Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Droomsymbolen

<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3627

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 10 Nov 2018 22:27

Droomsymbolen

Geloven jullie dat dingen die je droomt een betekenis hebben?
<<

Anoniem246

Bericht 10 Nov 2018 22:30

Re: Droomsymbolen

Niet alles, maar wel veel. Soms helpt het me zelfs om dingen beter te verwerken.
<<

Anoniem245

Bericht 11 Nov 2018 09:23

Re: Droomsymbolen

Soms wel, ik kan sommige dromen ook echt wel in mijn leven plaatsen. Maar anderen helemaal niet, die gaan zo random, echt alle kanten op dat dat onmogelijk iets kan betekenen haha!
<<

Anoniem248

Bericht 11 Nov 2018 12:34

Re: Droomsymbolen

Ik geloof wel dat sommige dromen een betekenis hebben, dat idee heb ik bij mij persoonlijk ook wel. Maar de meeste dromen die ik heb zijn vooral verwerking van de dag ervoor of hebben te maken met dingen die me op dat moment op de één of andere manier bezig hebben gehouden.
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3627

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 12 Nov 2018 00:46

Re: Droomsymbolen

Wat ik me dan afvraag is is of dat ik dingen wel van toepassing vindt, omdat het altijd wel herkenbaar is. Net als een horoscoop zeg maar.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11842

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 13 Nov 2018 08:33

Re: Droomsymbolen

Ik denk vooral dat dromen of horoscopen inspringen op dat wat je zelf wil lezen of herkennen. Ik hecht er weinig waarde aan. Voor mij zijn dromen, als ik ze al herinner, meer een verwerking van wat speelt in mijn leven.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Anoniem280

Bericht 24 Nov 2018 09:59

Re: Droomsymbolen

Ik ben er jaren geleden wel mee bezig geweest.
Schreef droom op en woorden die eruit sprongen, zocht ik dan op in het droomeyclopedie.
Vaak was dit voor mij wel verhelderend.

Nu houdt ik mij er niet meer mee bezig.
Ik verwerk de dag in mijn droom.
Soms zijn het dromen waar ik angstig voor ben, zoals brand en dierbaren verliezen.
Maar ga echt niet meer uitzoeken waar brand/vuur voor staat in een droom.
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1739

Geregistreerd: 19 Apr 2015 16:48

Bericht 24 Nov 2018 14:26

Re: Droomsymbolen

Ik heb een periode al mijn dromen met mijn psycholoog besproken. Vooral ook omdat ik hele vage enge dromen had waardoor ik slecht sliep. Samen hebben we ze geanalyseerd en zo bleek dat het in de meeste gevallen wel te relateren was ook gebeurtenissen in het heden of verleden of dat het schuurde aan mijn idealen en eigenschappen. Daarnaast zijn we toen bezig geweest met hoe ik dromen kan ombuigen zodat ik er niet meer zo slecht van sliep.
Dus ik denk dat in mijn geval die meeste dromen wel betekenissen hebben in de zin dat ik dingen te verwerken heb en het dan tot uiting komt.
<<

Anoniem259

Bericht 24 Nov 2018 16:00

Re: Droomsymbolen

Ik heb vaak gekke of bizarre dromen die ik me nog goed kan herinneren de volgende dag.
Op het moment gaat het niet heel goed met me en ben ik begonnen met gesprekken bij een psychotherapeut om een flinke periode te verwerken en een plekje te geven.
Afgelopen week droomde ik dat ik een goede vriendin had vermoord. Toen ik hier de betekenis van opzocht, stond er dit: 'Als je zelf de moordenaar bent, kan het erover gaan dat je een bepaald deel wilt afsluiten of van je af wilt stoten.'
Wel heel toepasselijk.
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4523

Geregistreerd: 11 Jan 2018 11:25

Bericht 26 Nov 2018 10:44

Re: Droomsymbolen

Wat een nare droom Poubelle, wel toepasselijk ja. Vervelend dat het niet goed met je gaat! Hopelijk helpen de gesprekken je en kun je het verwerken.
<<

Anoniem250

Bericht 26 Nov 2018 11:01

Re: Droomsymbolen

Ik denk dat je in dromen gebeurtenissen verwerkt. Dat kunnen gewoon dagelijkse dingen zijn, maar ook heftige ervaringen. In de periode van miskramen ging het niet goed met me. Ik had toen hele akelige dromen. Babywiegjes in brand, bloed en stolsels in babywiegjes, baby's die in mijn armen opeens verdwenen, of weggleden in het water. Ik werd wakker met het gevoel dat ik een babymoordenaar was. Ik heb er ook met een therapeut veel over gepraat. Daar werd het overigens niet minder van.

Nu verwerk ik vaak dingen van mijn werk in mijn dromen. En ik kom heel vaak te laat. Dan ben ik zo aan het haasten, maar lukt het me niet op tijd te komen.
<<

Anoniem245

Bericht 26 Nov 2018 14:37

Re: Droomsymbolen

Dat van het haasten heb ik ook!
<<

Anoniem321

Bericht 26 Nov 2018 16:53

Re: Droomsymbolen

Vlak voordat ik op vakantie ga droom ik heel vaak dat ik bijv. onderweg naar Schiphol zoveel tegenslag ervaar dat ik er nooit kom. Zo wil mijn koffer maar niet ingepakt, zit je in de auto, maar kom je niet vooruit, moet je rennen, maar blijf je op 1 plaats... Zo vermoeiend!

Ik droom trouwens best wel vaak over alledaagse dingen. Dan is het in mijn droom net even anders dan in realiteit, maar toch heel realistisch.

Maar ik heb ook wel (angstige) dromen over mijn zoontje gehad. 24 uur na de geboorte werd mijn zoon vrij plotseling opgenomen op de kinderafdeling (ik was al op de kraamafdeling). Zonder overleg reden ze hem weg. Dat is blijkbaar heel heftig voor me geweest want ik heb nog meer dan een jaar dromen gehad waarin mijn zoon bij mij in bed lag en plotseling uit bed viel, de diepte in. Die droom heb ik heel vaak gehad.

Wat langer geleden was er een ex die mij niet met rust wilde laten. Hij stalkte mij en toen ik daar middenin zat droomde ik dat ik hem met een mes doodstak (en dat ik me daar heel euforisch over voelde).

Zo kan ik mijn dromen meestal wel herleiden. Soms heb ik er iets heel vaags tussen zitten. Dat zal dan vast een betekenis hebben die mij ontgaat.
<<

Anoniem247

Bericht 26 Nov 2018 22:00

Re: Droomsymbolen

Mijn kat was vorige week weggelopen. Hij is twee nachten van huis geweest en ik heb er echt ontzettend veel verdriet van gehad. Ik sliep echt super slecht die dagen en de tweede nacht had ik niet echt een droom maar een soort flits van een moment. Ik werd daar wakker van met zo’n raar gevoel van in mijn buik. Ik zag dat mijn opa (die al 30 jaar dood is en gek was op katten) op de hoek van de straat staan in pak. In het donker, in de regen met een paraplu. Naast hem waren bosjes (op die plek is dat ook zo) en daaronder zat mijn kat een halve meter bij hem vandaan. Mijn kat is de volgende dag gevonden door mensen die in die straat wonen zo’n 15 meter verderop in een brandgang.. Het kan dus best zijn dat mijn kat daar ‘s nachts heeft gezeten. Ik heb hier echt even de rillingen van gehad. Ik ben totaal niet spiritueel aangelegt en ben echt zo nuchter als wat maar dit vond ik zo raar. Ik krijg ook echt tranen in mijn ogen nu ik dit typ.
<<

Anoniem284

Bericht 30 Nov 2018 16:45

Re: Droomsymbolen

O jeetje, begrijp ik Ava. Klinkt bijna een beetje eng dit, maar misschien dat jij het ook wel als iets moois hebt ervaren of dat helemaal niet?
<<

Anoniem247

Bericht 01 Dec 2018 14:45

Re: Droomsymbolen

Ja eng hè? Het is ook gewoon zo ‘toevallig’ zeg maar.. En mijn grootouders waren ook echt mensen die zich echt rot voelde als er iets met hun (klein)kinderen was. Ik weet ook echt zeker dat als mijn opa nog zou leven hij zich ook echt rot zou voelen omdat hun kleindochter zoveel verdriet had. Ook al ben ik niet zo van dit ben ik er stiekem toch een beetje van onder de indruk en geeft het mij wel een warm gevoel zeg maar.

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers