Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Dringend advies gevraagd

<<

Anoniem302

Bericht 22 Jul 2018 11:05

Dringend advies gevraagd

Sinds 3 dagen sta ik met mijn man en 2 kinderen op een camping. We hebben een safaritent gehuurd en een annuleringsverzekering afgesloten.
5 weken geleden hebben we gekeken wat voor camping het was en waar ons plekje zou zijn . Dat geeft ons rust.
Het leek allemaal goed.
Afgelopen vrijdag zijn we aangekomen.
De 1e dag werd onze rust vrijwel direct verstoord door een stel opgeschoten jeugd die tot 23.00 naast onze safaritent zaten te vloeken, te lallen enz. Ik heb ze er netjes op aangesproken en het leek even beter te gaan. Om half 1 ging de herrie verder.Blaffende honden, keiharde muziek , auto's op de camping. Ik heb me in slaap gehuild.
Gisteravond zelfde verhaal. Vanaf 18.00 was het drama. Op een veldje achter ons was blijkbaar iemand jarig. Er stond serieus waar een heel blaaskapel om de jarige te feliciteren. Ze hebben een half uur staan spelen. Daarna begon het recreatie team. Oké, dat is normaal op campings en daar heb ik me niet aan gestoord .
Om 23.30 afgelopen nacht werd er opnieuw keiharde muziek gedraaid. Op een ander veld kwamen ze in carnavals outfit aangerend en geschreeuwd en gingen ze tot in de kleine uurtjes door. Ik ben met oordoppen in gaan slapen.
Zowel wij als de buren hebben een melding gedaan want , zo staat in het regelement , moet het om 23.00 stil zijn op de camping.
Ik ben zelf herstellende van een burn out ten gevolge van een aantal beperkingen. Ik kan slecht tegen prikkels. Dat is ook de reden waarom we de camping van de te voren hebben bekeken en in gesprek zijn gegaan met de eigenaar. Volgens hem was het een prima camping voor ons.
Het geluid , de herrie , de grote bekken van de jeugd als je ze netjes vraagt of Het niets minder mag, wordt me teveel.
Ik kan alleen maar huilen en tel nu al de dagen af.
Onze kinderen kunnen savonds biet slapen door het extreme lawaai en wij nog geen potje kaarten omdat we mekaar niet eens kunnen verstaan.
Ik ben helemaal klaar met deze camping.
Nu hebben we een annuleringsverzekering.
Ik wil proberen het deze week uit te zitten maar hoe zit het als we besluiten volgende week naar huis te gaan. De 2e week dus te annuleren. Ik ben bang Dat deze vakantie mijn herstel behoorlijk in de weg zit. Vorig jaar nog zat ik in een herstellingsoord. Ik was redelijk aan het opkrabbelen maar nu zie ik dat het berafwaart gaat. Wat kunnen we doen ?
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3627

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 22 Jul 2018 11:14

Re: Dringend advies gevraagd

Wat naar voor je/jullie!

Ik zou zsm contact opnemen met de annuleringsverzekering en kijken wat de opties zijn. Ik heb geen verstand van de rechten bij deze verzekering en zij kunnen daar het beste antwoord op geven.
<<

Anoniem249

Bericht 22 Jul 2018 11:45

Re: Dringend advies gevraagd

Ik zou met de eigenaar in gesprek gaan, aangezien het om 23:00 uur stil dient te zijn op de camping. Vertel je verhaal en vraag of je je geld terug kunt krijgen, omdat jullie weg willen. Ik ga er vanuit dat hij jullie heirin wil tegemoet wilt komen.

Waarom wil je deze week nog uitzitten?

Nog een tip: geen enkele camping zal je goed doen als je met een burn out kampt. Op campings is nou eenmaal altijd heel veel lawaai. Je hoort alles van elkaar. Het klinkt ook niet als een rustige natuur camping (maar zelfs daar zal je veel lawaai van anderen hebben).
<<

Anoniem248

Bericht 22 Jul 2018 11:53

Re: Dringend advies gevraagd

Dat is inderdaad ook wel een beetje het idee van campings wat ik heb, dat je daar eigenlijk wel vanuit mag gaan dat het altijd rumoerig tot lawaaiig is.

Over het lawaai na 23:00 zou ik absoluut met de eigenaar in gesprek gaan en in gesprek blijven, eigenlijk nog vóórdat je de verzekering belt. Misschien kun je hem vragen of je hem mag bellen als het weer de spuigaten uit loopt, zodat hij de gasten er zelf op kan aanspreken. En de annuleringsverzekering kun je altijd bellen om te vragen wat zij hierin voor je kunnen betekenen. Maar misschien helpt het gesprek met de eigenaar al voldoende. En misschien heb ik er overheen gelezen, maar is het denk je nog mogelijk een andere -misschien toch wat rustigere- plek te krijgen? Of zit de camping echt vol?

Wel een hele vervelende situatie, overigens.
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1739

Geregistreerd: 19 Apr 2015 16:48

Bericht 22 Jul 2018 12:02

Re: Dringend advies gevraagd

Ik zou niet deze week nog gaan uitzitten. Ik zou contact opnemen met de eigenaar en het daarmee bespreken en dat hij of zorgt dat de rust wordt gewaarborgd en dat de regels worden nageleefd of dat hij jullie het geld voor de overige dagen teruggeeft. Ik denk namelijk dat de annuleringsverzekering niet uitkeert in deze situatie. Althans ik heb de voorwaarden van mijn annuleringsverzekering even snel doorgekeken maar zo te zien zou ik in elk geval geen geld terug krijgen.

Maar ik zou niet deze week gaan uitzitten maar zo snel mogelijk vertrekken, tenzij de eigenaar beloofd dat het verbeterd en dit ook daadwerkelijk direct gebeurd. Want anders zal het jouw herstel van je burn-out inderdaad niet ten goede komen en wellicht bergafwaarts gaan en kun je weer opnieuw beginnen met herstellen. En dat lijkt het mij niet waard.
<<

Pandora

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3183

Geregistreerd: 02 Sep 2013 15:45

Bericht 22 Jul 2018 12:03

Re: Dringend advies gevraagd

Ik heb er niet veel verstand van, maar als je besluit de 2e week te annuleren is dat dus je eigen keuze en weet ik bijna zeker dat je niks vergoed krijgt van de verzekering. Die keren volgens mij alleen maar uit bij sterfgevallen en ziektes in de eerste familie lijn.
Ik zou met de eigenaar in gesprek gaan, misschien wil hij iets vergoeden?

Vervelende situatie, veel sterkte!
Remind yourself that it's okay not to be perfect....
<<

Anoniem248

Bericht 22 Jul 2018 12:10

Re: Dringend advies gevraagd

Ik denk op zich dat een burn out wel reden genoeg zou moeten zijn voor een annulering, ik denk alleen dat er heel wat haken en ogen aan zitten om de verzekering ervan te overtuigen dat deze vakantie niet positief bijdraagt aan je herstel en zelfs oorzaak kan zijn dat je mogelijk terug valt. Ik zou m’n hoop vooralsnog dus vestigen op gesprekken met de eigenaar en hopelijk een rustigere plaats op de camping.
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1739

Geregistreerd: 19 Apr 2015 16:48

Bericht 22 Jul 2018 12:27

Re: Dringend advies gevraagd

Het probleem is denk ik dat de burn out er al was voor de vakantie. Althans annulering door ziekte die al voor het boeken aanwezig was wordt niet vergoed, staat bij mij in de voorwaarden, tenzij het dusdanig verergerd dat er een ziekenhuisopname nodig is. En ik ben bang dat mijn verzekering niet de enige is die zulke voorwaarden erin heeft staan.
Daarom zou ik ook mijn hoop vestigen op de eigenaar voor restitutie of anders een rustigere plek.

Heel veel sterkte!
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6123

Geregistreerd: 11 Sep 2013 12:54

Bericht 22 Jul 2018 12:44

Re: Dringend advies gevraagd

Super vervelend, helaas zal je annuleringsverzekering alleen dekking kunnen bieden wanneer je een schriftelijke verklaring van een arts hebt waaruit blijkt dat voorzetting van de reis vanwege medische redenen niet mogelijk is. Vanwege nieuwe regelgeving (AVG) zal de verzekeraar niet verder doorvragen. (vermoed ik)

Overigens kan je ook het alarmnummer van je verzekeraar even bellen voor direct advies.
<<

Anoniem272

Bericht 22 Jul 2018 13:00

Re: Dringend advies gevraagd

Wat een rotsituatie! Ik heb met je te doen, zeg.

Is het misschien een camping waar ook mogelijkheden zijn om in een huisje / appartement te slapen?

Ik ben een keer met mijn moeder gaan kamperen, terwijl zij eigenlijk niet van kamperen houdt. Na één nacht zat ze er helemaal doorheen. Bleek dat er ergens op het terrein een klein huisje was waar je in een gewoon bed kon slapen. Boeking omgezet, moeder blij.

Als ik je verhaal zo hoor, zou ik niet langer blijven. Ook niet als je dan toch moet betalen. Je gezondheid is onbetaalbaar, lijkt me.

Zouden jullie het financieel gezien kunnen behappen om nog naar een andere plek te gaan? Of wil je het liefst gewoon naar huis?
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17371

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 22 Jul 2018 14:24

Re: Dringend advies gevraagd

Ik vind helemaal niet dat je per definitie lawaai en rumoer hebt op campings. Je had idd best op rust mogen rekenen (alhoewel ik niet zoveel rust had verwacht op een camping met animatie trouwens hehe). Ik denk dat als je met de eigenaar spreekt, en zorgt dat het om 23u stil is, je nog geen rust hebt. Dan stoor je je (terecht) nog steeds aan alles wat voor die tijd gebeurt, zeker voor je kinderen.

Ik zou je verzekering idd bellen! En als je je echt zorgen maakt om jezelf, je verlies nemen en naar huis gaan... want ik denk dat je er met dagtripjes ook niet echt uitgeruster van wordt of wel? :)
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Raven

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2503

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:39

Bericht 22 Jul 2018 14:38

Re: Dringend advies gevraagd

Ik zou contact opnemen met de maatschappij annuleringsverzekering en kijken of je iets terug krijgt.

Ook zou ik contact opnemen met de eigenaar en melding maken van overlast.

Ik heb heel veel gekampeerd. Vroeger met m'n ouders maar zelf ook een aantal jaar en op alle campings waar ik heb gestaan was geen herrie in de avond.
Je hoorde geroezemoes, maar geen schreeuwen, muziek of overige herrie. Dit waren wel altijd campings zonder animatie team en redelijk sober zwembad.
Dit zullen veel misschien een saaie camping vinden, maar het was er wel altijd rustig.
Ons engeltje *26-11-2012 - 04-12-2012*

Onze grote vent 22-08-2016

Onze kleine meid 27-02-2018
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5488

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 22 Jul 2018 14:44

Re: Dringend advies gevraagd

Vervelend Gray. De campings waar ik ben geweest is er in de avond/nacht altijd beveiliging die rondloopt. Kun je niet naar de receptie lopen of contact opnemen met de beveiliging zodat je het zelf niet hoeft op te lossen? Anderzijds denk ik ook wel dat jij nu een overprikkeld zenuwstelsel hebt dus geluid etc harder aankomen/je sneller aan je tax zit. Dus ik vraag me af of het gaat worden waar jij behoefte aan hebt. Waarom wil je dit uitzitten? Kun je niet opzoek naar een andere mini/privé camping in de buurt eventueel? Verder adem in adem uit, je hebt vakantie, vreet je niet op als je wat later slaapt, je hebt vakantie. Muziekje op en oordopjes in. Kun je anders niet om een andere plaats op de camping vragen?
<<

Marie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2587

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:32

Bericht 22 Jul 2018 14:56

Re: Dringend advies gevraagd

Eerlijk gezegd vraag ik me af wat je dan verwacht had. Vroeger gingen wij altijd naar de camping. Welke camping wij ook stonden, altijd was er wel rumoer. Tot 23 uur voor je tent zitten kletsen en lachen was vrij normaal. Onder invloed van een drankje, kan het geluid luider worden. De andere campinggasten hebben net zo goed vakantie en kennelijk heeft vakantie voor hen een andere betekenis dan voor jou. Niet iedereen wil in zijn vakantie rustig voor de tent een boekje lezen. Sowieso snap ik niet zo goed dat je met een burn out en een overgevoeligheid voor prikkels in een tent gaat zitten. Een tent is ontzettend gehorig en je hebt dus geen rustig plekje om je even terug te trekken om tot rust te komen.

Maar goed, daar heb je nu niks aan. Kun je niet met de eigenaar in overleg of jullie naar een ander veldje mogen? Een veldje waar het wellicht rustiger is, omdat daar meer gezinnen verblijven? Eerlijk gezegd denk ik niet dat de annuleringsverzekering iets bij kan dragen, dus ik hoop dat je er in goed overleg met de eigenaar uit kunt komen.
2010: Jij hebt ons papa en mama gemaakt!
* * *
2013: Compleet gelukkig en gelukkig compleet!
<<

Skyler

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1376

Geregistreerd: 06 Dec 2014 14:58

Bericht 22 Jul 2018 15:18

Re: Dringend advies gevraagd

Wat een veroordelende reactie, Marie. Dat lijkt me totaal niet nodig in deze situatie.

Gray, wat vervelend dat de situatie niet overeenkomt met de verwachtingen. Hopelijk hebben jullie inmiddels kunnen spreken met de eigenaar en kan er een oplossing worden geboden.

Ik heb zelf ook ervaring met een burn-out en wil zeggen dat ik het sowieso al ontzettend knap vind dat je toch de stap hebt genomen om naar een camping te gaan, met alle prikkels die daarbij komen kijken. Dat je nu bewust je grens kunt aangeven, dat is al winst. Hopelijk is er een mogelijkheid jullie vakantie elders voort te zetten.
<<

Pippa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3493

Geregistreerd: 11 Apr 2017 11:46

Bericht 22 Jul 2018 15:37

Re: Dringend advies gevraagd

Ik zou sowieso in gesprek met de eigenaar voor je verzekering etc gaat bellen.
11-2017 ♥
12-2021 ♥
<<

Marie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2587

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:32

Bericht 22 Jul 2018 15:49

Re: Dringend advies gevraagd

Skyler, ik bedoel het absoluut niet veroordelend hoor. Jij noemt het knap dat ze het doet, ik vraag me af of het niet te ambitieus is. En verwachtingen bijstellen kan al een hoop schelen.

Als het wel veroordelend overkomt, sorry daarvoor dan Gray, dat is absoluut niet zo bedoeld.
2010: Jij hebt ons papa en mama gemaakt!
* * *
2013: Compleet gelukkig en gelukkig compleet!
<<

Skyler

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1376

Geregistreerd: 06 Dec 2014 14:58

Bericht 22 Jul 2018 15:56

Re: Dringend advies gevraagd

Bedankt voor je aanvulling, dat is inderdaad een ander geluid. Ik weet dat het lastig is grenzen in te schatten bij een burn-out, wat dat betreft moet je soms gewoon iets proberen om de cirkel te doorbreken. Soms gaat dat beter dan gedacht en soms niet, zoals nu bij Gray. Op voorhand besluiten het risico niet te nemen hoeft niet direct de beste weg te zijn, in mijn ervaring althans.
<<

Marie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2587

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:32

Bericht 22 Jul 2018 17:08

Re: Dringend advies gevraagd

Daar heb je absoluut gelijk in.
2010: Jij hebt ons papa en mama gemaakt!
* * *
2013: Compleet gelukkig en gelukkig compleet!
<<

Anoniem302

Bericht 22 Jul 2018 17:20

Re: Dringend advies gevraagd

De camping eigenaar heeft beloofd om aan het begin van de avond langs te komen dus we wachten af wat zijn reactie is.
Vorig jaar ben ik 6 weken naar een herstellingsoord geweest. Toen de 6 weken om waren had ik de keus om naar huis te gaan waar ik helemaal alleen zou zijn, of om naar de camping te gaan die we lang van te voren al hadden geboekt. Mijn man en kinderen stonden er al. Het was een moeilijke keuze. Mijn man filmde met zijn telefoon hoe ons huisje er uit zag, de ruimte die we om ons huisje hadden en de camping zodat ik een goede indruk had van waar ik terecht kwam.. Uiteindelijk ben ik al die tijd bij ze geweest. De 1e paar dagen waren heel erg omschakelen . Ik was toen ook veel verzwakter dan nu.
Het was een gezinscamping met recreatie . Ik heb er niks geen last van gehad. Het was er rustig en stil zoals ik alle campings ervaren heb waar ik tot nu toe ben geweest.
In de herfstvakantie en in de mei vakantie zijn we ook een midweek weggeweest. Dat was dan wel in een huisje maar ik vond er juist de rust. Even geen 3 keer inndenweek therapie. Even geen mensen die continu vragen hoe het gaat . Herstellen en genieten van mijn gezin stond voorop. Dat is precies wat ik van deze vakantie ook had verwacht.
Zoals ik al zei zijn we een paar weken geleden gaan kijken . We spraken toen met verschillende vaste gasten die de camping goed kennen. We spraken over mijn situatie en geen van allen zei me dat het wel eens onverstandig zou kunnen zijn, dat het een luidruchtige feest camping is. Hoewel thuis mij alles heel veel moeite kost , gaan dingen in een vreemde omgeving beter af. Vandaar ook dat ik juist even weg wilde. Niet alleen voor mij, ook voor mijn gezin. De muren komen al genoeg op me af.
Ik zal jullie laten weten wat de uitkomst is geweest van het gesprek.
Bedankt voor het meedenken.
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2828

Geregistreerd: 19 Okt 2013 11:39

Bericht 22 Jul 2018 17:42

Re: Dringend advies gevraagd

Ik heb ook nog nooit meegemaakt dat het op een camping na 23 of zelf 22 rumoerig was. Tuurlijk is het niet muisstil, maar dat is het nergens. Overlast hoort gewoon niet. Goed dan jullie het met de eigenaar gaan bespreken, hij zal met een oplossing moeten komen.

Succes ermee.
<<

Anoniem315

Bericht 22 Jul 2018 18:54

Re: Dringend advies gevraagd

Wat naar voor jullie! Goed dat jullie het besproken hebben. Succes en hopelijk toch nog veel plezier en rust gewenst.
<<

Anoniem248

Bericht 22 Jul 2018 18:57

Re: Dringend advies gevraagd

Fijn dat de eigenaar langs wil komen. Geeft in mijn ogen in elk geval aan dat hij open staat voor een gesprek en meedenken aan een oplossing. Ik hoop dat hij jullie tegemoet kan komen!
<<

Marie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2587

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:32

Bericht 22 Jul 2018 20:03

Re: Dringend advies gevraagd

Wat fijn dat de eigenaar zo goed mee wil denken! Je komt daar immers om te ontspannen en nu heb je alleen maar meer stress. Waarschijnlijk heb je dan gewoon net pech met de locatie waar je staat en kan een ander veldje al veel schelen. Ik hoop dat je het allemaal ook wat los kan laten en toch de rust vindt die je zoekt.
2010: Jij hebt ons papa en mama gemaakt!
* * *
2013: Compleet gelukkig en gelukkig compleet!
<<

Maan

Kletskop

Berichten: 795

Geregistreerd: 29 Jul 2016 13:50

Bericht 22 Jul 2018 21:03

Re: Dringend advies gevraagd

Hopelijk levert het gesprek met de eigenaar wat op en worden de overlastgevers aangesproken op hun gedrag.
Ik snap dat je hier enorm van baalt. Ik herken het ook echt niet dat er standaard veel rumoer op een camping is. Ik vind het juist altijd lekker rustig en gemoedelijk. Kinderen gaan allemaal wel wat later naar bed, maar rond half 10-10 uur is het echt wel rustig. De enkele keer dat we dat niet hadden, kwam het ook door één specifiek gezin dat de overlast veroorzaakte. Dan hadden we gewoon pech met de buren, net als jullie nu.
Volgende

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers