk in de was kon (het mag absoluut niet naar urine blijven ruiken als je je pup zindelijk wilt krijgen). Toen hij zo goed als zindelijk was en het bij zeer hoge uitzondering eens mis ging (en ik had mazzel want hij was heel snel zindelijk, al moest ik daarvoor wel meerdere keren per nacht ook opstaan) zei ik gewoon tegen hem 'wat is dat nou? En dan duidelijk maar niet al te boos: 'bah', dat is denk ik twee keer gebeurd. Zoals ik al zei, ik heb wat dat betreft een makkelijke hond.

Bij 'speelbijten' zei ik niet alleen 'au' maar ook meteen 'nee' en gaf ik hem een alternatief. Als hij toch meteen weer wilde stoeien en dus vaak met tandjes, zette ik hem wat verder weg op de grond, nadat ik weer 'au----nee' had gezegd. En als hij flink aan het stoeien was met zijn speeltouw of puppybal dan deed ik mega enthousiast.

Mijn teckel heeft een snackbal, dan moet hij werken voor wat lekkers, misschien is dat een idee voor jullie pup? Dan maakt hij zichzelf namelijk meteen ook moe. Je kunt er ook gewoon een deel van zijn brokjes indoen, dus ietsje minder geven bij de maaltijd en wat in die bal doen. Nu krijgt hij ook af en toe een koekje en regelmatig een kauwbot.

Als je merkt dat hij teveel honger tussendoor heeft kun je ook nog overwegen om vaker minder eten te geven of een anti schrok bak te kopen zodat hij veel langzamer eet.

Wat betreft in het donker lopen, dat vind ik zelf al niet eens leuk, mijn hond heeft een halsband met lichtjes waardoor je m goed ziet en ik ga op goed verlichte stukken lopen.
In het begin vond hij de riem geen succes, ook niet overdag. Dus ik was in mijn eentje een soort cliniclown en entertainmentteam van een familiecamping. Je moet het gewoon echt overdreven extreem geweldig maken. Liefst af en toe een van je kinderen mee laten komen en die laten rennen en gillen en blij zijn, zodra jullie pup weet dat het iets leuks is, gaat hij het steeds leuker vinden.
Dus ook voor het naar buiten gaan al iets té enthousiast doen (zo van 'wat gaan we doen, wat gaan we doen :banaan: :banaan: :banaan: )
<<

Anoniem239

Bericht 30 Okt 2017 20:54

Re: Een pup in huis

Dank voor je uitgebreide reactie quizzle!

Ik loop nu soms ook als een debiel naar de hond te roepen en hij zit dan echt midden op straat me aan te kijken alsof ik gek ben haha.

Vandaag heeft hij weer op een matrasje(zitten wij op als we met hem spelen) geplast. Toen hij bezig was zei ik iets luider "wat ben je aan het doen? Nee stout. En toen meteen buiten in de tuin gezet. Hij schrok wel. Geen effect want net deed hij het Weer. Matras stond recht op maar de kinderen hadden het weer plat gegooid. Matrasje nu maar verbannen naar de garage. Zo'n snackbal heb ik maar niet de juiste denk ik want de snoepjes vallen hier zo weer uit, ik denk dat je hier van dat spul in moet spuiten. Van de week maar eens kijken.

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron