Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Duits bijspijkeren

<<

Anoniem284

Bericht 11 Dec 2018 13:17

Duits bijspijkeren

Ik heb op school Duits gehad, maar gebruik het zelden. Ik word misschien een periode intern gedetacheerd en bij die functie is het handig dat mijn Duits wat bijgespijkerd is. Vooral Duits kunnen lezen is belangrijk. Hebben jullie tips voor websites en/of boeken? Ik wil geen geld uitgeven aan een cursus. Ik leer het beste door woordjes en zinnen te oefenen (op bijvoorbeeld websites).
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4516

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 11 Dec 2018 13:25

Re: Duits bijspijkeren

Misschien kun je het proberen met Duolingo? Is een app!
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6187

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 11 Dec 2018 13:27

Re: Duits bijspijkeren

Ik vind memrise een fijne app.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43577

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 11 Dec 2018 13:44

Re: Duits bijspijkeren

Heb je toevallig een e-reader? Ik lees nu Harry Potter in het Spaans op m'n e-reader. Ik merk dat ik het veel sneller begrijp door 'gewoon' te lezen. Wel een verhaal wat ik al ken, maar ik ga niet elk woord opzoeken. Zo leer ik veel meer onbewust dan echt bewust.

Qua studieboeken oid heb ik verder geen tips. Wel Duolingo of Memrise. (oh die worden hier al genoemd zie ik)
Let's discover the world together.
<<

Anoniem284

Bericht 11 Dec 2018 16:29

Re: Duits bijspijkeren

Heb ik, Marin. Is ook wel een goed idee.

Bedankt voor de tips van de apps, ga ik naar kijken.
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7536

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 11 Dec 2018 18:31

Re: Duits bijspijkeren

Duolingo is fijn ja! Woordjes oefenen kan ook via wrts, dan moet je wel zelf woordjes invoeren of importeren. Alleen is dat tegenwoordig wel (deels) betaald, maar hoe dat precies zit weet ik niet want ik heb een docentenaccout.
Oh en wat ik altijd goed vind werken is gewoon Duitse tv kijken, eventueel met Duitse ondertiteling. Kost weinig moeite en pik je superveel van op. Die ondertiteling is fijn want dan kun je meelezen en dan onthoud je het beter. Bij ARD is dat geloof ik teletekst pagina 150.

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers